![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderátor: JiMi
JiMi, Oni nemohli vědět, co chceš, protože 2 kg bomby se používají bez redukčáku. Redukčák se dává od 10ti kg výše. Redukci budeš asi dost těžko shánět, protože převlečná matka na redukčáku má levý závit. Redukčák strč do šuplíku, třeba se někdy bude hodit a vař vesele bez něj.JiMi píše:Chybí redukce mezi redukčák a šroubení 2kg bomby. A pak nakupujte u odborníků. Ale já se na ně nezlobím. Nemohli přece vědět, že když kupuju soupravu na propan, že to budu honit z nějaké bomby. Jak tak tuším, má každá bomba jinej konec, jako všechno v tomto kocourkově. Takže jsem v klidu a někdy v týdnu dokoupím poslední dílek do skládačky a bude NÁDO ZATAPÍŤ.
Přiznám bez vytáčení, že nevím, o čem mluvíš. Že jde hliník a jeho slitiny svařovat jsem už slyšel, ale to je tak všechno.petr111 píše:S tím TIG-em jsem to tak zlehka nadhodil.....nepřemýšle jsi o něm místo mědi ? Není to špatný materiál, dají se sehnat různé zajímavé chladící profily a polotovary......a svařovat jde super, stačí argon a zelený drát do TIG-u....
Tak jsem se po hujersku podíval, co se píše v českých luzích a hájích o TIG svařování. Vypadá to velmi zajímavě a možná by se s tím i dalo naučit zacházet, bez nějakého extra školení.petr111 píše:S tím TIG-em jsem to tak zlehka nadhodil.....nepřemýšle jsi o něm místo mědi ? Není to špatný materiál, dají se sehnat různé zajímavé chladící profily a polotovary......a svařovat jde super, stačí argon a zelený drát do TIG-u....
Díky, za praktické rady. Pokud tě to moc neotravuje a nezdržuje, prosím CONTINUE ve stejném duchu. Ono se to možná někomu zdá jako naprostá banalita, ale teprve až jde skutečně o něco (přinejmenším o peníze), tak se teprvá docení to staré české KAŽDÁ RADA DRAHÁ.Ilem píše:PS. Ještě mě napadlo, když s tím nemáš zkušenosti, jak to udělat, aby sis nevypustil všechen plyn do luftu.
Při přišroubovávání bomby se jen zachytí závit, pak se bomba zvedne za tu věc, co do ní šroubuješ a roztočením bomby zašroubuješ zbylé závity. Jde o to, aby šroubování trvalo co nejkratší dobu, protože nejdřív trn otevře kuličkový ventil v bombě a potom se teprv dotáhne těsnění. Mezi tím utíká plyn do okolí.
Otravuje a zdržuje, ale stejně tak vím, jak jsem rád, když někdo poradí mě. Třeba v chemii, kterou moc neovládám.JiMi píše:Díky, za praktické rady. Pokud tě to moc neotravuje a nezdržuje, prosím CONTINUE ve stejném duchu. Ono se to možná někomu zdá jako naprostá banalita, ale teprve až jde skutečně o něco (přinejmenším o peníze), tak se teprvá docení to staré české KAŽDÁ RADA DRAHÁ.Ilem píše:PS. Ještě mě napadlo, když s tím nemáš zkušenosti, jak to udělat, aby sis nevypustil všechen plyn do luftu.
Při přišroubovávání bomby se jen zachytí závit, pak se bomba zvedne za tu věc, co do ní šroubuješ a roztočením bomby zašroubuješ zbylé závity. Jde o to, aby šroubování trvalo co nejkratší dobu, protože nejdřív trn otevře kuličkový ventil v bombě a potom se teprv dotáhne těsnění. Mezi tím utíká plyn do okolí.
Snad to stihnu všechno pochytat a využít.
JiMi