Omlouvám se za minimální info. Ano H4 jsem myslel jak psal huhu. Bydlím na kopci na otevřeném prostoru ničím nechráněném. Okolo jen louky a fouká tu celkem slušněSlavek Krepelka píše:Na to musíš nejdříve zadat kritéria. To, co jsi, dal je málo.-JoeF1- píše: Mohl by jste mi nekdo napsat jak velkou vrtuli či turbínu vyrobit abych to roztočil? Jasné je ze to vše závisí na různých odporech a ztrát v převodech na řemenicích atd. ale alespoň jakou by to mělo mít plochu. Díky
- Jak dlouho máš na nabíjení
- Kolik máš alespoň v průměru k dispozici větru, kolik hodin denně jak silného
- Jak vysoko nad zem jseš schopen jít, což souvisí s tím, kolik můžeš očekávat větru
- Co je H4? Je to 4 Amp Hodiny? které potřebuješ?
Zde musíš začít, jinak Ti nikdo nic rozumného nemůže poradit. Zvoje otázka je zatím stejná, jako: Jak postavím loď? Zase jakou, na co atd.
Ahoj, Slávek.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Použil bych autobaterie které bych zapojil do serie, něco mám z mého malého hospodářství
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Představoval bych si to asi takto (zahrnul jsem do toho i tvé nápady) Horizontálně uložená turbína ,uchycená na hřídel z frézy (stolní). Hřídel je zapouzdřená a ložiska mazána olejem (mám na skladě
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Měl bych představu o bateriích takovou abych dosahl při zapojení cca 200-300ah 12v tak abych měl na to vše pokud možno, nebo abych do toho investoval minimum. Nejsem elektro expert takže ani nevím za jak dlouho bych to nabil a jak dlouho bych s tím mohl svítit, když budu počítat s ideálními podmínky. Ani nevím jestli to nabije alternátor z automobilu tech 300ah. A ani nevím kde bych tuto informaci hledal
Díky za odpověď