Ahoj,tak jsem dnes pořídil Borax(1/2 kg za 40,-) celkem normální cena,ale co mě zarazilo je,co to ještě obsahuje,kdy v konspirační teorii je psáno..
Borax je přírodní solí, která se běžně nachází při dolování ze suchých jezerních pánví a je zdrojem dalších průmyslových sloučenin. Hlavní zdroje boraxu se nachází v Kalifornii a v Turecku. Technicky jde o hydrát borátu sodnatého. Veškerý borax je přírodního původu a jedinný rozdíl je v obsahu vázané vody. Běžně se prodává jako technický, nebo zemědělský prostředek s čistotou 99 – 99.5%. Běžné nečistoty jsou chloridy, sírany, fosforečnany a uhličitany draslíku, sodíku a vápníku, ale neobsahuje žádné jedovaté těžké kovy. Tato čistota je společná i běžným domácím čistícím prostředkům. Lékárenská čistota není o moc lepší.
Na obale Boraxu píšou...
Obsah rizikových prvků:splňuje zákonem stanovené limity v mg/kg hnojiva:kadmium 1,olovo 10,rtuť 1,0, arzen 10,chrom 50
Nevíte někdo jak je to s příjmem těchto prvků?Olovo je těžký kov ne?
Jak je na to se složením Kyselina boritá??
Jdu to namíchat a jestli jsem dobře počítal,tak 1/4 lžičky boraxu je asi tak 1,5 gramu boraxu a to se rovná 0,15 gramu bóru.Mám to správně?
Jinak si nafotím ruce,kde mě obtěžuje lupenka a mám oteklý prst a uvidím,co to bude dělat.
Koupil jsem tenhle ten,je to stejný jako ten modrý nebo je jiný??
http://www.drogeriemartina.cz/borax-500ml,1008664.html
Co tě nezabije,to tě posílí...