Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: pro Karban

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:...hochu...tak tě začínám podezírat, že ty pracuješ na studené fúzi, nebo na antigravitačním motoru...
Udelej si značnou rezervu, pro ty holovetní poznámky. Jsou ale hodne jako celek souvislé. Proste se to Karbanovi nechce rozvádet, a možná ho trochu stejne jako me zajímá kam diskuse povede, a jaký bude z ní užitek.
Martine, já verím, že optimismus nemusí pouze sedet na míste, muže behat kudy tudy. Zustává nevyjasnená boční síla.

Ke gravitečnemagnetickým úvahám: Nač bychom se preli, co je odstredivá síla a co je obeh elektronu, když to muže být zcela jinak. Už jsem napsal, že elektron obíhající kolem protonu klidne muže obíhat pouhou setrvačností v bezeztrátovém prostoru, protože se mu jeho dráha muže jevit jako prímka, i když nám se tak nejeví. Stejne je to v prípade planet a gravitace. Nebo principu magnetismu. Ne každé dvere lze otevrít šperhákem. V tomto mají problémy se orientovat i lidi, kterí s tím snažive pracují desítky let, kdežto tady to je jenom taková dohadovačka čsto stylem, co koho práve napadne.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: pro Karban

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:
martin11 píše:...hochu...tak tě začínám podezírat, že ty pracuješ na studené fúzi, nebo na antigravitačním motoru...
Udelej si značnou rezervu, pro ty holovetní poznámky. Jsou ale hodne jako celek souvislé. Proste se to Karbanovi nechce rozvádet, a možná ho trochu stejne jako me zajímá kam diskuse povede, a jaký bude z ní užitek.
Martine, já verím, že optimismus nemusí pouze sedet na míste, muže behat kudy tudy. Zustává nevyjasnená boční síla.

Ke gravitečnemagnetickým úvahám: Nač bychom se preli, co je odstredivá síla a co je obeh elektronu, když to muže být zcela jinak. Už jsem napsal, že elektron obíhající kolem protonu klidne muže obíhat pouhou setrvačností v bezeztrátovém prostoru, protože se mu jeho dráha muže jevit jako prímka, i když nám se tak nejeví. Stejne je to v prípade planet a gravitace. Nebo principu magnetismu. Ne každé dvere lze otevrít šperhákem. V tomto mají problémy se orientovat i lidi, kterí s tím snažive pracují desítky let, kdežto tady to je jenom taková dohadovačka čsto stylem, co koho práve napadne.
zdravím Akord...
1.naštěstí jsi byl ušetřen soukromé korespondence s kolegou KARBANEM.
...takže vím, že si mohu s čistým svědomím dovolit napsat...co vlastně karban dělá...a to i formou intertipence, a zesměšnění....nebudu to rozebírat...ztráta času...
2.k výše popsanému problemu....může být dráha elektronu jako přímka....ano může to být přímka ..zrovna tak ...rovnoběžky se protínají v nekonečnu...je to ale na jinou diskusi...ty to víš ja to vím....tak někdy jindy a jinde...
3.Akord napsal:
...nepochopil jsem o čem je řeč...o vodním víru, nebo o mém motoru...
prosím upřesnit...
...na motoru jsou hotové včechny výkresy...teď začneme dělat jednotlivé díly...krok 1....toroid...pruměr 50 cm....problem ..není tak velký soustruh....až ho vyřešíme...a to musíme....tak bude clona...a vztah tak velké clony versus toroid....clona 150 mm šíře...500mm délka a 4 mm síla...2,5 kg váha...!!§...pak ...po proměření jak se chová clona k toroidu se bude pokračovat....budeli problem...bude se řešit....bude-li řešení neřešitelné...tak to zabalím....žádné zle....moje peníze, můj čas...moje pokusy...jen výsledek vám s radostí oznámím.......tak toť dnes vše....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:...nepochopil jsem o čem je řeč...o vodním víru, nebo o mém motoru...prosím upřesnit...
Nezvyknu pestovat ironii. Myslel jsem to jen obecne jako reakci na více predešlých príspevku v určitém duchu, že s vyhlásením typu skeptik, nebo optimista se vyplatí čekat delší dobu. I když to vypadá nekdy po pár sekundách jasné, prece pytel je pytel. Jinak s tema elektrony jsem nechtel plevelit, spíše jsem chtel naznačit totéž(zmírnit odbočení) + nejde problém rešit okamžite a černobíle. Taky nejsem nadšený, když klíčové otázky zarostou jinýma výhonkama príliš rychle.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

martin11
Zasloužilý člen

hezky udělaný

Příspěvek od martin11 »

...zdravím anonymní...takovéto příspěvky pohladí po duši...i řemeslníka to potěší....moc hezky udělaný...ta klička je tam opravdu dobrá...nic nezkrývá...
...nádhernej exentr...vyváženej...všimněte si dole toho závaží....vačka na ložiscích....magnetů nepočítaně....
...až toho , kdo to sestrojil, napadne to doplnit hvězdicovým rozvodem pístů a rotační clonou tak třeba nebude muset mít tu kličku....
...pro mě je inspirativní ten exentrickej rotor...a čistota provedení....a hezká konejšivá hudba....zdraví martin11 :lol:
p.s. takovými příspěvky zde můžete plevelit donekonečna :idea:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ÁRÉS

Inspirace

Příspěvek od ÁRÉS »

Inspirace

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

hmmm, olověná clonka... to jsme klesli pěkně hluboko :enaughty:

ale vážně - šoupání samotných magnetů nikam nevede, to už tady snad zaznělo - jestli chceš přijít s inspirací, musíš hledat jinde - nebo zkus vymyslet něco vlastního :idea:

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Ješte prosím krátkou pohádku, preju ale hezké rozuzlení:

Prstenec v námi zkoumaném motoru se v konstrukci neuplatní vubec nijak, protože podél jeho jediného možného pohybu je jeho pole stejné, homogenní. Je jedno, zda se točí prstenec, nebo zbytek, pole stejne stojí. Soustava se prakticky bude chovat presne tak, jako by tam ten prstenec vubec nebyl.
Dokonce je škoda shánet tu rouru včetne tech magnetu na ní. Chování stroje určí stejne jen magnety na pístech, no a ta roura je bude nanejvýše trochu zeslabovat a tím ztežovat montáž, nebo tahat šroubováky z kapes bez optání.
Tohle je asi muj 3. pohled na vec, sázím tedy čísla na Martinovu kancelár.

martin11
Zasloužilý člen

Zdravím Akord

Příspěvek od martin11 »

....zdravím Akord....omlouvám se dlužím ti děkovný dopis...ale prostě nestíhám....budu mít několik odborných dotazů , ale pošlu je na sz....ne , že bych je tajil, ale někteří diskutéři mě zde opravdu nesedí...takže veřejně se nebudu strapňovat před růuznejma INSTALATERAMA....
k věci...chování toroidu MUSÍM vyzkoušet...a už jsem na tom začal...toroid bude dostatečně veliký 72 neodym 20x20x10....dostal jsem je jako sponzorský dar... :lol: v toroidu pruměr 480mm...to je skoro pulmetr....dost velké a dost silné aby se daly ověřovat všechny zkoumané jevy...toroid bude ukotven a houževnaté desce....20mm silné material fa MEPLA Mělník...je tu jeho výroba...z tohoto materialu bude i těleso toroidu a všechny soustružené rotační díly....
středová osa dostatečně houževnatá uložená v ložiscích...včera jsem je koupil...ani se neptejte kolik stála.....
na středovém čepu kolotoč s upevněnými magnety....a zároveň s možností upevnění Fe clony....tudíž vše zafixováno, aby nedošlo k přítahu Fe k jednomu z magnetů....minulý týden jsem laboroval s identickou rovnou dráhou z magnetů , válečky, plochou clonou a jednotlivými magnety ...výsledky pokusu více než slibné.....kromě krve , která tekla z prstíků :oops: .....v lineárním směru clona mezi magnety...na válečcích nekladla "téměř žádný " odpor při linearním posunu...ačkoli přícuc Fe byl značný....no a v toroidním stavu předpokládám totéž.....
...s ohledem na minulost při tomto pokusu, bych připustil i možnost funkce Ruského pístu....tj posun clony po válečcích...
...stejný problem bude řešit Gromit....v souběhu se mnou...ale ne v kuchyni u stolu jako já..ale v laboratoři jistého ústavu.
...výsledky se budou porovnávat a závěr aplikovat na dvouch různých modelech....gromit halbach moror a karkulka 12ti píst motor...
...před chvílí vznikl další nápad....popud aNONym....vložka v Fe cloně z grafitu...bude předmětem zkoumání ...opět u kuchxňského stolu.....
....tak to je pro tento okamžik vše.....děkuji všem za projevenou důvěru a přízeň....martin11 :lol:

Akord
Zasloužilý člen

Re: Zdravím Akord

Příspěvek od Akord »

martin11 píše:...v lineárním směru clona mezi magnety...na válečcích nekladla "téměř žádný " odpor při linearním posunu...ačkoli přícuc Fe byl značný....no a v toroidním stavu předpokládám totéž.....
Myslím, že jste machri mnozí, a není instalatér jako instalatér. I když mi chybí informace o která asi nestojím, fakt nechápu, kde presne ten benzin utíká do ohne. Když už, tak bych ho nalil jinam.

Ten prícuc k Fe to kvalitne maskuje, a práve to "témer" je presne to, co je podstatné. Nepuntičkarím a nechytám za slovo. Až budeš pátrat, dojdeš sem. Ve skutečnosti to "témer" není ani malé, ani zanedbatelné, a odpovídá plne energii ve smeru pohybu.

martin11
Zasloužilý člen

opět dík

Příspěvek od martin11 »

...akord děkuji , jako již po mnohokráte...v duchu doufám, že nebudeš mít pravdu s tou clonou a jejím pohybem po povrchu toroidu..dle propočtu a měření mám k dispozici na klice cca18 kg v tečném směru pohybu osy....clona se bude dotýkat s 1 mm mezerou toroidu v podstatě jen v jednom bodě, ostatní plocha clony se od toroidu oddaluje až do vzdálenosti 17 mm...tj HU a DU...navic magnety budou v toroidu plus a minus vedle sebe takže pole nebude homogenní...jen nevím , co udělá přesycení Fe....stále se o tom mluví, ale nevím jestli to přesycení není závislé na množství ...hmotě Fe clony...vzhledem k velikosti magnetu si myslím, že je clona dostatečnš hmotná.....no nezbývá než počkat...cca 14-20 dnů....soustružníci začínají pracovat......děkuji za přízeň....a to nejen tvoji.....já snad založím Fan klub pístového magnetického motoru....jen pro zajímavost....magnety 20x20x10...to jsem již psal...ale, dle propočtu...předpokládaná váha....cca 15-20kg základna motoru 60x60cm...menší to prostě k těmto magnetum nejde.....
...tak 3 týdny nebude tady co řešit.....pak se uvidí.....dík všem martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

3 dny práce

Příspěvek od martin11 »

...zdravím příznivce pístového motoru.

na této adrese

http://sites.google.com/site/karelmls/H ... ---replika[/url]

najdede simulaci pruběhu magnetických siločar toroid versus Fe clona versus písty...pro jednoduchost jsou zobrazeny pouze 3 písty...ve skutečnosti jich je 12 a toroidních magnetů72. pro účely výzkumu stačí toto.
s 3D převedeno do 2D
...tímto děkuji Gromit-ovi za pečlivou práci
...toto Gromit zpracoval na základě mých poznatků a měření a jen za učelem ladění Fe clony a pro porovnávání s měřením na mém zobrazovači mag.čar
Upozorňuji např. kolegu KARBANA aby veškeré připomínky byly jen a jen konstruktivní.
....děkuji všem přítomným za pozornost ...s pozdravem martin11 :lol:
http://sites.google.com/site/karelmls/ .....odkaz Hvězdicový motor replika zde to je lépe hledatelné

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: 3 dny práce

Příspěvek od gromit »

martin11 píše:...zdravím příznivce pístového motoru.

na této adrese

http://sites.google.com/site/karelmls/H ... ---replika[/url]

najdede simulaci pruběhu magnetických siločar toroid versus Fe clona versus písty...pro jednoduchost jsou zobrazeny pouze 3 písty...ve skutečnosti jich je 12 a toroidních magnetů72. pro účely výzkumu stačí toto.
s 3D převedeno do 2D
...tímto děkuji Gromit-ovi za pečlivou práci
...toto Gromit zpracoval na základě mých poznatků a měření a jen za učelem ladění Fe clony a pro porovnávání s měřením na mém zobrazovači mag.čar
Upozorňuji např. kolegu KARBANA aby veškeré připomínky byly jen a jen konstruktivní.
....děkuji všem přítomným za pozornost ...s pozdravem martin11 :lol:
http://sites.google.com/site/karelmls/ .....odkaz Hvězdicový motor replika zde to je lépe hledatelné
jen drobné upřesnění:

http://sites.google.com/site/karelmls/Home/vlastn-experimenty/hvzdicov-motor---replika

tímto děkuji martinovi za propagaci webu
8)
a přihřeju si polívčičku - připravuju stránku věnovanou vlastnímu programu FEMM - v češtině, tak kdo budete mít zájem se poučit nebo naopak přispět do mlýnice, víte kam se obrátit.

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
martin11
Zasloužilý člen

uchycení magnetů

Příspěvek od martin11 »

již při konstrukci 1 motoru jsem narazil na problem připojemí neodymů....píšu neodymů, protože obyč magnet se chová vstřícněji a neklade odpor při práci ....k vlastní pístnici...je ale celkem jedno kde potřebujete magnet přichytit...u větších kousků, pokud jste se s nimi již setkali nastávají trochu potíže...
pokud z jakéhokoliv důvodu použíjete Fe jako základnu pro uchycení tohoto magnetu pak zde je animace siločar zde působících...
1...pouze základová destička Fe
2..objímka Fe
....magnetáři jistě vyčtou to svoje...
...tímto děkuji Gromit-ovi za vstřícnost a reálné využití jeho programu animace mag.čar. více na www. Gromit-a
...p.s. posílám bodík, za rychlou a účinnou pomoc při stavbě pístového motoru....martin11 :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“