Jo a ještě závěrem, až to bude hustý, bych se s toho humusu pokusil vytáhnout to stříbroIlem píše:Jako když se těží sůl z moře. Voda se nechá rozlít v šíroých mělkých nádržích a pak už se nechá pracovat slunce.
Jako fotograf máš určitě fotografické kádinky. Jde o to mít co největší plochu odparu. Pokud to chceš urychlit, dej to do bedny a přikrej sklem. Sklo se musí svažovat k jednomu rohu, protože tamtudy bude odtékat odpařená voda.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Pro neználky(potřebuji vědět.....)
- la
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1854
- Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
- Bydliště: Brno
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Re: úúlně nejlevnějc
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1140
- Registrován: pon 28 lis 2005 1:25
- Bydliště: Praha
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
stříbro
Kdyby to bylo černobílé, tak z 1l dobře nasyceného ustalovače se nechalo vytáhnout docela dost stříbra elektrolyticky. Z negativů a papírů, černobílých, bylo 1 - 1,5% stříbra z celkové váhy matriálu. Nevím ale, jak to je u barevného materiálu, ale jistě tam taky něco bude a jistě je škoda to vylévat do kanálu, a platit za likvidaci, to juž vůbec.
Jeff
Jeff
- jeff
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1140
- Registrován: pon 28 lis 2005 1:25
- Bydliště: Praha
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
enzymy
A jsem tady zase, tentokrát hnán potřebou vyrobit ze škrobu nějaký ten zkvasitelný cukr. Takže potřebuji sehnat spojení na výrobce, nebo distributora těchto zcukřovacích enzymů: Amyláza a amyloglukózidáza.
Abych si spolu se Závišem mohl zazpívat:
Rejpu se v zemi, dobývám brambory,
to v sobě mívám i trochu pokory
Až ty brambory tu všechny sesbírám,
do měděnýho kotle je natřískám
Udělám z nich rum,
bude ho plnej dům.....
Díky!
Jeff
Abych si spolu se Závišem mohl zazpívat:
Rejpu se v zemi, dobývám brambory,
to v sobě mívám i trochu pokory
Až ty brambory tu všechny sesbírám,
do měděnýho kotle je natřískám
Udělám z nich rum,
bude ho plnej dům.....
Díky!
Jeff
Nevíte někdo, jak získat více info o této nádherné hračce?? Kamarád mi odkaz poslal k ježíšku a já se v noci odkopávám a občas i..........http://www.thermo.com/com/cda/landingpa ... 77,00.html
http://www.hukos.cz/jarda ovčák svitavy píše:Nevíte někdo, jak získat více info o této nádherné hračce?? Kamarád mi odkaz poslal k ježíšku a já se v noci odkopávám a občas i..........http://www.thermo.com/com/cda/landingpa ... 77,00.html
- poota
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 5830
- Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
- Bydliště: Praha
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: enzymy
Jeffe, třeba Ti pomůže, co píše Hokr ve své čarodějnické knize:
"Zcukerňování je chemická změna (prováděná nejvíce v kvasném průmyslu) škrobu v cukr sladový účinkem diastázy; jako zcukerňovacího činidla se používá nejvíce sladu; v lihovarech sladu zeleného, který zde zcukřuje škrob cizí (bramborů, obilí); v pivovarech zcukerňuje diastáza sladu škrob ječný ve sladu obsažený. Zcukerňování není reakcí kvantitativní, tj. vedle maltózy vzniká také dextrin (na 4 díly maltózy 1 díl dextrinu); proto v lihovarech nesmí být diastáza porušena, aby během kvašení se dextrin zcukernil v zkvasitelný cukr (jinak by přešel do výpalků; v pivovarech se varem mladiny diastáza zničí a dextrin dodává pak pivu výživnosti (chlebnatosti)."
Z dob dávno minulých, kdy jsem to prakticky prováděl, si jen matně vzpomínám, že se to muselo zahřívat pomalu na určitou teplotu, pak rychle na nějakou další, potom se to nechalo zchladnout zase na nějakou teplotu, kde to muselo na ní jistou dobu zůstat a pak se to rychle chladilo pod určitou teplotu. Ale to je asi tak vše, co mi z toho uvízlo - přesný popis už dávno nemám. Ale držím palce - poota
"Zcukerňování je chemická změna (prováděná nejvíce v kvasném průmyslu) škrobu v cukr sladový účinkem diastázy; jako zcukerňovacího činidla se používá nejvíce sladu; v lihovarech sladu zeleného, který zde zcukřuje škrob cizí (bramborů, obilí); v pivovarech zcukerňuje diastáza sladu škrob ječný ve sladu obsažený. Zcukerňování není reakcí kvantitativní, tj. vedle maltózy vzniká také dextrin (na 4 díly maltózy 1 díl dextrinu); proto v lihovarech nesmí být diastáza porušena, aby během kvašení se dextrin zcukernil v zkvasitelný cukr (jinak by přešel do výpalků; v pivovarech se varem mladiny diastáza zničí a dextrin dodává pak pivu výživnosti (chlebnatosti)."
Z dob dávno minulých, kdy jsem to prakticky prováděl, si jen matně vzpomínám, že se to muselo zahřívat pomalu na určitou teplotu, pak rychle na nějakou další, potom se to nechalo zchladnout zase na nějakou teplotu, kde to muselo na ní jistou dobu zůstat a pak se to rychle chladilo pod určitou teplotu. Ale to je asi tak vše, co mi z toho uvízlo - přesný popis už dávno nemám. Ale držím palce - poota
Chtěl bych se zeptat, zdali někdo nemáte myšlenku O odstranění většiny h2o z jablečného či jiného moštu. Já pokusně vyrobil jablečný, hruškový, švestkový mošt a z něj odpařením syrup. Je to neuvěřitelná dobrota, jen těch hodin odpařovýní je hodně. Nešlo by to nějak vymrazit, rozstřikovat ve vakuu a nebo nějak jinak?? Zkuste se zamyslet, kterak 80% vody odstranit z moštu.....
Vymraz to a maš istotu , že neporušíš ani esenciálnu a ani vitamínovú časť produktu . Krištáliky ľadu neoplachuj vodou (,,rozbieš" aromu) ale malou častou nevymrazeného no vychladeneho produktu . Až 80%-tná redukcia objemu vody v produkte je touto cestou v domácich podmienkách nesplnitelná hranica . Nad 35%-nú cukornatosť nemusíš pasterizovať ale produkt musíš dobre uzavrieť - utesniť v obale (flaše , zav.poháre atd.) , pretože je čiastočne hydroskopický , takže by sa na hladine pod uzáverom ,,sám riedil" a následne by ,,ožil" . UV žiarenie (no plaťí to aj pre volný kyslík v produkte) , ktore je súčasťou denneho svetla narušuje - rozkladá prírodné farbyvá a esencie v produkte , takže dlhodobé uskladnenie buď v tmavých obaloch alebo len v tmavéj miestnosťi . Plniť až po vrch , pretože vzduch (kyslík) nad hladinou ,,rozbía" pôvodnú aromu a podporuje ,,život" v nepasterizovanom produkte . Pepejarda ovčák svitavy píše:Chtěl bych se zeptat, zdali někdo nemáte myšlenku O odstranění většiny h2o z jablečného či jiného moštu. Já pokusně vyrobil jablečný, hruškový, švestkový mošt a z něj odpařením syrup. Je to neuvěřitelná dobrota, jen těch hodin odpařovýní je hodně. Nešlo by to nějak vymrazit, rozstřikovat ve vakuu a nebo nějak jinak?? Zkuste se zamyslet, kterak 80% vody odstranit z moštu.....
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 444
- Registrován: čtv 11 led 2007 0:55
- Dostal: 1 poděkování
Silicon Rectifier
Asi jsem úolně blbé, nebo neumím hledat. Prosím odborníky o radu čím je možné nahradit SK 3606. Jen jestli to někoho z vás trkne do očí.
Parametry:
V(RRM)(V) Rep.Pk.Rev. Voltage=200
I(FSM) Max.(A) Pk.Fwd.Sur.Cur.=300
V(FM) Max.(V) Forward Voltage=1.5
I(O) Max.(A) Output Current=15
Package=DO-5
Military=N
Děkuji.
Tom
Parametry:
V(RRM)(V) Rep.Pk.Rev. Voltage=200
I(FSM) Max.(A) Pk.Fwd.Sur.Cur.=300
V(FM) Max.(V) Forward Voltage=1.5
I(O) Max.(A) Output Current=15
Package=DO-5
Military=N
Děkuji.
Tom
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 434
- Registrován: čtv 19 črc 2007 11:52
- Bydliště: Banskobystrický kraj
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Re: Silicon Rectifier
http://www.datasheetarchive.com/pdf-dow ... 35683.htmltbest píše:Asi jsem úolně blbé, nebo neumím hledat. Prosím odborníky o radu čím je možné nahradit SK 3606. Jen jestli to někoho z vás trkne do očí.
Parametry:
V(RRM)(V) Rep.Pk.Rev. Voltage=200
I(FSM) Max.(A) Pk.Fwd.Sur.Cur.=300
V(FM) Max.(V) Forward Voltage=1.5
I(O) Max.(A) Output Current=15
Package=DO-5
Military=N
Děkuji.
Tom
- la
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1854
- Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
- Bydliště: Brno
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
To víš že bych to zkusil ale nemám teď žádný zesilovač v provozu ,pozor výstup musí být zatížený(příměřeně)bez zátěže to nemaj zesilovače rády,aspoň ty moje,jak někdo neznámý u mě doma zjistil a šup s tím do kouta,bude to mít výhodu naladí se to samo,podle vlastností jádra.jarda ovčák svitavy píše:Chápu sice, že nejsem in v odmítání žabomyších půtek, nicméně jsem se chtěl zeptat, jestli jste někdo nepřemýšleli o tomto???:Fedback Iv.doc
Nebo jste to někdo zkusili? Láká mne to a nevím dost dobře proč....
- la
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1854
- Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
- Bydliště: Brno
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
sháním recept
Sháním recept na urychlení marinování masíčka a zeleniny pomocí ultrazvuku,byla na foru o tom zminka,ale nějak to nemůžu najít,. No nesouvisí to zrovna s VE ale mlsná je mlsná.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1546
- Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
- Bydliště: Trnavský kraj
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: sháním recept
pozri:la píše:Sháním recept na urychlení marinování masíčka a zeleniny pomocí ultrazvuku,byla na foru o tom zminka,ale nějak to nemůžu najít,. No nesouvisí to zrovna s VE ale mlsná je mlsná.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... zvuk#35888