Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Ultrazvukový článek

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

ilem

Příspěvek od lajos »

laba-je myslím -noha. Zajímavější jsou ale ty náhradní keramické placky, kteří se po nekolik tisíc hodinách(nebo litrech) se opotřebují, v ceně 100-130 kč.jsou to zřejmě rezonanční membrány. Zdají se vcelku malé a mají schopnost odpařit kus asi 0,6l vody za hodinu? Proto stojí mlhovače s 5-6 membrány přes 1500,- a mlží asi ke třem litrům vody za hodinu.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: ilem

Příspěvek od Ilem »

lajos píše:laba-je myslím -noha. Zajímavější jsou ale ty náhradní keramické placky, kteří se po nekolik tisíc hodinách(nebo litrech) se opotřebují, v ceně 100-130 kč.jsou to zřejmě rezonanční membrány. Zdají se vcelku malé a mají schopnost odpařit kus asi 0,6l vody za hodinu? Proto stojí mlhovače s 5-6 membrány přes 1500,- a mlží asi ke třem litrům vody za hodinu.
Máš nějaký tip, kde se ty placky dají sehnat?

"Dum spiro spero"
Ciceron
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Ilem

Příspěvek od lajos »

Jak jsem pročítával jednotlivé odkazy, na zboží na netu (mlhovač), tak někteří nabízeli v ceně mlhovače i náhradní keramiku anebo náhradní, jako objednatelná položka. Kde koupit? akvaristika? zahradkářské potřeby? Já je zatím nescháněl a zatím žádný mlhovač jsem nesápnul, bude zajímavější jak tu keramickou placičku uložit(uchytit) a rozhóókat ho na těch 40kHz+ s jakým výkonem?
Ve starším modrém AR byl návod na ultrazvukovou čističku, kde jako rezonátor použili plechovku(konzervu) a vcelku jednoduchý výkonový zesilovač na 40kHz a několik set watů. Musím ho vyhrabat, tehdy se mi to zdálo jako ůlet a taky jsem to nepotřeboval. Doba je jiná a staré amatérské pokusy můžou být jako dobrá startovací čára.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Ilem

Příspěvek od Ilem »

lajos píše:Jak jsem pročítával jednotlivé odkazy, na zboží na netu (mlhovač), tak někteří nabízeli v ceně mlhovače i náhradní keramiku anebo náhradní, jako objednatelná položka. Kde koupit? akvaristika? zahradkářské potřeby? Já je zatím nescháněl a zatím žádný mlhovač jsem nesápnul, bude zajímavější jak tu keramickou placičku uložit(uchytit) a rozhóókat ho na těch 40kHz+ s jakým výkonem?
Ve starším modrém AR byl návod na ultrazvukovou čističku, kde jako rezonátor použili plechovku(konzervu) a vcelku jednoduchý výkonový zesilovač na 40kHz a několik set watů. Musím ho vyhrabat, tehdy se mi to zdálo jako ůlet a taky jsem to nepotřeboval. Doba je jiná a staré amatérské pokusy můžou být jako dobrá startovací čára.
OK, ozvi se, když něco objevíš. Budu to zkoušet taky.

"Dum spiro spero"
Ciceron
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

měření průtoku

Příspěvek od 1220 »

168 eur na to dát nechci, tak bych si, a třeba i někomu , udělal z trubky z plexi rozm. 30 x4 něco jako rotametr v podstatě podobné co má Kobold i Lájoš ,ale větších rozměrů. Až budeme vědět, kolik litrů za minutu aspoń řádově. Nerezový diferenciální přístroj je pro mne nedostupný úplně, a ani není nutný.
Další dotaz na Maca : rozměry použité buńky, nebo doporučené rozměry
buňky, která stojí za pokročilejší výzkum.
Dík.
K.

MAC
Nový člen

Korekce

Příspěvek od MAC »

Korekce: 0,5 - 2,5 m3/h
US měnič zakoupíte u firem:
http://www.spower-prod.sk
http://www.walter-ultraschall.de
Cena: 20 EUR

MAC

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

prázdninové období

Příspěvek od 1220 »

Rotametr udělám na zadané množství 0.5 - 2.5 m3/hod. Velká rozpracovanost předchozího mně vede k pravdivosti : dřív než v polovině
září to těžko bude. S buňkami které mám, pokud bude zřejmé jak, se nechá laborovat a plyn odchytávat třeba do Pet lahve, kdo má např. vodní
tlakoměr, a rotametr na menší množství, může si část plynu odvést cejcovanou tryskou a pohyblivé množství měřit rotametrem. mám ale za to , že by bylo nejlepší ,aby všichni měřili stejným přístrojem ,protože pak vzniknou dohady, iluze a desiluze......
K.

MAC
Nový člen

US článek

Příspěvek od MAC »

Rozměry článku
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Barracuda

tak malá buňka

Příspěvek od Barracuda »

hmm, a tolik plynu, takové video se sekačkou, a že k tomu nevedou dráty, a že to jede, to bych si dal líbit, jsem totiž Barracuda TOMÁŠ, hned jak to uvidím, zkružím sobě sám dvě spirály co se nedotýkají a snadno rezonují, dám tam jenom malý US mlhovač, když to půjde, dozvíte se to
všichni. :idea:

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

malá buňka

Příspěvek od 1220 »

I můj bastl je větší, /na průměr, nikoli na délku/ Některé průměry budu asi muset zkružit ,bylo by dobré vědět, zda je dodržení rozměrů nutné. Myslím si, že ano, ptám se spíš pro pořádek, vím totiž, že zkružení dělá ovality, to je taky špatně.
K.

Krisot
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Re: USG

Příspěvek od Krisot »

MAC píše:Energetické složky ultrazvuku:

Podařilo se nám dostat do rezonance dva vnitřní válce. Válec který měl shodný průměr piezoměniče kmital natolik, že vytřepal postraní vymezovací izolanty. V tomto případě postačuje na elektrodách DC napětí bez pulsu k tvorbě plynu.

MAC
Zdravim MAC

to DC mam brat doslovne _ ... na menic pripojis DC.. a on sa ti sam rozkmita ? Ake napatie pouzivas? Aky vykon ma manic ?

Krisot

MAC
Nový člen

Napětí

Příspěvek od MAC »

Piezoměnič AC 250V 40kHz
Konce. kond DC 12V

MAC
Nový člen

US

Příspěvek od MAC »

Trubkový vyvíječ se dostává do rezonance podstatně lépe a to po celé své délce. Uvedl jsem, že některé vnitřní trubky se chovají jako vlastní rezonátory samozřejmě s minimální dodávanou energií. Příčné vlnění cestuje celou trubkou (rezonátorem) vzhůru. Kuželovitý tvar piezoměniče napomáhá příčnému vlnění určitý rozptyl a tím průchod celým spektrem (článkem). Složení trubek bylo uceleno po dlouhodobém bádaní. Průměry trubek budou zveřejněný v dalším příspěvku „US článek“. Rovněž zveřejním elektrické schéma ultrazvukového generátoru a to s jednoduchostí použitím dosavadních zveřejněných aplikacích na tomto fóru (zapojení s obvodem 555). Naše aplikace spolehlivě pracuje s mikroprocesorem ATmega128. Bohužel zapojení s procesorem se používá v jiné průmyslové aplikací a není k zveřejnění.
Na závěr bych rád uvedl, že jsme se vydali odlišnou cestou rozkladu vody a jelikož nemáme zpětnou vazbu, nevím zda aplikace plošných elektrod není účinnější a bohatší na vývin plynu. Vlastě jsem se to ani nedozvěděl z jednotlivých vláken na toto téma. Neustále se zde nacházejí jen dohady a nekompletní zprávy jednotlivých konstrukcí.
Naše měření ukázalo, že při přesně specifikovaném algoritmu řízení elektrolýzy jsme schopní rozložit při 65W/článek cca 0,7 litru vody za hodinu. To je přibližně 1cm plynu záleží na tlaku, teplotě a atd...
Víme, že způsob měření není regulérním - normovaným výsledkem. Pokud sečteme samotnou elektrolýzu a další dříve popisované jevy US, můžeme do budoucna počítat s podstatně větším vývinem plynu.
A jak se mají ionty při použití US, hm vysýpejte hrách na velký buben a pak do něj pořádně bouchněte? Kolík lusku zůstane na bubnu a jakpak jím asi bude?
MAC

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrh buňky

Příspěvek od Palo »

Peter píše:Sao mne naved na jednu myšlenku. Trubkový vyvíječ se bude těžko dostávat do rezonance celý. Co takhle použít lavórky (jak říká Sao).
Na obrázku je schematicky nakreslen průřez buňkou.
Ten lavórek je z hliníku... ...jestli teda jde o ten stejný, který máme doma... Zjistil jsem to tak, že jsem v něm něco míchal a... ...pak měl od toho hliníku zašpiněnou ruku... ...neříkám, že by to nefungovalo... ...ale hliník je pro svou díky reaktivnost nevhodný - tedy podle mě :(

Na jídlo je to možná dobrý jako projímadlo... ...ty lidi fakt by zasloužili pár facek, co to prodávaj...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
belamachina
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Návrh buňky

Příspěvek od belamachina »

Palo píše:
Peter píše:Sao mne naved na jednu myšlenku. Trubkový vyvíječ se bude těžko dostávat do rezonance celý. Co takhle použít lavórky (jak říká Sao).
Na obrázku je schematicky nakreslen průřez buňkou.
Ten lavórek je z hliníku... ...jestli teda jde o ten stejný, který máme doma... Zjistil jsem to tak, že jsem v něm něco míchal a... ...pak měl od toho hliníku zašpiněnou ruku... ...neříkám, že by to nefungovalo... ...ale hliník je pro svou díky reaktivnost nevhodný - tedy podle mě :(

Na jídlo je to možná dobrý jako projímadlo... ...ty lidi fakt by zasloužili pár facek, co to prodávaj...
mne sa zda ze to maju v ikea za par supov a je to antikora.

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“