Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Solid State Electric Generator

Praktická část fóra.

Moderátor: rival

Odpovědět
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

No vzhledem k velikému počtu závitů 0,1 nebo 0,2mm.Ještě to musím spočítat.Dcerky maj po novém roce praxi tak mi nechaj udělat ty kostry cívek z porcelánu bez glazury.Jak jsem jim řekl o co jde tak mi sdělili že něco podobného se používá v peci jako dilatace mezi jednotlivími patry,porcelán se skládá na sebe na takových platech a to je mezi nima.Jen na rozdíl od cívek nemají středovou díru a jsou trochu větší,tak by to tam mohli zbastlit. ;)

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše: Kdybychom se tvářili opačně, nebyl by jediný důvod cokoli dělat. No ne??
Stačí se opačne tvárit. S tím KU601 mnou otrásla zima. Kdysi jsem se pokoušel udelat s tím vysílač, ten tranzistor je tak sotva na 10W výkonu pri pár MHz. Je mi jasné, že autor schémy si hraje místo s tranzistory pouze s tužkou a težko nejaký vysílač postavil. Ta schéma je tak na 200mW soude podle emitorového odporu a napájení.

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

I když chápu, že bez patřičného schémata to nebude patřičně rezonovat, tak tohle není důvod tvářit se opačně. ;) Pro mne ne. Ale mohl by jsi jako člověk, co o tom něco ví navrhnout schéma....... nějaké jednoduché, blbuvzdorné. Útěchou ti může být, že kdyby to náhodou chtělo zafungovat, tak z toho bude takový průser, že se budou všichni dlouho bavit. A když ne, tak si to odfajfkujem a pojedem dál.Pro aquarius :Můj guru mi navrhnul kolem 800 závitů a 0,7 drát. Po neděli to upřesní, tak uvidíme.

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše:...nějaké jednoduché, blbuvzdorné...
Tohle bych vždy takhle rád. Vetšinou jde ale o utopii, a poteší už složitost velikosti autobusu, když jsou i vetší ozruty. Dneska naopak zase nedostaneš koupit ani porádný nožík. Takový porádný a blbuvzdorný, vetšinou nerez, co nejde vhodne naostrit. Výrobci, obchodníci a obecne zákazníci to flákají a já to mám pak rešit..., jako že se to pokazilo, nebo to nejde, jak by melo. Mezinárodní hymna. Asi mi zustane lopata, aby se bylo aspoň o co oprít, šroubovák vychází z módy.

jarda ovčák svitavy

Já vím, že chci v dnešní době zázraky......Ono vlastně dnes nic moc nejde a ve všem je potíž. I koupit kloudný šajzpapír je umění. Jsme zasekaný a pak člověk nemůže čekat zázraky. Krade se čas , a to je problém....

Aquarius1
Zasloužilý člen

Tak na konec

Příspěvek od Aquarius1 »

Tady je originál schema,asi si taky autor hrál jen s tužkou.
Odkaz:http://www.rexresearch.com/meyernmr/meyer.htm

Ostatně už to tady na foru je.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
jarda ovčák svitavy

Korektní zřemě bude, ale na měděnou tyčinku, 9 voltíků a pár vatíků. Proto jsem od začátku řinčel řetězy, aby se to nepletlo dokupy. Na železo bude třeba fortelnější udělátko. I když tomu tolik nehovím, tak si myslím, že tudy asi ne. ASI! Myslím si, že to vyšší výkony nezvládne. Navíc je nutné obořit se na 1200gr hmoty 400w vf, takže si přepočítej waty na hmotnost svého železa. Ty budeš dle mého potřebovat. Nebo, hlavy pomazané, poraďte.Nechci ti kopat hračky do kanálu, moje přirozenost křičí: joo, udělej to, vyzkoušej to, ať se práší za kočárem,vyhoď ty jističe v temelínu.......ale ten uvážlivý vůl, kdesi uvnitř mumlá, že to bude málo. Bojím se jen, že těm pomazaným nevydržely játra tu liturgickou zátěž......Jinak by poradili
...---... ...---... ...---...

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Možná že jo možná že ne,nikde přeci není napsáno že je to i jako koncovej stupeň.Ale to už řešit nechci

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Je to tam psáno. Bobine je cívka ( http://www.slovnik.cz ). Je to na měď - to poznáš podle kmitočtu - na to nepotřebuješ ani translátor, a těch pár watíků do mědi by to na tomto kmitočtu skutečně mělo zvládnout. Se železem to bude horší. Vyšší kmitočet, větší výkon,... Myslím, že nejlíp by to zvládal klistron, ale neznám nikoho, kdo by s nima uměl pracovat. Snad to Pepa zvládne tím fázovým závěsem (PLL)

"Dum spiro spero"
Ciceron
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

Zdravím všetkých zanietených.
Pozrel som si patent tohoto generátora a nerozumiem vašim rečiam o stovkách Watov do budiacej cievky na frekvencii 21 MHZ. Tá cievka má za úlohu vytvoriť VF magnetické pole 10 mT slovom miliTesla. Tak načo také obrovské výkony? Tie stovky Watov je potrebné na ohrev jadra a na to je tam magnetrón. Alebo som niečo prehliadol? Ak áno, prosím o odpustenie.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

NMR a jiné druhy stručně

Příspěvek od la »

Principy.Třeba to pomůže. :oops: bodík pro elektra za to že trefil hřebíček na hlavičku. :good:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Bodík i ode mne.Taky si myslím že VF má jen rozkmitat ne rozžhavit do ruda.

jarda ovčák svitavy

Rozkmitat, nežhavit. Pak je třeba někoho, kdo odvodí vstah hmotnosti a nezbytně nutný výkon rezonančního okruhu. Jestli bude stačit pár watíků, pak je vyhráno.Myslím si však, že výpočtem to jde. Dokonce to je v pramenech, jenž jsem zveřejnil. Abych nezapomněl. Univerzálním vlastníkem meyerového duševního vlastnictví je...... Toshiba. Dnes mi to volali. Myslel jsem si, že toshiba dělá foťáky, mixéry a kazetové gramofony......japonsko je daleko...

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

toshiba...

Příspěvek od martin11 »

....dělá kde co....noteboky...kopírky....ale foťáky ne....je to jedno co dělaj....proč píšu...není něco na stránkách tošiby.....večer se doma juknu...mám známýho u kopírek...zeptám se jak to tam vedou....ale možmá to bude uplně jiná divize....prověřím...m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
jarda ovčák svitavy

Ohledně nmr. Prosil jsem na začátku o nelaškování s tímto fenomenem. Jednak se prd dozvíte, neboť 99% informací je vázáno na mri, tedy bych zdůraznil imaging, což nám je zcela a nepochybně k ničemu. Na druhou stranu to není zas tak od věci, neboť úředníci bezpečnostního úřadu, jenž mají za úkol detekovat a potírat všemi prostředky veškeré zdroje ionizujícího záření mají houbeles na práci a bude jim čest prověřit vaše soukromí včetně všech kontaktů. Pokud tedy otevřeně, pak otevřeně. Vím o čem mluvím, Varoval jsem s předstihem. V tomto oboru vládnou přísné škatulky a demokratické principy vč presumpce neviny jsou v tomto koutě bohužel neznámé. Vítejte do klubu. Nmr i mri jsou vedeny ofic jako zdroje ion záření.Jste registrovaní, použijte sz, a otevřeně se bavte o konstruktivních věcech.

Odpovědět

Zpět na „Dílna“