Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Meditace

Léčebné postupy.
Odpovědět
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: re:meditace-mistr reiki

Příspěvek od Aquarius1 »

Mám otázku.
Pořád se tu píše o předávání něčeho co vlastně člověk nedokáže popsat:vyšší vědění,zasvěcení,prozření atd.Má sestra je též mistr reiki a neteř též,tedy neteř je zatím v druhém stupni.Při jednom rozhovoru mi sestra pověděla zajímavou věc.Pokud chceš dosáhnout vědění musíš se osvobodit sám,odpustit věci minulé a srovnat si mysl.Prostě si vyřešit sebe (svou minulost) a pak teprve budeš na začátku něčeho co ti nikdo nemůže dát a to sama sebe.Pokud to najdeš můžeš dát i ostatním,jinak to nejde.
Já jsem to pochopil tak že nejdříve se musí člověk odprostit od věcí které ho nějak vážou,pochopit smysl svojích omylů tím se člověk vlastně učí.
Říká že ona jen může dát úlevu(dělá masáže),předání vědění je možné jen u někoho.Je to jako když přijdeš na rozcestí několika cest,všechny vypadají stejně a je jen na člověku kterou si vybere,některé cesty se prolínají a je zase jen na člověku kam se vydá.Není nic univerzálního co by člověka dovedlo k vrcholu to musí každý sám.Kdo nemá dar je jen šarlatán se složenkou, kterých je dnes více než toho ryzího.Kdo chce dát dá,jako živnost to nejde, každý mistr něco dělá,terapie ,masáže ,poradenství v oblasti zdraví.To ostatní je něco navíc a v takovích sezeních se teprve pozná kdo chce získat a kdo tam chodí jen z mody k něčemu,obyčejně zůstane jeden dva.A co teď s tím,Jak mám poznat kdo je ten který dává a ne ten kdo bere a pak dá něco co nemá ani nástin dávání.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
reikimistr
Nový člen

Re: re:meditace-mistr reiki

Příspěvek od reikimistr »

Anonymní píše:Toto je stránka lidí, kteří nesobecky předávají výsledky svého snažení.
Jsou zde vysokoškolští a středoškolští pedagogové,vědci,úzce specializovaní odborníci nejrůznějšího druhu,i zcela obyčejní nadšenci....
ODPOVĚĎ:
Srdečně Vás zdravím! Že jste (jak říkáte) jakási uzavřená a dlouho fungující skupina přátel, jsem pochopitelně nemohl vědět a zdravím tímto tedy všechny členy! Ahoj!
Děkuji za upřímnost, dobrá, chápu Vaše stanovisko a uznávám, že z Vašeho pohledu byl můj vstup do fóra příliš razantní a mohl se jevit, jako komerční. A když už si tak hezky povídáme, řeknu Vám, proč a jak jsem to vnímal já. - Fakticky jsem se na vaše fórum dostal "úplnou náhodou", když jsem dostal tip od přítele, abych se zde (v jiné sekci) podíval na "orgonový rezonátor". Ale zahlédl jsem fórum "meditace" a tak jsem jen tak ze zvědavosti otevřel, abych viděl,jak se daří nové generaci. A hned první pohled padnul na tvrzení - že "co je zdarma - to je ono!" Víte, je to fakt diskutabilní a případ od případu odlišné. Jenže problém je, že v českém národě přežívá jakýsi syndrom, který bych pojmenoval jako "hloupohonzovský", který mi nikdy nebyl blízký. Znáte ty pohádky o českém honzovi, ne? Byl hloupý (což není tak nejhorší), ale hlavně byl LÍNÝ! Přesto dostal v podstatě ZADARMO a bez žádného vlastního úsilí princeznu a půl království k tomu. Já si nemyslím, že tyto pohádky (i když jinak pěkné), jsou výchovné pro národ. A v národě to bohužel je. Nejraději by měl každý vše zadarmo a když to nejde legálně, pomůže si jinak. A právě proto-"Co je císařovo-císaři, co je Božího-Bohu! (ani židovský národ nechtěl za vše platit, Ale Ježíš jim tím řekl - je třeba zachovávat řád! Když je společnost určitým způsobem nastavená, je pro váš vývoj dobré, abyste tyto normy zachovávali.) Já jsem zastánce poctivého úsilí, ať už děláš to, či ono.A když chceš něco trvalého dosáhnout, musíš pro to hodně obětovat (čas,peníze, atd) Pro mne jsou toho největším příkladem a symbolem hodným uctívání dvě bytosti - BUDDHA GAUTAMA a MILAREPA, jejichž osobní příběhy zajisté znáte. Princ Sidharta obětoval veškeré své bohatství a přepych, aby našel (pro nás všechny) Pravdu a Cestu k ní. Málem za to zaplatil i svým životem (nechybělo mnoho). A Marpa - Milarepův učitel musel obětovat značnou část rodinného jmění, aby tuto Buddhovu nauku přinesl z Indie do Tibetu. A sám velký Milarepa obětoval svému Mistru celý svůj život, aby tuto nauku získal. Jak to bylo dál, dobře víte. Historie jasně ukazuje, že jen těch málo vyvolených, kteří byli schopni a ochotni obětovat v podstatě všechno, jen ti dosáhli sahadža nirvikalpa samádhi. Když dva dělají totéž, tak to nikdy není totéž! Když já budu kouřit svou cigaretu, kterou jsem si koupil, dokouřím ji do konce. Když vy budete kouřit cigaretu darovanou, pravděpodobně ji v půlce odhodíte. Když já budu meditovat na mantru, která mě stála mnoho úsilí, dosáhnu samádhi. Když Vy budete meditovat jakoukoli ZDARMA technikou, pravděpodobně toho v půlce necháte. Rozumíte, co tím chci říct? (neberte to prosím osobně, hovořím všeobecně) Odměna je tak vysoká, že teprve když jí dosáhnete, teprve pak vidíte, jak všechno ostatní (jako peníze, majetek) bylo ve srovnáví s ní nicotné a bezvýznamné. A kde je tedy to ZADARMO? Mám mnoho přátel i známých, kteří poctivě meditují. Někteří už dlouhou, předlouhou řadu let a stále nic. A moc, moc by chtěli, aspoň jednou...,aspoň na chvilku...nic...! Nechci to tímto bagatelizovat, ona ani draze vykoupená meditační technika, ani předraze zaplacené zasvěcení nemusí dovést až do cíle. Ve hře je vždycky ještě mnoho dalších faktorů. Chci jen poukázat na to, že právě to ZDARMA shledávám, jako výrazně NEEFEKTIVNÍ. Nakonec - kolik vás chodilo do kuchyně i do obýváku a kolik z vás může říct, že je v cíli? Anebo že do něho aspoň na chvíli nahlédnulo? To mě zajímá a ne že máte vysokoškolské tituly. Ty Vám v tom totiž nejsou a ani nebudou nic platny. (jak jste možná už zjistili, jinak by toto fórum ani neexistovalo - bylo by zbytečné! ).Tečka.
Moje webovky - je kapitola jiná - jsou takové, jaké jsou a jaké též měly být . komerční. Nevidím na tom nic špatného, ve společnosti, která je takto nastavená. Já jsem léčitel a také z něčeho musím žít. a za svoji práci se nemusím stydět. Je stejně dobrá, jako jakákoli jiná, dělaná s láskou. A když svoji práci nabízí autoservis, je to v pořádku? Já pomáhám lidem, často v situacích, kdy to lékaři vzdali, myslíte, že si nezasloužím svoji práci viditelně nabídnout?
A nakonec bych chtěl ještě vysvětlit zásadní (přitom dosti rozšířený) omyl - Reiki - Mistr je tradiční japonské označení pro učitele, který předává LÉČEBNOU techniku, nikoli DUCHOVNÍ ! Já osbně si myslím, že je to dosti nadnesené otitulování (a dokonce už se někteří sami pasovali na Velmistry !!! ) Reiki mistr je prostě učitel léčení a nikde (jak jste si správně všiml) nemáte záruku jeho čistoty a vyspělosti. Jak jste si mohl všimnout, "nepasoval" jsem se na na "duchovního Mistra". Používám pouze tradiční označení pro učitele léčení, takže - nemusíte se pohoršovat. A ještě k těm "rychlokvaškám" - (berte to prosím jen jako konstatování)
léčitelství, ezoterice a duchovním naukám se věnuji teoreticky i prakticky cca 25 let ,což samozřejmě vůbec nic neznamená , jen, že nejsem "víkendový zasvěcenec". Ono totiž není podstatné to, jak dlouho něco děláte, ale-VÝSLEDKY! Dál mluvit nebudu, aby to nebylo vychloubání.
A co závěrem? Opravdu jsem neměl v úmyslu se vašemu fóru nabízet jako "profesionální duchovní učitel". Samozřejmě - jsem jeden z vás - chcete-li mne mezi sebe v lásce přijmout, rád se zas někdy "ukážu". Takovou rozsáhlou korespondenci jsem fakt neměl původně v úmyslu, ale víte, jak to je - "náhodou jsem otevřel vaše fórum..." a tak nám to všem - mně, Vám i vašim přátelům mělo asi něco říct.
Přeju vám všem Lásku, ať vás Světlo provází, abyste vždy měli dost odvahy a poctivého úsilí k poznání Pravdy !

S láskou J. Málek

Pro pepo.bn: Milý kamaráde, dík za bod , já vím, že Ty víš.- A "kdo ví - nemluví, kdo neví - mluví". Tak mi ho zas prosím Tě po tomhle mém povídání ztrhni, myslím, že si to zasloužím. A dík, že jsi mne podpořil, když mne ostatní "kamenovali". Máš v sobě Lásku, a tak tu Ti přát nemusím. Tak hodně štěstí!!! J.M

Pro Aquarius1: Tvá sestra je opravdu moudrá (ale to se na Reiki zasvěceních fakt nepředává - k tomu prostě dozraješ, dříve, či později. Teď, nebo příště.) Je to tak, jak říká - Pravda je jako slunce - svítí pořád a na všechno a na všechny stejně. V tom je ta spravedlnost. A záleží jen na každém , zda se světlu otevře - vystaví, nebo před ním uteče do sklepa. Světlo neposuzuje, nehodnotí, neodsuzuje, Světlo prostě JE a prostě SVÍTÍ a bude SVÍTIT, až se konečně svobodně rozhodneme, že tmy už nám bylo dosti a vylezeme ze sklepa ven - na SVĚTLO. Čím víc se mu otevřeme, tím víc ho v sobě budeme mít. V tom nám žádný mistr, ani Mistr, dokonce ani Velmistr opravdu nemůže pomoci. Světlo je náš vnitřní Mistr. No, ale někdy, když jdeš dlouho sám, se to nějak zasekne, a jakoby zamrzne, no a to je ta chvíle, kdy se ti moc hodí vnější Mistr v těle, aby ti poradil slovem, ale hlavně, aby tě svými vysokými vibracemi z tvých "pomalých a těžkých vod" roztáhl kousek dál, kde už je zas dobrý proud a už ti to zas půjde samo. Je dobré nechat se vést svým vnitřním Mistrem - dává to sílu a křídla. A někdy, když ti křídla ztěžknou a létání ti nějak nejde, je dobré mít vnějšího Mistra. Je dobré, mít oba Mistry. (Ikdyž ve skutečnosti je to pořád jen Ten Jeden) A jak toho pravého vnějšího Mistra poznáme? Je to stejné, jako když potkáš pravou lásku - srdce ti to řekne. Když je srdce zticha, není to on. Já jsem na svého PRAVÉHO Mistra - učitele čekal sedm let. Taky nenechám na sebe hned tak někoho "sáhnout".
Světlo a mír v duši přeje J.M.

Luděk
Stálý člen

Příspěvek od Luděk »

Zdravím všechny. Náhodou jsem zahlédl toto vlákno, a někdy si ho přečtu. Dnes jsem jenom nakouk o čem se píše. Na téma zadarmo bych měl jeden názor, a není z mé hlavy.
Ve vesmíru je vše o energiích. Každá myšlenka, akce, hmota, peníze, to všechno je energie, a energie vždy musí! být vyrovnány. To je vesmírný zákon. Žádná energie není zadarmo. Proto když tento zákon znám, a mám například v úmyslu něco nabízet levněji než jak to odpovídá energii kterou jsem do toho vložil, tak bych to měl říci, protože kupující si tak vytváří vesmírný dluh, který stejně nějakou formou zaplatí. A ode mne je nefér mu to neříci.
Stejně na druhou stranu když budu stále v životě hledat kde co mohu získat výhodněji než odpovídá reálné hodnotě, tak si vytvořím tolik dluhů že se mi těžko bude v životě dařit, a bude mne potkávat zdánlivě náhodná smůla.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zdravím

Příspěvek od laik »

Zdravím vás. Přečet sem si toto vlákno a nechápu proč rozebíráte takovou věc jako je ,zdarma či ne....myslím že pravdu máte v zásadě oba.Myslím si že každej hledající,i nehledající, si najde,či je mu dáno do cesty, to co zrovna potřebuje v tu danou chvíli.Mě na cestě pomohly knihy i od zde jmenovaných M a E Tomášovi a nijak mě nevadilo že sem si je koupil za peníze, prostě sem sám chtěl...........

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Luděk píše:Zdravím všechny. Náhodou jsem zahlédl toto vlákno, a někdy si ho přečtu. Dnes jsem jenom nakouk o čem se píše. Na téma zadarmo bych měl jeden názor, a není z mé hlavy.
Ve vesmíru je vše o energiích. Každá myšlenka, akce, hmota, peníze, to všechno je energie, a energie vždy musí! být vyrovnány. To je vesmírný zákon. Žádná energie není zadarmo. Proto když tento zákon znám, a mám například v úmyslu něco nabízet levněji než jak to odpovídá energii kterou jsem do toho vložil, tak bych to měl říci, protože kupující si tak vytváří vesmírný dluh, který stejně nějakou formou zaplatí. A ode mne je nefér mu to neříci.
Stejně na druhou stranu když budu stále v životě hledat kde co mohu získat výhodněji než odpovídá reálné hodnotě, tak si vytvořím tolik dluhů že se mi těžko bude v životě dařit, a bude mne potkávat zdánlivě náhodná smůla.
Luděk zdravím ťa . Je fakt , že to presne do botky vystihuje ,,univerzálný kolotoč'' všeobecne platný a to bez rozdielu (spojené nádoby) . Je len na škodu ,,veci'', aj pre toto fórum , keď vedšina z nás (luďí) to nieže nevie ale NECHCE pochopiť . A o tom to je . Za tento velmi dobrý prístevok máš bod . PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Anonymní

re-mist reiki

Příspěvek od Anonymní »

Zdravím-díky za příspěvek a rozvedení.Každá komunita si vytvoří svoje vnitřní nepsaná pravidla, která všichni zachovávají.Pokud pomohou k
cíli, jsou dobrá.Těch lidí, co se na staré chatě "praštilo hlavou o futro"
bylo překvapivě hodně a tak se postup více než osvědčil.
Problém cesty pokročilých je v konceptu dosahování.....než tohle člověk
prokoukne, trvá dost dlouho....
hodně štěstí :)

Anonymní

re:Aquarius1

Příspěvek od Anonymní »

Pro Aquarius1------lapidárně

Čili odvěká otázka co je "Cesta",kam vede a jestli lze na tuto prazvláštní "Cestu" získat pomoc zkušeného průvodce.

Duchovní Stezky vznikaly v dlouhých časových periodách v různých kulturních okruzích.
Vychází zjevně nebo skrytě z faktu, že člověk není pouze hmotná viditelná složka,a skrytou vnitřní složku lze podrobit řízenému vývoji..
Dnes dochází k mísení jednotlivých cest a prolínání,přesto bychom měli klasickým "čistým,vnitřně koherentním" cestám věnovat
alespoň z počátku pozornost pro chápání kulturních a historických souvislostí.
Fascinující na dnešní době je,že se můžete v globalizovaném světě rozhodnout pro kterou- koli z nich a
nikdo Vás neupálí, neukamenuje, nevyobcuje.To je nedocenitelná výhoda dneška.
Pravdy,po kterých celé generace toužili v některých kulturních okruzích, dnes leží často doslova
ve výprodeji marketů v regálu se zlevněným zbožím.
..Paradox paradoxů...

Když někdo jede do hor, opatří si výzbroj,navigační zařízení, mapu.Trénuje,cvičí kondičku,snaží se nic nepodcenit.
S dobrodružstvím "Cesty" do duchovní oblasti je to stejné.
Je třeba si ujasnit základní otázku-co je vlastně hledáno.Nemusí to být vždy jedno a totéž u všech lidí.
Pak je třeba si opatřit alespoň základní informace o problému.Knih je dnes celá řada k dispozici,
prostě na začátku jde o to získat o tématu relativně ucelený přehled.
Pokud jsem po nějaké době pochopil hlavní proudy vnitřního hledání lidí ve směru, který mne zajímá, přichází velmi důležitý moment,
pochopit, která konkrétní cesta je ta "pro mě" pravá.Je to velmi individuální,každý má osobité založení.
Pokud pochopíme, která cesta k pomyslnému vrcholu je ta naše,nyní a právě nyní je dobré komunikovat
s lidmi, kteří výstup touto "Cestou" dokončili nebo alespoň značně pokročili.
Zbaví nás nerealistických očekávání,zkorigují hrubá nedorozumění a omyly a mohou tápání ,kterému se
nelze vyhnout úplně nikdy ,alespoň omezit na snesitelnou úroveň.
Dnešní doba s oblibou expresních řešení dává občas klamné naděje, že se z člověka stane "prozřelý" po dvou
víkendových seminářích,že existuje nějaká "chytrá zkratka".Nic není vzdálenější pravdě.Opačný extrém spočívá v depresivním postoji,
že duchovní oblast je reálně pro člověka nedosažitelná.
Pravda je někde uprostřed.Naučit se dobře hrát na housle-to je tak deset,patnáct let usilovného
cvičení několik hodin denně.V duchovní oblasti je to většinou podobné."Virtuos za víkend" je většinou karikatura../,i když znám takový případ vzácné výjimky./
Studovat problém, zvolit reálný postup, cvičit.Později mezi cvičením a necvičením přestává
být rozdíl.
Tyto kroky za nás nikdo neudělá.Musíme je udělat každý sám za sebe...
Učitel může pomoci,poradit,občas možná zaskočí vyrovnat "rizika a kolize" které cesta přináší..
Zbytek je jen na nás.

tedy shrňme:
-Nejdříve si ujasnit co je hledáno.
-Informovat se o tématu jako o které- koli jiné oblasti lidského zájmu.Prostě studovat zdroje informací.
-Když se alespoň rámcově orientuji a začínám vědět, kudy vede "ta moje "cesta,
mohu se nyní poohlédnout po zkušeném průvodci.
Pokud nejdříve hledám průvodce,možná polezu na sousední vrchol než jsem chtěl,nebo pojedu jiným vlakem..
-Jak průvodce najít.Na začátek se poptejte v komunitě stejně jdoucích.Těch opravdu dobrých Učitelů není tak moc a v konkrétním okruhu se o nich ví.
/ Mají občas i šikovné pokročilé žáky-to pro ty chytré../.
Možná že Vám život přihraje do cesty ne příliš známou ,uzavřeně žijící osobu,ve věci značně fundovanou.
To bývá velké štěstí-nehrozí zde "přetížení" příliš velkým klubkem "poutníků".Rady bývají více "na tělo"...
Vaše nitro Vám napoví,budete k této osobě cítit absolutní důvěru,budete vědět,že lidsky
můžete věřit....a přesto platí- Ale----- "Cestu" si konec konců musí projít každý sám za sebe.

Tak už máme tedy vše pro vlastní výstup.
Nalezli jsme po peripetiích kontury -obrysy Cíle-Vrcholu,
informovali se o problému praktického výstupu k vrcholu zvolenou Cestou,
získali pomoc pokročilých ALESPOŇ PRO PRVNÍ KROKY.
Dobrodružství našeho vlastního výstupu začíná.................

-------------------------------------------------------------------------------
Několik paradoxů:

Znájí to všichni, kdo se v této oblasti pohybují léta.Jsou začátečníci,kteří
pokračují rychlostí komety a staří pardálové kteří pokračují zvolna.
Pokud bychom problém přirovnali k ohřívání hrnce vody, jsou prostě lidé,
kteří mají teplotu v konvici přirozeně na 70.C a lidé kteří začínají na 20.C
Pokud by cílem byl var, námaha a čas nutný pro uvedení vody do varu by byl
různý.Každý má svou rychlost,není co porovnávat....

Je obecně rozšířeným faktem, že velmi pokročilí žáci rádi dávají na odiv svou nezávislost na
"Učitelích" v těle.Kdybychom si ale ve většině případů mohli "promítnout"film jejich života,
pravda by byla jiná.Jako by se styděli za roky,kdy se o někoho opírali.Ve skutečnosti vnitřně
dozrávají a chystají se převzít štafetový kolík života, kdy sami pomohou těm dalším.....
Nemá smysl "Učitele" přecenit ani podcenit.
Mnohdy stačí jeden zkušený pohled a hledání může být o léta kratší.

Nemá-li člověk učitele v těle,vždy má Učitele všech učitelů na dohled.
Pokud není příliš pyšný a přehnaně nerealisticky náročný, Učitel bez
těla občas nějakou tu pusu do cesty pošle.Buďme za to vděční a važme si toho.

Paradox peněz- v této oblasti samé nemají pražádnou cenu,nelze si zde NIC KOUPIT ,NATOŽ POKROK.
Jediná měna v duchovní oblasti na kterou vesmír a opravdový UČITEL slyší je OPRAVDOVOST SRDCE.
Peníze,bývají naopak dost často zdrojem pokřivení vztahů.Spousta "Učitelů" má proto často i občanské povolání,
aby do této oblasti nemuseli "ekonomii" vnášet.Zároveň tím znemožňují
svým žákům "nakupovat moudrost v marketu" a sobě ponechávají naprostou volnost
rozhodnutí komu co a kdy sdělí.

reikimistr
Nový člen

Pro Anonymní:
Perfektní, vyčerpávající a přitom citlivé . mně už se tedy představovat nemusíte - tím máte u mne zcela jasnou tvář. Jen bych doplnil - nikdy si nemůžete koupit poznání, ale můžete získat techniku, jejímž poctivým a důsledným dodržováním k poznání dojdete. V tom je trochu rozdíl.
Hodně zdaru!
reikimistr

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Přivítání

Příspěvek od rival »

Vítám Tě Reikimistře mezi námi. Se zájmem jsem sledoval Tvůj vstup na naše a rád bych chtěl říci, že teď i Tvé fórum (pokud to tak již cítíš). Budu moc rád, když se zapojíš (což se již v určitém směru stalo) a pomůžeš tu naši kárinku společného poznání posunout o kousek dál. Myslím, že tu nejsi náhodou, stejně jako nikdo z nás... Tož vítej a prosím vydrž i když je to někdy "opravdu těžké". Myslím si, že jsme zde dobrá parta, která se občas lehce pohádá, ale to jsou prostě lidské emoce, které dělají člověka člověkem a patří k životu... O to kouzelnější je, když s podaří najít společnou řeč a pochopit, že jsme jeden celek, jedna síla, "jedno vědomí", které má tolik kouzelných, ale i méně kouzelných podob... :mrgreen:.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pravda je tam.

Příspěvek od 1220 »

Víme-li, že šílenství je údělem každého z nás, nesrozumitelné se stane srozumitelným a život se dá vysvětlit.
řekl Mark Twain
narazil jsem na to jako motto dnešního dne na našem intranetu, a velmi mě to uvolnilo.
Opona byla roztržena teprve nedávno, a Tibet je v cizích rukou, nepravda se prezentuje jako pravda, přesto se to dá pochopit.
Při tom všem si myslím, že každý kdo sem přispívá, je doma a nemusí být zrovna ve všem jednotnost. Ten, který míchá tuto kaši, ten to ví
líp než my.
Žijte všichni blaze, poblíž svého středu , ono se to urovná, když to bude třeba pro poznání a přežití.
K.

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Páni zdravím Vás . Ten kto pochopí prečo opakom ,,ohňa'' je teplo a nie chlad , tak ten si bez večších problémou svojú ,,cestu do stredu'' už nájde a to aj bez ,,sprievodcu''. PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
reikimistr
Nový člen

Re: Přivítání

Rival píše:Vítám Tě Reikimistře mezi námi. Se zájmem jsem sledoval Tvůj vstup na naše a rád bych chtěl říci, že teď i Tvé fórum (pokud to tak již cítíš). Budu moc rád, když se zapojíš (což se již v určitém směru stalo) a pomůžeš tu naši kárinku společného poznání posunout o kousek dál. Myslím, že tu nejsi náhodou, stejně jako nikdo z nás... Tož vítej a prosím vydrž i když je to někdy "opravdu těžké". Myslím si, že jsme zde dobrá parta, která se občas lehce pohádá, ale to jsou prostě lidské emoce, které dělají člověka člověkem a patří k životu... O to kouzelnější je, když s podaří najít společnou řeč a pochopit, že jsme jeden celek, jedna síla, "jedno vědomí", které má tolik kouzelných, ale i méně kouzelných podob... :mrgreen:.
Odpověď:
Zdravím i Tebe, Rivale a vlastně vás všechny!
Díky za milé a poetické přivítání. K tomu opravdu není co dodat. Je tam vše. a já Tvé pozvání s láskou přijímám. Že nic není náhodou, a tedy i můj vstup do (pokud tedy nikdo není proti) "našeho fóra", je nabíledni, já zatím netuším proč k tomu došlo, ani kam to povede, ale Ten kdo to zařídil to dobře ví a tak se nachám překvapit. Vlastně jsem si původně šel pro informace o orgonitu. Zatím nevím, co si mám o tom myslet a mojí přirozeností je spíš nevěřit, dokud se sám nepřesvědčím. Zatím mám spíš pocit, že je to trochu kachna. Ale nechci dělat žádné předčasné závěry, dokud se důkladně neseznám s celou problematikou a sám si to "neproťuknu". Orgonit mého přítele nebyl tedy energeticky žádný zázrak, ale připouštím, že to mohla být chyba výroby. Mám už spoustu nápadů, jak by se to dalo celé vylepšit, ale nejdřív chci být zcela v obraze.
Že jsme si mezi tím vyměnili "pár filozofických tézí, určitě nebylo na závadu. Takže ještě jednou dík za milá slova a těším se zas příště!
Slunce v duši přeje
reikimistr

Anonymní

re:mistr reiki

Příspěvek od Anonymní »

Mistr reiki-při výměně příspěvků s Vámi jsem si znovu uvědomil, jak prudce se mění svět kolem nás.
Vytváří si nová pravidla i vlastní způsoby,vzdálené postojům těch, co tu byli před námi.
Čas nezatavíš a "Starého psa novým kouskům nenaučíš".Kéž by nám všem jako odkaz od těch co tu byli dříve , přes hejno zmateně pádících let, zůstalo to podstaté-nesobecká, velkorysá láska k Pravdě i lidem,a touha po té odvěké, stářím šedivé a zaprášené Cestě.
To všechno další se už životem poddá .
Mějte se hezky:D

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

reikimistr

Příspěvek od lajos »

S tím orgonitem to rozhodně není kachna, poslední zkušenost po dodání nějakých kusů org. aku diagnostičce- jeden kus vyměřila jako slabé nebo méně ůčinné-proč? nevím, technický důvod nebyl ale tady hraje víc podmínek do výroby nebo stvoření?

Návštěvník

Re: reikimistr

Příspěvek od Návštěvník »

Všeobecně blbé otázky dávají všeobecně blbé odpovědi.

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“