Klamal by som , keby som tvrdil že viem gde ,,Armko" predávajú , no nebudem klamať ak povim , že mi to zohnal moj priaťel ,,z klubu" a to v časoch , keď ešte ,,ludia boli luďmi". Používa sa to v hutiach ako anoda pri elektrolytickéj výrobe čistého 99,96% Fe . Mimochodom velmi často zabúdanou vlastnosťou v súvislosti s Fe je , že od 768 st.C smerom hore je nemagnetické . Pre ,,Obchodníka s časom" sú peniaze bezcenným platidlom (tie majú hodnotu len pre ,,chudobu a ich otrokou"), pretože v ,,našom svete" je len jedna jediná platná mena a tou je pohoda v duši . Takže teraz keď cenu ,,nášho času" poznáš , nakúpiť si ho môžeš už aj sám a to i pre seba a v množstve podla vlastného uváženia . Pri akých ,,zlavách" to bude , tak to záleží len od teba . No pri výbere svojích ,,zláv" nezabúdni , že v tomto svete nič nie je zadarmo . Pepejarda ovčák svitavy píše:...Kde se to dá koupit, nevíte??pepo?? Kde se dá nejlevněji koupit čas?? Dávají množstevní slevy??...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Solid State Electric Generator
Moderátor: rival
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Jardo,jarda ovčák svitavy píše:Vždyť já vím...... Cena úplně čistého železa je jako za stříbro. Za 1200gr se mi nechce vyhazovat zbytečné peníze. Navare, vem si, že ty toho času máš opravdu málo. A budeš mít ještě méně, až začneš z domku budovat poplužní dvůr....Jsem moc rád, že si najdeš chvilku na forum. Můžeš totiž k tomuto říct více, než si umíme představit. Chtěl jsem tě poprosit o rozvedení toho termínu že se ze železa stává voda. to by mne zajímalo. Zkus to maličko přiblížit i nám, diletantům..
Kouknu na jaké složení má konstrukční „Fe bláto“ a kolik tam je příměsí.
Stejně ta tyč je součástí jednoho magnetického obvodu s mezerou.Není potřeba Rolse Royce aby se člověk dojel kam potřebuje:-) Času mám málo, to je fakt ale je to tím že se montuji do všeho jak už jsem napsal. Být blbej a nešikovnej tak sedím u TV nebo v parlamentu, chroupu čipsy a na záchodě mám tapety ze stokorun
Na změnu chování magnetických vlastností železa vlivem předmagnetizace (to je těch 0,5T min) odpovím ale to potřebuji dostudovat abych to mohl dobře vysvětlit. Nastávají zde magnetické změny na úrovni jednotlivých elektronů obíhajících jádro atomu, proto třeba je kolem drátu kterým protéká elektrický proud magnetické pole a pohybujemeli vodičme v magnetickém poli objeví se na něm napětí. Hodně je v knize magnetická pole a látky co tuším posílal Berky a kterou jsem nakopíroval na fórum.
Měj se.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Zasloužilý člen
Ahoj,berky píše:Také jsem rád, že je navar zpět a tímto ho srdečně zdravím.
S tou čistotou Fe si tak jistý nejsem. Je to nutné? - podle všeho se s tím moc nes..li. No i když kvůli možnému vzniku divotvorných izotopů po ozáření alfa nebo neutrony je to možná namístě. Pro inspiraci: stačí dát do hliníkového obalu silný alfazářič a je na světě solidní zdoj neutronového záření. jen doufám, že to nebude chtít někdo zkoušet
taktéž Tě zdravím. Sdílím s Tebou názor že na sokl a tyč není potřeba čisté železo. Jaké tam bude záření s tím už si tak jistý nejsem, zajímalo by mne jestli se lithium může chovat jako hliník. Kouknu do knihy ohledně druhů ionizujícího záření, tam by to mělo být uvedeno. Tuším že lehké kovy (voda, vosky oleje) se spíše využívají jako lapač neutronů. Průšvihů už bylo spousta když se otočily stínící destičky. Taky ta doba nabuzení 15min koresponduje s dobou životnosti neutronu (914sekund). Vím co je úředničiny a povolení kolem obyčejného alfa zářiče. Není potřeba konfrontace s někým (úředníkem) kdo to má v popisu práce, jak už tady tuším psal Jarda.
Měj se
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Předmagnetizace
NAVAR napsal: Základní princip je už známý dlouho, použití Lithia pro přeskokovou hladinu, použití předmagnetizace a vyšší frekvence, dále pak magnetronu jsou už jenom „třešně na dortu“ co tam pře lety Meyer doplnil.
Tak ta předmagnetizace je opravdu třešnička,atˇ už použijeme na předmagnetizaci cívku se stejnosměrným napájením nebo použijeme permanentní magnet ,funkce je stejná,proud se zvýší a to dost.Jen v případě magnetu je potřeba vyzkoušet který pol magnetu přiložíme k tyči ,jeden proud sníží druhý zvýší.Použití prstencových magnetů je na nic jelikož po navléknutí na tyč se nic neděje,chce to magnety které normálně přiložíme k tyči a to co nejblíže k výstupu z teflonového pouzdra.Tím by se dala vyloučit ta předmagnetizační cívka nakreslená na nejmladším schematu.Pokud magnet dáme na držák pod cívky taky se nic neděje nebo by to chtělo hodně silnej ale jednodužší se mi zdá magnetovat tyč a ne celek.
Tak ta předmagnetizace je opravdu třešnička,atˇ už použijeme na předmagnetizaci cívku se stejnosměrným napájením nebo použijeme permanentní magnet ,funkce je stejná,proud se zvýší a to dost.Jen v případě magnetu je potřeba vyzkoušet který pol magnetu přiložíme k tyči ,jeden proud sníží druhý zvýší.Použití prstencových magnetů je na nic jelikož po navléknutí na tyč se nic neděje,chce to magnety které normálně přiložíme k tyči a to co nejblíže k výstupu z teflonového pouzdra.Tím by se dala vyloučit ta předmagnetizační cívka nakreslená na nejmladším schematu.Pokud magnet dáme na držák pod cívky taky se nic neděje nebo by to chtělo hodně silnej ale jednodužší se mi zdá magnetovat tyč a ne celek.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Re: Předmagnetizace
Ještě poznámka k případné předmagnetizační cívce,chová se jako magnet(tedy pokud je napájena stejnosměrně,s tím se taky počítá) má sever a jih.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
Re: Předmagnetizace
Díky za reakci,
On ten princip je znám někdy od 70-tých let, jak tady Jarda ovčák dával ten francouzský návod. Trochu mi to připomíná i ten podkovový magnet s nevodivou podložkou a přemostěním na kterém je pak měřitelné napětí. Nicméně abych moc nekecal potřebuji ještě sednout nad nákresy a pár knih abych si v tom udělal jasno a nemlžil a nemystifikoval. Z nákresů mám však nutkání že magnetizační cívka je na 50Hz/230V a to z důvodů jak je velká a pro dosažení indukce. Toto jsem psal Jardovi:
Takže pokud jsem se nezmýlil ve výpočtu tak v patentu je uváděná minimální magnetická indukce 0,5T (tesla) to znamená že pro napájení 230V/50Hz.
Tudíž na velkou magnetizační cívku pro jednotlivé hodnoty magnetické indukce bude potřeba:
Indukce Počet závitů průměr drátu
- 0,5T 2000 0,34mm
- 0,7T 1500 0,45mm
- 1,0T 1000 0,7 mm
- 1,3T 800 0,85mm
- 1,5T 700 0,97mm
- 2,0T 500 1,4mm
Takže abychom se trefili "mezi kozy" a mohli případně pár závitů pro zvýšení indukce odmotat a přitom drát tepelně nepřetížit navrhuji namotat 1200 závitů průměrem 0,8mm, to by se mělo vejít do okénka cívky 30x40mm.
Ta magnetizace by šla udělat i stejnosměrným napětím, otázka je co bylo opravdu použito. Pak by ale pro napájení bylo nutno změnit velikost napětí. Teoreticky kdyby tam bylo 1000závitů průměru 0,8mm tak by pro magnetickou indukci 0,5-2T stačilo napětí od 2 do 5Voltů ale pozor mám to spočítáno nahrubo přes palec.
No co, namotal bych to jak jsem napsal a buď by se použila stejnosměrná a nebo střídavá magnetizace. Podle nákresů to vypadá stejně na střídavou magnetizaci 220V.
Jinak celé mi to trochu připadá jako transformátor na C jádře s mezerou a nebo třeba MEG ale na trochu jiném, principu. Jediné co mi zbývá je se opravdu hlouběji zamyslet, škoda že nemám možnost s někým otevřeně diskutovat myšlenky. Dost mi to pomáhá a někdy se z vícero mozků rodí skvělé nápady.
Měj se
On ten princip je znám někdy od 70-tých let, jak tady Jarda ovčák dával ten francouzský návod. Trochu mi to připomíná i ten podkovový magnet s nevodivou podložkou a přemostěním na kterém je pak měřitelné napětí. Nicméně abych moc nekecal potřebuji ještě sednout nad nákresy a pár knih abych si v tom udělal jasno a nemlžil a nemystifikoval. Z nákresů mám však nutkání že magnetizační cívka je na 50Hz/230V a to z důvodů jak je velká a pro dosažení indukce. Toto jsem psal Jardovi:
Takže pokud jsem se nezmýlil ve výpočtu tak v patentu je uváděná minimální magnetická indukce 0,5T (tesla) to znamená že pro napájení 230V/50Hz.
Tudíž na velkou magnetizační cívku pro jednotlivé hodnoty magnetické indukce bude potřeba:
Indukce Počet závitů průměr drátu
- 0,5T 2000 0,34mm
- 0,7T 1500 0,45mm
- 1,0T 1000 0,7 mm
- 1,3T 800 0,85mm
- 1,5T 700 0,97mm
- 2,0T 500 1,4mm
Takže abychom se trefili "mezi kozy" a mohli případně pár závitů pro zvýšení indukce odmotat a přitom drát tepelně nepřetížit navrhuji namotat 1200 závitů průměrem 0,8mm, to by se mělo vejít do okénka cívky 30x40mm.
Ta magnetizace by šla udělat i stejnosměrným napětím, otázka je co bylo opravdu použito. Pak by ale pro napájení bylo nutno změnit velikost napětí. Teoreticky kdyby tam bylo 1000závitů průměru 0,8mm tak by pro magnetickou indukci 0,5-2T stačilo napětí od 2 do 5Voltů ale pozor mám to spočítáno nahrubo přes palec.
No co, namotal bych to jak jsem napsal a buď by se použila stejnosměrná a nebo střídavá magnetizace. Podle nákresů to vypadá stejně na střídavou magnetizaci 220V.
Jinak celé mi to trochu připadá jako transformátor na C jádře s mezerou a nebo třeba MEG ale na trochu jiném, principu. Jediné co mi zbývá je se opravdu hlouběji zamyslet, škoda že nemám možnost s někým otevřeně diskutovat myšlenky. Dost mi to pomáhá a někdy se z vícero mozků rodí skvělé nápady.
Měj se
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
pro:NAVAR
Ahoj.Tak v tom transformátoru s mezerou čili meg se shodnem taky mi to tak připadá.Koukám na ty výpočty a napadlo mne že tady jde o průměr 30mm(tyč) takže by to asi muselo být trochu jiné,nevím v tomhle se nevyznám.A ještě by mne zajímalo jak veliké by měli být ty sběrné cívky aby se nehřáli a přitom byli schopny odevzdat výkon,v tom schema se vlastně odvádí proud z tyče a budící cívky.Dnes jsem do toho pustil 230V no a vrčelo to jak hodně rozlobenej pes,budící cívka v pohodě ale ty dvě v jednom se pěkně zahřáli tak jsem to raději vypnul.Na tom modelu si jen ověřuji zjištěné informace ale už bastlím skutečnou velikost.Taky mne napadlo tu předmagnetizační cívku navinout přímo na stativ pod cívky,udělat tam výřezy z obou stran zaizolovat a navinout cívku a stativ mrsknout na nožičky ale to je hudba budoucnosti. Pak ještě k té předmagnetizaci myslím tuhle cívku z chronologicky nejmladšího obrázku schema.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
To odstínění není vůbec bezpředmětné nikdo pořádně neví co to dělá to je fakt.Ale k těm cívkám,já osobně si myslím že pokud budeme stavět a to dělám,musíme ty sběrné cívky zapojit do schema jsou jeho součástí a pokud tam nebudou je to jako jízda bez motoru,auto máme ale nemá motor ani brzdy a budeme tlačit do kopce,pokud jsem to dobře pochopil tak právě v těch cívkách se násobí proud vyvolaný transmutací Fe 56 na 54.Jsou součástí systému jako takového a nelze je ignorovat!Právě tam se vytvoří přebytek který je pak možno využít k sycení budícího okruhu a následého využítí.Je jasné že tomu pomáhá to Vf ale ne úplně je to jen budič ,či nabuzovač nebo laicky řečeno ""jízda z kopce" která napomáhá,a to ostatní je stroj "motor"bez kterého se neobejdeme.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Pokud by emise těch škodlivých částic stála za řeč, pak by se jednalo o nejúžasnější vynález všech dob.K těm cívkám....kdyby bylo po mém, zkusil bych použít princip cu generátorku na fe generátor. Nejdříve zkusit bez magnetu pustit vf. Pak tedy s magnetem, pak s magnetronem a ostatními okolostojíčnostmi. Pak se uvidí....
prvy dojem
Neda mi nenapisat sem moj prvy dojem ohladne AC cievky(magnetu) v tomto stroji. V pripade ze ocakavany jav produkcie elektronov je zavisly od velkosti mag pola aj od frekvencie , je mozne ze AC cievka (magnet) umoznuje aby v urcitom mieste priebehu sinusovky doslo na kratku dobu k splneniu podmienok pre dany jav. Dalej velkost magnetickej indukcie asi nebude rovnaka v celom objeme zeleza (pri povrchu viac, v strede menej) takze pomocou premenliveho pola mozu byt podmienky postupne splnene v celom priereze.
Konec dojmu
Konec dojmu
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 28 poděkování
Jen doufám, že v souvislosti s magnetronem je jasno, že 2 plechy s mezerou 0.1mm, nekdy i méne nepredstavují pro magnetron stínení, taková šterbina to umí vyzárit. Na drvírkách od mikrovlnky je proto šterbina lambda/4, která zabezpečí odraz i pri nedokonale tesných dvírkách. Jiná možnost je zapájet to cínem, pochybuju však, že by se to komusi chtelo, prípustné jsou jen oka/díry aspoň asi 10x menší, než (vlnová délka magnetronu lambda)/4.
Jinak ne nepravdepodobný pokus o grilování zaživa.
Jinak ne nepravdepodobný pokus o grilování zaživa.