Omlouvám se za minimální info. Ano H4 jsem myslel jak psal huhu. Bydlím na kopci na otevřeném prostoru ničím nechráněném. Okolo jen louky a fouká tu celkem slušně Nemám to ale samozřejmě jak změřit. Šluknovský výběžek abych to trochu přiblížil. Výšku bych si představoval okolo 2m, sice nejsem limitovám ale je zde národní park navazující hned na chráněné uzemí. Tak aby si toho nikdo pokud možno nevšiml.Slavek Krepelka píše:Na to musíš nejdříve zadat kritéria. To, co jsi, dal je málo.-JoeF1- píše: Mohl by jste mi nekdo napsat jak velkou vrtuli či turbínu vyrobit abych to roztočil? Jasné je ze to vše závisí na různých odporech a ztrát v převodech na řemenicích atd. ale alespoň jakou by to mělo mít plochu. Díky
- Jak dlouho máš na nabíjení
- Kolik máš alespoň v průměru k dispozici větru, kolik hodin denně jak silného
- Jak vysoko nad zem jseš schopen jít, což souvisí s tím, kolik můžeš očekávat větru
- Co je H4? Je to 4 Amp Hodiny? které potřebuješ?
Zde musíš začít, jinak Ti nikdo nic rozumného nemůže poradit. Zvoje otázka je zatím stejná, jako: Jak postavím loď? Zase jakou, na co atd.
Ahoj, Slávek.
Použil bych autobaterie které bych zapojil do serie, něco mám z mého malého hospodářství
Představoval bych si to asi takto (zahrnul jsem do toho i tvé nápady) Horizontálně uložená turbína ,uchycená na hřídel z frézy (stolní). Hřídel je zapouzdřená a ložiska mazána olejem (mám na skladě ) na jedné straně je závit a na druhé řemenice, na tu bych řemenem dal alternátor z auta (ten bych tu taky měl) z alternátoru na baterie
Měl bych představu o bateriích takovou abych dosahl při zapojení cca 200-300ah 12v tak abych měl na to vše pokud možno, nebo abych do toho investoval minimum. Nejsem elektro expert takže ani nevím za jak dlouho bych to nabil a jak dlouho bych s tím mohl svítit, když budu počítat s ideálními podmínky. Ani nevím jestli to nabije alternátor z automobilu tech 300ah. A ani nevím kde bych tuto informaci hledal
Díky za odpověď