Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Ultrazvukový článek
Moderátor: rival
USG
Energetické složky ultrazvuku:
příčné vlny, stojaté vlny, kavitace, interference
Nestabilita vzniká pomoci SWEEP nebo dualSWEEP technologií. V postatě se jedná o nepravidelně modulovaný signál AM a FM. Příčné vlny se šíří prostorem a nabourávají vše co jím stojí v cestě od nanočástic po hrubé nečistoty. Druhá složka této energie dokonalé odplyní prostor mezi elektrodami. Vznikající plyn stoupa podstatně rychleji vzhůru.
Musím se omluvit za předchozí článek, kde jsem uvedl stojaté vlnění. Myslel jsem příčné. Stojaté vlnění vzniká u starších typů ultrazvuku, které používaly jednu nosnou frekvenci bez modulace. Vliv těchto vln způsobí, že před deskou zářiče vzniká ustálené nepropustné pásmo. Efektivně je tomu napomáháno pamětí media a hustotou.
Kavitace je fenomén, která byla objevená nedávno. Představme si buňku, která pod ohromným tlakem vyvinutým příčným vlněním se separuje na dvě částí a posléze spojí (procházející průběh amplitudy). Při separaci vzniká vakuum doprovázeno energetickou složkou. Problém lodních šroubu…
Sandwich neboli piezoměnič je složen z hliníkového těla, dvou teplotně polarizovaných krystalu a samotného kovového těla. Již uvedený obrázek výše. Umístnění vnitřních válců a výška od základního válce je důležitá. Podařilo se nám dostat do rezonance dva vnitřní válce. Válec který měl shodný průměr piezoměniče kmital natolik, že vytřepal postraní vymezovací izolanty. V tomto případě postačuje na elektrodách DC napětí bez pulsu k tvorbě plynu.
Otázka průtokoměr- docela dobry průtokoměr pro vaše měření dodává firma KOBOLD, které měří průtok LPM (litr/minuta). Doufám, že za zveřejnění firmy mě ADMIN promine……
MAC
příčné vlny, stojaté vlny, kavitace, interference
Nestabilita vzniká pomoci SWEEP nebo dualSWEEP technologií. V postatě se jedná o nepravidelně modulovaný signál AM a FM. Příčné vlny se šíří prostorem a nabourávají vše co jím stojí v cestě od nanočástic po hrubé nečistoty. Druhá složka této energie dokonalé odplyní prostor mezi elektrodami. Vznikající plyn stoupa podstatně rychleji vzhůru.
Musím se omluvit za předchozí článek, kde jsem uvedl stojaté vlnění. Myslel jsem příčné. Stojaté vlnění vzniká u starších typů ultrazvuku, které používaly jednu nosnou frekvenci bez modulace. Vliv těchto vln způsobí, že před deskou zářiče vzniká ustálené nepropustné pásmo. Efektivně je tomu napomáháno pamětí media a hustotou.
Kavitace je fenomén, která byla objevená nedávno. Představme si buňku, která pod ohromným tlakem vyvinutým příčným vlněním se separuje na dvě částí a posléze spojí (procházející průběh amplitudy). Při separaci vzniká vakuum doprovázeno energetickou složkou. Problém lodních šroubu…
Sandwich neboli piezoměnič je složen z hliníkového těla, dvou teplotně polarizovaných krystalu a samotného kovového těla. Již uvedený obrázek výše. Umístnění vnitřních válců a výška od základního válce je důležitá. Podařilo se nám dostat do rezonance dva vnitřní válce. Válec který měl shodný průměr piezoměniče kmital natolik, že vytřepal postraní vymezovací izolanty. V tomto případě postačuje na elektrodách DC napětí bez pulsu k tvorbě plynu.
Otázka průtokoměr- docela dobry průtokoměr pro vaše měření dodává firma KOBOLD, které měří průtok LPM (litr/minuta). Doufám, že za zveřejnění firmy mě ADMIN promine……
MAC
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Diskuze k US článku.
Mac podává tak krásný výklad, že doufám věřím, diskuze spíš tady:
Na Kobold jsem se nedovolal až pošlou nabídku,budou vědět cenu. Jinak
mám za to ,že se to dá měřit plynoměrem a je to levný /relativně/ cejchovaný přístroj.
A jěště vzkaz Ilemovi : žiješ ?
K.
Na Kobold jsem se nedovolal až pošlou nabídku,budou vědět cenu. Jinak
mám za to ,že se to dá měřit plynoměrem a je to levný /relativně/ cejchovaný přístroj.
A jěště vzkaz Ilemovi : žiješ ?
K.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
plynoměr
V práci v šuplíku jsem našel skleněnou trubičku s kuličkou se stupnicí 0,5-8 l/min-asi na vzduch, možná na kyslíkovodíkovou směs by také mohl platit, co říkáte?(jsem elektrikář)
-
- Zasloužilý člen
průtokový měříč
Tak jsem se sek rozsah je 0,5-10 l/min a ještě jsem stihl zjistit že je to japonský výrobek, anglická OMEGA tento typ nezná.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Průtokoměr
Jsem rád že někdo zahájil diskusi. Karle děkuji……
Mám představu, že budu pokračovat v konstrukci bez připomínek a komentářů. Vše se pak bude probírat v tvém vláknu s mou opožděnou podporou.
K tomu plynoměru - nedovedu si představit takové monstrum trvalé připojeno k malému vyvíječi….
Ten průtokoměr s kuličkou je dostačující. Turbulence se dají přehlídnout a lineární měření bude pouze orientační. Kondenzace - vlhkost mu nevadí.
Navrhují zakoupit průtokoměr s rozsahem 0,5 - 2,5 m3/min.
MAC
Mám představu, že budu pokračovat v konstrukci bez připomínek a komentářů. Vše se pak bude probírat v tvém vláknu s mou opožděnou podporou.
K tomu plynoměru - nedovedu si představit takové monstrum trvalé připojeno k malému vyvíječi….
Ten průtokoměr s kuličkou je dostačující. Turbulence se dají přehlídnout a lineární měření bude pouze orientační. Kondenzace - vlhkost mu nevadí.
MAC
-
- Zasloužilý člen
MAC
Promiň MACu, to bude asi seknutí-0,5 - 2,5 m3/min. - myslím že toto množstvý bude i mimo rozsah některých, různých zázraků.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
chyba a upevnění trubek
Nevím kdo se zmýlil, já jsem myslel, že průtokoměr ručkový v nerez provedení rozsah 7 m3/ hod by pro začátek měl stačit.MAC píše:.
Co se týče upevnění trubek, je možné použít hřebeny z makrolonu, lexanu, anebo je nutné mít pouze ebonit ? Nebo to nebude tolik citlivé na materiál, protože probíhá průběžné čistění ultrazvukem ? Oběhové čerpadlo s filtrem ano , či ne ?
K.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: MAC
Pro ty, kdo nemají představu: 0,5 - 2,5 m3/min je 500 - 2500l/min. Mezaxiál v digestoři má obvykle 40l/min. Nic ve zlém, i mistr tesař se někdy utne. Řekl bych, že to mělo být buď v litrech, nebo v hodinách. A nebo že by v ccm? Podle mých dosavadních vývinů plynu by to bylo nejpravděpodobnější.lajos píše:Promiň MACu, to bude asi seknutí-0,5 - 2,5 m3/min. - myslím že toto množstvý bude i mimo rozsah některých, různých zázraků.
Odpověď pro Karla - žiju.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
dotaz
Kde se dá sehnat ultrazvukový měnič? na netu jsem našel jen akustické a to asi nebude to pravé ořechové. Mám sice US čističku, ale nechci ji likvidovat. A kupovat jinou jen kvůli měniči mi taky nepřijde příliš ekonmické.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: dotaz
google: mlhovačIlem píše:Kde se dá sehnat ultrazvukový měnič? na netu jsem našel jen akustické a to asi nebude to pravé ořechové. Mám sice US čističku, ale nechci ji likvidovat. A kupovat jinou jen kvůli měniči mi taky nepřijde příliš ekonmické.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
asi najlacnejsigewo píše:google: mlhovačIlem píše:Kde se dá sehnat ultrazvukový měnič? na netu jsem našel jen akustické a to asi nebude to pravé ořechové. Mám sice US čističku, ale nechci ji likvidovat. A kupovat jinou jen kvůli měniči mi taky nepřijde příliš ekonmické.
http://www.pemacas.cz/?ui=wnEKrpuL2Q1078&ktg=7278
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Díky oběma.belamachina píše:asi najlacnejsigewo píše:google: mlhovačIlem píše:Kde se dá sehnat ultrazvukový měnič? na netu jsem našel jen akustické a to asi nebude to pravé ořechové. Mám sice US čističku, ale nechci ji likvidovat. A kupovat jinou jen kvůli měniči mi taky nepřijde příliš ekonmické.
To se opravdu nedá nikde koupit jen samotný keramický měnič bez těch přívěšků? A jste si jisti, že ten z mlhovače má dostatečný výkon? jediný údaj, který jsem našel je 30W a MAC tam cpe 62,5W. A podle toho, co píše dost záleží na umístění, takže dva kusy asi nepřichází v úvahu.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
trhni si labou :-))) tebe sa clovek nijako nezavdaci. jasne ze sa daju kupit aj samostatne generatory mam dokonca niekde aj link len ho neviem narychlo najst ale stoji to strasne prachy lebo je to OEM . tak si vyber ;-)Ilem píše:Díky oběma.belamachina píše:asi najlacnejsigewo píše:
google: mlhovač
To se opravdu nedá nikde koupit jen samotný keramický měnič bez těch přívěšků? A jste si jisti, že ten z mlhovače má dostatečný výkon? jediný údaj, který jsem našel je 30W a MAC tam cpe 62,5W. A podle toho, co píše dost záleží na umístění, takže dva kusy asi nepřichází v úvahu.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Promiň, jsem se tě nechtěl dotknout. Jenom diskutuju, abych se k něčemu dobral.belamachina píše: trhni si labou :-))) tebe sa clovek nijako nezavdaci. jasne ze sa daju kupit aj samostatne generatory mam dokonca niekde aj link len ho neviem narychlo najst ale stoji to strasne prachy lebo je to OEM . tak si vyber ;-)
A laba - neviem, čo to je. U nás se trhá nohou.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron