Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

TRkové řady vyvíječů

Praktické informace...

Moderátor: sao

Odpovědět
Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

Pro Lajoše

Příspěvek od Novák »

Špatná konstrukce vyvíječe,voda nemá možnost proudit a vyvíječ se "nafoukne",zvedne se hladina a tlačí se veškerý obsah do podtlakové hadice.
Ten vyvíječ podle mne taky moc nefunguje.Pošli SZ,probereme to jestli chceš.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Takový malý ventilek - Lajošovi

Příspěvek od 1220 »

může být i jehlový , ale takový, aby škrtil od 0 do cca světlosti 4 mm a vysoký sloupec v bubleru, ale nad ním jěstě aspoň 4 cm. Může to být třeba vodovodní ventilek tzv. vypouštěcí. Ventilek dát na přisávání u vyvíječe.
Jěště mi napadla blbost typu : máto dobře seřízený ventily ?
To asi ani náhodou ne. :oops:
K zamyšlení : Energie, kterou získáváme není vidět, množství bublin neznamená množství energie. To co je vidět je vytváření cesty. Když je cesta vytvořena, ventil je možné skoro zavřít a jede se dál. Již brzy uvidíte a budete hádat: Co to je? Nakonec to totiž dávám do úplně jinýho auta ;)
K.

carpy.t
Stálý člen

Pro Petera

Příspěvek od carpy.t »

Jaké je optimální proudění (probublávání) ?Jednou jsem se tě na to už ptal, ale asi jsi můj dotaz přehlídl...

Miluju bublinky :-)
carpy.t
Stálý člen

Re: Pro Petera

Příspěvek od carpy.t »

Nevím jestli je to optimální, ale tak to funguje v Xantii.
Je málo světla, takže to není moc pěkně vidět. Zítra dodám lepší záběry. :D[/quote]

Tyjo ty to máš opravdu z prudka......Já nakonec nechal asi 0.15mm otvůreček a ůplne vidím ten můj kamínek od rybiček jak jen tak šumí....Prostě mi to jen tak šolíchá.Jsem moc zvědav až se pochlubíš po pár stovkách Km.....

P.S.Měl jsem zato, že podtlak ve vyvíječi je důležitý :?:

Miluju bublinky :-)
1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

Peter píše:
carpy.t píše: P.S.Měl jsem zato, že podtlak ve vyvíječi je důležitý :?:
Drobné bublinky jsou lepší. Podtlak je důležitý jenom proto, aby se plyn dostal do motoru. Stejný efekt docílíš i kompresorkem z akvária.
Jinými slovy : Znamená to, že úspora paliva je ekvivalentní spotřebě vody, to znamená množství vyprodukovaných plynů ano, rozumím tomu dobře ?
K.

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

Peter píše: O plyny nejde :D
;) Jsem rád, že to tak vidíš, ale nepůjde to spočítat 8)
K.
I když přes to vlhčení možná jo, ale na to jsou jinačí borci ......
:bye:
Přesto věřím , že po pokusu s vysokým vakuem, který chystám se doplazím vyšších úspor, uvidíme, ventil máš pěkný, jednoduchý :ethink: ,
možná ve spojení s venturkou pod klapku, pokud by to šlo ovládat z místa řidiče :hip:
K.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Jste moc hodní že tak všichni reagujete, zřejmě způsob nasazení podtlaku bude dost důležité, nebo pro dost dalších lidí nejasné. Zatím jsem tam vrazil kohoutek na přisávání do vyvíječe(ventil) nastavitelný od 0-100%, ale má nějaké technické vlastnosti v systému otvírání a zavírání a nedá se nastavit jen v jednom směru hned(hajzlík). Musí se postupně otvírat a pokud se to nepovede tak se to musí zopakovat-je to průmyslový kohoutek na rozvod tlakového vzduchu do 6atm. Nakonec jsem to dnes nějak ukočíroval(to nastavování) a zítra s ním zas vyrážím, jenže zítra večer to mám i se sexem tak že zpráva až pak. Dnes jsem s tím jel hodně přiskrceně, zřejmě psychycké podněty pracují na 100% a zdálo se mi že autíčko jede samo-nebo co?
Snad to již i vyfotím, když už je to pohromadě a nebudu to jen slibovat, jedna fotka je platnější než pět vysvětlování(viz dřívější připomínky).
Nestíhám reagovat na všechny vaše připomínky v tomto příspěvku, tak že mně omlouvá 6 nbo 7 piv(nebo kolik), již si nepamatuji.
Výsledkem stejně nevynechám žádnou reakci na saovo téma, pokud budu mít co vám říct.

lajos
Zasloužilý člen

peter-karelM

Příspěvek od lajos »

Musím potvrdit vyšší podtlak než -1atm v tomto vesmýru asi neexistuje, je zřejmě zatím minimální problém uregulovat ten existující v systému různých motorů.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

motám

Příspěvek od laik »

Zdravím
tak motám a motám je to celkem zábava a moh sem se z tím už odstěhovat zpátky do baráku, z chlívku ,(prase tam už 40let nebylo.tak se tam zašívám ted já) :D
Měl sem v plánu každou ze 6 ti sekci navíjet A B C ale pak sem to zredukoval je na jeden drát ob jednu dírku.taky pro to že asi po padesáté díře sem to vrtání už dost vojebával a podle toho to tak vypadá.ale pořád je to svysle i vodorovně od sebe cca 5mm... plus mínus.Snad mě za to nebudete mučit :lol: :lol: příště si dám fakt záležet :oops: pro začátek mě to bude stačit na to hraní ...přikládám jednu fotku.Můžete mě nekdo prosím třeba přes SZ vysvětlit jak to že vám sem fotky dou rovnou a mě ne,jen zazipovaný? ...jak to provést...dík :?

Trošku jsem Ti to upravil , aby se na to dalo koukat . :smoke:
Vím co jsi mě psal , ale ještě jednou Ti , tak nějak nenápadně říkám , stav se . :devil: Napiš si otázky a za 20min víš všechno , co potřebuješ.
Celkem jsi to ani moc nezmastil - 1/2 bodík .
Kdybys to vrtal přes ten děrovanej plech , jak jsem říkal , tak to máš -- eňo ňuňo .
Tak jsem ještě ten půlbodík zaokrouhlil , a lépnul Ti celej
:ewhistle:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

lajos
Zasloužilý člen

sao

Příspěvek od lajos »

Nevím jak jseš na tom v zeměpisu, ale citroen AX je francouz, jaký NDR? si ze mně děláš asi kozy, way not? Já vím, v servisu mi říkají že francouzské auta vlastně nejsou auta ale zkurve..ny? No ale vcelku jezdijou.
K tvé radě poznamenávám že jsem elektrikář a ne topenář, automatický odvzdušňovák? vat is it?
Zatím zkusím to přívodní škrcení do přívodu vzduchu do vyvíječe.

lajos
Zasloužilý člen

laik

Příspěvek od lajos »

Pokud máš tu fotku ve vetším rozlišení, tak to sem nenacpeš(má moc baytů), vyfoť to na foťáku jako mailovou fotku a pokud má jen několik set kb takti to vezme.

arian
Nový člen

musim podporit

Příspěvek od arian »

Videl som video kde bol použití jeden jediný kúsok vodiča 3cm cca ktorí prebublával.Po štarte podtlaku to začalo podstatne viac uvolňovať energiu nakoĺko sa tam vytváral volný priestor nad hladinou vody a tím pádom voda ma iný charakter voči vodiču na ktorom sa uvolní bublina.Ja tomu efektu hovorím ,, kto chce kam , pomožme mu tam,,.A to bol bod ktorí ma odštartoval, konečne my to dáva zmysel.Myslim ze je jedno ci použijete platne , dróťak, plechy......atd. Voda sa sa prestala tým to pádom správať ako kus odporu k danému procesu ktorí bolo potrebné prekonávať...
Berte to len ako moj postreh povedaný po lopate.

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

Peter píše:
Karel m píše: ;) Jsem rád, že to tak vidíš, ale nepůjde to spočítat 8)
K.
Možná to vidím ještě trochu jinak :lol:
Karel m píše: Přesto věřím , že po pokusu s vysokým vakuem, který chystám se doplazím vyšších úspor, uvidíme, ventil máš pěkný, jednoduchý :ethink: ,
možná ve spojení s venturkou pod klapku, pokud by to šlo ovládat z místa řidiče :hip:
K.

Vyšší vákuum než -1 nedosáhneš i s největší VT. V tom to není. :D
Z výše uvedené citace nějak vyplývá vyšší vakuum než -1 ????
K.

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: musim podporit

Příspěvek od 1220 »

arian píše:.Ja tomu efektu hovorím ,, kto chce kam , pomožme mu tam,,.A to bol bod ktorí ma odštartoval, konečne my to dáva zmysel.Myslim ze je jedno ci použijete platne , dróťak, plechy......atd. Voda sa sa prestala tým to pádom správať ako kus odporu k danému procesu ktorí bolo potrebné prekonávať...
To se mi líbí a za to máš ode mně 1 bodík. Na vlastní oči i na obrazovce, postřehy podobné snad jenom to, že velké desky radši ne .
Přeju úspěch.
K.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

možná to tu už bylo

Příspěvek od martin11 »

....možná to tu už bylo.....nečtu zas tak pozorně...ale jestli ne tak to tu už je :idea: ...jo a nerozumim tomu...Váš martin11 :lol: SAO :bye: jestli to už bylo tak to smázni....martin
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Sao“