A(&F) píše:... jedna sklenička mi sice "chcípla" ...
Do
... Zase penicilín. Mám obavu, že ta kultura je cokoliv, jenom ne kmenové buňky. Radši bych se ale mýlil. Když už jsi to Anri ale nakousl, vytáhl jsem aj ty svý vzorky na světlo boží.
1) Vzorek neupravený a držený na cca 20°C bez HCl - poněkud kalný, nepatrné, sotva rozeznatelné množství usazeniny na dně, bez stratifikace, barva více méně originální uriny, zápach se výrazně změnil, čpavek je téměř pryč a další pach nedokážu určit, neznám ho a nikdy jsem ho necítil. Zamřelina či hniloba to defintivně už není a urina jak ji známe taky zrovna ne.
2) Vzorek upravený HCl (0.68 ppm) na cca 20°C - totéž co vzorek č.1 ve všech ohledech.
Vzorky č.1 a č.2 jsou ze stejné várky rozdělené po dvou deci.
3) Vzorek kompletně vymražený a rozmražený - prakticky čirý, původní usazenina z vymražení kompletně rozpuštěná zpět v roztoku, barva více méně původní uriny, bez stratifikace, zápach více méně stejný jako č.1 a č.2, ale znatelně méně intenzivní.
4) Vzorek čtvrtinové - prakticky totéž jako č.3, ale přeci jenom nepatrně zakalený, usazenina nepozorovatelná.
Pokud se to teda ještě někam nezvrtne, vypadá to, že nějaký consistentní proces probíhá ve všech čtyřech vzorcích a s různou intensitou podle kejklů, které jsem s tím prováděl mražením a táním. Kam zmizela většina čpavku si netroufám říct, ale cítit to není a mám to prakticky pod nosem. Něco se v tom množí a to i ve vzorku ošetřeném HCl kromě zatím č.3. je to pomalé více méně jak se dalo očekávat z literatury z případu paninky se synem se spálenou paží. Zhruba odpovídá i její neurčitý popis zápachu sedmileté uriny s mojí necelých 14 dní, ale počítám, že ta moje se ještě víc vyšeptá.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.