Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Rezonance

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Peter610
Stálý člen

RE: kavitacia

Příspěvek od Peter610 »

KAVITÁCIA
(akusticky indukovaná) - je fenomén, tvorený zvukom v tekutine (alebo tekutine podobnom prostredí), zahŕňa tvorbu, expanziu a kompresiu bublín alebo dutín, obsahujúcich plyn alebo pary.

(stabilná) - je trvalá oscilácia bublín pri prechode zvukovou vlnou.

(prechodná) - je krátko trvajúci fenomén, iniciovaný negatívnym tlakom zvukovej vlny. Končí kolapsom mikrobubliny.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

kavitace

Příspěvek od la »

Zdravím a dík Peter610. U plazmového rozkladu pod vodní hladinou rázové vlny vznikají solidní je to pěkný rachot.A u tohoto zařízení by se mohla možná dala zvednout tepelná účinnost vhodným rýhováním(tvarem rýh) statorové části .http://video.google.com/videoplay?docid ... ocumentarya tohle je vynikající odkaz co dal na forum Lájos. Danou problematiku velmi pěkně popisuje .http://free-energy.webpark.cz/new_energy/Schaeffer.htm Akorát mi vrtá hlavou jak se mohlo panu Schafferovi stát a to 4krát že mu to fungovalo bez el.energie.Jen s článku je patrné že vyvíječ páry v těchto případech provozoval autonomě totiž s nádrže vody a nikoliv s vodovodního řádu.Ahoj.la

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rezonancia

Příspěvek od Ilem »

pepo.bn píše:Ilem <- Zdravím Ťa. S Problematiku podzemních zásobníkou tepla a s tím súvisiacim využitím tepelných čerpadiel sa dosť podrobne zaoberá Heinz Schulz vo svojej knihe ,,Teplo ze slunce a zemé'' z vydavatelsťa HEL. Velmi zaujimavá kniha - vrele doporučujem. A pokial ide o dest.vodu, tak za použitia rekuperačnej jednotky v aute , ju máš takpovediac zdarma. PePo
Nějakou dobu jsem nebyl v dosahu internetu, tak odpovídám až dnes.
Tu knihu znám, byla první, kterou jsem přečetl, když jsem se začal zajímat o tepelná čerpadla. Kdybych nenarazil na toto fórum, asi bych do toho šel (už jsem sháněl vrták). Spalování vody mi ale připadá jednodušší a perspektivnější.
Asi máš pravdu, že rekuperační jednotka na výfukovém potrubí by mohla vyrobit dostatek destilky, ačkoli nevím, protože díky rychlosti hoření vodíku je výfukové potrubí podstatně studenější než u benzínu. Možná by se dala využít chladící kapalina a podtlakem dostat bod varu pod 80 st. Budu se muset víc zamyslet, ale teď to nejde. Mám za sebou 3 dny práce 18 hodin denně a ještě 450 km za volantem, takže jsem na šrot.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: rezonance, kavitace......

Příspěvek od Ilem »

jeff píše:S tou smrsknutou petkou to je zajímavé Ileme, možná by bylo dobré nepoužít žádnou petku, jenom nerez trubku se zátkami a druhou nerez trubku na distanční podložky, myslím podobně jak to sestavil Iv s tou železnou trubkou uvnitř. To by mělo zajistit minimum vody a tím jakostnější kondenzátor.
Jeff
Jasně. V tu chvíli to bylo pro potřeby měření nejjednodušší a nejrychlejší.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Rezonancia.

Příspěvek od Ilem »

pepo.bn píše:Jeff,Iv <-Zdravým Vás. Pani presunul som tu rozpravu z vlákna ,,Kondenzátor'' sem. Chcel by som Vás požiadať o prečitanie a Váš nazor z týchto vlákien: Nesimetricky vyvíjač (autor La), US článok (autor MAC)a Rezonancia (autor Iv-vstupi od nicka Energetik na st.7). Vzhladom na skúsenosťi a poznanie ktore o rozklade vody (nie elektrolíza) mam si dovolím tvrdit že tu je gro danej problematiky. PePo
Myslím, že pro úplnost by zde měl být i ten odkaz na toho Francouze, který jezdil na vodu rozloženou mikrovlnama. Někde to tu na fóru je, ale nemůžu to najít. I tam jde o rezonanci - tentokrát při kmitočtu něco přes 22 GHz. Pepo, ty toho víš hodně o vodě, nevíš, jak velké síly působí mezi molekulami vody? Potom by nebyl problém tu nejlepší rezonanční frekvenci vypočítat.
Podle mých pokusů je zde s rezonancí jeden problém. Vyvíječ sám o sobě se chová jako paralelní rezonanční obvod. To znamená, že dostat tam rezonancí vyšší napětí je problematické. Přidání indukčnosti do série sice mírně posune rezonanční kmitočet, ale zároveň dost rapidně zhoršuje jakost rezonančního obvodu. Prostě je problém z vyvíječe udělat sériový rezonanční obvod, aby šlo nahoru napětí. Ztím netvrdím, že to nejde, ale už jsem musel vrátit rozmítač a než ušetřím an svůj, bude to nějakou dobu trvat.
Pokud se mohu vyjádřit k nesymetrickému vyvíječi, je naprosto nevhodný do auta (většina BP shoří v plazmě), ale je velice vhodný pro vytápění RD. Zatím se mi ale nedaří pulzní provoz, který by měl být nejúčinnější.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Rezonancia

Příspěvek od Ilem »

pepo.bn píše:Ilem <- Zdravím Ťa. Samozrejme som rád že si sa zapojil . Problem rezonancie netreba hladať na urovni molekúl (malokdo z nás má jak prístup tak aj vedomosťi o zariadeniach pracujúcich v oblasti 10 Ghz)
ale na urovni ,,média'' a prostredia v ktorom sa nachádza a s ktorím velmi ochotne korešponduje ! A tým sa dostavame na úroven mechaniky ktorá mimochodom velmi úzko súvysí s ultrazvukom. PePo
S ultrazvukem jsem také dělal pokusy, ale žádný výsledek. Možná je to tím, že mám starý měnič s podélnými kmity. Nedaří se mi zjistit, kde sehnat příčný měnič dostatečného výkonu. Předpokládám, že ty šumítka v ultrazvukovýxh odpařovačích moc parády nenadělají. Čistička už je lepší, ale pro potřebný výkon je to dost drahé. Navíc proč kupovat celou čističku, když potřebuju jen měnič.
Mám ještě jednu myšlenku. Zajímá mě, jak se bude v elektrostatickém rezonančním poli chovat pára. (dokonce jsi mě na tu myšlenku přivedl ty svým nápadem vyrábět destilku přímo v autě)

"Dum spiro spero"
Ciceron
la
Zasloužilý člen

Re: Rezonancia.

Příspěvek od la »

pepo.bn píše:Jeff,Iv <-Zdravým Vás. Pani presunul som tu rozpravu z vlákna ,,Kondenzátor'' sem. Chcel by som Vás požiadať o prečitanie a Váš nazor z týchto vlákien: Nesimetricky vyvíjač (autor La), US článok (autor MAC)a Rezonancia (autor Iv-vstupi od nicka Energetik na st.7). Vzhladom na skúsenosťi a poznanie ktore o rozklade vody (nie elektrolíza) mam si dovolím tvrdit že tu je gro danej problematiky. PePo
Zdravím.Můj současný názor na celý problém je tento.Je několik cest ještě ktomu vzájemně se prolínajících řešení.Velmi jednoduše možná až příliž.1,Téma:Nízkonapětová elektrolýza( téma lze opět rozdělit).2.Téma:Elektrolýza plazmou a nap.výboji a mag.pole .3.Téma:Thermolýza a Optika a mag,pole.4.Téma:Kavitace a jevy související (hlavně jev zvaný vodní kladivo).5.Téma:Chemický rozklad vody.Všechny témata jsou zajímavá a téměř všechny vzájemě souvisí a s vodou taky.ahoj.la
Naposledy upravil(a) la dne pon 10 zář 2007 15:48, celkem upraveno 1 x.

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

zase rezonance

Příspěvek od jeff »

Vypadá to, že bez destilované vody se asi ještě nikomu nepodařilo pořádně změřit kapacitu vyvíječe a následně Q rezonančního obvodu. S destilkou to aspoň má nějakou logiku. Rozklad vody je pro mě nejpřijatelnější pomocí napěťových impulsů, na rozdíl od proudových. Proud samozřejmě musí být taky, ale jenom, jak to už psal i Meyer, v řádech mA. Předpokládám, že na spínání budou potřeba hodně rychlé koncové stupně.

Jeff

la
Zasloužilý člen

rezonance

Příspěvek od la »

pro:pepo bn.Je to lepší než si myslíme.Nejvíc je to o stereotypu myšlení a měření a všechny tyto jsou body o nich jsem psal jsou navzájem provázány a též se vztahují k vodě a získání energie z NÍ záleží co chceme ,teplo nebo kyslík a vodík nebo jezdit autem?U auta proto že to je teď na foru hodně probíráno je výbuch v kompresním prostoru dán poměrem objemů plynů nad pístem v horní úvrati pístu.Vzhledem k mizivým objemovým změnám vodíku v poměru k objemovým změnám ostatních přítomných plynů za daného tlaku se chování motoru bude jevit jako by měl nedostatek plynu přitom tomu bude pravděpodobně naopak.Též bude patrně třeba snížit množství hlavního saného vzduchu proto že se jedná o zcela jiné použité palivo na které byl motor navržen a tlak při stejném množství saného vzduchu bude jiný a bude mít patrně brzdící efekt hlavně ve vyšších otáčkách. ahoj.la

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: zase rezonance

Příspěvek od Ilem »

jeff píše:Vypadá to, že bez destilované vody se asi ještě nikomu nepodařilo pořádně změřit kapacitu vyvíječe a následně Q rezonančního obvodu. S destilkou to aspoň má nějakou logiku. Rozklad vody je pro mě nejpřijatelnější pomocí napěťových impulsů, na rozdíl od proudových. Proud samozřejmě musí být taky, ale jenom, jak to už psal i Meyer, v řádech mA. Předpokládám, že na spínání budou potřeba hodně rychlé koncové stupně.

Jeff
Napadlo mě, že s destilkou nemusí být až tak velký problém. Produktem spalování BP je pára. Jejím ochlazením získáme destilku. Teď už chybí, jen ji umět efektivně rozložit.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Oleje bych se nebál, ten vyplave na hladinu, s těmi ostatními plyny ze vzduchu to nebude snad tak hrozné. Sám jsi tvrdil, že prší destilka...?
Já vím, jsou tam jiné tlaky, než v mracích, ale zkusit by se to mohlo. Taky by se tím snížila spotřeba, když by se voda recyklovala. Ale to jsem moc daleko. Zatím nemám efektivní rozklad.

"Dum spiro spero"
Ciceron
la
Zasloužilý člen

rezonance

Příspěvek od la »

Zdravím.Měl bych takový návrh.Mohl bych podrobněji rozpracovat ze svého pohledu všechna témata co jsem uvedl,ovšem poněkud neortodoxně odborníci doufám prominou a také vzájemné souvislosti ,zkusím to poměrně stručně ale je to velmi rozsáhlý a drzý závazek ,oponenturu snesu když bude k věci a ego jsem někde zapomněl.Třeba se k něčemu dopracujem.
Naposledy upravil(a) la dne úte 11 zář 2007 13:24, celkem upraveno 1 x.

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

správně!

Příspěvek od jeff »

věci se musí řešit postupně, abychom se nesnažili ochutnávat chleba, když jsme ještě nepostavili pec, ani nezasili obilí na pole, které teprve musíme zorat. Základ je umět efektivně rozkládat vodu. la píše o více způsobech, které se dají mezi sebou kombinovat, nebo se dají použít i samostatně. Nedokážu posoudit, který je snadněji realizovatelný, použitelný v praxi, to asi ukáže teprve ten čas. Nějak si říkám, že by snad přece jen ten Meyer? nanosekundy, kilovolty, miliampéry....

Jeff

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

výborně La

Příspěvek od Ilem »

S tím se nedá jinak než souhlasit. Vzal sis na sebe dost těžký úkol, ale držím ti palce, aby se to povedlo.
Udělat vlákno, které je odemčné jen pro La určitě není problém. Když ho může mít Iv, proč ne La... Druhý skvělý nápad. Takže Rivale, můžeš to zařídit? Dík.

"Dum spiro spero"
Ciceron
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

laovo vlákno

Příspěvek od 1220 »

To bude skvělé , bude se to občas i rýmovat, získáme mové podněty, netradiční náhledy.
:good:
K.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“