No vidíš, na ten jsem zapomněl jako na smrt. K sehnání by mohl být tam, kde opravují elektromotory. Takhle řeším problém, když potřebuji Cu lakovaný drát. Záleží však na koho tam narazíš. Jak dalece bude ochotný požadovaný materiál prodat.lajos píše:Existuje shelak na izolace traf, bohužel mám ho starého původu, kde ji dnes sehnat nevím, používalo se to na vakuovou impregnaci cívek, traf i motorů.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Pro neználky(potřebuji vědět.....)
- Barbucha
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 61 poděkování
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vn cívka
Teda, nic proti tomu, ale novou cívku na Škodu 120 jsem koupil za 270,- Kč. Opravdu se ti s tím chce dělat? Chtěl bych mít aspoň polovinu tvého volného časutbest píše: Ahoj, já to potřebuji jako náhradu zapalovací cívky z auta. Jednu mám, ale potřebuju dvě stejné a když už mám doma špulky Cu drátů, tak nebudu večer sedět u televize, ale radši v dílně. Jinak je to na zdroj světla viz obr. Stavěl jsem první verzi s mechanickým přerušovačem a svítí to pěkně. Do dílny to stačí, ale dělá to rámus. Na obrázku je zatím nejúčinější verze se dvěmi cívkami. Video k tomu je zde:
Až to odzkouším, připravím samostatné vlákno. Myslím, že by to mohlo být pro pár lidí zajímavé
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Bral bych to jen jako pokus, jestli se dá zapalovací cívka vyrobit na koleně. Jiný smysl nechápu
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Ilem píše:Teda, nic proti tomu, ale novou cívku na Škodu 120 jsem koupil za 270,- Kč. Opravdu se ti s tím chce dělat? Chtěl bych mít aspoň polovinu tvého volného času![]()
Bral bych to jen jako pokus, jestli se dá zapalovací cívka vyrobit na koleně. Jiný smysl nechápu
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Máš recht, nebo to lupnout z nějkého vrku co stojí u cesty, těch je taky dost a za dáčo. Mám na mysli ty co už nemají ani SPZ, abych nebyl podezříván z nabádání k nějakým nekalostem.Ilem píše:tbest píše:
Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Opravdu nechci a nebudu vysílat. Pouze mi tato technologie chybí na jednom udělátku. Cílem je energie. Nemohu se zde rozvášňovat o konkrétnostech, neboť to není příliš kosher. Střípky na sw500@seznam.cz
- Barbucha
- Zasloužilý člen
VF je široký pojem a při 600W žádná sranda, v jakém frekvenčním pásmu by to mělo být, jaké by mělo být impedanční zakončení a pod? Moc neznámých.jarda ovčák svitavy píše:Nevíte o schopném radioamatérovi ? Nevíte, kde sehnat vf zesilovač? Tak 600w???
- Barbucha
- Zasloužilý člen
Zesilovač nebo generátor? a pokud zesilovač z jaké vstupní úrovně?jarda ovčák svitavy píše:21mhz, 600w 220v na výstupu. Sranda to opravdu není, jsem si toho vědom.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Eusa Think :ethink:](./images/smilies/eusa_think.gif)
![Bye :bye:](./images/smilies/icon_bye.gif)
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele: