Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%
 
Celkem hlasů: 552

Bobina
Zasloužilý člen
Příspěvky: 278
Registrován: ned 06 led 2013 12:50
Bydliště: České Budějovice
Dal: 127 poděkování
Dostal: 221 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Bobina »

Lenko já to mám s mámou to samé-je nemocná stále obíhá doktory a sama pro sebe nic neudělá.Má alergii na mléko/mimo jiné/ a když se jí ptám nač tedy má mléko,řekne,že v omáčce jí to nevadí :( nedá si vůbec poradit.Nic s nimi nezmůžeme. :cry:


Kov
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: pát 24 led 2014 17:45
Bydliště: Zlín
Dal: 90 poděkování
Dostal: 194 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Kov »

LenkaX. Oni někteří starší lidi nechtějí na tyto ne-doktorské metody už jen z důvodů,že se to musí platit. Já jsem potřeboval dostat maminku na masáž s akupunkturou k mému bývalému spolužákovi, tak jsem jí vysvětlil,že má zdravotní pojištovna akci, že proplácí masáže, tudíž to nikdo z nás nebude platit. No a šla... :D Za týden jsem jí to ,,proplacené" pětikilo donesl...
Je to s nimi ale těžké, včera si zase byla nechat u doktora napíchat do kolen injekce....sotva po tom chodila :(


LenkaX
Zasloužilý člen
Příspěvky: 355
Registrován: pon 23 led 2012 13:55
Dal: 141 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od LenkaX »

To sice ano , ale peníze opravdu nejsou jeho důvodem . Dám příklad tatínkového uvažování. Ač dobře neslyší, zaslechl u detox. poradkyně , že si povzdechla že její tatínek má shodou okolností stejnou diagnozu -tumor v plíci. Jenže toho pána drželi v nemocnici doktoři a poradkyně ho nemůže sama léčit. Zatím. No a tatínek nám řekl že ani toho pána poradkyně neléčí tak proč by jako on musel. No nemusí , může klidně odejít z tohoto světa .Jeho volba .L.
P.S. mám prosbu na někoho kdo by mi doporučil dobrou parazitoložku-poradkyni z Brna .Na seznamu je jich vícero a nevím KOHO dceři doporučit. Díky moc předem


Změň sebe sama a změníš svět :-)
ceskymo
Starší člen
Příspěvky: 187
Registrován: úte 30 dub 2013 23:34
Bydliště: momentalne kdekoli
Dal: 283 poděkování
Dostal: 155 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od ceskymo »

Devcata (a kluci), ted nevim, jak to napsat, ale Lenko, vystihla's to celkem presne...

Prijde takova chvile v zivote kazdyho, kdy uz ho tenhle svet nezajima. Je to vnitrni pocit, casto i jenom v podvedomi, neuvedomelej, zacne se pak horsit zdravotni stav, protoze telo na tenhle nezajem reaguje a chce odejit. Duse si to uvedomi az o hodne pozdeji, ale mezitim se roztoci kolotoc vysetreni, doktoru, nemocnic, nebo nekdy i alternativky. Ale tady je ten zakopanej pes (teda krome zvyku, ze u doktora se nam dostane zajmu a poslechu, muzem si tam pekne postyskat a mame pocit, ze "pro svoje zdravi neco delame", aniz by nas to stalo moc prace): alternativka vzdycky vyzaduje jit do hloubky a pracovat sam na sobe - a to uz v tehle etape zivota bytostne nechceme....

Je tezky poznat, jestli ten nas blizkej clovek uz je "na ceste" tam nekam jinam, zvlast kdyz jsme kolem nej hodne casto. Pokud to on sam nerekne - jako ze to vetsinou ani on sam nevi -meli bychom si spis vsimat ruznych indicii. Ze svych vlastnich zkusenosti bych sem zaradila slusnou kolekci ruznych prasku a pohotovy zduvodnovani, proc je ten dotycny "musi" brat, spolu s nechuti k jakymkoli lecebnym postupum, ktere by ho staly moc vnitrni energie.

I kdyz je to pro nas bolestivy, jedina cesta, kterou vidim, je nenutit, neudrzovat pri zivote ruznym emocionalnim natlakem, proste se postarat, aby dotycny mel co nejvic pohodli a vseho, co chce, vcetne nas (pokud nas chce), povidat si s nim a byt tu pro nej.

Toz tak.....


Kdo se chce zblaznit, musi mit nejdriv rozum
Každý den ráno sněz žábu a nic horšího už te nepotká
pito
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: pon 23 čer 2014 6:48
Dal: 1 poděkování
Dostal: 7 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od pito »

Je toho tady už asi na toto téma napsáno mnoho, ale jsem jeden z těch který se potýká se stále se zhoršujícími se chronickými problémy, po 16 rokách jsem dospěl do stádia kdy je mi jasné že mi současný systém lékařské péče nepomůže a nechá mne pomalu odejít. Po velice důkladné duchovní očistě přišla na řadu ta tělesná. Se zájmem jsem se dočetl, hlavně na internetu o parazitech, říkal jsem si že by na tom mohlo něco být, tak jsem jen si jen tak na zkoušku nechal napsat dvě balení Vermoxu. Střevní potíže mám od dětství, ale někdy od roku 1998 kdy jsem v Pákistánu pozřel ke snídani smažené vajíčko, se můj život natrvalo změnil. Včera jsem si vzal první dvě pilulky. Měl jsem od té návštěvy Asie píchání v podbřišku (mimo mnoho dalšího), byl jsem s tím u doktora a dal mi na to antibiotika, pak se to vrátilo a byl jsem s tím u léčitele v Chrudimi, působil na to energií a tak nějak to přestalo, i když tam tu a tam to píchlo, ale nechalo se s tím žít. Takže asi dvě hodiny po těch pilulkách jsem přesně v tom bolavém místě cítil jako když se tam něco odlupuje, byl to úžasný pocit, od té doby mě tam nepíchlo. Zítra by mělo ze mě již něco vyjít tak jsem zvědavý co tam najdu. Přestože Vermox působí jen ve střevech a prý se nevstřebává pozoruji v těle zajímavé věci, které mi otevřeli oči. Cítil jsem pohyb někde ve vnitřním uchu, také mě již 12 roků zlobí tlak a pálení na jednom místě v hlavě, přesně z toho místa jsem cítil jak se něco hnulo takovým vlnivým pohybem, asi tepnou a přestěhovalo se to do plic. Po druhé dávce cítím jak posunují nějaké věci v dutině ucha, v nose, citím něco i v krku. Také takové pocity které jsem připisoval regmatu, se mi posunují paží, Déle mě začalo šimrat ve svalech a pod kůží po celém těle, chvíli tady chvíli tam. Také jsem zaznamenal pohyb lymfě na krku. Nepřipisuji tyto symptomy vedlejším účinkům Vermoxu, něco z něj do těla zřejmě dostává a nájemníkům se to nelíbí tak se hnuli z místa a dali o sobě větět. No po takovém slabém prášku a takového svinstva, to je tedy osvícení. Takže předpokládám, že náplň mého dalšího života je jasná, boj s parazity. To bude stát peněz, deseti tisíce a jestli vůbec půjde se toho úplně zbavit, mám totiš ještě malárii. Ale co je to lepší než ležet 14 hodin děnně v posteli protože jsem unavený. Nejvíc bych si přál aby se mi to svinstvo dostalo z hlavy. Na základě seznamu poradců zaslaného paní Ing. Bláhovou jsem se objednal na diagnostiku do jednoho krajského města, po tom co jsem napsal paní Bláhové o mých příznacích, tak mi napsala abych zvolil raději paní Hroudovou z Děčína.
Nemáte s ní někdo zkušenosti? Bohužel má plno jako ti ostatní a objednala mne až na konec září.
Někdo kdo podstoupil tuto diagnostiku přístrojem Salvia? Jak to probíhá? Až stanoví nějakou diagnózu, pošle mne abych si na to koupil prášky a předpokládám že má zkušenosti dávkováním. Předpokládám, že je bezpředmětné abych s tímto seznamem chodil za praktickým lékařem aby mi udělal test na protilátky. Na parazitologii v nemocnici vám sice určí parazita kdyš ho tam donesete ale za všechno se platí, pokud to nejde přes praktického. Praktická na mě koulela očima už jenom když jsem ji požádal aby napsala ten Vermox.Také by mne zajímaly ty životní cykly těch parazitů, jak dlouho se ty léky musí brát, předpokládám že by to ta poradkyně měla všechno znát. Něčeho takového co klade tisíce vajíček denně ve vašem organismu vytváří cysty, se snad vůbec nedá zbavit.
Ještě bych se chtěl zeptat jestli někdo nemá zkušenost s mikroskopy, možná bych si rád nějaký pořídil, ale chtělo by to takový ze kterého ba se nachali snímat fotografie.


Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Hela »

pito píše: ... Vermox působí jen ve střevech a prý se nevstřebává..
To, že Vermox působí jen ve střevech, je víceméně mýtus. Jedná se o dávkování. Vermox dokáže být velmi účinný, ale při dávkování, které málokdo riskne - jednalo by se přibližně o jednu krabičku Vermoxu 3x denně po dobu tří týdnů. Tímto způsobem se jedna moje známá zbavila i vlasovců. Tvoje praktická lékařka je téměř "osvícená" :lol: , když ti napsala dvě krabičky Vermoxu (ale potřeboval bys jich aspoň 5 - brát vždycky s týdenní přestávkou). Ta moje mi asi před 5 lety po hodinovém přemlouvání napsala jednu.
Ale teď vážně. Vermox na začátek vůbec není špatný, a je vidět, že u tebe dobře zabral. Ale je to opravdu jen začátek. K poradkyni se rozhodně objednej. Poradí ti taky, kde prášky sehnat. Než se k ní dostaneš, můžeš zkusit sehnat další Vermox třeba u veterináře. Veterináři používají úplně stejný, jako je pro lidi.
Pokud jde o vyšetření na Salvii, tak se provádí jen mačkáním bodu na dlani, popis je třeba tady:
http://www.joalis.cz/cs-CZ/metoda-cic/i ... oalis.html
Doktory bych radši vynechala.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od poota »

Vermox je jediným antihelmintikem, které je u nás na předpis k dispozici. Mám pocit, že bylo vybráno nikoli jako nejúčinnější, ale spíš hlavně proto, že může "fungovat" proti různým parazitům. To, proti kterému z nich bude konkrétně působit (zřejmě nejvíc působit) je dáno tím, jaké je dávkování. Takže různé dávkování znamená záběr na různé parazity.
Což znamená, že jedna kúra s nějakým dávkováním zlikviduje v příznivém případě nějakého tomu odpovídajícího parazita, načež další kúrou s jiným dávkováním můžeme likvidovat jiného. Vzhledem k tomu, že většina doktorů s tím nemá žádné nebo téměř žádné zkušenosti, je potřeba mu říct, na kterého parazita chceme útočit a podle toho by si měl vyhledat v tlusté knize, jaké má dát dávkování. Pokud střelí dávkování rovnou "od boku" s tím, že se tak Vermox běžně dávkuje, tak je to špatně a můžeme se rovnou ptát, na "koho konkrétně" je tohle dávkování. Případně mu dát kontrolní otázku, jaké je dávkování na jiného prevíta.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Hela »

Zbytečná námaha. Nejen že o tom téměř nic nevědí, ale bez vyšetření stejně recept nenapíšou. Na na vyšetření se nic nenajde, i když ho udělají. To už zkoušela spousta lidí, a marně.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od poota »

Zřejmě taky jak který.
Na svoji doktorku jsem šel s tím, že kočku nám doporučují odčervovat každého půl roku a já že jsem se ještě neodčervoval nikdy, takže je asi nejvyšší čas se do toho dát. A že tedy jestli na ty potvory vůbec něco má, tak ať se mě neostýchá zahrnout svojí nabídkou.
Hrdě vyrukovala s tím, že má Vermox a na kterou že potvoru chci mít "vyladěné" dávkování.
Když jsem se v dalším hovoru zajímal o nějaké další přípravky, tak vyšlo najevo, že u nás už žádné další antihelmintikum k dispozici není, takže se všechno musí řešit právě jenom tím Vermoxem, což se jí přiznávalo jen velice nerado a i když neochotně, tak přece jenom připustila, že veterináři jsou na tom podstatně lépe.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
someone01
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: pon 09 čer 2014 16:56
Bydliště: kraj Vysočina
Dal: 1 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od someone01 »

zdravím, tak už jsem si vyhledal několik zdrojů, ze kterých můžu mít prazi a další antiparazitika. ještě jsem teď četl zdejší diskuzi a získávám dojem že prazi z thajska, tedy Opticide, je nějak méně kvalitní než prazi z jiných zdrojů. například tady někodo nabízel prazi+albendazol+ivermectin v roztoku, namíchaném se správným poměrem antiparazitik. jiný zase upřednostňuje cheiromectin.. je teda ten oticide nějakým způsobem "horší"? třeba méně účinný, s většími vedlejšími účinky apod.. pak jsem zase snad četl, že je to všechno ten samej asijskej driák..


Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Hela »

Brala jsem jen thajský praziquantel (když nepočítám veterinární léky, jejichž byl součástí) a zabral, i když ne na všechno hned na poprvé. Na některé úporňáky byly potřeba vyšší dávky, i když ne takové, jaké se doporučují na příbalovém letáku.


Milenium
Stálý člen
Příspěvky: 82
Registrován: úte 18 pro 2012 15:01
Dal: 53 poděkování
Dostal: 157 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Milenium »

Kov píše:Měl jsem namíchané antiparazitika(mix s DMSO) dle váhy,tzv na míru. Bylo to na 3 dny. Třetí den se mi dělaly hvězdičky před očima. Z toho jsem měl až docela strach. Když jsem o tom řekl jednomu poradci, tak se tomu chechtal, prý on viděl hvězdičky už od druhého dne. Byl to jeden z momentů,kdy jsem si řekl,že musím trochu přibrdit, udržet si zdravý odstup a jednotlivé kroky víc zvažovat. Nebo mi chcete říct, že je mít před očima ve dne blikající body běžná reakce těla? Další dávky jsem taky vybral,ale celkový pocit z kůry je obava, že dělám svému tělu něco špatného.
Tak mě napadá, nemůže to být od parazitů v očích?

Zajímalo by mě, co to vlastně je, když člověk vnímá při pohledu na jednolité plochy (modré nebe) malé, šedé útvary, které se pohybují při pohybu očí, či celé hlavy.


Přeji moudrost všem, kteří jí hledají
Hořký život dortíkem neosladíš.
vokoun
Zasloužilý člen
Příspěvky: 462
Registrován: stř 28 lis 2012 19:59
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od vokoun »

;) souhlas já taky vidím takové řetízky a i jiné útvary :shock: co jiného by to mělo být :ethink:


jao
Zasloužilý člen
Příspěvky: 243
Registrován: stř 26 říj 2011 12:46
Bydliště: Bratislava
Dal: 100 poděkování
Dostal: 127 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od jao »

K pochopeniu tých videných útvarov treba trochu informácií. Skúsim laicky.
Svetlo vchádza do oka optikou a dopadá na sietnicu, kde sú dva typy snímačov.
Jeden typ snímača je len pre červenú, modrú a zelenú farbu. Tých je menej ako pri druhom snímači,
preto na prenos optiky do elektrického impulzu treba dostatok svetla. Impulzy zo snímačov sa dostávajú
cez očný nerv do mozgu, kde sa dekóduje a skladá farebný obraz. A práve pri tom skladaní
obrazu (každé oko je inak citlivé na vnímanie farby) sa v mozgu vytvárajú rôzne šumy a poruchy a my to vnímame ako rôzne obrazce a tvary.
Ovplyvňuje to aj chémia mozgu, psychické a mechanické poruchy, vek a kvalita očného moku.
Ak je ale parazit dostatočne veľký a vie zmeniť dopad svetla na citlivé čapíky, môžme ho vnímať.
Väčšinou ako mušku, alebo tmavý bod.
Druhý snímač funguje pri nízkej intenzite svetla a je len čiernobiely. Preto v noci nevidíme farebne.
Ak sa pozrieme proti slabému svetlu, tie obrazce tam už väčšinou nie sú, lebo prenos signálu je cez iný početnejší a citlivejší typ snímača.
Ak je tam tá muška, bod, alebo niečo, čo prekáža vo videní, je to buď parazit, alebo mechanická porucha oka, alebo oprotiidúci bicykel.


Radšej byť špirálou, ako kruhom.
Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Hela »

Milenium píše:
Kov píše:Třetí den se mi dělaly hvězdičky před očima.
Tak mě napadá, nemůže to být od parazitů v očích?
Zajímalo by mě, co to vlastně je, když člověk vnímá při pohledu na jednolité plochy (modré nebe) malé, šedé útvary, které se pohybují při pohybu očí, či celé hlavy.
Řekla bych, že se jedná o dva různé jevy. Ty hvězdičky po lécích podle mě nesouvisí až tolik s očima jako s nervovým systémem. Stávalo se mi to vždycky po Duramectinu. Protože po Agrimectinu se to nedělo, a přitom to byl v podstatě stejný lék, usoudila jsem, že se jedná o nějakou přídatnou látku, která působí na nervový systém. Je to pro koně a koně si při testování léku asi nestěžovali, že mají před očima hvězdičky.
Ty tečky a různé útvary v očích, které tam jsou víceméně stále, a pohybují se s pohybem očí, mohou být paraziti, mrtví paraziti nebo jizvy po parazitech.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“