Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování ...

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Kurvítko

Příspěvek od laik »

Zdravím,
hodím to sem, možná se to bude někomu hodit, přišel mě po ruku odkaz na soft. kterým se dá prohledat nastavení některých tiskáren a případně vyresetovat některé předem nastavené hodnoty při kterých se aktivuje tzv kurvítko a nahlásí problém tiskárny a ta vás poté žádá že musíte vyhledat (drahý) servis pro odstranění závady, samozřejmě že tiskárna může mít i někdy pravdu a opravdu má závadu ale co jsem vyčetl tak většinou jde o předem nastavené hodnoty, třeba počet tisku a pod. po kterém se má něco vyměnit či překontrolovat a člověk by s tím běžel do servisu ,případně by radši tiskárnu pokud je v řádu do 2000 tisíc vyhodil a a koupil novou a přitom stačí vymazat či změnit hodnoty a jede se dál......
Nevím nezkoušel jsem to testovat, protože mám jinou tiskárnu, ale třeba to na něco bude.....
http://www.uloz.to/xM86G9j/p-reset-tlac ... r#download

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
petero21
Nový člen

Sklenene lahve od kapacek, na co by se to mohlo hodit ?

Příspěvek od petero21 »

Zdravicko vespolek, seslo se mi dohromady cca 50 ruznych prazdnych sklenenych lahvi od kapacek jake se pouzivaji pro infuze. Objemy 100, 250, 500 ml. Maji hlinikovy korunkovy uzaver, pod nim je gumeny spunt, po pouziti propichnuty. jedine upotrebeni co sem videl na netu bylo ze v kazde male lahvicce byla bodovka a byl z toho lustr. manzelce se to zda byt morbidni, ale ani po tydnu sme na nic kloudneho neprisli :bhead: :bhead:
......... kazdy napad dobry. :help:

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování .

Příspěvek od martin11 »

živý plot rychlerostoucí. má někdo zkušenost ????...než si s tím zaplevelím prostor u plotu :idea:

http://zazracny-plot.cz/?gclid=CJ3Zg9-Q ... 3godNx8Asg

... věřím, že se " TO " povede ......
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

S živým plotem jsou dva problémy - jeden je s rychlostí růstu, protože každý chce, aby narostl co nejrychleji. To splňují takové ty měkké keře jako třeba ptačí zob. Jenže potom přijde druhý problém, a to je udržování správné výšky a hustoty. Na to jsou mnohem lepší tvrdá dřeva, jako je tis, buxus, habr. Čím pomaleji rostou, tím snáze se stříhají a lépe vypadají, ale trvá to pár let, než je plot hotový.
Jinak každý živý plot, který se nechá delší dobu bez stříhání, přeroste. To znamená vyžene do výšky a do šířky a po následném nutném razantním zkrácení zůstává plot z tlustých holých kmenů, které se obtížně zpátky olisťují.
Řešením by snad bylo vysázet o něco řidší rychle rostoucí dřevinu a mezi ní sázet postupně tu pomaleji rostoucí, která bude dělat ten definitivní plot. Až bude ta tvrdá dost vysoká, tak začít likvidovat tu provizorní.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Ano děkuji za radu, je to tak....to co roste rychle je většinou nezvládnutelné / později/ křoví. zatím řeším situaci se sousedem "jen" tak že po plotu se pne divokej chmel. dobře kryje a nevidím na sousedův kompost a nevzhlednou boudu. potřebuji "něco" rychle, páč mě je tolik, že nemohu čekat až vyroste habr....ten by se mě líbil, nebo hedera helix...stálezelená, také roste pomalu...zkusím několik rostlin , co to vlastně nabízejí, na podzim uvidím....zdraví martin11 :D
p.s. jak řešíte k sousedům tyto stěny....jaké jsou zkušenosti s tůjemi...ty jsou také stálezelené a rostou dost rychle....jedno z rychlejších řešení.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

martin11 píše:potřebuji "něco" rychle, páč mě je tolik, že nemohu čekat až vyroste habr.
... přes léto to můžeš řešit pomocí ačokči ... pokud ji nasázíš hustěji (např. po 50 - 100 cm), tak zakrátko vznikne dokonale neprůhledná stěna ... s prvními mrazy sice zplihne a později uschne, ale pokud ji neodstraníš, tak "zastiňovací" účel bude částečně plnit i nadále ...... sice vím, že Ti ačokča moc nejede (protože jsi ještě neochutnal lečo, které z ní dělá moje paní ... ;)), ale mohl bys tak mít ze "živého plotu" i nějaký "potravinový zisk" ...... Ty i soused ... :D :D ...

... ačokča za plný vegetace .... a po příchodu prvních mrazíků ... ( http://achocha.unas.cz/ ) ...
Obrázek Obrázek

... další z mnoha možností je pak podél plotu nasázet např. sladký brambory (batáty / povíjnice), jejíž šlahouny se po něm také velmi rády vinou ... navíc tydlety brambory krásně svlačcovitě kvetou a hlízy se rovněž dají zpracovat v kuchyni ... :) ...

... možná bych to zkombinoval ... batáty Ti vyplní spodek a ačokča potom hořejšek plotu ... ;) ...

Obrázek
(http://www.nasevyziva.cz/sekce-zelenina ... s-323.html)

... :bye: ...

PeS: ... obojí bys ale měl začít předpěstovávat už teď ... a po "zmrzlejch" zasadit na zahradu ... (batátový hlízy jsem včera viděl prodávat v Albertu, tuším 39,-/kg, což zhruba odpovídá čtyřem hlízám, ... popř. použít osivo nějaké okrasné odrůdy http://www.garten.cz/a/cz/3664-ipomoea- ... trojbarvy/ ... popř. i jedlé http://www.rostliny.net/rostlina/Ipomoea_batatas ) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Příspěvek od jarda ovčák »

Topinambury, to je jasný, odrůda gigant, nebo běloslupká. Nabaštíš se, navíc zdravě, a kutat to můžeš kdykoli.

Edit: ... doplněny obrázky ... :D ... A(&F) ...

... zplanělé topinambury u řeky nedaleko Brandýsa ...
Obrázek
(zdroj: http://www.prirodnivyziva.cz/oriskove_topinambury.htm )

Obrázek
(zdroj: http://rostliny.hyperinzerce.cz/semena- ... dka-pisek/ )

„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Živý plot ...

Příspěvek od A(&F) »

... ještě by také bylo možno použít rychle rostoucích japonských javorů (s ročním přírůstkem 2,5 až 4 metry), nasázet je v řadě hustě vedle sebe (10 až 20 cm) .... a navzájem je během růstu "proplejtat do rohože" ... do dvou let (až kmínky narostou do tloušťky) tam máš máš pevnou "dřevěnou zeď", kterou potom jenom čas od času zařízneš ... :idea: ...... řízky a prýty se prodávají za necelé 2 koruny ...

... známej si tímto způsobem vypěstoval přístřešek na auto ... :good: ... a letos takto bude "stavět" altán ... :) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

klucííí dík za info....začnu odzadu....japonské topoly mám nerostou tak rychle,ale jsou dobré. jako zástěnu k tomu onomu sousedovi, ve svahu můj nejvyšší bod zadrady u souseda ...tam někde dole :bhead: ačokča je výborná, ale sem se nehodí, potřebuji husté křoví. Zatím "stačí" ten planý chmel, plot úspěšně zarůstá starými stvoly. Ten nový styl /rychlerostoucí/zajímavý, ale neověřený, navíc opadavý. Asi ideální budou tuje, i když je jako "hřbitovní " kvítí moc rád nemám...ale zelená...stále zelená je dobrá...
Topinabury jsou civilisované...a nemám čas je vysazovat a zalejvat....atd to až budu v penzi :pivko: zatím dík všem diskutujícím :good: martin11 :D

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

martin11 píše:... a nemám čas je vysazovat a zalejvat.
... cokoliv z výše uvedenýho máš zasázený za necelou hoďku (i s řádným občerstvením :pivko: ) ... a dál se o to nemusíš vůbec starat ... :) ... nebo si snad myslíš, že Jarda ty svý topinambáče chodí zalejvat ?? ... :D :D ... ;) ...

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

:oops: :oops: :oops: no zkusitbych to mohl...stejně zalejvám rajský, okurky, ředkvičky a občas česnek a cibuli...nic jinýho pěstovat neumím...jen natáhnout hadičku nahoru na zahradu...napíšu jardovi :pivko: martin11 :D

peroxid
Stálý člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Příspěvek od peroxid »

Pro kontinuální přítok inkoustu do cartrige bych potřeboval vyřešit utěsnění plastové trubičky. Cartige mám navrtanou, pod plastem je přilepený igelitový vak. Potřebuji, aby se mi to zevnitř nějak podařilo zabezpečit proti protékání. Pokusy s tavným lepidlem nebyly zatím úspěšné. Kdy máte nějaké tipy?

abul
Zasloužilý člen
Dal: 106 poděkování
Dostal: 197 poděkování

Příspěvek od abul »

peroxid píše:Pro kontinuální přítok inkoustu do cartrige bych potřeboval vyřešit utěsnění plastové trubičky....
Máš na mysli ovzdušnění nádobky na inkoust? U Epsonky jsem měl velkokapacitní cartridge, kde toto bylo vyřešeno ovzdušňovací trubičkou s dutinou, která byla vyplněna síťkou. Úplně by ale postačila trubička s jemně vloženou vatou. Díru na trubičku vyvrtat v takovém průměru, aby ji bylo možné vtlačit.

Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.
peroxid
Stálý člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Příspěvek od peroxid »

Kdepak. Potřebuji vyřešit přívod inkoustu v části, která na to není uzpůsoben, tedy zhora. Anatomie konkrétní cartrige je zde. Odvzdušnění mě netrápí - podtlak se řeší vybubláním vzduch přes trysky.

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: utěsnění přívodní trubičky ...

Příspěvek od A(&F) »

... http://ink-shop.cz/cs/pisluenstvi-doplk ... -ciss.html ... + http://ink-shop.cz/cs/pisluenstvi-doplk ... -ciss.html = ...

Obrázek

... + spousta dalšího příslušenství (vč. inkoustů) .... http://ink-shop.cz/cs/448-pisluenstvi-doplky ...

... :bye: ... Anri ...

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“