Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
tykadelik
Stálý člen
Dal: 19 poděkování
Dostal: 14 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Koloidní stříbro

Příspěvek od tykadelik »

Myslel jsem, že to vyzní humorně, když to tak napíšu. Není důvod proč zrovna Ty...

nevím, nevím, dokud to neskončí
tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

lajos píše:Poslechni-zapoj dva tranzistory, dva odpory a trimr a máš odbyto. Přímo ze sítě bych to nedoporučoval, je to past na život.
Napadá mne: Že aby to bylo možné pro každého, mohl by se vzít AC adaptér na 24 V, jeho sekundár propojit se sekundárem (třeba přes odpor) druhého AC adaptéru a sát z primáru toho druhého adaptéru 230 V. Dvakrát galvanicky odděleno. Pro potřebu vyššího napětí zvolit to první trafo na 24V a to druhé na 12V. Napíšeš, že si to komplikuju a komu není rady až se ucho utrhne.... Vím, že existuje jednoduchý násobič, ale pro někoho, kdo si ho neumí postavit by to být mohlo, ne?

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

lajos píše:Stříbro je nemagnetické ....
... Ag je diamagnetické (anžto jeho μr < 1 = částice stříbra budou tudíž "odtlačovány" od centra magnetického pole) ... a voda koneckonců taktéž ... ;) ...

... :bye: ... Anri ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

tykadelik píše:Napadá mne: Že aby to bylo možné pro každého, mohl by se vzít AC adaptér na 24 V, jeho sekundár propojit se sekundárem ..... Dvakrát galvanicky odděleno.
... i přes galvanické oddělení tě to může spolehlivě "zmrtvit", jelikož vždy se jedná o proud (neb galvanické oddělení tě uchrání pouze před úrazem dotyku s fází) ... zvláště potom tehdy, kdy chceš (naprosto šíleným zapojením transformátorů) na výstupu docílit Umax o velikosti cca 650V !!! ...... mmch, chudák to druhé trafo ... pěkně se u toho "zapotí" (tedy pokud to vůbec přežije) ... :D ...

... :-bye: ... Anri ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

tykadelik píše:Ve zmíněném pdf je jako New Solution, Example 3 nakreslené schema, kde jsou max dvě diody, ale mate mne vstupní napětí 230V, když dioda unese jen 45. Jsem z toho jelen. Jestli počítají s úbytkem na LEDkách, kde je jich tolik, že každá spolkne něco a co zbyde to se musí vejít do povoleného napětí těch diod, nevím.
... 75x 3,2V (LED) = 240V ... + 2x 45V ... :arrow: suma = 330V ... (přičemž: Umax 230VAC = 325V) ...
tykadelik píše:Maximálně povolená ztráta jednoho čipu je navíc jen 1W.
... 20 mA x 45V = 0,9W ... :ewhistle:

... Anri ...

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Hm, se dvěma trafama tady to už někdo řešil, proti gustu žádný disputát, nakonec mu na výstupu přeměny dost padalo napětí až jsem se divil, tak že kaskádový násobič je nejideálnější. Schema tady je, pár diod a kondezátorů, i kdybys je spájel jako vzdušnou konstrukci-vůči dalšímu trafu je to sranda.

tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Anri!
Píšeš, že stříbro je diamagnetické (anžto jeho μr < 1 = částice stříbra budou tudíž "odtlačovány" od centra magnetického pole).
Co to pro mne znamená?
Je to v poho nebo ne, kdybych měl motůrek pod stříbrem?

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Co to pro mne znamená?

Příspěvek od A(&F) »

... pominu-li, že ta moje odpověď byla primárně mířena na Lajoše (na jeho tvrzení "že stříbro nemá magnetické vlastnosti"), tak v Tvém případě v podstatě záleží, jak silné mag. pole bude ten motůrek vlastně produkovat, tudíž záleží na jeho konstrukci + vzdálenosti od výrobníku KS ... ;) ...

tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Achjo! Tak je to motůrek na 230V, přes kondík žere 1,2W a bude od dna nádoby 40mm.
Vařit se to bude 2-3 hod. Co Ty na to?

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

... fakt nevím ... :dknow: ... a na nějaké další pokusničení teď zrovna rozhodně nemám čas ...... asi si to budeš muset odprubovat sám ... ;) ...

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Když mezi to vrazíš kus transformátorového plechu, celkem dostatečně to odstíníš (uděláš magnetický zkrat na poli).

"Dum spiro spero"
Ciceron
tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Dobrá, kompas mám. Dám vědět výsledky.

mirekb
Nový člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 5 poděkování

Příspěvek od mirekb »

Zdravím, tak jsem se pokoušel vyrobit si koloid Ag. Elektrody - drát průměr 2,5 mm, ponořená délka 9 cm Ag 99,99 ze Safiny. Destilovaná voda akva purificata z lékárny. Elektrolýzu jsem prováděl konstantním proudem 1 mA. Asi po třičtvrtě hodiny začaly elektrody lehce černat a roztok měl lehce nažloutlou barvu. Myslím, že ta destilka nebyla nic moc. Moje úvaha: elektrolýza začala od začátku proudem 1 mA, napětí na elektrodách bylo 70V. Když vezmu počty - Plocha elektrody 7,065 cm2, vzdálenost elektrod 25mm, Odpor = U/I = 70K , vodivost = 1/R = 14,2857 mikrosiemens. Odporová konstanta k=2,5/7,065=0,3538. Měrná vodivost=14,2857*0,3538 = 5.054 mikroS /cm.
Dá se to takto zhruba počítat, nebo je moje úvaha špatná ? Díky za vaše názory

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Myslím, že je to zhruba správně. Na přesný výpočet bys musel mít dvě rovnoběžné plochy, ne drát.

"Dum spiro spero"
Ciceron
tykadelik
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tykadelik »

Mně je divné, že by elektrody začaly černat a roztok výrazně žloutnout, když Mirekb použil správný proud ještě trochu menší než je přípustné.
A nevěřím, že by jeho vstupní voda byla nekvalitní - i když kdo ví. Já jsem s aquou z lékárny spokojený. Je od (doufám, že mohu) fy. Fagron

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“