Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Návštěvník

Re: destilka

Příspěvek od Návštěvník »

Zkus ale změřit vodivost vody z destilačního přístroje z lékárny. V mém případě to bylo skoro 60uS.

Návštěvník

Re: destilka

a v predchadajucich prispevkoch petrlk pisal ze dazdova voda ma 30 uS.
Tak logicky by vyplyvalo ze destilovana by mala byt na tom lepsie.
Ale ja zas tiez pochybujem 30 uS u dazdovej vody, ked vidim po dazdi na stresnych oknach ten bordel.
Asi budem musiet zmerat tu vodivost. Cim merate vy?

petrlk
Nový člen

Měření PPM koloidního stříbra.

Příspěvek od petrlk »

Ahoj,

Našel jsem dost dobrej článek o měření koncentrace KS, možná by někoho z Vás mohl taky zaujmout.

http://www.silvermedicine.org/colloidal-silver-ppm.html

Pure Water Testing Meter ( Hanna PWT Meter )

Hanna PWT Meter for PPM

Utilizing a Hanna PWT Meter to estimate the PPM of colloidal silver is one of the most valueable methods available without access to a laboratory.

Before making colloidal silver, the quality of the distilled water is measured. The best distilled water for making colloidal silver will read below 1.0 on the Hanna PWT Meter. The purest water we've tested ( via our own distillation ) read 0.2uS.

Since the PWT meter actually measures conductivity, near-accurate results depend upon the purity of the water, silver, and cleanliness of all equipment used during colloidal silver production.

Once the distilled water is checked for quality, it is a good idea to add the distilled water to the production vessel ( the colloidal silver generator ), wait about 2 minutes, and then re-check for contamination.

Make a note of the final reading. After production, let the colloidal silver sit for awhile, between 15 mins and an hour. Test the final product.

The equation for estimating the PPM of the colloidal silver is as follows:

( Final Meter Reading - Initial Distilled Water Reading ) X Adjustment/Conversion Factor = PPM Colloidal Silver.

A standard conversion factor used by many producers is 1.2; however, this number will not be entirely accurate, and depends upon many variables that cannot be easily isolated. The 1.2 specification applies to Silvergen Colloidal Silver Generators specifically, and was developed by comparing a laboratory analysis ( total silver content measured in PPM ) with readings from the Hanna PWT meter. Silvergen colloidal silver is 80-85% ionic, 15%-20% particulate. Keep in mind that the Hanna PWT meter will not register any particulate silver in the CS product; this is why a conversion factor is required.

Even if one has not had batches tested to properly classify and measure colloidal silver concentration, the Hanna PWT meter is still an excellent tool to assist the homebrewer with quality control. By making notes and developing a baseline, one can at least be certain that an end batch is within acceptable parameters.

Miribundus

Příspěvek od Miribundus »

Zdar lidi,
předně chci pozdravit petrlk a popřát mnoho zdaru a síli v boji.A taky poděkovat,nebot díky jeho mejlu na Osudu už mám taky svoji mašinu na ks.Nejprv sem začínal s jednoduchým systémem na baterie,ale pak díky němu jsem se dozvěděl o o SilverGenu.Koupil sem SG6 euro.Profi stroj co dělá profi produkt.Myslíl že kvalita ks co jsem dělal dřív nebyla špatná,ale zdá se mi že se asi po týdnu nepatrně změnila chut.Jinak dneska sem kopil v lékárně vodu,výrobce Jan Kulich,vodivost 0,3!!!,cena 30kč/l.měřeno PWT metrem HANNA.

Marty
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od Marty »

Dobry den panove. Se zajmem jsem si procetl zdejsi diskusi A v prvni rade hluboce smekam pred clenem s nickem Habana a velice dekuji za info i inspiraci.

Postavil jsem si pristroj na KS s napetim cca 50V, proudovym omezenim podle plochy elektrod a stridanim polarity po 15 vterinach. Vodu zatim pouzivam zde doporucovanou na injekce z Imuny, elektrody mam z pasoviny 20x3 mm cistoty 99,99. Zda se mi, ze vse funguje, ale potreboval bych poradit ve dvou vecech:

1) Nemam moznost zmerit koncentraci vysledneho produktu v ppm, mam ale na pracovisti pristup k docela presnemu merici vodivosti. Proto by mne zajimalo, zda existuje nejaka prakticky overena zavislost mezi koncentraci a vodivosti v uS (priznam se ze anglicky text postnuty o par prispevku vyse nechapu - podle nej by roztok KS o koncentraci 15 PPM mel mit vodivost 12uS? Nebo snad 12 S ?? nebo to cele jen nechapu spravne?). Potreboval bych tento udaj pro spravne nastaveni komparatoru signalizace ukonceni procesu.

2) Nejsem chemik tak mozna sorry za blby dotaz. Na pracovisti (elektronicka vyroba) mame masinu na pripravu demineralizovane a deionizovane vody. Je tato voda lepsi nez zde doporucovana destilka a staci kdyz se budu ridit vodivosti (mensi nez 1uS), nebo mam brat radsi tu z lekarny ?

Za radu predem dekuji.

petrlk
Nový člen

Měření koncetrace KS pomocí konduktometru

Příspěvek od petrlk »

Marty píše: Proto by mne zajimalo, zda existuje nejaka prakticky overena zavislost mezi koncentraci a vodivosti v uS (priznam se ze anglicky text postnuty o par prispevku vyse nechapu - podle nej by roztok KS o koncentraci 15 PPM mel mit vodivost 12u?
Je vidět, že to chápeš docela dobře :)

( Celkový výsledek měření (v uS)- počáteční hodnota vody (v uS) ) x převodní faktor = hodnota v ppm

Takže pro příklad: Zdrojová destilka má vodivost 1uS. Po ukončení výroby naměřím 16uS. Používám generátor SilverGen s převodním faktorem 1.2
Výsledná koncetrace mého KS je tedy (16 - 1)*1.2 = 15*1.2 = 18 PPM

petrlk
Nový člen

Příspěvek od petrlk »

Marty píše: Nejsem chemik tak mozna sorry za blby dotaz. Na pracovisti (elektronicka vyroba) mame masinu na pripravu demineralizovane a deionizovane vody. Je tato voda lepsi nez zde doporucovana destilka a staci kdyz se budu ridit vodivosti (mensi nez 1uS), nebo mam brat radsi tu z lekarny ?
Deionizovaná voda (resp. voda čištěná reverzní osmózou) je prý docela průser. Vysvětlit proč je teda dost ezoterický téma, mám to někde v bookmarkách, ale v nějaký jiný verzi Windows (vždycky když se mi totálně po..... Windowsy, tak nainstlauji nový do jiný partition a potom postupně podle potřeby zkouším zachraňovat starý data :( ).
Až to vyhrabu tak to sem postnu ...

Mimochodem, nejsej si jistej jestli ta Aqua Purificata vod Kulicha, kterou doporučuje Miribundus, není právě deionizovaná (volal jsem do firmy Kulich http://www.kulich.cz/sortiment.htm abych to zjistil, ale nepodařilo se mi zrovna sehnat nikoho, kdo by věděl jak se Aqua Purificata vyrábí.

Já osobně bych vodu z připravenou reverzní osmózou rozhodně nepoužíval, ale je pravda, že ne všichni se mnou v této záležitosti souhlasí. Postnu ten link na reverzní osmózu až ho dohledám.

Vinc

Koloidní stříbro

Příspěvek od Vinc »

Tak jsem náhodou zabrousil na tyto stránky a chtě nechtě se musím podělit o zkušenost v měření KS. Právě jsem si ověřil, že člověk nepotřebuje ke zjištění množství ppm v KS drahý PWT, nebo TDS metr. Stačí multimetr, protože 1uS na PWT metru odpovídá 1 Mohmu na multimetru. Vzal jsem dvě Ag elektrody D2,5mm vyvrtal na rozteč 1cm dva otvory do plastové objímky, zastrčil elektrody a ponořil do KS. Hodnoty v Megaohmech přesně odpovídaly údajům PWT metru. Samozřejmě je nutné přepočítat na ppm podle již dříve uvedené rovnice. Tedy (měřená hodnota v uS - hodnota počáteční vody v uS) x koef. 1,2 = hodnota v ppm. :lol:

Vinc

koloidní stříbro

Příspěvek od Vinc »

Musím se všem, kteří čtou, nebo četli příspěvek o "jednoduchém" měření omluvit za mystifikaci. Došlo k chybě při měření a nové pokusy selhaly. Ten PWT meter je asi to nejlepší co se dá použít. Ještě jednou sorry!!! :cry:

habana

Re: koloidní stříbro

Příspěvek od habana »

Vážený a milý anonymní pozřívači koloidního stříbra,
fak to neni tak na jeden hmat, protože vodivost kapalin se zcela ze zásady kvůli polarizaci měří právě a jen střídavým proudem.
Nicméně před tebou smekám, to se zažije málokdy, že někdo přizná svou chybu. Fak seš dobrej.
habana

Návštěvník

To Petrlk:

Diky za info. Takze jsem to nakonec chapal spravne. Ted uz jen podle pristi varky KS naladit vypinaci komparatory a je hotovo.

Co se tyce te vody, tak deionizovana s nejvetsi pravdepodobnosti ta aqua purificata nebude. V praci s deionizovanou vodou delame oplach a pasivaci kremikovych desek a to by jeden neveril co je to za svinstvo. Potrubi a armatury muzou byt jen z teflonu nebo kremenneho skla, ta voda v zurive snaze dostat se zpatky do rovnovahy dokaze sezrat kovovou korunu behem par desitek minut nebo behem par hodin zrusit armaturu nevyhovujici specifikaci v potrubi. Jedna upravna dela demineralizovanou vodu osmoticky. Tato voda je pak rozvadena dale a deionizovana voda je delana ve skrini ionexu hned u masiny co ji potrebuje... Napit se deionizovane vody by podle chlapu co nam na upravniky chodi delat servis znamenalo okamzitou smrt s priznaky hodne podobnymi Ebole (roztrzeni bunecnych sten a vykrvaceni dovnitr).

Co se tyce te vody ziskane osmoticky vs. vody ziskane destilaci. Mas pravdu, je to tak trochu "ezotericke", nicmene docela akceptovatelne, kdyz si clovek uvedomi, jak slozity energeticky system voda je. Informacni pole vody nebylo nikdy seriozneji zkoumano, ale treba samotna existence homeopatik (ktere skutecne leci a pomahaji ackoli v te lahvicce je pri homeopatickem redeni tak mozna 1 molekula ucinne latky) nastoluje vice otazek. Docela si dokazu predstavit tu "paseku" kterou v energetickem poli molekul vody nadela nasilne protlaceni pres osmoticke membrany. Ta destilace je zcela urcite "blizsi prirode"...

Kazdopadne zatim pouzivam Aqua pro Injectione od Imuny http://www.imuna.sk/sk/produkt.php?c=36&b=4 i kdyz mozna bude i lip, chlapi z firmy co nam dela servis upravniku vody mne nasmerovali na jednu privatni medicinskou laborator u nas ve meste kde pry v koute zahali tahleta krasna hracka ve verzi pro bidestilaci:
http://www.fisherww.sk/index.php?page=s ... &Itemid=26

Takze pokud se mi povede rozumne domluvit s nekym odpovednym, mam na dlouhou dobu po problemu i kdyby nasi panove nahore zakazali prodej te vysoce ciste vody. A pokud ne, jsem tak trocha hracicka, takze si asi udelam hezkou destilacku doma z chemickeho skla a v pauzach mezi vyrobou stribra budu destilaci prohanet stare kompoty ;) ...

http://www.fisherww.sk/index.php?page=s ... &Itemid=26

P.S. Nevim proc se mi neda prihlasit, asi problem s firewallem nebo cookies, takze tohle vkladam jako anonym Marty

Vinc1

Příspěvek od Vinc1 »

Milý Habano,

Děkuji za uznání, ale myslím, že pokud se člověk zmýlí, je jeho povinností chybu uznat a napravit. Jsme na vláknu, kde by mělo jít o jedinou věc a sice předávat pravdivé a nezkreslené zkušenosti a informace a tím vybudovat solidní informační základnu. Toto není (doufám) forum oficiálních struktur, nebo parlament....?Každá "společnost" je jen taková, jaké má jednotlivé členy.......
Jinak Tě znám z diskuzí na "doktorce" a i já si Tě vážím, díky Tvým fundovaným příspěvkům i korektnímu zápolení s "jinými názory". Věřím, že to tak zůstane.
Díky a přeji Ti dobré nápady.

P.S. Včera jsem se přihlásil a teď nevím, jak do toho vstoupit, tak se hlásím pod novým Nickem

dzamelie
Nový člen

Příspěvek od dzamelie »

Ahoj do fóra;-)
Už delší dobu si pročítám vaše příspěvky a vím, že toho tu je už hodně napsáno ale těžko se to sumíruje dohromady... Asi nebudu první, kdo se na to ptá, ale... Rozhodli jsme se, že si pořídíme přístroj na výrobu koloidního stříbra nebo mamce zjistili rakovinu, tak je to pro nás docela akutní... Moc prosím, poraďte, jakej přístroj bude nejlepší, podle vašich zkušeností... Na trhu jich je spousta a když s tím člověk nemá zkušenosti... A prosím, poraďte něco do začátku... Díky moc :)

Vinc1

koloidní stříbro

Příspěvek od Vinc1 »

To dzamelie:
Záleží na tom, kolik hodláš investovat. Možná se ozvou další účastníci, ale má rada je jednoznačně SilverGen SG6. Výrobou se zabývám teprve asi 2 měsíce a vyzkoušel jsem ionic-pulser za 4500,- Kč a SG6. Pokud chceš čisté transparentní KS, je to jednoznačně SG6. Pokud ti stačí žluté KS, pak můžeš volit i jinou značku. Předpoklad je ovšem kvalitní voda. Nejlépe pro injectione za asi 20 Kč/ 0,5 l z lékárny. SG6 stojí 256 USDoll. Dostal jsem jej za týden. Hodně zkušeností v tomto případě (alespoň co já vím, má petrlk) Myslím, že nebudu sám kdo se přihlásí o slovo, ale toto je má zkušenost.
Přeji Tvé mamce brzké uzdravení

P.S. SG6 používá elektrody o čistotě Ag 99,9 %, Ionic-Pulser 99,99 %

dzamelie
Nový člen

Příspěvek od dzamelie »

Z toho. co jsem vyčetla, to s tou vodou asi není jen tak... Jsem od Karlových Varů, netušíte kde sehnat tu nej nej? Nevím jestli z lékárny bude dostačující :( Ale díky za info, určitě bych chtěla to stříbro co nejčistší, věřim že jakákoli investice se vrátí...

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“