Zdravím Zdeňku, nebyl bych si tím tak jistý. I my jako osoby se možná mužeme nafukovat, bez toho , abychom to poznali. Jde o to, co určuje délku. Je odvozená od svetla, predtím od platinoiridiové hole. To však stále nic neznamená, pokud se metrika prostoru muže menit bez toho, abychom to zjistili. Samozrejme je pak otázka zda, a co je prostor. Nechci nic tvrdit, ale až tak moc jednoduché se mi to nezdá.xzzzx píše:...Můžou se rozpínat max Galaxie.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Magnetické Pístové Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Re: Gravitace hlavně pro Karbana
Mimo téma (offtopic)
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Re: dotaz
Zdravím, martin11,martin11 píše:...zdravím adambenda...a prosím....je možné dát do tveho simulatoru...počítačového ... neodym N42 o rozměrech 20x20x10 magnetováno na větší plochu....
...mám tento magnet....k dispozici a nevím jak na něj....muj zobrazovač nestačí.......prosím , je možné siločáry z plochy i z boku..???....děkuje martin11
p.s a k zobrazení přidat měřítko v mm nebo cm...problem je , že siločáry jsou delší než 12 cm... děkuji m11
i když asi nesplním tvůj požadavek úplně, posílám, čeho jsem schopen.. Snad nevadí "kompasky" místo siločar, vykreslování přímo siločar ještě nemám hotové..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
siločáry
děkuju adambenda....pokusim se to vytisknout a siločáry domalovat a pak se asi budu ptát dále hlavně na síly, které tam působí.zeptám se jen informativně.....jaká síla....nebo jak to zjistím matematicky....musí působit, aby se magnety dotkly + na + a jaké je tato síla např...ve vzdálenosti 1mm 2mmm 3mm až 20 mm...asi víš kam mířím....k pístům motoru...nejsem schopen to změřit...plácám se s tím už 14 dní a žádné seriozní výsledky, zejména do vzdálenosti 10mm.!!!..potom to už není takový problem...jedná se o neodym N 42 20x20x10 magnetovaný na plochu 20x20...tak jak je to na zobrazení v tvojí příloze.nevím jestli existují nějaké tabulky, či podobná pomůcka.....děkuju, ...martin11 ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
... věřím, že se " TO " povede ......
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Gravitace a magnetizmus
Díky martin11,martin11 píše:...jen někteří jedinci žijí v tom, že gravitace a magnetismus je zaměnitelný a tudíž z hlediska fyziky stejný jev.... ...sedíč na kolotoči a působí na tebe gravitace....když se to bude točit trochu lépe tak se ani nepodrbeš za uchem....to je také působení dvou těles na sebe....???...já vím , říká se tomu odstředivá síla.....je to gravitace..??...asi řekneš umělá.....bojím se zeptat...jde udělat umělá antigravitace...???....že nééé....některé jevy...fyzikální jsou jaksi....jednostranné....další otázka...má gravitace vliv na magnetismus..??..trochu jsem to zkoumal...v kuchyni u stolu...upozorňuju...nejsem výzkumák s laboratří....někdy najaře jsem psal o tom jak jsem roztočil CD na 30000ot.....no dost nebezpečnej pokus....v kuchyni....totéž, ale menší otáčky s magnety....jak se rozpohybovanej magnet chová k jinému magnetu , který je v klidu..??...
gravitace a magnetizmus skutečně mnoho společného nemají.. Nejen v projevech, ale i ve svých podstatách..
Ten kolotoč.. Nenazval bych to ani působením tělesa na těleso, ani gravitací.. Koukni na obrázek.. Je to vlastně jen projev toho, že se mi roztočená koule na provázku chce utrhnout ve směru modré šipky, zatím co je uvězněna na dráze zelené šipky.. Vzniklý rozdíl (červená čára) je to, že se ti chce urvat do neznáma :-)
Jinak pokud bys chtěl něco jako opak kolotoče.. Místo utržení kamsi do neznáma sílu, která působí do středu, mám za to, že se takhle chovají víry, například vodní...
Gravitace a magnetizmus na sebe v podstatě nepůsobí, ale když tyhle dva vlivy pozoruješ, před očima se ti sloučí.. Jedna síla (gravitační) se ti smíchá z druhou silou (magnetickou) a je z toho cosi. Ale jinak na sebe nijak přímo nepůsobí.
Jak se rozpohybovaný magnet chová k jinému, který je v klidu.. Velice dobrá otázka.. Už dřív jsem tu mával něčím, co jsem hodně neohrabaně nazýval "dynamicitou"... Podle dosavadního poznání fyziky by na sebe měli tyto dva magnety působit normálně.. ..děj by se měl kdekoliv "zastavit" a řešit úplně stejně, jako když by magnety byly v klidu.... Jenže mám pořád větší pocit, že nám tu něco uniká.... Nejsem si přesně jist, co přesně.. ale mám pocit, že se to takhle jednoduše nechová... Možná se před náma v magnetizmu ještě nějaké věci schovávají v tomto......
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
uvaha
adam napsal.:
Jinak pokud bys chtěl něco jako opak kolotoče.. Místo utržení kamsi do neznáma sílu, která působí do středu, mám za to, že se takhle chovají víry, například vodní...
...no tady si nejsem zas tak jistej já.....vodní vír nelze srovnávat s kolotočem..a nevím, že by síla působila do středu...to jen proto, že u víru se má o co opřít...třeba o stěnu sklenice, nebo vzdušný o jonou hmotnost okolního z¨vzduchu....kolotoč je fyzikálně hmotný...tudíž se nemůže , dle odstředivé síly rozpínat....kdyžho udělám z těsta, tak se mi otáčkami roztáhne....zrovna tak jako vodní vír.....a nésledně Galaxie.....jsou roztaženy svojí odstředivou silou.....jak která....manší méně atd...
...a vesmír se rozpíná...kam no do prostoru, který neexistuje....je to divný ale je to tak.....vemte si to zpětně....co bylo před velkým třeskem....NIC....a v tom NIC....nebyl čas....!!!!!....a nebyl, a nebyl a nebyl...a budu trdohlavá....KČ
....to ., že hmota je z atomu a dalších fufňáků...je pravda....ale poloviční...jsou ještě daleko ...ale opravdu daleko menší částečky.....až dojdeme k pojmu, který nazýváme ČAS....a hmota je anomálie času...a čas nejde zastavit.....a hlavně nejde vrátit......proto se vesmír musí rozpínat....a jako odpad ...nebo lépe projev rozpínání ...vzniká gravitace......to je to z čeho chceme dělat PM....
....a kdo mě přesvědčí , že to je jinak....tak tomu ukážu muj magnetickej pístovej motor.....karkulka červená
a m11 ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
...no tady si nejsem zas tak jistej já.....vodní vír nelze srovnávat s kolotočem..a nevím, že by síla působila do středu...to jen proto, že u víru se má o co opřít...třeba o stěnu sklenice, nebo vzdušný o jonou hmotnost okolního z¨vzduchu....kolotoč je fyzikálně hmotný...tudíž se nemůže , dle odstředivé síly rozpínat....kdyžho udělám z těsta, tak se mi otáčkami roztáhne....zrovna tak jako vodní vír.....a nésledně Galaxie.....jsou roztaženy svojí odstředivou silou.....jak která....manší méně atd...
...a vesmír se rozpíná...kam no do prostoru, který neexistuje....je to divný ale je to tak.....vemte si to zpětně....co bylo před velkým třeskem....NIC....a v tom NIC....nebyl čas....!!!!!....a nebyl, a nebyl a nebyl...a budu trdohlavá....KČ
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
....a kdo mě přesvědčí , že to je jinak....tak tomu ukážu muj magnetickej pístovej motor.....karkulka červená
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Mimo téma (offtopic)
p.s
erebus
Nový člen
: 0
Zaslal: út 27 leden 2009 0:53 Předmět: veda
--------------------------------------------------------------------------------
současná "věda", pochybné náboženství, které má na každý nový blud v zásobě obrovské množství jiných bludů, jimiž dokáže utlouct libovolného tazatele či "heretika", aniž by se muselo cokoli skutečně vysvětlovat
Vo vede je nástrojom skepsa. Musíte byť skeptickí. Musíte napádať hypotézy tým, že sa pokúšate nájsť príklady dokazujúce ich opak. Ľudia sa dodnes pokúšajú dokázať, že Einstein nemá pravdu, dodnes sa pokúšajú nájsť nejaké údaje, urobiť nejaké experimenty, ktoré by vyvrátili teóriu relativity. Doteraz sa im to nepodarilo, ale skúšajú to ďalej. A to je podstata vedy. Možno nakoniec niečo nájdu, možno nie, ale je to dôležité!
erebus
Nový člen
: 0
Zaslal: út 27 leden 2009 0:53 Předmět: veda
--------------------------------------------------------------------------------
současná "věda", pochybné náboženství, které má na každý nový blud v zásobě obrovské množství jiných bludů, jimiž dokáže utlouct libovolného tazatele či "heretika", aniž by se muselo cokoli skutečně vysvětlovat
Vo vede je nástrojom skepsa. Musíte byť skeptickí. Musíte napádať hypotézy tým, že sa pokúšate nájsť príklady dokazujúce ich opak. Ľudia sa dodnes pokúšajú dokázať, že Einstein nemá pravdu, dodnes sa pokúšajú nájsť nejaké údaje, urobiť nejaké experimenty, ktoré by vyvrátili teóriu relativity. Doteraz sa im to nepodarilo, ale skúšajú to ďalej. A to je podstata vedy. Možno nakoniec niečo nájdu, možno nie, ale je to dôležité!
... věřím, že se " TO " povede ......
Re: Gravitace a magnetizmus
Když jsem tu vytáhl gravitaci a magnetismus, mínil jsem tím zejména jejich (pro účely pokusů martina11) shodné vlastnosti, tj. že nám zde na Zemi dávají k dispozici totéž - trvale působící sílu, kterou není možno nějak snížit či vyrušit BEZ dalších energetických nároků....adam.benda píše:...gravitace a magnetizmus skutečně mnoho společného nemají.. Nejen v projevech, ale i ve svých podstatách........
Ale nechť si každý chápe, jak chce,...
-----
K silným magnetům bych dodal, že v případě pokusů o stavbu oněch pokusných "strojů" je míra té jejich síly poměrně nepodstatná; stejný pokus lze provádět i s magnety slabšími - ale je opět věc experimentujícího, jak dlouhou cestou chce jít...
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
- adam.benda
- Zasloužilý člen
vÍr velký
Na kolotoči máme odstředivou sílu, ve víru, třeba vodním, pokud se nepletu, dostředivou sílu.. O aspekty, jestli se vír opírá o stěny sklenice, myslím, že už tolik nekráčí.. Vír je ve sklenici fixován stejně jako sedačka je fixována ke kolotoči.. Pokud položím na sedačku rozpohybovaného kolotoče míček, odstředí se.. Pokud dám něco plovoucího do vodního víru.. dostředí se (myslím).. Ono to možná dost mate a možná se pletu.. Tolik jsem to nezkoumal, spíš intuitivní málo promyšlený dojem... Můžeš mít recht jedna báseň... ale ne proto, že se má vír o co opřít...martin11 píše:...sílu, která působí do středu, mám za to, že se takhle chovají víry, například vodní...
...no tady si nejsem zas tak jistej já.....vodní vír nelze srovnávat s kolotočem..a nevím, že by síla působila do středu...to jen proto, že u víru se má o co opřít...
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Jenže zapomínáš na podstatný rozdíl mezi gravitací a magnetizmem.. Magnetické pole velice snadno "vytvaruješ" oproti gravitačnímu.. A tyto deformace dokonce trvale zajistíš bez nutnosti stálé dodávky konvenční energie.. Proč o tom mluvím? Že by proto, že je to klíč k tomu, o co se tady snažíme?Karban píše:Když jsem tu vytáhl gravitaci a magnetismus, mínil jsem tím zejména jejich (pro účely pokusů martina11) shodné vlastnosti, tj. že nám zde na Zemi dávají k dispozici totéž - trvale působící sílu, kterou není možno nějak snížit či vyrušit BEZ dalších energetických nároků....
Ale nechť si každý chápe, jak chce,...
Ale k pochopení tohodle musí asi každý dojít sám.. Tedy ti nedogmatičtí s dostatečně otevřenou myslí...
Gravitační pole vytvaruješ taky - třeba počtem a velikostí těles....adam.benda píše:.. Magnetické pole velice snadno "vytvaruješ" oproti gravitačnímu.. A tyto deformace dokonce trvale zajistíš bez nutnosti stálé dodávky konvenční energie.. ...
---
Magnetické pole vytvaruješ - vložíš energii.
Následně budeš potřebovat k zajištění pohybu tvar pole či jeho účinnost změnit - nutná další energie....
Atd....
-
- Starší člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 13 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Teoreticky ano, využitelně těžko.Karban píše: - Gravitační pole vytvaruješ taky - třeba počtem a velikostí těles....
- Magnetické pole vytvaruješ - vložíš energii.
- Následně budeš potřebovat k zajištění pohybu tvar pole či jeho účinnost změnit - nutná další energie....
- Atd....
- Ano, ale pouze jednou.
- Nikoliv, mylné dogma.
- Nikoliv, není nic dalšího.
Mimo téma (offtopic)
1. Ano, ale prakticky a vlastními silami těžko.adam.benda píše:- Teoreticky ano, využitelně těžko.Karban píše: - Gravitační pole vytvaruješ taky - třeba počtem a velikostí těles....
- Následně budeš potřebovat k zajištění pohybu tvar pole či jeho účinnost změnit - nutná další energie....
- Atd....
- Ano, ale pouze jednou.
- Nikoliv, mylné dogma.
2. Jistě, a k dalšímu tvarování potřebuješ energii znovu.
3. To není dogma - necháš-li pole stejné, nic se už nepohne.
4.-
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Krásná vzdálená
To je pravda a pěkná záležitost.. Nezapomenout ale na to, že to celé je díky pohybu Měsíce... (event. i Země..) Ale je hezké, že díky jakési krásné vzdálené energii, která s tím točí... Takže tu jedna analogie přecijen je... Stejně krásná vzdálená energie, která stejnětak točí s elektrony v atomech permanentního magnetu.......Jerry.M píše:Ked trochu pouvažujete nad sústavou dvoch telies Zem -Mesiac, tak je to vlastne gravitačný piestový motor. Magnety nahradzuju Zem ,Mesiac, piest je morska voda a tienenie, samotná Zem.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
1. Ano, to říkám. Naštěstí u magnetizmu je tomu jinak.Karban píše:1. Ano, ale prakticky a vlastními silami těžko.adam.benda píše:- Teoreticky ano, využitelně těžko.Karban píše: - Gravitační pole vytvaruješ taky - třeba počtem a velikostí těles....
- Atd....
- Ano, ale pouze jednou.
- Nikoliv, mylné dogma.
2. Jistě, a k dalšímu tvarování potřebuješ energii znovu.
3. To není dogma - necháš-li pole stejné, nic se už nepohne.
4.-
2. Ano, naštěstí ale další tvarování nepotřebuješ.
3. Věř tomu klidně dál.
4. -
Chápu tě, ale vzdělání není všechno, když chceš něco dokázat.. To, co je potřeba, už jsem zmínil.
Mimo téma (offtopic)
Pro docílení dalšího pohybu je další tvarování nutné.adam.benda píše:2. Ano, naštěstí ale další tvarování nepotřebuješ.
Chápu tě, ale vzdělání není všechno, když chceš něco dokázat.. To, co je potřeba, už jsem zmínil.
Pokud bude mít ono pole stále jeden a týž tvar, je to stejné, jako kdybys ho netvaroval vůbec, tzn. pak by stačilo vyrobit těleso, jehož tvar mag. pole by byl ten "správný" a pak už bys nic nemusel tvarovat ani jednou.
A to, jak známo, jaksi nefunguje - proč by se tu jinak různí experimentátoři snažili o jakési clonění a stínění a podbné pokusy....?