Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Meditace
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Musím reagovat
Už jsem se několikrát zařekl, že nebudu na všechno reagovat, ale zase mi to nedá.
Jak vás tu čtu, všichni máte v něčem pravdu. Je pravda že lidi si dnes neváží něčeho, co získali zadarmo, nakonec i mistr, nebo učitel, říkejte mu jak chcete musí z něčeho žít. Ale nemravné je to, že poznání by mělo být dostupné jen těm, kteří na to mají. A že se skutečně jedná o částky, které mnohde zacloumají rodinným rozpočtem.
Takže můj názor je tento.: Platit ano, ale cenu by měl určovat "kupec" a to až po "zasvěcení". Platba za zprostředkování poznání by neměla být prvotní záležitostí. U dobrého mistra by se měl každý dostat na takovou úroveň myšlení, aby sám poznal, co mu "lekce" přinesla a kolik je ochoten a schopen zaplatit. Myslím, že dobrý mistr by se o své živobytí bát nemusel, a ten špatný... ať jde třeba jezdit s kamiónem.
Jak vás tu čtu, všichni máte v něčem pravdu. Je pravda že lidi si dnes neváží něčeho, co získali zadarmo, nakonec i mistr, nebo učitel, říkejte mu jak chcete musí z něčeho žít. Ale nemravné je to, že poznání by mělo být dostupné jen těm, kteří na to mají. A že se skutečně jedná o částky, které mnohde zacloumají rodinným rozpočtem.
Takže můj názor je tento.: Platit ano, ale cenu by měl určovat "kupec" a to až po "zasvěcení". Platba za zprostředkování poznání by neměla být prvotní záležitostí. U dobrého mistra by se měl každý dostat na takovou úroveň myšlení, aby sám poznal, co mu "lekce" přinesla a kolik je ochoten a schopen zaplatit. Myslím, že dobrý mistr by se o své živobytí bát nemusel, a ten špatný... ať jde třeba jezdit s kamiónem.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
meditace
...tak mě to nedá ...musim sem napsat....anonym sem anonym tam......no to řešit nebudu...když se někdo nechce podepsat....jen malinko o sobě.....jsem nevěřící...lépe věřící ve svého vlastního ale nechci napsat Boha....ale nemám jiné slovo....každý by se měl zamyslet sám nad sebou, sám sobě odpovědět co a jak....jediné co mě společnost naučila je číst a psát.....zeptám se rádců...proč potřebuju něco učit, když mám svuj vlastní vesmír v hlavě....a jestli někdo má potřebu mě předat nějaké znalosti, tak to udělá zadarmo a s láskou...a jestli osobně mám potřebu se něco dozvědět tak zaplatím.....a vzdělání za peníze pak ...asi....nějak zúročím....využiju......buď jen pro sebe ke zkvalitnění vlastního života, nebo pro zisk a obživu...tj vzdělání používám jako výrobní nástroj....a tak nevím.....v tom to případě....meditace...by měl člověk dospět sám k sobě....ted mě meditační Misři asi nazývají dřevorubcem......jo jsem dřevorubec...ale s čistou duší...takže....co je zadarmo není asi dobré....co je za peníze je fajn....každý si musí odpovědět sám hezký den všem a anonymům vzlášť.. váš martin11 martin pithart
... věřím, že se " TO " povede ......
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: meditace
Když už jsem se vložil, tak ti, Martine, odpovím. Tohle není o vzdělání, ale o poznání. Cítíš ten rozdíl? Jsi na začátku. Osud to zařídí tak, že ti do cesty nastrčí nějakého Mistra. A na tobě bude rozhodnutí, kudy půjdeš dál. Taky můžeš zůstat tam, kde jsi, ale potom, z pohledu duše, nebo možná lépe duchovna, jsi tento život prožil nadarmo.martin11 píše:zeptám se rádců...proč potřebuju něco učit, když mám svuj vlastní vesmír v hlavě....a jestli někdo má potřebu mě předat nějaké znalosti, tak to udělá zadarmo a s láskou...a jestli osobně mám potřebu se něco dozvědět tak zaplatím.....a vzdělání za peníze
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
ano
...ANo...ilem....já přeci o tom píšu....že to je o poznání....o poznání sebe sama....to v první řadě....jak mohu poznat vesmír když neznám sebe...k čemu mi je poznání když nevím kdo jsem.....souhlasím s tebou....jen s jednou věcí nesouhlasím....zatím mě osud do života nastrčil samé podvodníky...tedy mimo jedné osoby co mě zachránila před 4mi roky život...a tu mám doma....tak se měj fajn...a dík za připomínku
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
ano
Měj oči a uši otevřené. Vždycky to nebude podvodník.
Moje rada: Z toho co slyšíš si pro sebe ber jen to co se ti hodí. Nevěř všemu, ale vše poslouchej. A hlavně přemýšlej. Postupně se v hlavě skládá mozaika a to je to Poznání, aspoň já ho tak chápu. Jde to pomalu, ale jde. Hlavně člověk musí být otevřený k přijímání informací.
Není to jen o poznání sebe sama. Možná časem dojdeš k tomu, že není rozdíl mezi poznáním sebe sama a poznáním vesmíru. Nechám toho, třeba jsem tě nakopnul, a někdo jiný zase postrčí dál. Nechci se pasovat do role tvého mistra.
Žijeme v době velkých změn a to na všech úrovních. Nepromarněme tuto dobu.
Moje rada: Z toho co slyšíš si pro sebe ber jen to co se ti hodí. Nevěř všemu, ale vše poslouchej. A hlavně přemýšlej. Postupně se v hlavě skládá mozaika a to je to Poznání, aspoň já ho tak chápu. Jde to pomalu, ale jde. Hlavně člověk musí být otevřený k přijímání informací.
Není to jen o poznání sebe sama. Možná časem dojdeš k tomu, že není rozdíl mezi poznáním sebe sama a poznáním vesmíru. Nechám toho, třeba jsem tě nakopnul, a někdo jiný zase postrčí dál. Nechci se pasovat do role tvého mistra.
Žijeme v době velkých změn a to na všech úrovních. Nepromarněme tuto dobu.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
ano
...protože se známe osobně, beru tvoje rady nejen jako rady osobní ale i jako rady pro všechny zde na Foru...určitě jsme oba něco již prožili...a osobně bych velmi rád potkal MISTRA.....a myslím to upřímně....ale až ho jednou potkám...tak bych měl tajné přání......aby jeho první slova nebyla....Já jsem Mistr....setkání s různými...a teď nemám vhodné slovo....lidmi....v duši zanechávají různé stopy....ale to je na delší povídání....tal třeba někdy u Jeffa.....zdravím Jeffa ...a všechny co mě znaj....alespoň odsud....hezký den...jdu fotit svatbu martin11
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zasloužilý člen
body pro Ilem
...zdravim Rival...prosim Tě dej Ilem-ovi + 10 bodíků ať má 111....to je moje číslo...a bude to hezky kulaté....když on ten náš ilem je tak smutnej ...a tak tady pro nás pracuje opravdu pilně.....zdraví martin11
-
- Starší člen
- Dostal: 5 poděkování
re Martin 11
Ahoj. Martine 11 Ty jsi to napsal úplně přesně a správně. Nelze se dohadovat a bazírovat o tom jestli placené a za kolik. Kdo si chce realizaci sebe sama koupit ,ten pro to není ani zdaleka připravenej a takto jí nikdy nedosáhne i kdyby zaplatil sebevíc. Až tvoje duše bude připravená sama Tě dovede do situací,které Tě donutí uvažovat správným způsobem a směrem. Zrovna tak ten,kdo chce prodávat poznání,jako nějaké zboží je šlendrián. Cit ani srdce se nedá koupit ani prodat. Nespěchat,ale ani neprospat. Když budeš maximálně upřímný sám k sobě,tak poznáš citem kdy,jak,a eventuelně s kým. Osobně si myslím,že mistr není třeba,každý má toho nejlepšího u sebe.
Ahoj a mějte se všíchni dobře
Ahoj a mějte se všíchni dobře
Re: re Martin 11
Morse59 zdravím ťa . Myslím si , že s týmto tvojím príspevkom môžem len súhlasiť a to v celóm jeho rozsahu . PePo
Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
re pro martina 11
Martine 11,
hledání Mistra je dlouhá, předlouhá cesta.Problém není v Mistrech, je v žákovi.
Žák si totiž myslí, že je nevědomý a Učitel vševědoucí a úkolem Učitele je
zařídit, aby jeho moudrost přešla na žáka.Například tajemným a oblíbeným rituálem zasvěcení.Mnohdy náležitě zaplaceným. Tak se podomní "prodavači Pravdy" zhusta také tváří včetně důrazu na svou osobu jako středobod situace,ale nic není realitě vzdálenější.Ve skutečnosti jen Jeden zasvěcuje,třeba naráz -ve zlomku vteřiny.,podle opravdovosti a zralosti žáka..
Člověk bude nacházet a opouštět různé učitele,možná skoro Učitele, ale neuvědomí si jádro problému.,dokud nepochopí, že skutečný vnitřní pohyb musí vykonávat on sám, že za něj nikdo nic neodpracuje a hlavně si uvědomí- konečně-, že
Opravdový U Č I T E L J E J E N J E D E N. Nechoďte ke kovaříčkům, jděte K E KO V ÁŘ I..
Každý člověk,který ukáže na sebe, lže.Opravdový Učitel o kterém mluvím Tě vždycky slyší.Když uděláš v sobě jeden opravdový krok, jde Ti naproti minimálně o deset kroků.Svěř tomuto jedinému opravdovému Učiteli svou cestu hned od počátku. Nehledej u lidí.Zkus to, riskni to.Stoupni si nahý a prostý proti nezměrnému vesmíru před sebou a uzavři tuto dohodu,toto spojenectví.Není potřeba se zdržovat jakýmkoli náboženstvím.Nabídni se k bezvýhradnému "použití" pro síly dobra a požádej o poznání,pro dobro všech.O této úmluvě s nikým nemluv.Je to jen mezi tebou a "..."
Co přijde dál, tomu se nestačíš divit.
Když bude potřeba, pošlou Ti tyto síly do cesty i někoho z masa a krve.
Poslouchej velmi pečlivě,nelpi na osobě , která se před Tebou objevila,važ si kroku, který si s její pomocí mohl udělat.Opravdu pokročilý žák /což je většina tzv.Učitelů/ nelpí na své osobě,a hlavně- jedná občas z intuiční vrstvy své mysli.Tím pádem může přes tuto pusu občas padnout věta, která je ve skutečnosti diskrétní odpověďí -Tobě určenou -na Tvou přesně míněnou otázku,prostě se-abych tak řekl- "přimíchá do vysílání" přes konkrétní pusu.
Až takovou větu,na kterou čekáš měsíce uslyšíš,nespleteš se .Tak se dívej na všechny učitele v těle.A ještě jedno praktické znamení-čím větší Učitel, tím prostší člověk.
Kde není otázek, není odpovědí.Položením první otázky to dobrodružství ducha začíná,/bez ní je vše jen bezduchý mechanismus různých mnohdy zdánlivě podivných metod/ paradoxně odložením všech otázek cesta v prvním kole končí. A přece je třeba tento podivuhodný kruh vytvořit..KONKRÉTNÍ DRUH MEDITACE /jak se toto vlákno jmenuje/ je mnohdy poslední možnost
jak si na položenou otázku odpovědět.Není to univerzální metoda, kterou je možno paušálně vyřešit problém všech hledajících. Kdo ji takto chápe, bude cestovat dlouho.Když se vyčerpala slova a pojmy, meditace je pokračováním úsilí ducha konkrétním směrem již beze slov.
Polož si jednoduchou otázku na začátek, velmi přesně ji pro sebe zformuluj
a jak možno nejčastěji si ji připomínej.
Velmi pečlivě se dívej kolem sebe,jak kdybys byl v jiné zemi a nerozuměl jazyku.Universální síly bezprostředně začnou pracovat na odpovědi.
Dívej se a naslouchej.Odpovědí může být slovo,náhodně pronesená věta,
kniha otevřená mimoděk na konkrétní straně,pozvánka na přednášku,návštěva přítele....Až se v tomto postupu zdokonalíš,dokážeš využít většinu "Učitelů" k
vlastnímu postupu a současně- jak když slon jde přes houští- budeš přehlížet
ty lidské malichernosti, kterých není prost ani tzv.Učitel.
V každém dílčím lidském Učiteli tvé cesty se objeví kromě zjevných lidských slabostí a nedokonalostí,zbytků obyčejné ješitnosti, také něco jedinečného,něco, proč tuhle roli /nelehkou a nevděčnou/ od osudu má.
Někdo má neuvěřitelně ostrou rozlišovací schopnost, jiný odvahu a sílu záchranáře, jiný šlechetné srdce.Nakonec budeš mít tuhle svou vykutálenou učitelskou partu,z níž se po letech stanou spíš tvý přátelé, opravdu moc rád.
hledání Mistra je dlouhá, předlouhá cesta.Problém není v Mistrech, je v žákovi.
Žák si totiž myslí, že je nevědomý a Učitel vševědoucí a úkolem Učitele je
zařídit, aby jeho moudrost přešla na žáka.Například tajemným a oblíbeným rituálem zasvěcení.Mnohdy náležitě zaplaceným. Tak se podomní "prodavači Pravdy" zhusta také tváří včetně důrazu na svou osobu jako středobod situace,ale nic není realitě vzdálenější.Ve skutečnosti jen Jeden zasvěcuje,třeba naráz -ve zlomku vteřiny.,podle opravdovosti a zralosti žáka..
Člověk bude nacházet a opouštět různé učitele,možná skoro Učitele, ale neuvědomí si jádro problému.,dokud nepochopí, že skutečný vnitřní pohyb musí vykonávat on sám, že za něj nikdo nic neodpracuje a hlavně si uvědomí- konečně-, že
Opravdový U Č I T E L J E J E N J E D E N. Nechoďte ke kovaříčkům, jděte K E KO V ÁŘ I..
Každý člověk,který ukáže na sebe, lže.Opravdový Učitel o kterém mluvím Tě vždycky slyší.Když uděláš v sobě jeden opravdový krok, jde Ti naproti minimálně o deset kroků.Svěř tomuto jedinému opravdovému Učiteli svou cestu hned od počátku. Nehledej u lidí.Zkus to, riskni to.Stoupni si nahý a prostý proti nezměrnému vesmíru před sebou a uzavři tuto dohodu,toto spojenectví.Není potřeba se zdržovat jakýmkoli náboženstvím.Nabídni se k bezvýhradnému "použití" pro síly dobra a požádej o poznání,pro dobro všech.O této úmluvě s nikým nemluv.Je to jen mezi tebou a "..."
Co přijde dál, tomu se nestačíš divit.
Když bude potřeba, pošlou Ti tyto síly do cesty i někoho z masa a krve.
Poslouchej velmi pečlivě,nelpi na osobě , která se před Tebou objevila,važ si kroku, který si s její pomocí mohl udělat.Opravdu pokročilý žák /což je většina tzv.Učitelů/ nelpí na své osobě,a hlavně- jedná občas z intuiční vrstvy své mysli.Tím pádem může přes tuto pusu občas padnout věta, která je ve skutečnosti diskrétní odpověďí -Tobě určenou -na Tvou přesně míněnou otázku,prostě se-abych tak řekl- "přimíchá do vysílání" přes konkrétní pusu.
Až takovou větu,na kterou čekáš měsíce uslyšíš,nespleteš se .Tak se dívej na všechny učitele v těle.A ještě jedno praktické znamení-čím větší Učitel, tím prostší člověk.
Kde není otázek, není odpovědí.Položením první otázky to dobrodružství ducha začíná,/bez ní je vše jen bezduchý mechanismus různých mnohdy zdánlivě podivných metod/ paradoxně odložením všech otázek cesta v prvním kole končí. A přece je třeba tento podivuhodný kruh vytvořit..KONKRÉTNÍ DRUH MEDITACE /jak se toto vlákno jmenuje/ je mnohdy poslední možnost
jak si na položenou otázku odpovědět.Není to univerzální metoda, kterou je možno paušálně vyřešit problém všech hledajících. Kdo ji takto chápe, bude cestovat dlouho.Když se vyčerpala slova a pojmy, meditace je pokračováním úsilí ducha konkrétním směrem již beze slov.
Polož si jednoduchou otázku na začátek, velmi přesně ji pro sebe zformuluj
a jak možno nejčastěji si ji připomínej.
Velmi pečlivě se dívej kolem sebe,jak kdybys byl v jiné zemi a nerozuměl jazyku.Universální síly bezprostředně začnou pracovat na odpovědi.
Dívej se a naslouchej.Odpovědí může být slovo,náhodně pronesená věta,
kniha otevřená mimoděk na konkrétní straně,pozvánka na přednášku,návštěva přítele....Až se v tomto postupu zdokonalíš,dokážeš využít většinu "Učitelů" k
vlastnímu postupu a současně- jak když slon jde přes houští- budeš přehlížet
ty lidské malichernosti, kterých není prost ani tzv.Učitel.
V každém dílčím lidském Učiteli tvé cesty se objeví kromě zjevných lidských slabostí a nedokonalostí,zbytků obyčejné ješitnosti, také něco jedinečného,něco, proč tuhle roli /nelehkou a nevděčnou/ od osudu má.
Někdo má neuvěřitelně ostrou rozlišovací schopnost, jiný odvahu a sílu záchranáře, jiný šlechetné srdce.Nakonec budeš mít tuhle svou vykutálenou učitelskou partu,z níž se po letech stanou spíš tvý přátelé, opravdu moc rád.
-
- Nový člen
Re: re:meditace
ODPOVĚĎ:Anonymní píše:Zbývá jen říci, který "Mistr v posloupnosti Vás zasvětil",to bude
na závěr PRO DOKRESLENÍ OBRAZU,NEVÍM NIC O TOM, ŽE BY SE NA ARUNAČALE PLATILO ZA ŽIVOTA RIŠIHO....
MĚ OSOBNĚ VYNECHTE-CHODIL JSEM K E.T. +M.T. DO KUCHYNĚ A
K J.V. DO OBÝVÁKU.....,"ZASVĚTIT" NEPOTŘEBUJI....
Já jsem na Árunačále za života velkého Mahárišiho nebyl, Vy ano? A opravdu nemám žádný zájem se s Vámi dohadovat a vést naprosto zbytečné dialogy. Jméno svého osobního Mistra nesděluji každému koho neznám. Možná byste si mohl tohoto fóra (ne mne) vážit alespoň natolik, že byste si aspoň mohl vymyslet nějakou přezdívku. Já jsem se vám představil, protože nemám co skrývat a zač se stydět. Zkuste to též. Pak jsem Vám ochoten sdělit mnohem víc, pokud byste o to skutečně stál. S anonymy jsem nikdy v životě nejednal, Vy jste první vyjímka, kterou jsem udělal.
Že jste chodil k Vám i mně velmi drahým Mistrům do bytu, respektuji a ze srdce Vám přeji, že jste měl to štěstí. Já ne, ale v mém srdci jsou velmi hluboko a navždy. Zejména pan Tomáš, který dokázal Pravdu vysvětlit tak geniálně průzračně, stručně a pochopitelně. Nemyslíte že je tomu tak právě proto, že Pravdu skutečně žil? Víte, čím blíže jste Pravdě, tím méně potřebujete slov, abyste ji popsal a naopak.
Myslím, že byste tedy měl být naplněn Láskou paní Míly a Moudrostí pana Eduarda. Co víc si přát?
Hodně štěstí a zdaru, ať se Vám povede to vše co jste se od nich naučil, převzít též do svého srdce a svého života.
To Vám opravdu ze srdce přeji!
J. Málek
-
- Nový člen
Re: re:meditace
ODPOVĚĎ:Anonymní píše:Pane Málek-pro ujasnění-mě osobně vůbec nejde o peníze ale o fakt,
že si lze dnes u různých pochybných "duchovních skupin" "KOUPIT ZASVĚCENÍ".
Za pár kaček libo moudrost vesmíru? V tom bude ta zvrhlost dnešní doby..
Ne morální profil uchazeče,vnitřní zralost ale pár korunek na složence je hledisko...
Jinak Vaší užitečné "reiki"práci zdar..
V opravdové meditaci jsou hlediska bohužel opravdu jiná...
Učte jen co opravdu znáte....
Ale v tom jsem s Vámi naprosto zajedno, že jsou "různé pochybné skupiny", to je nabíledni ale přece přesto nemůžeme všechny házet do jednoho pytle? A pak - každému - co jeho jest! Podobné je přitahováno podobným. A tak nakonec stejně naprosto spravedlivě k těmto skupinám příjdou jenom ti, kteří zatím na víc nedozráli. A přece ten, kdo upřímně, opravdově a s úsilím hledá, si k sobě opravdového Mistra vždycky (a rovněž po zásluze) přitáhne. Takže - možná si děláte naprosto zbytečné vrásky, nicméně Vás naprosto chápu.
Čemu ale naprosto nerozumím, kde berete tu jistoto a odvahu, odsoudit člověka, aniž byste jej znal, nebo poznal. Víte, já opravdu nemám potřebu se před nikým, ani před Vámi hájit. nevím, proč bych to dělal. Když budete chtít odsuzovat, či pomlouvat kohokoli budete chtít, nikdo Vám v tom nezabrání. Ale víte co? Podívejte se mi do očí a pak řekněte, co tam opravdu vidíte. Kdybyste měl ty schopnosti, podíval byste se na mne vnitřním zrakem a nemusel byste mne soudit podle nějakých vašich myšlenkových konstrukcí.
Přeji Vám hodně Lásky a odvahy.
J. Málek
re:meditace-mistr reiki
Toto je stránka lidí, kteří nesobecky předávají výsledky svého snažení.
Jsou zde vysokoškolští a středoškolští pedagogové,vědci,úzce specializovaní odborníci nejrůznějšího druhu,i zcela obyčejní nadšenci....
Pokud chcete udělat to samé,přijmout rovnost všech přítomných,odložit "učitelování"a hovořit jako jeden ze zde přítomných o sobě a svých zkušenostech, jste přítel těchto lidí, jste vítán.
Vy jste se zaregistroval a hned začal mluvit o penězích.Nic ve zlém.
ale nikdo tu nehledal "profesionálního"učitele,přesto jste se takto podepsal a začal hovořit o Vašem chápání "duchovní"výuky.Nezapomněl jste vložit svou web stránku, což považuji za těchto okolností za nevítanou možná dokonce"komerční reklamu".
Pokud trvám na anonymitě u příspěvků tohoto druhu,je to jen a pouze
proto, aby čtenář vnímal slova, nikoli nepodstatnou osobnost mluvícího.Ta není důležitá.Nemám si proč honit tričko.Jsem pouze jeden ze skupiny přátel,v jiných případech mám tvář....
Pokud jste alespoň zalistoval víte,že zde občas prohodí pár vět
lidé, kteří nejsou žádní začátečníci."Zeňák"Pepo bn,morse59,Peter,Karel m.To nejsou žádní žáčci.Od srdce k srdci,bez zmatků téhle podivné finanční civilizace.Nikdo si zde neotevírá školu,nevybírá školné,.neukazuje na sebe.....
Morse59 v předchozím příspěvku řekl podstatné ,přesně ve dvou větách.
Bez řečiček o zasvěcování,v tom příspěvku je víc , než se dá najít na Vaší
jinak velmi pěkné web stránce.Děláte rozhodně záslužnou práci-ale nikdy nezapomeňte-
Podstatné "zasvěcení"dostane každý kdo to myslí vážně vždy z "první ruky"....Je jen jeden opravdový Učitel.
...
/Titul Mistr po třech víkendech,hned kde komu šahat do čaker,předávat externí energii po dvou kurzech a léčit hned mentální bloky lidí kolem sebe,no nevím nevím,nejsem asi z Vašeho těsta.../
reiki mistr:
Hezký den,
dovolím si lehce oponovat - zdarma předával duchovní nauky pouze Ježíš, který k tomu měl dobrý důvod, jinak všude a ve všech kulturách byly vysoké duchovní zasvěcení předávány za úplatu, či protislužbu.
Nevzpomínám si, že by na chatě za Prahou u plotu u potoka stála přihrádka se složenkami a obyvatelé uspořádali odpoledne "zasvěcení" pro platící návštěvníky.Pokud tyto lidi považujete za své učitele,tedy se od nich v tom podstatném učte.
střípky:
Vzpomínám si na jednu mrazivou noc před mnoha lety, kdy jsem byl zcela na dně.Předchozí měsíce jsem prostě "příliš tlačil na pilu".Nevěda kudy kam šel jsem na zdař bůh hledat jedny dveře, o kterých jsem jen slyšel,dvacet kilometrů za Prahu.Šel jsem proti proudu potoka a snažil se v šeru rozlišit tvar stěn chaty, kterou jsem na jedné staré fotografii zahlédl.Myslel jsem, že se přerazím,co chvíli jsem zakopnul a téměř upadl.Když jsem ji na prudké stráni zahlédl,zůstal jem stát u dvířek v plotě . Byla už noc.Bál jsem se otravovat,zvonit/stejně nebyl zvonek/.
Zůstal jsem pouze stát.Najednou se z noci na stráni přede mnou ze stínu stromu pohnula postava ,kerá se opírala o mohutnou hůl.Ty oči,které se na mne dívaly, jako by nebyly úplně lidské.Vhrkly mi slzy do očí-a to mi bylo skoro třicet...
Najednou ožily,zamrkaly a uslyšel jsem vlídné "Pojď dál".
Seděl jsem a mlčel.Nebylo nač se ptát.....Všechny otázky zmizely.Mlčel se mnou.Po půlhodině jsem se zvedl, lehký jak peříčko."Někdy se zase zastav-ale spěchej, dlouho tady nebudu"S jasem v duši jsem útíkal na vlak.
Složenku mi tenkrát/ kdoví proč/ zapomněli vyplnit........
/Na setkání "přátel-hledačů" den potom jsem mezi slovy zachytil útržek hovoru."Doufám, že jste včera nebyli na pivu ale meditovali...Byla nejsilnější noc v roce-Šivova Velká noc../
Jsou zde vysokoškolští a středoškolští pedagogové,vědci,úzce specializovaní odborníci nejrůznějšího druhu,i zcela obyčejní nadšenci....
Pokud chcete udělat to samé,přijmout rovnost všech přítomných,odložit "učitelování"a hovořit jako jeden ze zde přítomných o sobě a svých zkušenostech, jste přítel těchto lidí, jste vítán.
Vy jste se zaregistroval a hned začal mluvit o penězích.Nic ve zlém.
ale nikdo tu nehledal "profesionálního"učitele,přesto jste se takto podepsal a začal hovořit o Vašem chápání "duchovní"výuky.Nezapomněl jste vložit svou web stránku, což považuji za těchto okolností za nevítanou možná dokonce"komerční reklamu".
Pokud trvám na anonymitě u příspěvků tohoto druhu,je to jen a pouze
proto, aby čtenář vnímal slova, nikoli nepodstatnou osobnost mluvícího.Ta není důležitá.Nemám si proč honit tričko.Jsem pouze jeden ze skupiny přátel,v jiných případech mám tvář....
Pokud jste alespoň zalistoval víte,že zde občas prohodí pár vět
lidé, kteří nejsou žádní začátečníci."Zeňák"Pepo bn,morse59,Peter,Karel m.To nejsou žádní žáčci.Od srdce k srdci,bez zmatků téhle podivné finanční civilizace.Nikdo si zde neotevírá školu,nevybírá školné,.neukazuje na sebe.....
Morse59 v předchozím příspěvku řekl podstatné ,přesně ve dvou větách.
Bez řečiček o zasvěcování,v tom příspěvku je víc , než se dá najít na Vaší
jinak velmi pěkné web stránce.Děláte rozhodně záslužnou práci-ale nikdy nezapomeňte-
Podstatné "zasvěcení"dostane každý kdo to myslí vážně vždy z "první ruky"....Je jen jeden opravdový Učitel.
...
/Titul Mistr po třech víkendech,hned kde komu šahat do čaker,předávat externí energii po dvou kurzech a léčit hned mentální bloky lidí kolem sebe,no nevím nevím,nejsem asi z Vašeho těsta.../
reiki mistr:
Hezký den,
dovolím si lehce oponovat - zdarma předával duchovní nauky pouze Ježíš, který k tomu měl dobrý důvod, jinak všude a ve všech kulturách byly vysoké duchovní zasvěcení předávány za úplatu, či protislužbu.
Nevzpomínám si, že by na chatě za Prahou u plotu u potoka stála přihrádka se složenkami a obyvatelé uspořádali odpoledne "zasvěcení" pro platící návštěvníky.Pokud tyto lidi považujete za své učitele,tedy se od nich v tom podstatném učte.
střípky:
Vzpomínám si na jednu mrazivou noc před mnoha lety, kdy jsem byl zcela na dně.Předchozí měsíce jsem prostě "příliš tlačil na pilu".Nevěda kudy kam šel jsem na zdař bůh hledat jedny dveře, o kterých jsem jen slyšel,dvacet kilometrů za Prahu.Šel jsem proti proudu potoka a snažil se v šeru rozlišit tvar stěn chaty, kterou jsem na jedné staré fotografii zahlédl.Myslel jsem, že se přerazím,co chvíli jsem zakopnul a téměř upadl.Když jsem ji na prudké stráni zahlédl,zůstal jem stát u dvířek v plotě . Byla už noc.Bál jsem se otravovat,zvonit/stejně nebyl zvonek/.
Zůstal jsem pouze stát.Najednou se z noci na stráni přede mnou ze stínu stromu pohnula postava ,kerá se opírala o mohutnou hůl.Ty oči,které se na mne dívaly, jako by nebyly úplně lidské.Vhrkly mi slzy do očí-a to mi bylo skoro třicet...
Najednou ožily,zamrkaly a uslyšel jsem vlídné "Pojď dál".
Seděl jsem a mlčel.Nebylo nač se ptát.....Všechny otázky zmizely.Mlčel se mnou.Po půlhodině jsem se zvedl, lehký jak peříčko."Někdy se zase zastav-ale spěchej, dlouho tady nebudu"S jasem v duši jsem útíkal na vlak.
Složenku mi tenkrát/ kdoví proč/ zapomněli vyplnit........
/Na setkání "přátel-hledačů" den potom jsem mezi slovy zachytil útržek hovoru."Doufám, že jste včera nebyli na pivu ale meditovali...Byla nejsilnější noc v roce-Šivova Velká noc../