Sustreduje sa na to aby sme papagajovali to co nas naucili a raz v zivote si nasli pracu. Takto z nas vyrastu zombie co nasleduju vsetko to co boli nauceny a nechapeme
ani to , ze praca nie je cielom ,ale prostriedkom a pracujeme a pracujeme a este sa stazujeme ak praca nie je .O tomto by som mohol napisat roman avsak nechcem vam znechutit
zivot vysvetlenim ekonomiky.Nesmieme zabududat na to ,ze sme sa narodili do tohto sveta ,ktory uz bol vytvoreny a vdaka nasej deckej naivite nas mozog prijimal vsetku
pravdu tak ako nam bola podavana. Vskutocnosti jedina logicka vec ,ktoru sme sa kedy ucili bola matematika ,ktora je recou vedy. Myslim ,ze aj matematiku mozme klasifikovat
ako vedu . Co je vo vede podstatne ? No vlastne to ,ze nase vysledky si mozme overit a kazdy experiment zapisany v zrozumitelnej reci by mal byt schopny
zopakovat kazdy na svete s rovnakym vysledkom .
Takze zacneme : 10:3=3,33 ? Spravne ? Samozrejme ,ze to spravne nie je. Lebo si to mozeme potrvrdit otocenim rovnice 3x3,33=9,99 .
Co sme sa vsak naucili je ,ze je to spravne a bereme ako normalnu beznu odchylku a nikto sa tym viac nezaobera. Toto je prvy dokaz o tom ako sme manipulovani.
Alber Einstein raz povedal nieco taketo : problem nie je mozne vyriesit tou istou urovnou vedomia ,ktorou bol vytvoreny.
Udrziavat nase vedomie v tej istej urovni je pomerne lahke , tony a tony dezinformacii ,ze nikto sa uz radsej o nic nezaujima. Teda hlavne sa nezaujimame o to,
o co by sme sa mozno naozaj mali,ale lepsie je s pivkom v ruke sledovat futbal ,bavit sa v podstate o nicom ale hlavne sa bavit .
(nechcem nikoho urazit - myslim to globalne,lepsi priklad ma nenapadol) Hovori sa ,ze kazdy ma pravo na svoj vlastny nazor ,ano,
ja nikomu neberem toto pravo,ani nikomu nic nechcem vnucovat. Ale mali by sme si ujasnit pojem "mat nazor". Musite pochopit ,ze mat nazor znamena len jedno - nepoznat pravdu.
Ak pravdu pozname ,kazdy ju pojme za fakt a uz sa o nu nezaujimame. Napriklad mozte mat nazor ,ze pneumatika na aute je z dreva .
Samozrejme uz vsetci vieme z coho je ,takze nase nazory su irelevantne a mozu sa stat klamstvom ,pretoze vieme pravdu.
Lenze co ak sme za pravdu prijali nieco co pravda nie je a zijeme v tomto klamstve cely zivot? Vdaka tomu proste nevidime ine cesty ,ktore su tu ,ale nas zamknuty
box myslenia nas jednoducho nepusti. Problem je ,ze dnes sa ludia chovaju presne tak isto ako ludia pred 400 rokmi ,ked Bruno povedal ,ze slnko je hviezda,zem je gulata a vo vesmire mozu
byt aj ine inteligentne bytosti ,tak ho upalili za ziva za kacirstvo. Dnes je to iste , ak proste poviete ,nieco co prejde za hranicu myslenia inych ,jednoducho vas "upalia"
, zosmiesnia ,inak "utisia" a mozno aj zavru do blazninca. Tak isto dnesni "vedci" vas idu ukamenovat za to ,ze tvrdite ,ze perpetuum mobile je mozne.
Poslu vas kade lahsie a poznamenaju ,aby ste sa patricne vzdelavali. Niekde som videl vetu : niektori ludia zostanu inteligentni aj ked navstevovali skolu.
Tymto sarkazmom narazam presne na vedcov , tie ich zakony su pre nich nabozenstvo. Nedokazu sa oslobodit z tohto boxu .
Skutocni vedci dnes vsak nie su vedci,vedcami su dnes "obycajni" ludia ,ktori pracuju a experimentuju za posledne peniaze v domacej ubohej garazi.
Ti vedci ,ktori pracuju pre korporacie ,davno vedcami nie su , pretoze vsetko co robia ,robia pre profit a plnia sny bohatich idiotov,
ale zaroven tvrdia ,ze nemozeme vytvorit nieco z nicoho , cize vlastne si spinia na svoj vlastny koberec,pretoze profit neexistuje ,ale cez to vsetko cela planeta ,sa snazi vytvorit profit.
Asi sme poriadne poriadne padnuti na hlavu vsetci. Teraz si predstavte ,ze pridete za niekym a poviete mu ,ze 10:3=3,2 ,posle vas kade lahsie , vynada ,a este vam ukaze aj kalkulacku ,ktora ukazuje "spravny" vysledok 3,33333....
Budem takto sam proti celemu svetu ? Ja osobne si dovolim tvrdit ,ze perpetuum mobile je presne tak lahke urobit ,ako pochopit to ,ze 10:3=3,2 . Bohuzial mame
nejaky blok v hlave a nevidime tu lahku a tu pravu cestu riesenia. Sme obetami kultury a chovame sa presne tak, ako nas naucil system. Priznam sa , ze z toho celeho sialenstva
ma zobudil urcitym sposom film matrix. Viem zrejme si myslite svoje , ale ja som matrix pochopil pravdepodobne uplne inak ako vacsina, taktiez film avatar .
Svojho Agenta Smitha som uz zlikvidoval ,avsak teraz idem sam proti svetu a hovorim ,ze 10:3=3,2 . Moja cesta zacala patranim po "porozumeni" ekonomiky ,cez
ludske chovanie, nabozenstvo , moznosti techniky,ufo , "tajne pripady a skupiny" atd .. Nakoniec ma to vsetko neuveritelne priviedlo prave k matematike ,a matematika ma zaviedla az do
pradavnej historie , puzzles nejakym sposobom zapadali az som sanku otvaral. Je v celku zaujimave ,ze ten co zaviedol pozicny desiatkovy system ,zaviedol ,
alebo potvrdil svojou metodou vykreslenim mnohouholnika do kruhu a takzvane potvrdil aj to,kde sa cislo podla ktoreho ratame dnes obvod kruhu ,cislo Pi nachadza.
Uz som sa naucil ,ze nesmiem verit vsetkemu co nam bolo povedane , tak jednoducho som si zacal klast otazky .
Cislo Pi sa zapisuje tymto vzorcom C/D=Pi . (C-circumference -obvod , D- diameter-priemer) . Takze logicka otazka je , ako mozme vydelit obvod priemerom a dostat Pi ak obvod nepozname.
A ako dostat obvod ak nepozname Pi. Pi logicky prislo do existencie fyzickym meranim. Teraz mi dokazte ,ze Pi ako ho dnes pozname je spravne!!
Je viac ako logicke , ze by bolo nemozne odmerat obvod kruhu presne ,uz len z dovodu ,ze tvrdia ,ze cislo Pi je transcendentne a iracionalne cislo.
Vskutocnosti bolo doslova vyrobene clovekom a nema nic spolocne s vesmirnou matematikou,len preto ,aby sme ako tak boli schopny pocitat obvod kruhu.
Fyzicke meranie nebude nikdy presne. Samotne tvrdenie ,ze Pi je iracionalne a transcendentne cislo je pre mna osobne absolutne nelogicka doslova blbost. Podla toho
by sme nemali byt schopny ani rozdelit kruh na dve rovnake casti. Ale nikto na svete sa nejak o to nezaujima a nielen ,ze sme cislo Pi prijali za pravdu
, este sa aj ziaci mnoho krat pretekaju ,kto si zapamata najviac desatinnych miest z tohto cisla. Uplna neskutocna demagogia ,inak sa to nazvat slusne neda.
Otazka znie , preco by niekto taketo nieco manipuloval? No, sme na fore kde sa vela hovori o free energie . Tentokrat mozem mat iba nazor, aj ja ,lebo naozaj pravdu neviem.
Je cislo Pi uplne nedorozumenie ,alebo umyselna manipulacia ? Vieme ,ze cely fyzicky svet pouziva matematiku a nevieme spravne vypocitat
ani presny obvod kruhu v 21 storoci ..je to uplne smiesne pre mna. Tento Archimedes ,ktoreho som spominal vyliezol na svetlo sveta okolo 250 p.n.l ,
dalsich cca 200 rokov na to vznikla biblia. Teraz sa pozrite na hodiny na stene. 10 hodin sa rovna 600 minut a deleno 3 sa rovna 200 minut ,co je presne
3,20 hodiny. Uz viete preco je 10:3=3,2 ? Ako som povedal , cislo Pi a nasa decimalna matematicka sustava mozu byt jeden z velkych omylov ludstva, ale takisto
tu mozu byt aj z ineho dovodu. Samotna biblia nas uci ako nenavidiet cislo 666 . Podla historie zrovna Babylon zrovnal kedysi Jeruzalem zo zemou a podla
historickych dokumentov nam bolo povedane ,ze prave Babyloncania a este pretym Sumeri pouzivali 60tkovy matematicky system . Otazka znie , preco
pouzivame nas desiatkovy ? Kedze ich bol lepsi po kazdej stranke? Pozrel som sa zase tomu na zubky ,ci to bol naozaj 60tkovy. Podla mojej logiky
som si polozil otazku , kolko desiatok bolo v cisle 60 . Odpoved je jasna 6 . Ale , takisto je mozne , ze tam bolo 10 sestiek. Nejak mi to nehralo.
Vieme ,ze podnes den pouzivame ich system ,60 sekund, 60 minut, 12 a 24 hodin, 30 dni, 360 dni,360 stupnov . Tak som si narysoval kruh . Zakladna
jednotka kruhu je jasne polomer. Ak zoberete do kruzitka priemer neurobite v danom povodnom kruhu nic , ak zoberete polomer ,tak krasne narysujete
presny 6 uholnik. Cislo 6 mi zaclo hrat viac . Takze ak zvolime 6 desatinnych miest a nie desat ,tak 10:3=3,2 , kde cislo 2 reprezentuje presnu jednu tretinu z celku. V nasom
decimalnom systeme sa jednoducho 1/3 neda zapisat a uz sme na to zvyknuty. Preco ho teda pouzivame , preco sme na neho vobec prechadzali?
Zacal som sa viac hrat s kruhom a snazit sa ho nejakym sposobom pochopit. Nakoniec som vynasiel novy vzorec na vypocet obvodu kruhu a co je neskutocne
nasiel som "svoje" Pi podla mojho vzorca - presne . Je tam velmi mala odchylka s nasim znamim Pi. Co je vsak viac dolezite ,a co si myslim , je uhol pod akym som to nasiel.
Dovolim si tvrdit ,ze perpetuum mobile je naozaj mozne. Vdaka mojmu pocitaniu a nejakymi mojimi logickimi pochodmi ,som dospel aj k cislu 432.
Pravda je ,ze to cislo som v zivote nepocul ,nevedel o nom a ani som ho nikde nevidel . Dal som si to cislo ,iba tak do googlu a skoro som odpadol.
Takze 432x432 = rychlost svetla, 432x5 = cca priemer nasho mesiaca, 432x2 = priemer slnka, 432 jamiek ma aj jedna z najkvalitnejsich golfovych lopiticiek,
432 : 2= 216 co je 6x6x6 co je presne 3/5 z kruhu. Pocuvnite si hudbu v 432 HZ - na youtube je jej dost. 432:6 = 72 co je priemerny tklkot srdca dospeleho cloveka.
A urcite by sa naslo mnoho dalsich veci. Z tohto vyplyva ,ze cely vesmir je zalozeny na 6stkovej sustave a nas decimalny matematicky system nema nic spolocne
s prirodou ,vesmirom a je to totalne man made vymysel. Veda je porozumenie ,ale my vsetci sa cely zivot topime v klamstvach. Takze i mala vynimka 10:3=3,333,ktoru pokladame
za normalnu ,moze sposobovat ,ze sme tak zaslepeny ,ze nedokazeme vidiet ine cesty. Je to tu umyselne ,alebo je to len omyl ludstva? Dokedy budeme zit
v matrixe klamstva a nezmyslov? Zaryl som do niecoho ,kvoli comu nemozem normalne spat... Myslienky vsetkeho druhu ma prenasleduju a viem, ze potvrdit
to co hovorim mozem iba jednym sposobom. Ze postavim to ,co cely svet tvrdi ,ze je nemozne . Chcel by som vidiet skryte a
utajovane dokumenty vatikanu...Asi by sme sa rychlo zobudili a pochopili ,ze 666 nie je devil ,ale cislo ,ktore vysvetluje nastroj ktorym bol vytvoreny vesmir.
A este jedna vec , po dnesny den nikto nevysvetlil ako boli babylonske zahrady zasobovane vodou. Kym vsak nasetrim na vsetko co potrebujem ,tak asi aj moje deti
uz budu bradate. Preto tu mame ekonomiku. Ale to je uz ina kapitola.
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)