citace: ... "Český lékař v Jihoafrické republice odmítl ozařování a radioterapii, z rakoviny se vyléčil sám" ... http://www.celostnimedicina.cz/video-ra ... is-bat.htm ...
... hezké to "shrnutí" ...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Eusa Whistle :ewhistle:](./images/smilies/eusa_whistle.gif)
... v dokumentu zaznělo i další velmi důležité a to, "chceš-li přežít, nahraď živočišné bílkoviny bílkovinami rostlinnými !!" ...Batles píše:Jedno bez druhého má velmi snížený efekt, co se týče délky léčby a možnosti návratu nemoci....
Já bych se spíš spolehl na tu trojku Esiac tea, Iv H2O2 terapii a IV vitamín C ve vysokých dávkách. Jedna každá z nich má vynikající rekord. On je dal dohromady a jak vidno věděl proč. Ahoj, Slávek.Batles píše: ... Ano, potvrzeno, že při léčbě raka stojí mimo jiné vždy v čele "Alkalizuj se, nebo zemři"T ... .
Což je sice pravda, ale taky je pravda, že Budwigová se lněným olejem má velice dobrý rekord a je to prakticky výlučně o bílkovinách z kravského mléka. Je taky pravda, že nějaká britská doktorka léčila přesně vyloučením kravského mléka, specielně rakovinu prsů u žen a velice úspěšně. Jsou v tom věci, kterým nikdo nerozumí proč a kdy a v jaké kombinaci. Proto je taky takových matoucích debat a rozporů. Ahoj, Slávek.A(&F) píše:... v dokumentu zaznělo i další velmi důležité a to, "chceš-li přežít, nahraď živočišné bílkoviny bílkovinami rostlinnými !!" ...Batles píše:Jedno bez druhého má velmi snížený efekt, co se týče délky léčby a možnosti návratu nemoci....
Asi nebudu úplně mimo s názorem, že pro různé lidi může být optimální i různá metoda léčení, na kterou se nedá přijít metodou mechanické aplikace "tato nemoc -> tento postup". Předpokládám, že při výběru "té nejsprávnější" metody hraje větší roli schopnost "vycítit", co je pro daného pacienta to nejlepší, než jenom rovnou nasadit metodu, která se osvědčila v jiných podobných případech. Právě tahle intuice je něco, co by doktor nemohl dostatečně zdůvodnit, proto se kryje tím, že na základě nějakých výsledků stanoví diagnózu a k té vybere jeden z doporučených a schválených postupů, čímž je kryt i v případě neúspěchu.Slavek Krepelka píše:Jsou v tom věci, kterým nikdo nerozumí proč a kdy a v jaké kombinaci.
A proč ? Tělo si potřebné bílkoviny skládá z aminokyselin.A(&F píše: nahraď živočišné bílkoviny bílkovinami rostlinnými !! ...
Musím souhlasit.poota píše: Asi nebudu úplně mimo s názorem, že pro různé lidi může být optimální i různá metoda léčení, na kterou se nedá přijít metodou mechanické aplikace "tato nemoc -> tento postup".
... už samotný styl, kterým byl text napsán, lehce zaváněl hoaxem, tudíž jsem si ho našel na http://www.hoax.cz/hoax/ochrana-stitne- ... amografii/ , kde se nachází i vyjádření odborníka:"Velmi důležitá informace pro ženy, které chodí na mamografii
Při rentgenování si vyžádejte límec na ochranu štítné žlázy.
Volně přeložené:
Ve středu měl Dr. Oz televizní program o nejrychleji rostoucí rakovině u žen, rakovině štítné žlázy.
Byl to velmi zajímavý program.
Řekl, že to může být kvůli zubním rentgenům a mamografům.
Ukázal, že na zástěře, kterou zubař založí na osobu, je malý "límec", který může být zdvihnutý
nahoru a otočený okolo pacientova krku. Mnoho zubařů se nenamáhá zdvihnout ten límec.
Též existuje něco jako "ochrana štítné žlázy" na použití po čas mamografu.
Náhodou, já (pisatelka e-mailu) jsem měla roční mamograf včera.
Cítila jsem se trochu hloupě, ale zeptala jsem se na ochranu. Technik měl jednu zástěrku v zásuvce.
Zeptala jsem se, proč nepoužívá zástěrku rutinně. Odpověď: "Nevím. Musíte si ji vyžádat."
Tedy, kdybych neviděla program, nevěděla bych, oč si mám požádat.
Potřebujeme poslat tuto informaci našim dcerám, neteřím, matkám a všem našim kamarádkám a
přítelkyním. Muži, povězte to svým manželkám.
Někdo byl tak hodný a poslal mi to. Pošlete nyní i vy tuto informaci všem svým známým a rodině.
Já jsem to právě udělala. "
... aha, takže ono to varování není zas až tak úplně zbytečné ..."U mamografie – pokud je udělána správně – nehrozí žádná zřetelnější radiační zátěž štítné žlázy, takže se límce u mamografie nepoužívají. Ve většině mamografických center by ale měly být k dispozici ochranné zástěrky proti ozáření vaječníků. Při snímkování zubů je to něco jiného, tam je krční límec na ochranu štítné žlázy vhodný.
prim. MUDr. Helena Bartoňková
Radiodiagnostické oddělení Masarykova onkologického ústavu (Brno)
Mgr. Helena Sedláčková
Centrum komunikace s veřejností Masarykův onkologický ústav
http://www.mou.cz "
... hm, ...... "Měření i výpočty ukázaly, že množství radiace zasahující štítnou žlázu při mamografickém vyšetření je zanedbatelné. Množství radiace zasahující vaječníky je ještě významně nižší díky utlumení podložkou prsu (detektorem) a další tkáně. Sekundární a primární radiace je zachycena prsem a podložkou prsu (detektorem) a jenom extrémně nízké množství sekundárního záření zasáhne nějaké části těla. Kalkulovaná dávka na štítnou žlázu při jednom ze čtyř snímků je nižší nežli 0,03 mGy. To je kolem 1 % dávky, která dopadá na prs a je rovna dávce, kterou obdrží štítná žláza za 3 dny z přirozené radiace prostředí všude okolo nás. Jinými slovy, je to ekvivalent záření který tělo obdrží za 368 dní z přirozené všude existující radiace oproti 365 dnům bez tohoto vyšetření. Přírodní odchylky přirozené radiace prostředí závislé na lokalitě jsou mnohem významnější."
překlad z anglického Quality Assurance Programme for Screen Film Mammography (str. 154, odst. 2)
Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE)"...
Za prvé, Dr. Oz jsem viděl seďa v čekárně v autoopravně a čekaje na diagnostiku. Je to typická americká šou a byl bych velice opatrný, co vlastně se v ní říká.A(&F) píše: .... "Velmi důležitá informace pro ženy, které chodí na mamografii... .
Hmm. Mě napadlo v návaznosti na popovídání si o vodíku a hydroxylech OH, jestli ona ta soda bicarbona, byvše chemicky dost měkká sloučenina, taky nešlohá hydroxyly z buněk a nemopuje po oxidaci a nemění se na hydroxid sodný, čímž ještě víc alkalizuje, ale z těla vyjede. To by taky navazovalo na docela zdravotně vynikající krasové vody, což jsou karbonáty vápna a hořčíku, i když vápna daleko víc. Osobně vidím Simonciniho plísně sice jako velice reálné, ale bude asi těžko říct, kdy by byly vyloženě příčinou a kdy jenom oportunistickým patogenem, který pak samozřejmě započatý proces zhoršuje. Zase to napovídá na důležitost podpory jak okysličování, tak dehydroxylace v těle. Akorát že vápník a hořčík nejsou bůh ví jak rozpustné ve vodě, takže je malá účinnost a spíš jen prevence pokud sedí člověk na té vodě, na rozdíl od sody.A(&F) píše:... berte spíše jako doplnění k Simoncinimu ...
Slavek Krepelka píše:Láďo, co si se domák na H2 a raka? Že on vodík na něj taky do značné míry fachá?
la píše: ... Asi takhle stručně....