Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Výbava vhodná při kolapsu civilizace.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
Re: Výbava vhodná při kolapsu civilizace.
nerozumím ti, ale se svým světem si počnu tak, jak mi přijde nejlepší. pokud máš jinej názor, tak sem s ním, nebo nech bejt. Plivat umí každej.....
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Jardo ahojky.jarda ovčák píše:nerozumím ti, ale se svým světem si počnu tak, jak mi přijde nejlepší. pokud máš jinej názor, tak sem s ním, nebo nech bejt. Plivat umí každej.....
Těchto lidí je mi líto, ale každý svého štěstí strůjcem, to nemá cenu řešit
Zamýšlel si se nad tím chovem pstruhů duháčů? Mě to leží v palici furt. Pokud nejsi u potoka tak je to akorát náročný na energie (okysličování a filtrace vody uměle). Ale jinak to krmíš jako slepice granulama, negdáká to, nedělá to tolik bordelu okolo sebe a docela slušný přírůstky Potěr se dá každý jaro sehnat......
Za mlada když byla přehrada plná plevelnejch cejnů, tak otec šel ráno na ryby, za dvě hodky měl kýbl cejnů, vykuchal a spařil je v prádelním hrncu. Pak sme sedli celá rodina ke stolu jako když se dralo peří a vybírali sme kostičky - a cejn jich teda má
Základem byla plná mísa rybího masa no a máti z teho dělávala prýma sekanou, nebo se to dávalo do klobás a taková vyuzená rybí klobása ......
Mimochodem, už víš den D a hodinu H? Naložíme, vyudíme, přijedeme
Měj se H.v.
-
- Zasloužilý člen
Zdravím tě, příteli. Den d je totiž strašně složitej. Budu to muset všechno obeslat znova, páč každej může jindy.A já bych o žádnýho nechtěl přijít. Vrhnu se na to a mušíme se dat dokupy....I brácha navar by si sjednal drožku. Pstruzi mi ležijou v krku. Avšak jedinně, když bych si to žrádlo dělal sám.... nevíš, jaké živiny ti pstruzi potřebujou??? Že bych jim občas umlel nějakou starou prču s obilím , nebo tak cosi.....
Nechci být závislej na něčem, co nevyrábím, nebo to neumím.
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Ahojky,jarda ovčák píše:Zdravím tě, příteli. Den d je totiž strašně složitej .....
na den D se přizpůsobím, šak víš ....
Ta tvá poslední věta je mé celoživotní krédo , pošlu ti SZ ať zde neplevelíme vlákno.....
H.v.
-
- Zasloužilý člen
Ano, proto my ... editováno s odkazem a jaksi vyhovněno SDK
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 69#p101269
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 69#p101269
-
- Starší člen
- Dostal: 2 poděkování
Jardo ak sa ti raz podarí pochopiť ako je to vôbec možne že Čiňan po celodenej drine (fyzickej drine o ktorej hoc sa tu pasuješ na gazdu z gruntu nemaš ani predstavu) vyžije po celý svoj život bez večích problemou len s miskou ryže na deň, možno potom pochopíš aj túto moju "vetičku"jarda ovcak píše:Ano, proto my hlupáci máme svoje spolky hlupáků a vás chytráky neobtěžujeme, ani neurážíme svojí existencí ve vašich řadách chytráků.
a snáď aj pochopiš ža cesta k sebestačnosti ktorou momentalne ideš je nie zrovna tá najlepšia cesta. Jardo vo vašich spolkoch sa celkom určite nedozvieš nič o tom že prežitie nie len nášho druhu nie je o tom čo "strovíš a vyserieš" ale ani o tom čo si sám dochováš, dorobíš alebo dopestuje... . Nneoanthropus píše:Jardo celkom zbytočne komplikuješ i svoj "svet". Máš reči jak "z loja lúj"... . N
-
- Zasloužilý člen
Když mě nejde o přežití druhu. Ten má pouze jediný úkol a to je vyhynutí. Zavřít za sebou dvéře a nevykukovat.
Mě jde zcela sobecky pouze o blaho mé rodiny, mých přátel a pro mne pracujících.
Když je sečtu, dostávám se na 20 lidí. Navíc to chci dělat trvale udržitelným způsobem bez vnějších zdrojů.Chápu sice, že máš šlechetnější mety, mě postačí tyto.Hele, nechceš napsat o svých cestách, o dokonalosti a bezchybnosti?
Mě jde zcela sobecky pouze o blaho mé rodiny, mých přátel a pro mne pracujících.
Když je sečtu, dostávám se na 20 lidí. Navíc to chci dělat trvale udržitelným způsobem bez vnějších zdrojů.Chápu sice, že máš šlechetnější mety, mě postačí tyto.Hele, nechceš napsat o svých cestách, o dokonalosti a bezchybnosti?
-
- Starší člen
- Dostal: 2 poděkování
Mimo téma (offtopic)
Jardo načo stale písať o veciach o ktorých je toho napisaneho kdekade už hafo a to naozaj pre každú vekovú kategoriju viď npr. i v tejto muzike . Doporučujem ti aby si si ten text nie len celý vypočul... . N
- Ondřej
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
Jardo divej, "jak si vyrobit osvěžující ústní sprej"
Jak zrobić gaz pieprzowy - How to make pepper spray
Jak zrobić gaz pieprzowy - How to make pepper spray
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
luk
Někdo tu nedávno dával videa, kde klučina střílel z otočky balonky. Klobouk dolu. Našel jsem návod kterak vyrobit luk :
http://www.woodcraft.cz/files/infostudn ... uk/luk.php
a tady je první pokus :
http://huhu.own.cz/maplebow1.jpg
Luk má 33 lbs, zatim jsem rád, že s ním trefím špalek na štípání dřeva.......
Dřevo mělo kaz a luk praskl, udělal jsem mu vtom místě laminátovou dlahu a druhý pokus bude z jiného druhu dřeviny.
Jako hrot do šípu jsem zasadil nabroušený bit na křížové hlavy a do čerstvého dřeva se z deseti metrů zapíchne celý. Na dvacet metrů projde skrz vlnitý plech - ovšem na tuhle vzdálenost je s poměrně slabým lukem již znatelná klesavost šípu.
Takže pokud někdo uvažuje o luku, stačí podle návodu vzít strom a odřezat z něj všechno co není luk
http://www.woodcraft.cz/files/infostudn ... uk/luk.php
a tady je první pokus :
http://huhu.own.cz/maplebow1.jpg
Luk má 33 lbs, zatim jsem rád, že s ním trefím špalek na štípání dřeva.......
Dřevo mělo kaz a luk praskl, udělal jsem mu vtom místě laminátovou dlahu a druhý pokus bude z jiného druhu dřeviny.
Jako hrot do šípu jsem zasadil nabroušený bit na křížové hlavy a do čerstvého dřeva se z deseti metrů zapíchne celý. Na dvacet metrů projde skrz vlnitý plech - ovšem na tuhle vzdálenost je s poměrně slabým lukem již znatelná klesavost šípu.
Takže pokud někdo uvažuje o luku, stačí podle návodu vzít strom a odřezat z něj všechno co není luk
Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: luk
Kéž by to bylo opravdu tak jednoduché!huhu píše: Takže pokud někdo uvažuje o luku, stačí podle návodu vzít strom a odřezat z něj všechno co není luk
Výroba kvalitního a spolehlivého luku je natolik složitá a plná záludností, že každému, kdo o luku uvažuje, doporučuji koupit si hotový - tedy dokud zde tato možnost ještě je.
A abych nemluvil jenom o lucích - obdobná situace je i v šípech, u kterých je nejdůležitější, aby byly všechny "stejné".
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Přežít ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Konečně vhodná puška
Na výstavě IWA 2012 v Norimberku byly vystavovány větrovky Cricket (Cvrček) a Cricket Compact firmy KalibrGun Valdy EU s.r.o.
Zajímavější Cricket Compact je opakovací zbraň konstrukce bull-pup s kartuší na stlačený vzduch, vyráběná v rážích 4,5 mm, 5,5 mm a 6,35 mm, tedy "177, "22 a "25. Tlakový zásobník se plní stlačeným vzduchem na 300 barů ventilem, přístupným po odtažení krytky na jeho konci, kde je i orientační manometr. Ráže 5,5 mm má kruhový "revolverový" zásobník na 14 diabolek a úsťová energie je nastavena na 40 J, při které stačí kapcita kartuše zhruba na 70 výstřelů - lze ji ovšem snadno zvýšit i snížit. Zbraň má lištu Weaver pro nasazení zaměřovacího dalekohledu. Pažba je z amerického ořechu a nebo plastová, která má úložný prostor pro 5 náhradních zásobníků. Vývrt hlavně má 12 drážek s délkou závitu 450 mm a přední část hlavně je osazena "moderátorem". Rozptyl na 50 m se uvádí 10 mm, ale při praktickém ověření na nastřelovací stolici byl i menší. Počáteční rychlost střely je přes 270 m/sec. Zpětný ráz a hluk výstřelu je zhruba poloviční ve srovnání s malorážkou.
Délka hlavně bull-pupu je 390 mm, celková délka se uvádí 620 mm, ale podle obrázku jde určitě o překlep a má být spíš 520 mm. Hmotnost pod 3 kg.
Zajímavou perličkou je to, že se má vyrábět v Čechách, výroba se má rozběhnout během měsíce a část produkce má být i pro náš trh. Cena má začínat na 650,- Euro. Drobnou vadou na kráse je to, že se jedná o zbraň kategorie C, takže jenom na zbroják, což je ale vzhledem k výkonu zbraně pochopitelné. Firma tvrdí, že zhruba do roka by chtěla přijít na trh se samonabíjecí verzí.
Verze v ráži 6,35 bude mít zřejmě menší kapacitu zásobníků, kterou odhaduji asi na 10 diabolek. Náplň kartuše asi také vydrží na menší počet výstřelů, odhaduji že také tak na 5 zásobníků.
S dostatečnou zásobou diabolek je to zbraň na civilizaci opravdu nezávislá, přitom s vyhovující palebnou silou i kadencí, vhodná pro lov i obranu.
Zdravím - poota
http://www.schulzdiabolo.cz/cz/diabolky/?kal=6.35
Zajímavější Cricket Compact je opakovací zbraň konstrukce bull-pup s kartuší na stlačený vzduch, vyráběná v rážích 4,5 mm, 5,5 mm a 6,35 mm, tedy "177, "22 a "25. Tlakový zásobník se plní stlačeným vzduchem na 300 barů ventilem, přístupným po odtažení krytky na jeho konci, kde je i orientační manometr. Ráže 5,5 mm má kruhový "revolverový" zásobník na 14 diabolek a úsťová energie je nastavena na 40 J, při které stačí kapcita kartuše zhruba na 70 výstřelů - lze ji ovšem snadno zvýšit i snížit. Zbraň má lištu Weaver pro nasazení zaměřovacího dalekohledu. Pažba je z amerického ořechu a nebo plastová, která má úložný prostor pro 5 náhradních zásobníků. Vývrt hlavně má 12 drážek s délkou závitu 450 mm a přední část hlavně je osazena "moderátorem". Rozptyl na 50 m se uvádí 10 mm, ale při praktickém ověření na nastřelovací stolici byl i menší. Počáteční rychlost střely je přes 270 m/sec. Zpětný ráz a hluk výstřelu je zhruba poloviční ve srovnání s malorážkou.
Délka hlavně bull-pupu je 390 mm, celková délka se uvádí 620 mm, ale podle obrázku jde určitě o překlep a má být spíš 520 mm. Hmotnost pod 3 kg.
Zajímavou perličkou je to, že se má vyrábět v Čechách, výroba se má rozběhnout během měsíce a část produkce má být i pro náš trh. Cena má začínat na 650,- Euro. Drobnou vadou na kráse je to, že se jedná o zbraň kategorie C, takže jenom na zbroják, což je ale vzhledem k výkonu zbraně pochopitelné. Firma tvrdí, že zhruba do roka by chtěla přijít na trh se samonabíjecí verzí.
Verze v ráži 6,35 bude mít zřejmě menší kapacitu zásobníků, kterou odhaduji asi na 10 diabolek. Náplň kartuše asi také vydrží na menší počet výstřelů, odhaduji že také tak na 5 zásobníků.
S dostatečnou zásobou diabolek je to zbraň na civilizaci opravdu nezávislá, přitom s vyhovující palebnou silou i kadencí, vhodná pro lov i obranu.
Zdravím - poota
http://www.schulzdiabolo.cz/cz/diabolky/?kal=6.35
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
Ano, ovšem kupoovat větrovku na zbroják, to si raději koupím mosina s bednou nábojů a zbyde na optiku. já tomu říkám svatokrádež, i když, pr fajnšmekry je volně k prodeji air arms, zejména typ 510 a 200, které lze natlakovat na 300 barů, i táži 5,5, což je .22 palce.
Budiž nám vodítkem minimální energie 50 joulů.
Dá se u volných větrovekk i 90.
Jednu z perel v samonabíjecí erzi vyráběla firma Drulov z Litomyšle. Po pohovoru s výrobním technikem jsem zjistil, že konstrukce snese 400barů, čož je z říše snů. Na úkor životnosti těsnění a s problematickým generováním tlaku nad 300barů.
U kuší nám budiž vodítkem natahovací síla min 150lb a u luku 80lb.
Nejekonomičtějším řešením vidím mosina s bednou nábojů. Je dobrý na lov i na obranu, ani pořádnej prak za ty prachy nepořídíte.... no dobře, tak pokud někdo máte výhrady k rusákům, kuptee si mauser kar 98.
http://www.lovecky-obchod.cz/opakovaci-puska-mosin/
Budiž nám vodítkem minimální energie 50 joulů.
Dá se u volných větrovekk i 90.
Jednu z perel v samonabíjecí erzi vyráběla firma Drulov z Litomyšle. Po pohovoru s výrobním technikem jsem zjistil, že konstrukce snese 400barů, čož je z říše snů. Na úkor životnosti těsnění a s problematickým generováním tlaku nad 300barů.
U kuší nám budiž vodítkem natahovací síla min 150lb a u luku 80lb.
Nejekonomičtějším řešením vidím mosina s bednou nábojů. Je dobrý na lov i na obranu, ani pořádnej prak za ty prachy nepořídíte.... no dobře, tak pokud někdo máte výhrady k rusákům, kuptee si mauser kar 98.
http://www.lovecky-obchod.cz/opakovaci-puska-mosin/
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Konečně vhodná puška
... na záda hodit potapěčskou HiPressure flašu a není co řešit ... ... ...poota píše:Tlakový zásobník se plní stlačeným vzduchem na 300 barů ventilem, přístupným po odtažení krytky na jeho konci, kde je i orientační manometr ... kapcita kartuše zhruba na 70 výstřelů
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...