Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Solid State Electric Generator
Moderátor: rival
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Teď jsem si pročítal znovu ty popisky k patentu a nejde mi na rozum co se myslí tímto: napětí které dodává 500V na triodovou desku kostrukce 1(tím se myslí základna profilu U) A VYTVÁŘÍ S NÍ AMPLIOSCILÁTOR TŘÍDY A.
To že se ve druhé cívce bude mrskat VF proud je mi jasné ale ten zesilovač na tu triodovou desku mne trápí,v jednom vyobrazení je zesilovač VF propojen i s deskou nějakou součástkou bez popisu. Ví někdo o co se jedná?
To že se ve druhé cívce bude mrskat VF proud je mi jasné ale ten zesilovač na tu triodovou desku mne trápí,v jednom vyobrazení je zesilovač VF propojen i s deskou nějakou součástkou bez popisu. Ví někdo o co se jedná?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 28 poděkování
Amplioscilátor trídy A? je to neco podobné jako tričkonanohy (=boty), chodícíšipkabloudící (kurzor), plivač pole(anténa), frekvenční zesilovač trídy D...
Co vím, tak žádný oscilátor trídy A neexistuje, existuje jen zesilovač trídy A. Oscilace je možné navodit pomocí zesilovače jakékoli trídy. Autor asi chtel naznačit oscilátor s triodou pracující jako zesilovač ve tríde A, který se mu jednou povedlo rozkmitat. Podotýkám, že takový zesilovač je pro samostatné generování výkonu vhodný nejméne. Jako oddelený oscilátor pracuje zesilovač oscilátoru ve tríde A prakticky vždy. Pak je nutný výkonový stupeň pracující nejčasteji ve tríde B, nebo C.
(P.S. Já to taky nebral zcela vážne, a predpokládal jsem i historicko-prekladatelský vliv, ale trochu me to inspirovalo a pustil jsem hubu na špacír. Stejne jsem si však v jiných vecech kousal do jazyka. Sory prosím. )
Co vím, tak žádný oscilátor trídy A neexistuje, existuje jen zesilovač trídy A. Oscilace je možné navodit pomocí zesilovače jakékoli trídy. Autor asi chtel naznačit oscilátor s triodou pracující jako zesilovač ve tríde A, který se mu jednou povedlo rozkmitat. Podotýkám, že takový zesilovač je pro samostatné generování výkonu vhodný nejméne. Jako oddelený oscilátor pracuje zesilovač oscilátoru ve tríde A prakticky vždy. Pak je nutný výkonový stupeň pracující nejčasteji ve tríde B, nebo C.
(P.S. Já to taky nebral zcela vážne, a predpokládal jsem i historicko-prekladatelský vliv, ale trochu me to inspirovalo a pustil jsem hubu na špacír. Stejne jsem si však v jiných vecech kousal do jazyka. Sory prosím. )
Naposledy upravil(a) Akord dne stř 24 pro 2008 2:03, celkem upraveno 1 x.
Chtěl bych pouze naťuknout, že chronologiky spolu patent a nákresy nesouvisí a technicky v patentu chybí magnetron. Ten byl dílem dalších. Je třeba trochu shovívavosti. Jednalo se o francouzkočeskou spolupráci, tudíž víme, jak dopadají překlady. Ampliooscilátor je historický termín, na ty třídy jsme narazili, ale pustili jsme je k vodě.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
To je pravda. Těch neznámých tam bude víc, ale kdyby se každá pitvala elementárně, tak to nebude možné popohnat kupředu. Celé roky bychom polemizovali a vzájemně si předhazovali domněnky a argumenty, proč ano či ne.........Navíc, v tomto ohledu nebude mít nikdo dostatek erudice.Možná ten s tou pokřivenou postavou na tom kolečkovém křesle, jak za něj mluví písíčko. Možná bychom měli své obavy sdělovat celé, plnou větou, aby nám v tom mohl někdo pomoci.Jistě je zde na foru mnoho přátel, jenž by chtěli přispět svojí trochou do mlýna a ve finále nevědí, oč běží. Vystopovat naši diskusi bude i pro kgb oříškem.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Tak tak Postavit a zkoušet jen tak se něčeho dobereme,teorie je sice krásná ale většinou se od reality setsakra liší.Neznáme vlastně ani rozměry toho podstavce,tam se píše jen ocelová deska,když už o ní píšu také se tam píše o rezonanci desky v závislosti na rezonanci jádra,což mne nějak nesedí protože se jádro může dát jakékoliv tedy kovové,měď ,hliník,ocel,či jen obyčejné železo a každé má přeci jinou skladbu a rezonanci.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Rozměry desky vycházejí z potřeby.... železné krmivo průměr 30, L 210, síla nosníku 30 a magneticky vodivý matrjál...... tolik theorie. Praxe ukáže. Zkus se mrknout na tento obrázek http://www.upramene.cz/forum/files/6_773.jpg
a popřemýšlej o cívkách. Tento obrázek je chronologicky nejmladší a sloužil jako základ uznání průmyslového vzoru. .Ten text vedle vypovídá o snaze homologovat tento zdroj jako domácí generátor.text pochopitelně pokračuje...Jde o umístnění cívky 0,5 t a dalších cívek 220v 50hz.Jestli její umítnění lze logicky vysvětlit. Tento vzor jsme vynechali skrze vlnovod.
a popřemýšlej o cívkách. Tento obrázek je chronologicky nejmladší a sloužil jako základ uznání průmyslového vzoru. .Ten text vedle vypovídá o snaze homologovat tento zdroj jako domácí generátor.text pochopitelně pokračuje...Jde o umístnění cívky 0,5 t a dalších cívek 220v 50hz.Jestli její umítnění lze logicky vysvětlit. Tento vzor jsme vynechali skrze vlnovod.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Jo ještě jedno Pokud by se někdo chtěl pustit do stavby VF rezonátoru podle původního schema s tranzistorem šlo by to postavit i bez T 2N706 a to náhradou za T KU 601, parametry jsou 50V/3A a rozsah je 15-30MHz.Pokud nebude KU601 náhrada je BU406 až BU408.Jen sehnat krystal a vzduchovej ladící kondenzátor třeba ze starýho rádia na doladění frekvence.
Tady je ten původní VF rezonátor.
Tady je ten původní VF rezonátor.
Měl jsem někde kontakt na ruský peltier 800w. 250 až 400w jsem viděl v usa nabídce. Obráceně se jim nechtělo a tudíž ztratily kouzlo. Chlazení peltierem klidně. Musela by se však zvětšit teplosměnná plocha pomocí hvězdice z mědi, případně jakkoli podobně. Zkrátka, aby se těch článků tam nacpalo co nejvíce. Pokud se budeme bavit o ekonomice, chladící agregát zcela vítězí a zřejmě vyhraje i s výkonem . Přiznám se však, že v tomto toho mnoho nevím, snad nějaký rádce poradí......
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Jestli můžu ,tak co takhle zkusit pro začátek obyčejnou protékající vodu.(zatím)Bez chladící spony přímo otvorem třeba příčným.To by nedostupný být nemělo.Skupenský teplo umí svý.-40 asi by bylo drahý.Nebo jinou kapalinu a tu ve vhodném zařízení předchladit třeba ve starém mrazáku když to musí být. (ovšem to by vyžadovalo nucený oběh té kapaliny)
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Ještě něco k cívkám
Něco k indukci.
To je pravda. Tekoucí voda z hadice zahradní má takový chladící potenciál.......až běda!! Tak jsem to i myslel, pokud by ten tepelný spád nebyl extra důležitý. Pro případ nedostatečnosti teplosměnné plochy mám připravenou vrtulku z elektromotoru hliníkové litiny, jenž disponuje stejným průměrem jako jádro a je k nalisování. Tímto bych zvětšil plochu k chlazení tou hadicí zahradní na desetinásobek. Tento systém by byl kompaktibilní se systémem mrazící kapaliny... na této teorii pracuji. Pro aquarius.. jak silný drát použiješ na ten el magnet??