Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
mag tester
pro anonymní....vítáme všechny typy testerů...načrtni jaksi to představuješ...víc hlav víc ví....předpokládám že je všechno ...antikoro mosaz a apol nemagnet...doporučuji se podívat na zobrazovač mag čar tušim někdy v březnu...martin11 ps..možno poslat pro konzultaci i na moji SZ
... věřím, že se " TO " povede ......
Žeby vhodný materiál pro magnetický motor? Přisadí si někdo?
Ahojte!
Sháním dalšího nadšence, který by si se mnou koupil magnetické čočky o průměru 25mm a se solidní silou 200N (neodym magnety v kalíšku se šroubem pro uchycení). Pří odběru většího množství je totiž výrazná SLEVA.
Jedná se mi o toto zboží: http://www.magsy.cz/product/12407.magne ... -m6-6gx10/
Dotazoval jsem se na oriantaci pólů magnetů a je je to tak, že magnet je orientován vždy jedním pólem ven a druhým dovnitř kalíšku.
Bohužel jsou magnetické čočky dodávány jen s jedním druhem pólu vně, takže není možné magnetické čočky použít pro stroje pracující na základě přítažných sil magnetů, ale pouze odpudivých. Prostě se vyrábějí jen v jedná variantě. Pro mou konstrukci to nemá vliv.
Tyto čoky mi přijdou vzhledem k osazení magnetickým kalíškem směřujícím výkon magnetu jedním směrem a stíněním zbytku a šroubem na těle kalíšku jako ideální pro magnetický motor. Nic se nemusí lepit a lze díky šroubu ladit nastavní stroje.
Kdo má zájem, ať se mi ozve zde v diskusi, nebo na můj mail tu nebo na nemomen@volny.cz
Domluvíme se co a jak dál.
Spoluobjednávky přijímám do 08hod. 06 min. 08.06.08 (to bude ta pravá magie úspěchu :-)
Zdraví
Sedlák
Sháním dalšího nadšence, který by si se mnou koupil magnetické čočky o průměru 25mm a se solidní silou 200N (neodym magnety v kalíšku se šroubem pro uchycení). Pří odběru většího množství je totiž výrazná SLEVA.
Jedná se mi o toto zboží: http://www.magsy.cz/product/12407.magne ... -m6-6gx10/
Dotazoval jsem se na oriantaci pólů magnetů a je je to tak, že magnet je orientován vždy jedním pólem ven a druhým dovnitř kalíšku.
Bohužel jsou magnetické čočky dodávány jen s jedním druhem pólu vně, takže není možné magnetické čočky použít pro stroje pracující na základě přítažných sil magnetů, ale pouze odpudivých. Prostě se vyrábějí jen v jedná variantě. Pro mou konstrukci to nemá vliv.
Tyto čoky mi přijdou vzhledem k osazení magnetickým kalíškem směřujícím výkon magnetu jedním směrem a stíněním zbytku a šroubem na těle kalíšku jako ideální pro magnetický motor. Nic se nemusí lepit a lze díky šroubu ladit nastavní stroje.
Kdo má zájem, ať se mi ozve zde v diskusi, nebo na můj mail tu nebo na nemomen@volny.cz
Domluvíme se co a jak dál.
Spoluobjednávky přijímám do 08hod. 06 min. 08.06.08 (to bude ta pravá magie úspěchu :-)
Zdraví
Sedlák
Naposledy upravil(a) Sedlák dne pát 23 kvě 2008 11:01, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
mag.čočky..???
...v principu je to dobrý fígl--- používá se to běžně jako mag.upínače....problem je jen jeden ...pro upínač je jedno jak je magnet v kalíšku upevněn....vždy drží.....pro motor...třeba mého typu musím mít magnety vždy stejně... a .....také jsem s tím laboroval...a ....zjistil jsem že ZDVOJENÝ magnetismus nemohu u rotační clony použít...proč to je na dlouhé vysvětlování...jinak se uplně běžně prodávají zde v ČR....zdraví Martin11 ...p.s...svěř se ...třeba soukromě co vytváříš...rád poradím....i když sám nevím
Ano jak tady píšu (možná kostrbatě), tak ty magnety jsou osazeny jeden jako druhý - tedy stejně.
Bohužel pro někoho se nenajdou dva, které by se otevřenýma plochama přitahovaly....stále stejně orientované polarita.
Chci si ověřit, zda má konstrukce (nic nereplikuji -aspoň nevim o tom) funguje a pak o mně určitě tak jako tak uslyšíte :-)
Nyní jen hledám někoho, kdo také takové magnety potřebuje kvůlivá společné objednávce a dosažení slevy...
Bohužel pro někoho se nenajdou dva, které by se otevřenýma plochama přitahovaly....stále stejně orientované polarita.
Chci si ověřit, zda má konstrukce (nic nereplikuji -aspoň nevim o tom) funguje a pak o mně určitě tak jako tak uslyšíte :-)
Nyní jen hledám někoho, kdo také takové magnety potřebuje kvůlivá společné objednávce a dosažení slevy...
MM
Zdravim, napadla me jedna vec... zkousel nekdo vyrobit MM, ktery by se skladal ze 3 rotoru? prostě 3 kružnice v sobě, každá s jinou osou otáčení, osázené magnety, každá o něco málo menší, než ta druhá... třeba průměry 5, 4, a 3 cm. docela mě to láká vyzkoušet, ale nevím, jak to vyrobit a seřídit
-
- Zasloužilý člen
2 x odpověď
....ten magnet z kalíčku mnohdy lze vyjmout...nebývá tam lepený....přichycení magnetů jsem vyřešil je to na vláknu zde... jinak poradím na SZ.....pro welgor....načrtni námět...nepochopil jsem jak myslíš 3 kruhy???.zkusim se zamyslet...hlavou hezký den martin11
nakres
hm, malíř nejsmem a "programovat" v malování taky moc neumim, ale snad to z toho pochopite. každej kruh se bude točit kolem jiné osy a vznikne z toho takovej mišmaš siločar mno...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Re: nakres
Takovej Perendev naplacato ale myšlenka je to zajímaváWelgor píše:hm, malíř nejsmem a "programovat" v malování taky moc neumim, ale snad to z toho pochopite. každej kruh se bude točit kolem jiné osy a vznikne z toho takovej mišmaš siločar mno...
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
placatý Welgor
...rozumím tomu tak že 7 - 6 - 5 magnetů....podélně magnetisovanejch otočně uloženejch....hm...to fakt nevím...na jednom středu 3 točny žádný stator...ani rotační jako na wigmagu...1 problem je sehnat ty magnety...Martin11
-
- Zasloužilý člen
aha
....tak teď fakt nevim...jak se to má vuči sobě točit..????? martin11 chtělo by to 3D malůvku
Já se přiznám upřímně jao správný sedlák,
nechápu to. Nechápu proč musí rotovat 3 rotory, když by měl stačit rotor a stator... K čemu se využije ten zbytečný pohyb na tolika rotorech? Nebo se bude nějak přenášet do jednoho rotačního pohybu?
Už jsem ale na youtube viděl neco podobneho - snad 4 rady vlacovych magnetu, ktere rotovaly kolem sebe, ale pro mně stejný výsledek - nepochopil jsem...
Mě holt stačí selskej rozum a brambory :-)
nechápu to. Nechápu proč musí rotovat 3 rotory, když by měl stačit rotor a stator... K čemu se využije ten zbytečný pohyb na tolika rotorech? Nebo se bude nějak přenášet do jednoho rotačního pohybu?
Už jsem ale na youtube viděl neco podobneho - snad 4 rady vlacovych magnetu, ktere rotovaly kolem sebe, ale pro mně stejný výsledek - nepochopil jsem...
Mě holt stačí selskej rozum a brambory :-)
mm
Asi nejak takhle by se to melo tocit, akorat, ze na kruznicich budou magnety... vidim to asi takhle: větší kružnice po roztočení roztočí odpudivou silou druhou a ta i třetí kruh. pak se to bude nějak točit, a kružnice vždy nabere rychlost po přiblížení magnetu z jiné kružnice... Nevim, jestli to bude fungovat, a ani tomu nedávám moc šancí, ale za pokus to stoji. a kdyz uz to nebude fungovat, tak by to byla aspon pekna hracka
ps. pro animaci musite kliknout na obrazek
ps. pro animaci musite kliknout na obrazek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Joooj pěkná animace. Mám ale jednu výhradu hned k prvním tvým slovům z popisu aparátu "větší kružnice po roztočení roztočí odpudivou silou druhou a ta i třetí kruh" .
Podle mého už jen to, že vnější kružnice bude nutit dvě menší do pohybu, tak přebytek výkonu nezískáš. Je to v podstatě 3D magnetická brzda (přinejlepším setrvačník)... Kde a jak se vrátí do té velké kružnice další energie, aby nadále roztáčela zbylé 2 kružnice??
Nevim, nevim...
Podle mého už jen to, že vnější kružnice bude nutit dvě menší do pohybu, tak přebytek výkonu nezískáš. Je to v podstatě 3D magnetická brzda (přinejlepším setrvačník)... Kde a jak se vrátí do té velké kružnice další energie, aby nadále roztáčela zbylé 2 kružnice??
Nevim, nevim...