Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

A je to jen Vaše...

Pravidla, aktuální info a finanční příspěvky na chod fóra
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Téma a offtopic

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše:
Palo píše: To podle mě bude dělat problém všem stávajícím uživatelům...
Máš pravdu - muselo by se i jim nějak vysvětlit, .... Zdravím - poota
Paráda, takže jsme u toho, že potřebujeme, a to sůrně, ukuchtit stránku základních pravidel fóra, zatím alespoň to nejzákladnější včetně tohoto tématu, a každému nově příchozímu ji strčit do první SZ, či ještě lépe do email potvrzující členství dříve, než je mu omožněno se vůbec na fóru jakkoliv vyjádřit, jestli se nemýlím, hehehe. Bylo by to bez jakýchkoliv nevěděl jsem.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: A je to jen Vaše...

Slavek Krepelka píše:
huhu píše:Mimochodem - píšu to ve spešl příspěvku, očekávám gumování.
Magneto a Akord tu napsali příspěvky, které nikoho neurážely, nebyly tam sprostosti a napadání, a přesto je někdo smazal ( Slávek ? )
:D Nikoliv :smoke: Mám alibi :evil: Byl jsem od soboty do dneška bez internetu :bhead: Ahoj, Slávek :D

Edit: ... potvrzuji ... Slávek měl opravdu nemocný netový dráty ... :D

... pro Huhu: ... pokud myslíš ten sobotní Akordův příspěvek, kdy se opět veřejně navážel dosti nevybíravým způsobem do moderátorů, tak ten jsem přesunul já, ... stejně tak i následný příspěvek od Magneto (kterej na to rovnou založil i vlákno ... :bad: ) ....... A(&F) ...
To maje vyjasněné, ještě takhle: Co se týče Akordova příspěvku o kterém se zmiňuješ, byl přemístěn do zákulisí. Proč? Odpovím Ti Vašku otázkou: "Už jsi někdy zažil, že vedoucí oddělení by se opakovaně chodil vylévat na dílnu, že řiditel a všichni jeho a mnozí ostatní šéfové se proti němu spikli, protože ho nenechaj šéfovat a nešéfují tak, jak to vidí on, ale tak, jak to vidí onii, aniž by mu hrozně rychle někdo nepřistřihl brka?" Já ještě ne. Od toho je ať už konferenční místnost, nebo osobní odvolání u řiditele. Jestli-že to nikam nevede, má možnost se odebrat tam, kde to funguje podle něj, nebo si zalžit vlastní firmu.
Pokud s tím má někdo problém, je jenom jeho problém. Takhle to prostě v každé organizaci funguje a jsou k tomu velice dobré důvody.

Co se týče Magnetova příspěvku o kterém se zmiňuješ, byl také přemístěn mimo tuto dílnu. Proč? Protože je velice nemístné se jakýmkoliv způsobem obouvat do hostitele. Jak dlouho máš pocit, že je pro jednoho únosné se s jedním člověkem (viz výše, jmenovitě Akord) léta bezútěšně babrat? Projeď si vlákno Připálené Karbanátky. No a tady hold padl los nejen na něj, ale i na přitakávače, neřkuliv o tom, že přemístěním Akordova příspěveku se stal Magnetův příspěvek bezpředmětným. Co s ním? Tedy s tím příspěvkem.

Tohle je fórum především o alternativní energii všeho druhu a o alternativní medicíně v duchu dobrovolné spolupráce s tím, že zde máme spoustu vláken tak říkajíc mimo toto téma. Pokud příspěvky zapadají do tohoto velice všeobecného rámce a jsou adresovány do vhodných vláken, není jedinný důvod, proč by je někdo z administrativy ať už mazal, nebo někam z veřejného fóra lifroval, ale je na administrativě to držet tématický pořádek. Pokud příspěvek v tomto rámci a duchu není, může a nemusí být tolerován. To hodně záleží na tom, v jakém duchu jsou napsány, kde byly umístěny, čeho se týkají, kdo je napsal a v neposlední řadě v jaké je moderátor zrovna náladě a kolik má času se s moderováním zrovna babrat. Doufám, že Ti neva, že se na 99.99 běžných členů administrativa dívá jinak než na několik málo těch, kteří mají mocí mermo potřebu především rýpat, jakýmkoliv způsobem terorizovat druhé a devastovat nejen vlákna, ale i překrucovat účel, pravidla a ducha fóra. Pokud va, stejně nemáš odvolání :D Tak to prostě je.

Ahoj, Slávek :D

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Každý má svůj vesmír

Příspěvek od huhu »

Představ si Slávku, že na stole leží žluté jablko. Díváme se na něj spolu a jednomu z nás přijde kulaté, druhému šišaté. Jednomu sladké, druhému kyselé. Jednomu malé, druhému velké. Naše vesmíry tvořené nasbíranými zkušenostmi se protly v tom, že pro oba je to jablko žluté. Když ho budu chtít podat, požádám tě o žluté jablko. Kdybych řekl, že chci kulaté, mohl bys být zmatený a podat mi jiné, než chci já.

Doma na poličce máme malý hrnek na kávu. Podle mě šedý, podle mé paní modrý. Když chci, aby mi do něj udělala kávu, požádám o kávu do malého hrnku z poličky. Protože jsme si nechali nahlédnout do svých vesmírů, rozumím ji když mluví o modrém a ona rozumí mě, když mluvím o šedém. Ze srandy se poškorpíme, ale rozumíme si.

Svůj vesmír máš ty, mám ho já , Magneto i Akord.
Když budou mizet vesmíry ( názory ) jiných lidí, nikdy je neprozkoumáme.

Už bych se v tom nechtěl přehrabovat. Myslím, že to podstatné mi tu poota vysvětlil, napsal dlouhý příspěvek, který měl hlavu a patu a já z něj pochopil podstatné. O ty dva příspěvky , které A&F někam zašantročil nejde, spíš o to, že z pohledu uživatele tu něco mizí a nechápu to. A nebýt klece s kuličkou ( nakonec tam padlo pár zajímavých myšlenek ) ani bych se neozýval.

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Každý má svůj vesmír pokračování

Příspěvek od huhu »

A když už Slávek s Arnym téma znovu otevřeli, pokusím se ještě jednou ukázat hance pohled mojí optikou.

V mé mysli, v mém vesmíru byl na začátku února neoš ten, který prudí kecama typu : "toto tvrzení není pravda" , "přemýšlej o tom" , "raději nemysli". Nepochopil jsem, jak toto mohlo někoho donutit k zamyšlení. Ovšem dokážu pochopit, že hanka si všimla jiných příspěvků a ty, které mě vadily ani neviděla, protože mezi chlapy prostě nechodí - jak tu psala.

Naše vesmíry se neprotly.

Já jsem si z toho vlákna odnesl ponaučení - co nechápu já, může být pro jiné přínosem.

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

A to je přátelé ode mě na téma moderování fóra vše. Líp už to vysvětlit nedokážu. Pokusil jsem se každému kdo se ozval podat vysvětlení, ale mé vyjadřovací schopnosti jsou zjevně chabé.

Jak píše hanka : mé ruce dělají něco jiného než chce hlava. Akorát že tím, že mám tuto vadu netrpím já, trpíte tím vy. Já si to neuvědomuju, pro mě to je normální. Omlouvám se a opouštím téma mazání a přesouvání příspěvků.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Každý má svůj vesmír

Příspěvek od A(&F) »

huhu píše:Představ si Slávku, že na stole leží žluté jablko. Díváme se na něj spolu ............... a podat mi jiné, než chci já.

Doma na poličce máme malý hrnek na kávu ........ a ona rozumí mě, když mluvím o šedém. Ze srandy se poškorpíme, ale rozumíme si.

Svůj vesmír máš ty, mám ho já , Magneto i Akord.
Když budou mizet vesmíry ( názory ) jiných lidí, nikdy je neprozkoumáme.

Už bych se v tom nechtěl přehrabovat. Myslím, že to podstatné mi tu poota vysvětlil, napsal dlouhý příspěvek, který měl hlavu a patu a já z něj pochopil podstatné. O ty dva příspěvky , které A&F někam zašantročil nejde, spíš o to, že z pohledu uživatele tu něco mizí a nechápu to. A nebýt klece s kuličkou ( nakonec tam padlo pár zajímavých myšlenek ) ani bych se neozýval.
... huhu, sice hovoříš krásně poeticky, ale to je asi tak vše ... pokud Akord (neboli kdokoliv jiný) nebude dodržovat pravidla fóra (např. bude se dál nevybíravým způsobem veřejně navážet do moderátorů), pak tyto jeho názory budou i nadále končit v jiném časoprostoru ... a může tam opět skončit i on sám ...... pokud se někomu nelíbí v tomto planetáriu, nechť si potom laskavě najde jiné ... A(&F)

PeS: ... příspěvky jsem nikam "nezašantročil", ale úmyslně a vědomě jsem je přesunul za hranice galaxie ... což je dosti podstatný rozdíl ... 8) ... už to chápeš ??? ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

Myslím, že to chápu
psal jsem :
huhu píše:..... děláte nevděčnou a těžkou práci. Nemáte zapotřebí ji ospravedlňovat.
.......................upozorňuju na to, co se mi zdá jako nepřínosné.......
Ovšem jak s mými názory naložíte je už zase jen a jen na vašem uvážení.

Ovšem jak bývá zvykem, zbytek příspěvku byl pro někoho mnohem zajímavější, tak tu řešíme kokotiny.

Já jsem chtěl jenom zpátky smontovat vlákno o kuličce. V tom mi Slávek vyhověl a já mu za to poděkoval.

Jakým způsobem si to tu budete vést a co z toho vyplyne není moje věc ani odpovědnost.

Ještě jednou děkuju za smontování mého tématu a už se mě prosím neptejte na blbosti, nebo se z teho fakt nevyhrabem, anebo přestanu zdvořile odpovídat na otázky.

Děkuju

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Návrh

Příspěvek od Elektro »

Dovolím si jeden návrh na ukončenie debát typu zmazaný príspevok. Je možné vytvoriť hlavičku vlákna, v ktorej by boli napísané podmienky zakladateľa vlákna na príspevky v jeho vlákne? Táto hlavička by sa zobrazovala na každej stránke daného vlákna a príspevky nezodpovedajúce podmienkam v hlavičke vlákna by boli jednoducho mazané. Každý prispievateľ na akejkoľvek stránke vlákna by mal podmienky pre príspevok dosažitelné bez hľadania a pri ich porušení by sa nemohol v prípade zmazania príspevku sťažovať, či otravovať moderátora. Neviem či sa to dá realizovať a ak nie, nič som nenavrhol.
Želám všetkým príjemný deň

Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

To neoanthropus:
mluvíš zřejmě jenom o velice úzkém okruhu "technických" témat, kde by to mohlo mít jakýs takýs smysl - snad.

Pobavila mě ovšem představa, jak přikládáš fotografii oblíbené knížky ze svého archivu k příspěvku "Každému čo mu patrí!" nebo "Miešaš si pojmy a dojmy." jenom proto, abys dokázal, že na daném tématu opravdu pracuješ :lol:

Ale teď trochu vážněji.
Navrhuji aby každý, kdo založí nějaké vlákno, tak rovnou v zakládajícím příspěvku napsal jasně a zřetelně, k jakému účelu ho zakládá, jaké je jeho hlavní téma, jak dalece se má tolerovat odbočování na vedlejší, a jaká témata, a taky jak se má nakládat s příspěvky, která tato kritéria nesplňují - zda z nich dělat offtopicy, přesouvat do Septiku či Hrabárny, a nebo rovnou mazat.
Moderátorům by to značně usnadnilo rozhodování, co s kterým příspěvkem - prostě by jenom respektovali vůli zakladatele.
Každý, kdo by do takto uvedeného vlákna něčím přispěl, tak by věděl předem, jestli přispívá vhodně a nebo ne, takže by mu mohlo být také jasné, proč jeho příspěvek případně z vlákna zmizel a mohl by si snadno i odvodit, kde skončil.

Líbí se Ti to a nebo vidíš na tom návrhu nějakou chybu a máš nápad, jak ho vylepšit?
Mně to připadá docela jednoduché a přitom i funkční.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Návrh

Elektro píše:Dovolím si jeden návrh .... Je možné vytvoriť hlavičku vlákna, v ktorej by boli napísané podmienky zakladateľa vlákna na príspevky v jeho vlákne? ....
Želám všetkým príjemný deň
Nazdar Elektro,

:D Přesně tento návrh a možnost jsem podal už já před několika dny v "řiditelně". Možnosti, které zatím vidím, jsou dvě.
- Jednou je rozdělit sekce nejen podle tématu, ale podle způsobu moderování. Její nevýhodou je, že bychom neměli vlákna tématicky sjednocená v jedinné sekci, což se mi moc nelíbí, ale lepší než jak to je.
- Druhou možností, a podle mne podstatně lepší, je skutečně označit vlákna přesně jak říkáš.
Teď jde o to, jestli to jde a projde :dknow:
S laskavým pozdravem, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

poota píše: Navrhuji aby každý, kdo založí nějaké vlákno, tak rovnou v zakládajícím příspěvku napsal jasně a zřetelně, k jakému účelu ........ Každý, kdo by do takto uvedeného vlákna něčím přispěl, tak by věděl předem, ....
Zdravím - poota
Buhužel to nevidím až tak moc jako funkční já. Moderátoři sice budou vědět, protože s tím pořád pracují, ale přispěvatel to bude nejdříve muset najít na úplném začátku vlákna, což drtivá většina členů, specielně přicházejících, nebude nutně hledat, protože si nebude vědoma, že to existuje. Pokud si toho vědoma bude, stejně je to potíž, protože to zbytečně zdržuje. Než se k tomu prokopou, taky třeba zapomenou, co vlastně chtěli odpovědět. Dalším problémem je, že noví a novější členové zakládající vlákno nemusí mít moc tuchu co je může čekat a při zakládání vlákna mohou použít vágní určení způsobu moderování vlákna, které by mělo být spíše standartní a jasné. Je to lepší než nic, ale pokud se to dá vyřešit lépe rovnou, proč ne? Nejsem sice programátor, ale z toho mála co znám by taková hlavička objevující se automaticky v každém vlákně na každé stránce problém snad být neměla.
Ahoj, Slávek.

zvedavec
Nový člen
Dal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvedavec »

Slavek Krepelka píše:Dalším problémem je, že noví a novější členové zakládající vlákno nemusí mít moc tuchu co je může čekat a při zakládání vlákna mohou použít vágní určení způsobu moderování vlákna, které by mělo být spíše standartní a jasné.
Keby sa im pri zakladaní ukázalo niečo ako: "Dajte zrozumitelný nadpis, pozrite si, či dané vlákno už existuje, do kolónky (napr.) Pravidlá vlákna zadaje zrozumiteľne o čom má vlákno byť a ktoré príspevky nebudú tolerované... Odkaz na príklad".
Ja ako nový člen som sa tiež veľmi chytro pokúsil založiť nové vlákno, musel to po mne upratať poota, takéto upozornenie by sa zišlo.

Hlavná idea je ten príklad...

Ja nič... :angel:
poota
Zasloužilý člen

Re: Rezonance - Volná Diskuze

Příspěvek od poota »

beetoven píše: Zareagovat jsem na člověka, který svou arogancí a bezohledností vtáhnul do své sarkastické a pohrdavé debaty osoby, kteří patrně neměli ani ponětí o tom, že si jen dotyčný z nich dělá blázny!  
Má reakce byla taková jaká byla a myslím si, že zdejší moderátor, dohlížející na dané vlákno, měl včas tomu udělat přítrž.
Zdejší fórum je moderované v tom duchu, že každý má možnost vyjádřit volně svůj názor, pokud to je v mezích slušnosti a na téma dotyčného vlákna. Při splnění těchto podmínek nemá moderátor důvod do diskuze ani do vlákna zasahovat. Pokud tak činí, tak jako kterýkoli jiný účastník této diskuze, tedy svým názorem.
I tak jsou tady moderátoři napadáni, a někdy i dost nevybíravě, že určují směr diskuze přesouváním "nehodících se" příspěvků do jiných vláken.

Zdravím - poota

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

beetoven píše: Má reakce byla taková jaká byla a myslím si, že zdejší moderátor, dohlížející na dané vlákno, měl včas tomu udělat přítrž. ....
I když Ti tohle už poněkud vysvětlil Poota, přeci jenom bych to dál rozvedl. Nikdo z nás, včetně moderátorů a admina, nemá absolutně šanci vědět dost na to, aby mohl rozhodovat o tom, co je tématicky korektní a co ne, co je pravdou a co ne a tedy co tématicky pustit a co ne. Jakmile bychom s tímhle jednou začali, stala by se z nás inkvizice :enaughty: Fórum U Pramene je navýsost tolerantní, i když pár lidí s tím má nesmírné problémy. V životě jsem narazil na dost věcí, které se mi jevily jako pitomost, jenom abych později shledal, že ta pitomost byla jenom v mé hlavě. Tudy ne. To ať si každý posoudí za sebe.
beetoven píše: Ano, přiložená disertační práce neměla ten správní technický ráz ...
To jsem neměl až tak úplně na mysli, ale to nevadí. Jinak každý kus zkušeností bude někým oceněn, ať už přijde odkudkoliv.
beetoven píše: Dále přiložím i studii o dielektrikum ve statickém elektrickém poli a elektrety tvořící zvláštní skupinu dielektrik ...
Budeme Ti, já určitě, velice zauzlováni. Ony jsou ty elektrety velice zajímavé v mnoha ohledech.

Nicméně, bude na místě to přeložit do vlákna Elektret - Baterie využívající pole Země.
beetoven píše: Dnes už nemám čas, ale popisovaný "Dimmer", jinak stmívač řízení pomocí diaku a triaku se tento obvod může řešit i náhradním zapojení Zenonovou diodou a s transistory ... Zatím.., Beetoven
Nejde o variac. Jde o odpor kombinovaný s cívkou na feritu. Samotný odpor na primáru mi to neudělal. Variak žádné resonance nedokáže, maximálně shoří při přetížení. Diody a polovodiče vůbec rezonanci dokážou a jsou s tím v síti prakticky vždy potíže alespoň s harmonickými proudy. Záleží však na tom, jak se na to jeden podívá a co s tím chce spáchat.

Ahoj, Slávek.

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše:
beetoven píše: Dále přiložím i studii o dielektrikum ve statickém elektrickém poli a elektrety tvořící zvláštní skupinu dielektrik ...
Budeme Ti, já určitě, velice zauzlováni. Ony jsou ty elektrety velice zajímavé v mnoha ohledech.

Nicméně, pokud toho máš víc, bylo by na místě na ně založit nové vlákno, ať je to vše pohromadě.
Vlákno na elektrety tu už je, jenom má trochu konspirační název "Baterie která využívá pole země"
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=2&t=49&

Zdravím - poota

Odpovědět

Zpět na „Úvodní informace“