Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Disociace vody

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: disociace

Příspěvek od Ilem »

martinq píše:mně to nejede, jedu na 230V a jede to prvních 200 milisekund, s VN jsem to ještě nezapojil, Elabs psal, že 300V je až moc, takže počítám že na 230V by to mělo jet v pohodě, nemam přesný objem vody. Zkoušel jsi místo pulzů roztočit elektrody kolem středové, vertikální osy ? na zmatení vody a zabránění energo clony by to mohlo stačit ne ? nebo je nutné mít 50% plynu, aby voda nemohla vytvořit bariéru ???
Šmankote Martine, mám pocit, jako bys byl na fóru poprvé. 230V je dobrých na studenou fůzi dle Naudina, nebo na plazmatické spalování.
V elektrolyzéru bys musel mít cca 100 pasívních elektrod.
Pochybuji, že by rotace zabránila vzniku dvojvrstvy, ale můžeš to zkusit. Jen nevím, co uděláš s tím, že ti odstředivá síla vyžene vodu na stěny reaktoru.
Naposledy upravil(a) Ilem dne stř 21 bře 2007 8:20, celkem upraveno 1 x.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

martinq

Příspěvek od lajos »

Na 230V, počet bipolárů by se blížila ke stovce, jinak z toho budeš mít slušné topení. Elabs myslím měl měnič 12/200-300V a to pak spínal pulzně. Zas nevíme kde co jak máš zapojeno, tak že mluvíme ti do toho trošku naslepo.

martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

topení je to slušné

Příspěvek od martinq »

po pěti sekundách cca 45°C,

VN cívky budou po neděli, až to pojede, tak jen tak z radosti rozřežu asi 2 t železa a chci zkusit tavit žulu, nalýt jí do formičky a udělat plotové komínky z pravidelných kamených cihel ...

nezkoušel někdo palivové články na koleně ? prý je maximum domácího článku 24%, ale při dostatku samostatných plynů vodík a kyslík, je učinnost nepodstatná, lze nastavit elektrody pro oddělené plyny, nebo je vždy na výstupu Brownův plyn ?

zkusily jste jiné kapaliny rozložit na elementy nebo je potřeba více/méně napětí ? třeba alkohol 40%, kyselinu, benzín ?

Lajos: psal jsem, že mám přívod k "vařiči" ze sítě bez jakékoliv elektroniky, jen diodový můstek, zásuvka a drát u nerez plechu

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
lajos
Zasloužilý člen

martinq

Příspěvek od lajos »

Hm, ta šňůra od vařičě a usměrňovač mi utekla, no jdeš na to jako zkušený elaktrikář a asi si dáváš pozor kam šaháš. Budeš to mít zajímaví pak s tou zapalovací cívkou, doufám že nebudeš ho napájet z nějakého síťového zdroje!!!!!
Na maďarských stránkách jsem dříve zahlédl nějaký návod na doma vyrobený palivový článek, nezdálo se mi to jako naše potřeba, tak jsem si toho moc nevšímal.
Koukám že ty kaskadérské elektrikářské pokusy tě neopouštějí, ale třeba nám dlouho vydržíš.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro Martinq

Příspěvek od Ilem »

Taky nevím, kde jsi psal o šňůře od vařiče.
Ale jestli to dobře chápu, máš jen jednu elektrodu a jeden drát. To je zapojení pro "studenou fůzi". Tak za prvé měl bys vyhladit napětí - kondík za můstek. Za druhé drát by měl být nejlépe wolframový, jinak se ti za chvíli utaví. Za třetí na studenou fůzi se používá nasycený roztok hydroxydu draselného (potaš). Za čtvrté na elektrodě musíš mít + a na drátu - a za páté, nejlepší je pomalu zastrkávat drát do elektrolytu. Těsně nad hladinou to chytí oblouk a když drát zčervená, můžeš ho zasunout hlouběji - oblouk bude hořet pod hladinou. Pak dochází k té správné disociaci. Měla by vznikat směs hořlavých plynů H+ a OH- . Bacha, je u toho dost velký vývin tepla a primárním účelem této metody není rozklad vody, ale získání velkého množství tepla s malým příkonem.
Jo a ještě něco: po vyhlazení tam nebude 230V, ale 230x 1,41=skoro 325V, tak pozor ať se nechytíš obou elektrod.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Re: Pro Martinq

Příspěvek od martinq »

Ilem píše: Jo a ještě něco: po vyhlazení tam nebude 230V, ale 230x 1,41=skoro 325V, tak pozor ať se nechytíš obou elektrod.

to asi jo, jen tak lehce jsem měl namočený prst a skočila jiskřička, takhle mně hlava a ruka nebrněla ani po dvou litrech padesátky slivovice, asi tam fakt bude něco jako průvan elektronů či co ...

elektrod je 5 s 1 mm mezerou, mam pár bakelitových aku a po vykuchání je chci osadit ocelovym plechem cca 100 ks a můstek použít k napájení, nahoru dát plexi, zavzduchotěsnit a připojit tlakové hadice, taková kyslíkovodíková řezačka-páječka, lehká, mobilní, všude kde je 230V pojede, chci nechat i kontakty k připojení trafo svářečky/inventoru, asi budu muset můstek chladit, docela topí, na to, že je na 650V a 5A drží docela statečně, měřil jsem průtok a "nevyšlehne ho" 230V na 13A, v datasheetu má 10A krátkodobě max 400ms, ale jelo to 17 vteřin nonstop a OK ...

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
lajos
Zasloužilý člen

martinq

Příspěvek od lajos »

řekni mi, prosím tě proč nevynaložíš to ůsilí na vyzkoušení mimova vyvýječe? Je to zatím nejblyžší možné akční nadějné, které by se upravovalo dál , třeba na topení i když bys musel u vyvíječe vytvořit podtlak.
Začínají mně srá. ty české ypsilony, syn se učí vybrané slova a já se musím pořád vracet ve svém vlastním textu, pokud se mi nějaký ypsilon nezdá a někdy opravím to dobré na špatné atd. Omlouvám se za blbé keci v souvyslosti s národností většiny fóra.

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: martinq

Příspěvek od Mim »

lajos píše:Začínají mně srá. ty české ypsilony, syn se učí vybrané slova a já se musím pořád vracet ve svém vlastním textu, pokud se mi nějaký ypsilon nezdá a někdy opravím to dobré na špatné atd. Omlouvám se za blbé keci v souvyslosti s národností většiny fóra.
Lájosi, neřeš to. Stejně to píšeš blbě, ale já, ač syn ředitelky školy a češtinářky k tomu ti to prominu. :lol: :lol: :lol:

Však ono to půjde!!!
lajos
Zasloužilý člen

mim

Příspěvek od lajos »

Stejně jsem tajně doufal že se kvůli tomu se do mně nebudete obouvat, což je potvrzené protože zatím mé ypsilony zatím mi nikdo nevyčetl i když některé vám museli tahat uši. to značí tolerantnost našeho fóra, na jiných jsem viděl nadávky u kvůli language nesrovnalostem.

Dodoboys
Stálý člen

Re: Úvodní článek....

Příspěvek od Dodoboys »

gewo píše:
Z Dingelova patentu:

Systém produkuje vodíkový a kyslíkový plyn z vody podle potřeby. Voda je separována na vodíkový a kyslíkový plyn použitím unikátního designu, kombinujícího metalurgické a elektrotechnické vynálezy.
Nikde netvrdí, že jde o jeho vynálezy – způsob spočívá v neobvyklé kombinaci obecně známých prostředků. Patentován je tedy jen design!

Obr. jak02.jpg

Separátor – kovová

voština (prostorový útvar...)

Obr. jak01.jpg

Základy v pozadí
-----------------------

H20
Použití voštinového separátoru
& vědět jak elektřina a magnetizmus (při x,xxx Atm) poskytnou palivo k spalování. (Zařízení pracuje s podtlakem, proto tak prosté upevnění víčka elektrolyzéru...)
------------------------
Na výše uvedený příspěvek reaguji - pravda trošku později, ale našel jsem na netu trošičku pozměněný překlad:
Obr. jak02.jpg
Šestihranná struktura separátoru (oddělovače)
Obr. jak01.jpg
Za principem provozu H2O šestihranně strukturovaného separátoru /oddělovače/ je elektrotechnická metoda a magnetismus (kolem =___ tyče nebo větší části) poskytující energii /palivo/ pro spalování.

Tento překlad je podle mého taky správný a možná ještě o něco lépe vysvětluje ten magnetismus.
Budu rád, když se k tomu vyjádří i GEWO.

Udělejme další krok k nezávislosti!
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Plazmová svíčka

Příspěvek od Merlin »

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
belamachina
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Plazmová svíčka

Příspěvek od belamachina »

je nejaka sanca to kupit? podla ich webu to nepredavaju , teda ak som to dobre pochopil

xzzzx
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Fyzika..Chemie...

Příspěvek od xzzzx »

Nejsem ani fyzik ani chemik, ale dlouho se pozastavuji nad otazkou prostredi a ne a jeste jednou ne vlasnosti latky ci materialu. Hodne z nas zna ukaz ze voda vre(meni skupenstvi) pri 100C, ale malo kdo rekne, ze to musi byt za urciteho tlaku a nesmi byt jekekoliv primesia (urcite jsou dalsi podminky kdy voda nejen meni sve skupenstvi ale i je schopna se rozdelit na vodik a kyslik). Neustale mi tu chybi jeste dalsi velicina, ktera ma vliv na zmenu skupenstvi jakekoliv latky. Muze to pomoci pri nasem dalsi badani na tomto foru! Tak prosim zasvecene a nezasvecene o vyjadreni.

Svět zboř! Já budu stát.
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

vyzkoušet

Příspěvek od 1220 »

Tak mně napadá vyzkoušet disociaci vody tak, aby polarizační i akční elektrody byly pod tím správným úhlem. Půjde to snáz rozdělit. Napadlo mně to když jsem si prohlížel D6. Tam jsou dvě Archimedovy spirály v sobě jako elektrody. Správný úhel bude ten, který by zřejmě nebyl identický s výše uvedeným úhlem, představuji si to,že při dostatečně malém :!: napětí by mohla být disociace postupná, a pokud by voda proudila :!: spirálou směrem dovnitř :?: někde dojde v mezní vrstvě k tomu správnému poskládání rychlostí a bude plynu velmi mnoho. Možná jsem všechno nečet, ale nevím o tom, že by to v Česku někdo zkoušel.
Plechy od Oxyho vypadají na tento pokus velmi vhodné, :? dostanu se k tomu nejdřív v zimě. :shock:
K.

Zatial XXX

KA NA REV

Příspěvek od Zatial XXX »

V jednoduchosti je genialita! Toto je zatiaľ najvhodnejšia bunka na získanie BP pre kúrenie. Jednoduchá výroba z antikora znamená až neskutočné zníženie výrobných nákladov
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“