Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Ultrazvukový článek

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

MAC
Nový člen

USG

Příspěvek od MAC »

Energetické složky ultrazvuku:
příčné vlny, stojaté vlny, kavitace, interference
Nestabilita vzniká pomoci SWEEP nebo dualSWEEP technologií. V postatě se jedná o nepravidelně modulovaný signál AM a FM. Příčné vlny se šíří prostorem a nabourávají vše co jím stojí v cestě od nanočástic po hrubé nečistoty. Druhá složka této energie dokonalé odplyní prostor mezi elektrodami. Vznikající plyn stoupa podstatně rychleji vzhůru.
Musím se omluvit za předchozí článek, kde jsem uvedl stojaté vlnění. Myslel jsem příčné. Stojaté vlnění vzniká u starších typů ultrazvuku, které používaly jednu nosnou frekvenci bez modulace. Vliv těchto vln způsobí, že před deskou zářiče vzniká ustálené nepropustné pásmo. Efektivně je tomu napomáháno pamětí media a hustotou.
Kavitace je fenomén, která byla objevená nedávno. Představme si buňku, která pod ohromným tlakem vyvinutým příčným vlněním se separuje na dvě částí a posléze spojí (procházející průběh amplitudy). Při separaci vzniká vakuum doprovázeno energetickou složkou. Problém lodních šroubu…
Sandwich neboli piezoměnič je složen z hliníkového těla, dvou teplotně polarizovaných krystalu a samotného kovového těla. Již uvedený obrázek výše. Umístnění vnitřních válců a výška od základního válce je důležitá. Podařilo se nám dostat do rezonance dva vnitřní válce. Válec který měl shodný průměr piezoměniče kmital natolik, že vytřepal postraní vymezovací izolanty. V tomto případě postačuje na elektrodách DC napětí bez pulsu k tvorbě plynu.
Otázka průtokoměr- docela dobry průtokoměr pro vaše měření dodává firma KOBOLD, které měří průtok LPM (litr/minuta). Doufám, že za zveřejnění firmy mě ADMIN promine……

MAC

MAC
Nový člen

USG

Příspěvek od MAC »

P1
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Diskuze k US článku.

Příspěvek od 1220 »

Mac podává tak krásný výklad, že doufám věřím, diskuze spíš tady:
Na Kobold jsem se nedovolal až pošlou nabídku,budou vědět cenu. Jinak
mám za to ,že se to dá měřit plynoměrem a je to levný /relativně/ cejchovaný přístroj.
A jěště vzkaz Ilemovi : žiješ ?
K.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

plynoměr

Příspěvek od lajos »

V práci v šuplíku jsem našel skleněnou trubičku s kuličkou se stupnicí 0,5-8 l/min-asi na vzduch, možná na kyslíkovodíkovou směs by také mohl platit, co říkáte?(jsem elektrikář)

lajos
Zasloužilý člen

průtokový měříč

Příspěvek od lajos »

Tak jsem se sek rozsah je 0,5-10 l/min a ještě jsem stihl zjistit že je to japonský výrobek, anglická OMEGA tento typ nezná.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MAC
Nový člen

Průtokoměr

Příspěvek od MAC »

Jsem rád že někdo zahájil diskusi. Karle děkuji……

Mám představu, že budu pokračovat v konstrukci bez připomínek a komentářů. Vše se pak bude probírat v tvém vláknu s mou opožděnou podporou.

K tomu plynoměru - nedovedu si představit takové monstrum trvalé připojeno k malému vyvíječi….

Ten průtokoměr s kuličkou je dostačující. Turbulence se dají přehlídnout a lineární měření bude pouze orientační. Kondenzace - vlhkost mu nevadí.

Navrhují zakoupit průtokoměr s rozsahem 0,5 - 2,5 m3/min.

MAC

lajos
Zasloužilý člen

MAC

Příspěvek od lajos »

Promiň MACu, to bude asi seknutí-0,5 - 2,5 m3/min. - myslím že toto množstvý bude i mimo rozsah některých, různých zázraků.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

chyba a upevnění trubek

Příspěvek od 1220 »

MAC píše:.

Navrhují zakoupit průtokoměr s rozsahem 0,5 - 2,5 m3/min.
Nevím kdo se zmýlil, já jsem myslel, že průtokoměr ručkový v nerez provedení rozsah 7 m3/ hod by pro začátek měl stačit.
Co se týče upevnění trubek, je možné použít hřebeny z makrolonu, lexanu, anebo je nutné mít pouze ebonit ? Nebo to nebude tolik citlivé na materiál, protože probíhá průběžné čistění ultrazvukem ? Oběhové čerpadlo s filtrem ano , či ne ?
K.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MAC

Příspěvek od Ilem »

lajos píše:Promiň MACu, to bude asi seknutí-0,5 - 2,5 m3/min. - myslím že toto množstvý bude i mimo rozsah některých, různých zázraků.
Pro ty, kdo nemají představu: 0,5 - 2,5 m3/min je 500 - 2500l/min. Mezaxiál v digestoři má obvykle 40l/min. Nic ve zlém, i mistr tesař se někdy utne. Řekl bych, že to mělo být buď v litrech, nebo v hodinách. A nebo že by v ccm? Podle mých dosavadních vývinů plynu by to bylo nejpravděpodobnější. ;)
Odpověď pro Karla - žiju.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

dotaz

Příspěvek od Ilem »

Kde se dá sehnat ultrazvukový měnič? na netu jsem našel jen akustické a to asi nebude to pravé ořechové. Mám sice US čističku, ale nechci ji likvidovat. A kupovat jinou jen kvůli měniči mi taky nepřijde příliš ekonmické.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz

Příspěvek od Merlin »

Ilem píše:Kde se dá sehnat ultrazvukový měnič? na netu jsem našel jen akustické a to asi nebude to pravé ořechové. Mám sice US čističku, ale nechci ji likvidovat. A kupovat jinou jen kvůli měniči mi taky nepřijde příliš ekonmické.
google: mlhovač

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
belamachina
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od belamachina »

gewo píše:
Ilem píše:Kde se dá sehnat ultrazvukový měnič? na netu jsem našel jen akustické a to asi nebude to pravé ořechové. Mám sice US čističku, ale nechci ji likvidovat. A kupovat jinou jen kvůli měniči mi taky nepřijde příliš ekonmické.
asi najlacnejsi
http://www.pemacas.cz/?ui=wnEKrpuL2Q1078&ktg=7278

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

belamachina píše:
gewo píše:
asi najlacnejsi
Díky oběma.
To se opravdu nedá nikde koupit jen samotný keramický měnič bez těch přívěšků? A jste si jisti, že ten z mlhovače má dostatečný výkon? jediný údaj, který jsem našel je 30W a MAC tam cpe 62,5W. A podle toho, co píše dost záleží na umístění, takže dva kusy asi nepřichází v úvahu.

"Dum spiro spero"
Ciceron
belamachina
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od belamachina »

Ilem píše:
belamachina píše:
gewo píše:
asi najlacnejsi
Díky oběma.
To se opravdu nedá nikde koupit jen samotný keramický měnič bez těch přívěšků? A jste si jisti, že ten z mlhovače má dostatečný výkon? jediný údaj, který jsem našel je 30W a MAC tam cpe 62,5W. A podle toho, co píše dost záleží na umístění, takže dva kusy asi nepřichází v úvahu.
trhni si labou :-))) tebe sa clovek nijako nezavdaci. jasne ze sa daju kupit aj samostatne generatory mam dokonca niekde aj link len ho neviem narychlo najst ale stoji to strasne prachy lebo je to OEM . tak si vyber ;-)

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

belamachina píše: trhni si labou :-))) tebe sa clovek nijako nezavdaci. jasne ze sa daju kupit aj samostatne generatory mam dokonca niekde aj link len ho neviem narychlo najst ale stoji to strasne prachy lebo je to OEM . tak si vyber ;-)
Promiň, jsem se tě nechtěl dotknout. Jenom diskutuju, abych se k něčemu dobral.
A laba - neviem, čo to je. U nás se trhá nohou. :P

"Dum spiro spero"
Ciceron
Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“