Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
CDS - Výroba a Skladování
-
- Nový člen
Re: CDS - skúsenosti
Zdravim, oto mě právě jde, prostě vědět, kolik tam je plynu ? Pak se udělá jednoduše přepočet pro požadovanou dávku plynu. Ale i tak si myslím, že je dobré si ověřit, alespoň jednou výslednou hodnotu ppm. Aby měl člověk jistotu, že nedělá chybu, protože na CDS se používá chloratan sodný z různých zdrojů.
Koncem týdne, to odzkoušíme osobně, máme i proužky na měření.
Máme dva zdroje chloritanu sodného.
Pak Vám napíšu, přesněji jaké jsme namřili hodnoty ppm
Koncem týdne, to odzkoušíme osobně, máme i proužky na měření.
Máme dva zdroje chloritanu sodného.
Pak Vám napíšu, přesněji jaké jsme namřili hodnoty ppm
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Mám dojem, že to zbytečně komplikujete - CDS budete stejně brát podle toho, jak bude účinkovat. Když to bude málo, tak přidáte a když to bude moc, tak uberete. Takže je úplně jedno, jestli bude slabší a nebo silnější.
Leda že byste chtěli mermomocí dodržovat nějaké dávkovací "předpisy".
Na zatloukání hřebíků taky není nutné mít kladivo přesně 200 g, dají se zatloukat jak 150ti gramovým, tak i čtvrtkilovým.
Zdravím - poota
Na zatloukání hřebíků taky není nutné mít kladivo přesně 200 g, dají se zatloukat jak 150ti gramovým, tak i čtvrtkilovým.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Nový člen
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Nebavíme se o extrémech, ale o tom, jestli je nutné mít kladívko přesně zvážené
Zdravím - poota
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- jardax
- Zasloužilý člen
- Dal: 56 poděkování
- Dostal: 104 poděkování
Přesně jak píšeš!!! Leda že chce někdo živit bandu zlodějskejch svinípoota píše:Mám dojem, že to zbytečně komplikujete - CDS budete stejně brát podle toho, jak bude účinkovat. Když to bude málo, tak přidáte a když to bude moc, tak uberete. Takže je úplně jedno, jestli bude slabší a nebo silnější.
Zdravím - poota
- vanad
- Nový člen
- Dal: 17 poděkování
- Dostal: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jardax moc děkuji za videonávod!!! MMS je pro mě moc kyselé. Dlouhou dobu jsem se chystal udělat zařízení na výrobu CDS s kompresorkem, ale pořád se mi nechtělo. Toto je fakt perfektní. Provrtat 2 víčka a protáhnout 1 hadičku - záležitost 10 minut práce. Rychlá příprava, žádný smrad v místnosti, přesné dávkování, žádné mrhání surovinou. Nemá to chybu.
P.S.Chybu jsem udělal napoprvé já, protože jsem petku otočil víčkem dolů a dal ji o něco výš, než lahvičku v rychlovarce. Po chvíli vaření se nic nedělo. Zjistil jsem, že voda z petky mi přetekla do lahvičky a roztok naředila. Možná jsem petku trochu zmáčknul nebo byla hadička příliš silná...nevím. Tak jsem udělal hadičku trochu delší a petku držím pod úrovní rychlovarky víčkem dolů, abych viděl bubliny. Nyní je to ok, ale zase mi trochu plynu může zůstávat v hadičce, protože je dost dlouhá. Budu experimentovat.
P.S.Chybu jsem udělal napoprvé já, protože jsem petku otočil víčkem dolů a dal ji o něco výš, než lahvičku v rychlovarce. Po chvíli vaření se nic nedělo. Zjistil jsem, že voda z petky mi přetekla do lahvičky a roztok naředila. Možná jsem petku trochu zmáčknul nebo byla hadička příliš silná...nevím. Tak jsem udělal hadičku trochu delší a petku držím pod úrovní rychlovarky víčkem dolů, abych viděl bubliny. Nyní je to ok, ale zase mi trochu plynu může zůstávat v hadičce, protože je dost dlouhá. Budu experimentovat.
- jardax
- Zasloužilý člen
- Dal: 56 poděkování
- Dostal: 104 poděkování
Není zač vanad, petku s vodou nemusíš otáčet, stačí jem mírne hrkat, zdůrazňuji velmi mírně. Na videu je to jen důkaz, že plyn vzniká a nezpůsobuje přetlak. Zmáčknutá, naopak podtlak. Se zbytkem oxidu v hadičce - nech to ohřívat malinko dýl. Voda v reakční nádobce vlivem obsažených solí vaří malinko dřív, než voda v rychlovarce a vzniklá vodní pára ti zbytek oxidu vytlačí do petky. Jinak taky čím slabší a kratší hadička, tím menší případná ztráta.
-
- Nový člen
Ale jo jistě, že je vcelku jedno zda tam bude 50 nebo 60 ppm, spíše jde oto, pokud někdo půjde k hodnotám 100 ppm, tak aby nedošlo k zbytečné chybě s předávkováním. Jinak samozřejmě plus minus nevadí.
Nicméně to proměříme s kamarádem, který začne CDS užívat, proužky jsem koupili, již dříve, tak to proměříme, to je celé.
Jinak je to super příprava a zjednodušení a ušetření času i peněz jistě. R. Díky Jardax
Nicméně to proměříme s kamarádem, který začne CDS užívat, proužky jsem koupili, již dříve, tak to proměříme, to je celé.
Jinak je to super příprava a zjednodušení a ušetření času i peněz jistě. R. Díky Jardax
-
- Nový člen
-
- Nový člen
- Dostal: 3 poděkování
romik .. zkusím si na barevné tiskárně vytisknout obrázek :-)No jo, ale, jak poznáš zabarvení ? to je na tubičce ?
Sorry , včera jsem zde nebyl , pošlu SZ , díky za ochotu .
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 23 poděkování
- Dostal: 87 poděkování
Mé zkušenosti s aktivací chloritanu sodného pomocí hydrogensíranu sodného jsem dal do samostatného vláknaxdraho píše:Pro keft: "Objevil jsem přípravek TwinOxide......."
Tak už jsem si na této adrese objednal ten hydrosíran sodný: .....
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 72#p112972
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=3427
Čím déle to zkouším, tím více jsem s tím spokojený.
- Batles
- Zasloužilý člen
- Dal: 284 poděkování
- Dostal: 709 poděkování
Tak jsem dneska našel chvilku volna a vyrobil CDS podle Jardyx. Použil jsem přesně 20 ml Chloritanu sod. a 20 ml HCl 7%lék.ředění(tohle odpovídá síle 50%kyseliny citronové).Ravalopa Romik píše:Zdravim, oto mě právě jde, prostě vědět, kolik tam je plynu ?
Do bublalací lahve nalit 1 litr studniční vody z vodovodu zchlazenou pár hodin v ledničce. Opravdu za 5 minut směs ve vyvíječce přestane reagovat, je vybubláno
Výsledná koncentrace je víc jak 100ppm, ale ne 250ppm. Těžko to odhadnout, přikláním se k 150ppm. Měřeno v 10ml koncentrátu+90ml vody.
Znamená to, že koncentrát CDS má asi 1500ppm.
Je to fakt bezva způsob výroby.
Batles
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Není. Dej vyvíječ do kastrolku a ohřohřívej to pomalu až na bod varu. Podle toho, jak rychle budeš ohřívat, budeš regulovat i prudkost další reakce a dá se to vytáhnout až na prakticky čirý roztok ve vyvíječi a kompletní vyreagování. Polovičaté metody přináší polovičaté výsledky pánové a dámy. nemá cenu si stěžovat na ně, ale na sebe.Batles píše: ... Opravdu za 5 minut směs ve vyvíječce přestane reagovat, je vybubláno
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- Batles
- Zasloužilý člen
- Dal: 284 poděkování
- Dostal: 709 poděkování
No vybubláno je totálně. Ani když s tím silně třepu, nevytlačí už ani bublinku, přestože je v bublací láhvi ještě stále podtlak.
Asi jsem to dělal rychlejším způsobem či co, než se dařilo tobě. Samozřejmě, že jsem pomalu zvyšoval teplotu vody v nerezkoncici, ale na čistý var jsem ani nemusel.
Z vyvíječe jsem pak vylil tekutinu pouze barvy jak samotné CDS, neboli světloučce žlutá.
Takže správně, žádné polovičaté metody.
Batles
Asi jsem to dělal rychlejším způsobem či co, než se dařilo tobě. Samozřejmě, že jsem pomalu zvyšoval teplotu vody v nerezkoncici, ale na čistý var jsem ani nemusel.
Z vyvíječe jsem pak vylil tekutinu pouze barvy jak samotné CDS, neboli světloučce žlutá.
Takže správně, žádné polovičaté metody.
Batles
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Teď ještě si zjistit, jaký je skutečně sprvný poměr chemikálií. Já totiž vyvíjení pouze HCl dohnal ve vyvíječi skoro do černa zdánlivým předávkováním chloritanu HCl.Batles píše:No vybubláno je totálně.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.