Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Barbucha
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Re: Zdravím

Příspěvek od Barbucha »

laik píše:Přeji pěknej večer.
Potřebuju poradit...Občas mám práci někde kde není el.a potřebuji míchadlo nebo el kladivo.a pod. uvažuji o koupi obyč el.centrály do 1500w. ale co kdybych si koupil místo toho jen měnič napětí, přes noc nabil jednu autobaterii a hurá na stavbu.případně si ho kabelem napíchnout přímo do auta a při spuštěným motoru abych nevymlátil baterku si sem tam něco namíchal.....když tak uvažuju ten měnič se mě může hodit aji jindy a jinde..
Dík za radu
Kup si centrálu, na aukru se občas objeví za vcelku slušné peníze. Při tomto příkonu vybiješ batrku nato šup. Vždyť si to spočítej 55AH = 1200W/12=100A -> 0.5Hodiny práce a je baterka vybitá, krom toho by jsi musel mít nikoliv autobaterii, protože ty nejsou stavěné na tento druh provozu, Musel by jsi mít trakční baterie, které jsou určeny pro pohony tj, nabít-vybít a ty nestojí 14stovek 55AH, to by jsi docela přitlačil. Takže centrálu a máš to nejlacinější a hlavně vcelku na pořád.
Akumulátor ti odejde po 500-900nabytích, tedy trakční, podle toho jak dodržuješ optimální provozní režim. Měnič na 1,5KW použiješ málokde a ty menší jsou za pár facek. Ten si můžeš pořídit k tomu. :roll: :bye:

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

dík

Příspěvek od laik »

Dík za radu
já jen že sem tak čet o těch měničích tak mě to napadlo
dobrá rada pro laika nad zlato
jinak na aukru nevím radši koupím novou přeci jen to nepotřebuji tolikrát tak něco hoby mě stačí...už du projíždět net...
bude se mě to totiž asi brzy hodit, kopu díru na hrobku a už narážím na pěknej pískovec.
ps:No a až to pojede vrznu k tomu dráták...

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

jarda ovčák svitavy píše:Díky všem, potíž vyřešena.Ještě bych potřeboval poradit se skin efektem. máte o tom někdo konkrétní informace, tedy souvislost frekvencí, průřezů, napětí, proudů,materiálů a pod. Ještě jsem se chtěl zeptat, zdali někdo nevíte o oleji, do nějž ponořují počítače jako do akvária? Skvělé chladící medium......
Viděl jsem to i s normálním stolním olejem, ale doporučuju olej transformátorový.

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Milý pepo. Chápu tvůj názor, tvůj postoj i tvé důvody. Mé důvody neznáš a nechápeš, přesto soudíš....... Když nám někdo chce pomoci v dobré věci, třebas jen radou, tak to vítám. Mám totiž potřebu ptát se. Nejsem dokonalý, a ani nebudu. Když mám být upřímný, tak jsem čekal cosi podobného. V podstatě to logicky navazuje.

Barbucha
Zasloužilý člen

Re: dík

Příspěvek od Barbucha »

laik píše:Dík za radu
já jen že sem tak čet o těch měničích tak mě to napadlo
dobrá rada pro laika nad zlato
jinak na aukru nevím radši koupím novou přeci jen to nepotřebuji tolikrát tak něco hoby mě stačí...už du projíždět net...
bude se mě to totiž asi brzy hodit, kopu díru na hrobku a už narážím na pěknej pískovec.
ps:No a až to pojede vrznu k tomu dráták...
S aukrem máš do jisté míry pravdu, leč velmi často se tam setkáš i se zbožím za poloviční cenu a dávají na to záruku. Za kouknutí nic nedáš a na centrále se toho zase až tak moc podělat nemůže, maximálně zadřeš motor, ale to by jsi to musel honit nasucho. Lovu zdar :bye:

Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

Ilem píše:.......Viděl jsem to i s normálním stolním olejem, ale doporučuju olej transformátorový.
Nevím jak dneska, ale v dávných dobách mé elektrikářské účasti na pracovním procesu, byl tehdejší trafoolej deklarován jako kalcinogenní. Nevím jak dnes, radši se na to zeptej, aby ti nenarostla ještě jedna hlava na hlavě. Žádná prdel. :ethink: :bye:

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

jarda ovčák svitavy píše:Milý pepo. Chápu tvůj názor, tvůj postoj i tvé důvody. Mé důvody neznáš a nechápeš, přesto soudíš....... Když nám někdo chce pomoci v dobré věci, třebas jen radou, tak to vítám. Mám totiž potřebu ptát se. Nejsem dokonalý, a ani nebudu. Když mám být upřímný, tak jsem čekal cosi podobného. V podstatě to logicky navazuje.
Jarda ovčák Svitavy zdravím ta . Z mojéj strani v pohode . Vzhladom na to , že mýliť sa je ludské a tie ,,súdy'' sú obojstranné , napíšem ti k tomu len tolko ,,Pojmi a dojmi'' . PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
jarda ovčák svitavy

Olej olej.. co člověk to názor. Rostlinný olej by mi vadil nejméně a doufám, že vodivostí na tom budou stejně s minerálním. Transformátorový netuším kde sehnat. Pro pepo: mýlit se je opravdu lidské. Pokud to je úplně pravda, jsem hodně lidský člověk.

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

jarda ovčák svitavy píše: Pro pepo: mýlit se je opravdu lidské. Pokud to je úplně pravda, jsem hodně lidský člověk.
Ak to o tebe tvrdia iný ludia , tak natom móže byť kus ,,pravdy'' . No ak si to o sebe myslýš ty sám , tak je o len o ,,kameni'' . PePo

jarda ovčák svitavy

Mein gott....nepochopená metafora budiž hozeným kamenem.......Buďme rádi, že jsme omylní, kdybychom nebyli, nebyli bychom.

Barbucha
Zasloužilý člen

Příspěvek od Barbucha »

jarda ovčák svitavy píše:Olej olej.. Transformátorový netuším kde sehnat....
Dával se do olejových elektrických radiátorů. :bye: :pivko:

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

jarda ovčák svitavy píše:Mein gott....nepochopená metafora budiž hozeným kamenem.......Buďme rádi, že jsme omylní, kdybychom nebyli, nebyli bychom.
Jarda ovčák Svitavy zdravím ťa . Je to ,,sranda'' , jak omyl v celéj prírode a to jak živéj , tak i neživéj funguje presne naopak . No ale budiš , nemá cenu a už ani zmysel to tu ,,rozpitvávať'' . ,,Ticho lieči'' , takže zostávam radšéj v tom ,,tichu'' , pretože možno práve Ja som tým ,,chorím'' ktorému nebolo dané pochopiť to . Mimochodom ten ,,kameň'' bol myslení ,,trošku'' ináč (nie všetky odpovede nájdeš v ,,svetóm písme'') ale to už je teraz jedno . PePo

Návštěvník

olej

Příspěvek od Návštěvník »

Jardo,transformátorové oleje dělá Paramo Pardubice,mají i e-shop.Jinak se pro chlazení používá silikonový olej.

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Jeden z kvalitních olejů je silikonový OKS-2,snese vysoké teploty a je eko.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
jarda ovčák svitavy

Pepo, ticho neléčí, ticho deprimuje. Stáhni si nějakou klasiku, třebas

protože:
Ticha si v hrobě užijeme dosyta. Pokud ovšem nechceme být mrtví zaživa.

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“