Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

TRkové řady vyvíječů

Praktické informace...

Moderátor: sao

Odpovědět
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Drobnosti

Příspěvek od chiq »

martin11: ukladaj stránky vo formáte .mht - tak uložíš do jedného súboru aj fotky.
arian: svätá pravda. Je to presne o tom - pochopiť vodenku a rozumieť jej :D
lajos: raz ma nasr*l jeden autoelektrikár - otec mal oltcita, a keď prišiel kúpiť novú batériu, tak ten "odborník" hlesol na svojho pomocníka, že oltica si kúpi len somár. Rozbil som mu hubu a krám... Ja mám citroeny už dosť dlho a nedám na ne dopustiť. Mal som päť CX-ov 2.5 D a teraz ZX 1.9TD V tejto súvislosti ma napadá režisér Jan Bonaventura ("Kdo nejezdí v Citroenu je blbec") ale to je o inom...
ešte k tým fotkám aj pre iných - stiahni si XnView (napr.: http://www.studna.cz/go/download/fid/1218 ) v ňom sa dajú krásne a jednoducho upravovať a konvertovať obrázky, fotky... jednoducho v ňom otvoríš .bmp a hneď ho dáš uložiť ako .jpg alebo .gif a máš 90% ušetreného priestoru.

sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

Re: sao

Příspěvek od sao »

lajos píše:Nevím jak jseš na tom v zeměpisu, ale citroen AX je francouz, jaký NDR? si ze mně děláš asi kozy, way not? Já vím, v servisu mi říkají že francouzské auta vlastně nejsou auta ale zkurve..ny? No ale vcelku jezdijou.
K tvé radě poznamenávám že jsem elektrikář a ne topenář, automatický odvzdušňovák? vat is it?
Zatím zkusím to přívodní škrcení do přívodu vzduchu do vyvíječe.

To je slovní obrat Lájo . :ethink: Všichni to chápou , akorát Ty ne hmmm . :ewhistle: Jsi nějaký přepracovaný . :smoke:
Otázka : kdo to nepochopil , ať zvedne ruku.

Joóó ten aut. odvzdušňovák ?
Tak ten se používá na topení k a.odvz. systému . Princip je ten , že je umístněn v nejvyšším bodě a případnej vzduch , kterej se tam dostane , je aut. odpuštěn přes ventil .
Dotlačí-li se tam voda , je to okamžitě aut. uzavřeno . Pokud je tam ovšem jenom vzduch , tak je to volně průchodné . V celku jednoduchej a spolehlivej systém na principu plováku .
V Tvém případě se dá umístit o něco víš , jak je mašinka -- třeba i za bublák a nikdy nemůže nastat situace , že by se Ti dostala voda do motoru . Proto jsem taky dodal , že je možná kombinace obou v tom smyslu , že můžeš třeba do bubláku udělat boční , větší díru ( 1,5cm) , tedy nad úrovní vody v bubláku a vracet vodu do mašinky .
Ve své podstatě byl ten slovní obrat to samé , jak Ti to řekl Luboš a Petr . Máš málo místa nad , vně vyvíječe a zpěněná voda vlítne dál , než by měla , tak jsem chtěl na rychlo poradit , jak z toho rychle vybruslit.

Tento problém nastával i u Petra111 , tak jsem mu tenkrát říkal , aby tam dal nerez drátěnku a malej filtr z benzíňku , mj. si to pochvaloval i Iv (ten plastovej , kterej mají u pump a mototechnách ) a byl pokoj .

Kdysi jsem ho vykuchal , vložil brousek a zasilikonoval a použil jako zpětný ventil ve dvojválci už v roce 6 a dodnes to funguje na 100% , jestli si pamatuješ .
:devil:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

všem rádcům

Příspěvek od lajos »

Díky za rady, hned jsem chytřejší, jsem to již nějak zfackoval a funguje to(přiškrtil jsem přívod vzduchu do vyvíječe). Včera jsem tankoval(už tři dny mi svítilo hladové oko) a uvidí se. Nějaké kladné dojmy mám ale u AX-e je to trohu pofidérní-je to malé lehké auto a i svižné, myslím že je to lepší ale doufám že výraznější změny teprve nastanou.

sao
Zasloužilý člen

007

Příspěvek od sao »

Trocha toho hodnocení :smoke: nějakej ten nápad a rada

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: 007

Příspěvek od kutil »

sao píše:Trocha toho hodnocení :smoke: nějakej ten nápad a rada
Ahojky po ránu,
díky za rady, ty jsi úplná studnice nápadů :lol:
To s tím neodymem je jednoduchý a chytrý. Já osobně preferuji jednoduché věci, dík.
Jen tak dál a vydržať
H.

Snažím se Honzine seč můžu , abych odlehčil problémům , které mohou nebo nastanou a jsem rád , když někdo těch mejch pofidérních nápadů využije a třebas mu i pomůžou .
Jsem Ti čoveče nějakej smutnej a tak mě asi napadají smutný nápady , jako třeba volně namotaný bif . drátky ve dvojici vně zasazených trubek – tím pádem je tam minimum vody a líp se to probublává nebo třeba po Teslácku motané vynutí ve dvou plochých plexi s 1cm mezerou a jiné hodně smutné zařízení , které mě ženou až k pláči .
:smoke:

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

sem tu zas

Příspěvek od laik »

Zdravím všecky.Su zpátky doma z Vysočiny.relax dobrej ale to počasí.sao su rád že to čistění vody pomocí mag.pole na zpusob odstranovaču vodního kamene, co napadlo aji mě, někdo vyzkouší at víme jestli a jak to funguje.ale je tady zase ten problém jak mnozí tady říkaj že to muže mít špatnej vliv na vývin plynu,ale vše se má vyzkoušet než se to zavrhne.a su zase u otazky zda vyvýječ a magnety nepatří nějak do sebe. jak sem říkal že bych to obložil dokola magnetama.popř je nechal točit kolem vyvýječe či tak něco........tady by měla přijít spolupráce z magnetářama...

sao
Zasloužilý člen

Re: sem tu zas

Příspěvek od sao »

laik píše:Zdravím všecky.Su zpátky doma z Vysočiny.relax dobrej ale to počasí.sao su rád že to čistění vody pomocí mag.pole na zpusob odstranovaču vodního kamene, co napadlo aji mě, někdo vyzkouší at víme jestli a jak to funguje.ale je tady zase ten problém jak mnozí tady říkaj že to muže mít špatnej vliv na vývin plynu,ale vše se má vyzkoušet než se to zavrhne.a su zase u otazky zda vyvýječ a magnety nepatří nějak do sebe. jak sem říkal že bych to obložil dokola magnetama.popř je nechal točit kolem vyvýječe či tak něco........tady by měla přijít spolupráce z magnetářama...

Na žádnej způsob odstraňování to není -- to si nějak pleteš a nebo nečteš co jsem napsal .

JENOM JEDEN MAGNET VE SPODNÍ ČÁSTI -- VENKOVNÍ STRANA -- HALÓ HALÓ produď se .

Notabene mám to odzkoušeno a není to potřeba zkoušet --- čti pořádně a několikrát co jsem napsal .

Se… u na to sem už něco psát , -- nikdo to nečte a když , tak blbě . Přemýšlejte od teď sami můžu se na to vy …t

laiku dík -- od teďka můžeš pokračovat , protože tě všechno napadá , nic jsi si pozpátku asi nepřečet , protože kdyby ano , tak nepíšeš o věcech , který se tady už 100 probíraly a já je nehodlám probírat znovu . (samo sebou na ně nezapomínám a beru je na zřetel)
Kdyby ses stavil (už nemusíš) , tak neplácáš od pasu -- komu není rady v apat…… .

Du se učesat .

lajos
Zasloužilý člen

sao

Příspěvek od lajos »

Prosim tě, od kdy se tolik cucháš? Ja vím že správa vlákna a reakce na mimochodky tě určitě vyčerpává + ještě, nebo prvotně nám tady předkládáš co a jak funguje. Tvé zásluhy jsou neodmyslitelné, tak se tak hned nenasírej, nadechni se a na co není co reagovat tak nic neříkej. Od jisté doby nepíšu reakce pokud mně nevyžádají a zdá se mi,že od té doby jsem slušnější(méně agresivní), zahraj si občas na Švejka (to chce klid). Tvař se že žádnou koninu jsi nečetl-neb se tě to netýká? Jak jsem naznačil, přečtu to dvakrát, má to smysl na to odpovědět, chtějí vlastně se něco dozvědět, četli to co bylo před tím? Ne! Tak nic, časem to jim dojde, v průběhu prací nebo přemýšlení.
Ja vím že to zvládněš, nervy a situace občas na každém zapracujou.
Dlouho nebyla sešlost u Jeffa, asi máš absťák, i když to nemusí být příznačné. Mrzí mně že jsem zatím asi na 60-ti km ve svém AX se závity, příští týden to sázím někomu do nafťáku, snad týdně budu dělat kus, ne pro výdělek ale pro ověřování a výsledky s různými druhy aut.
V hospodě mi za to dají 2000 předem bez záruky, ale o tom to není, chci mít oblastní prověření a dostat to povědomí normálních lidí. Nakonec ten drát mi příště někdo zaplatí.
Vrať se k sobě, abys byl dobrý ti říkat nemusím neb určitě jseš.

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

Pár fotek je víc než pár vět, tak že další kousek mi šlo asi za dvě hodinky dát dohromady a moje montage do citroen AX-zdá se mi že mi benzín mi ubývá děsnněě pomalu.

To je ono Lájo , -- náádhera :smoke:

A už tam jede bodíček :pivko:

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Příspěvek od Pego »

lajos píše:Pár fotek je víc než pár vět, tak že další kousek mi šlo asi za dvě hodinky dát dohromady a moje montage do citroen AX-zdá se mi že mi benzín mi ubývá děsnněě pomalu.
Hezky Lajosi! Kokam kokam - rychlospojky, super! Dyz budes mit spotrebu napis. (Ja este porad dotestovavam muj deskovej, ale testy s TR/+UV/ se blizi...)
At se vsem dari!
Pego ;)
PS Sao, Lajos ma pravdu - rozcilovani dela zle akorat Tobe samotnemu, Chce to klid a nohy v teple... :)
Naposledy upravil(a) Pego dne úte 15 črc 2008 16:02, celkem upraveno 1 x.

sao
Zasloužilý člen

Cloumání Majestátem je věc ošemetná

Příspěvek od sao »

Vím -- co mi chceš - Lájo , Pego -říct , snažím se seč můžu a už jsem dost pokročil v cloumání svým majestátem . U některých lidiček mě to nevadí , ale u Laika jo , protože je to , aspoň co teda píše , člověk činorodej , šikovnej a koumavej a tak proč zrovna on ?
Pak mě to tak připadne , že to někdo dělá naschvál a nebo že si toho na sebe naložil tolik , že už to nezvládá , ale mermomocí chce a chce , žel -- času nějak nezbývá a pak se to odráží jinde .
Na takovéto případy mám pro všechny dobrou radu -- Naučte se přepínat a “nemyslet “ na nic jiného než na to , co právě děláte .
Je to těžké – vím , ale dá se to naučit , protože to ostatní , od kterého jste se odpoutali , dopadne určitě tak , jak to dopadnout má -- a nenaděláte s tím vůbec nic .

Zjednodušeně řešeno – dělám třeba na stavbě a je padla . -- Zavřu za tím dveře a budu nad tím přemýšlet a pracovat až , až , až zítra -- zítra od 7 hodin rána a tím pádem mě to Ne-za-jí-má . :smoke:

Nádherným příkladem , z trošku jiné stránky je toho poslední --- Peter -- . Něco se tam veřejně probíralo , příspěvek stíhal příspěvek -- a najednou telefon a kdo myslíte , že volal -- samo sebou -- Peter .
Že si sice dal tři pivka , ale jeho fantastická a pro věc zapálená ženuška ho odveze -- a teď považte – 300+300km do Brna -- až z Budějic .
Tak to teda klobouk dolů -- tomu já říkám zapálení se pro věc a pochopení podstaty věci samé -- co je to Volná Energie a její význam pro mě , pro rodinu a pro ostatní , kterým to chci předat .

Já su taky takovej “šílenec “ , Novak - Habana – La – Karel m , Kutil , Iv -- taky ------sejdeme se , zavoláme si -- přímo bych řek znenadání a projednáme , zhodnotíme , podebatujeme , rozdáme si úkoly a pak se hádáme na Fóru pro dobro věci a zase znovu a znovu a padají nápady a přeme se -- třebas i do krve -- , ale natolik jsme zase soudní , že se zastavíme ----------------------- uzavřeme Kapitolu a jedeme dál , protože bez toho to prostě nejde a ani by jít nemohlo .

Tím vším jsem chtěl naznačit , že na oltář vědy je třeba taky něco obětovat , protože ve své podstatě to děláme jenom a jenom pro sebe .

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

omluva za blbý příspěvky

Příspěvek od laik »

:oops: :oops: :oops: :cry:

sao
Zasloužilý člen

Re: omluva za blbý příspěvky

Příspěvek od sao »

laik píše::oops: :oops: :oops: :cry:

Sám dobře víš a cítíš , že se nemáš za co omlouvat Laiku , prostě každej je , jakej je , akorát Sao je debil a myslí si že mu někdo o něco stojí .
Dělá samé voloviny , furt sem dává své nápady a k tomu ještě kibicuje o nějakých vylepšeních nebo co a naivně si myslí , že ho někdo bere vážně .
Omyl Sao , každej si to bez toho udělá podle sebe a Ty jim do toho nemáš právo co kecat a hotovo . Nebo si snad myslíš Sao , že ty Tvoje keci někoho zajímají ? -- pcháá , ani zbla .
Dělej si pěkně svoje, protože každej má svou pravdu a svůj rozum a vybere si to , co mu připadne nejlepší a Ty s tím ale vůbec nic nenaděláš , i kdyby si se třeba na hlavu stavěl , tak drž hubu , krok a kušuj .

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

TR - predloha pro laser

Příspěvek od Pego »

Rozmer derovani 3x5mm, diry 2mm. Navrchu a dolu jedna 6mm dira pro probublavani. Pasek v strede je pro stoceni mezikruzi (vyska 1cm) pro probublavani, ev UV LED sekci. Kdyby nekdo potreboval jiny format at da vedet... Vyrobni naklady ~ 500,- Zdravim, Pego;)
PS Chystam se obdarovat 1.3VVT benzin, muj P205 1.4, 1.9TDI od VW a 1.9TD vod Peugeota a asi este jeden 2-litr benzin. To aby bylo co porovnavat...
PPS Sao, melo by to zodpovidat verzi od Tebe, prosim komentar...
Update 17.07.08 - upraveno dle poznamek Sao, spodni prebublavacka jen s dirou 6mm pro hadicku (0,8mm dirky nutno navrtat).
Naposledy upravil(a) Pego dne čtv 17 črc 2008 13:41, celkem upraveno 2 x.

sao
Zasloužilý člen

Tlak a Podtlak

Příspěvek od sao »

Všechno je to OK , akorát doporučuji na spodním kulatém Plexi nedělat dírky , ale vyvrtat si je tam dodatečně .
Laser neumí udělat tak prťavé a je lepší , když si je tam uděláte sami .
Doporučuji nejenom já , ale i Peter , protože vzduch si vždycky najde cestu nejmenšího odporu .

V každé jedné čtvrtině stačí asi7 dírek , šikovně rozmístněných o Φ 0,5 – 1mm . Čím menší , tím lepší .

Toto platí v případě , když budete mezeru využívat i pro UV Led . V opačném případě by asi bylo nejlepší , vycpat mezeru – Pemzou – a vzduch honit až pod ní .
Určitě by to ale zbržďovalo a snižovalo podtlak -- no ale pokud ho má někdo velkej -- co Lájo ? -- tak by se mu tam třeba taky šiknul.
Nebo třeba nějaká rotační sranda -- třeba něco , jak je v Autom. myčkách ( ten Sao je ale vůl co ? )

Nejlepší jsou Ty prťavé dírky a je pokoj .

Podtlak si bez toho můžete regulovat přivíráním sání a je to . Byl by dobrej nějakej automatickej -- a nejlepší automat je ???
Samo sebou , že ten nejjednodušší a tím je kousek kulatého plechu , který je menší o 1cm , než Φ sání . Uchycen je potom na jedné straně a na druhé je potom pružina , vyrobená s toho samého drátku , co TR , se šroubkem , kterým si můžeme nastavit sílu pružiny a tím pádem i podtlaku , který potřebujeme pro naši mašinku . (nebo třeba místo šroubku plééšek s dírkama pro pružinu a nebo třeba … ) jóó ta fantazie .

Druhým způsobem je , že si sprostě ošvihneme odsávání na hajz.. -- teda WC a uděláme to samozřejmě v takové velikosti , aby nám to vlezlo do sání a i tady si po zkušebním provozu doladíme nejlepší tah pružiny .

Toto celé zařízení potom umístním PŘED Filtr , protože v případě naší šlompácké práce a utržení oného , nám to zůstane s největší pravděpodobností jenom v sání a před filtrem .
Nebo , jako součást vsuvného zařízení dáme na jeho konec drátěnou mřížku ( zavaříme ji tam ) to bude asi to pravé ořechové .

Teďka mě tak došlo , že toto všechno je ale pro malej tlak a tak se ještě jednou vrátímk tomu , co jsem radil Lájošovi .
Něco jsem tam o něčem pletl a jenom doufám , že se nebudu opakovat a nebo někoho citovat -- skléróza jedna .

Když má dejme tomu třeba Lájoš problém s velkým podtlakem , tak se dá , samozřejmě v menším provedení , umístnit toto zařízení na T kus Za Bubler a ještě ho využít tak , že do něho mrsknu ionizačku , která mě podrží a podpoří onu energii . Tam bych to ale udělal přesněji a s dosedací , těsnící gumou , aby mě to necicmalo falešnej luft .
Tady to ovšem začíná být složitější , -- vzhledem problematice možného vniknutí vody až nad bublák . Dá se to ale vyřešit tak , že před toto zařízení dám elektrickej - 12V ventil a do hadičky za mašinku senzor , kterej mě v okamžiku vyskočení vody automaticky tento otevře a vezme si luft od jinud , než se celé zařízení uklidní , to znamená dorovnají všechny tlaky .

Zabíhám sice do stále složitějších nástaveb , ale do budoucna je třeba přemýšlet i o zdokonalování , protože o bezpečnost a nejenom naší , ale i auta , jde v prvé řadě i když si třebas odporuju , protože vždycky říkám , že v jednoduchosti je krása .

Odpovědět

Zpět na „Sao“