Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Karban

Příspěvek od Karban »

Mimo téma (offtopic)
jelo píše:...začnime pri odpudzovaní:to je jasný zisk,
potom nastane moment vtiahnutia clony mezi magnety v DU:predpokladám tiež zisk,
dráha clony okolo piestu: zisk ,
vytiahnutie clony spomedzi magnetov: žeby strata?
Už zostáva len maličkosť,nastaviť to tak aby zisk bol väčší ako strata a môžme otvárať šampanské. :D :D :D
Ano, aby zisk byl vyšší než ztráta -
Karban píše:...U tohoto experimentu však síla nahrazující expanzi trvá, nelze ji regulovat, jen přemoci další (a samozřejmě výhradně větší) silou, která by v cyklu následujícím musela být přemožena opět silou vyšší, a následně opět vyšší, atd.....
- co že jsem to tu psal...?

* * *
Experiment se tedy bude točit jen za předpokladu, že tu potřebnou sílu budu stále zvyšovat a zvyšovat, teoreticky např. přisouvat stále silnější a silnější magnety (v reálu vyloučeno...).

8)
Naposledy upravil(a) Karban dne úte 10 úno 2009 22:38, celkem upraveno 1 x.

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Mimo téma (offtopic)
A pak vyšší a vyšší a pořád dál.

A kde bude ten zlom :?:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

jelo píše:...
...
já bych asi taky jen tak z legrace nesypal tisíce do něčeho, co by končilo takhle triviálně - ta ztráta, která je při odtrhávání clonky většinou příčinou neúspěchu je tady minimalizovaná použitým toroidem - je to drahé, je to těžké, není to legrace postavit, ale prakticky to eliminuje sílu potřebnou k tomu odtrhnutí, protože na straně statoru (toroidu) se clonka od ničeho neodtrhává...

omlouvám se že tady do toho martinovi kecám, ale asi už dneska spinká a když je zájem...

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Karban napsal a ještě to opakuje:
...U tohoto experimentu však síla nahrazující expanzi trvá, ...
netrvá, jenže on si to neumí přečíst, nebo si to neumí představit, takže to je potom opravdu těžké pořízení - poota

Karban

Příspěvek od Karban »

Mimo téma (offtopic)
Aquarius1 píše:A pak vyšší a vyšší a pořád dál.

Bude vyčerpána možnost např. přikládat další magnety...

.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Mimo téma (offtopic)
Karban píše:

.
Pravda ;) jen pokud je to jen přikládání.Tady půjde o něco docela jiného,nechám se překvapit mám za to že to nebude jen planné utrácení korunek energie a elánu 8)

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Karban

Příspěvek od Karban »

Mimo téma (offtopic)
Aquarius1 píše:
Karban píše:

.
Pravda ;) jen pokud je to jen přikládání.Tady půjde o něco docela jiného,nechám se překvapit mám za to že to nebude jen planné utrácení korunek energie a elánu 8)
Zde však je jasné, že jde o přikládání síly stejné, tzn. nedojde k periodickému pohybu.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Mimo téma (offtopic)
Aquarius1 píše:
Karban píše:
Aquarius1 píše: Bude vyčerpána možnost např. přikládat další magnety...

.
Zde však je jasné, že jde o přikládání síly stejné, tzn. nedojde k periodickému pohybu.
Pokud by šlo o periodu v posloupném vzestupu bez vedlejších vlivů tak by to šlo,otázka není v tom jestli ano či ne tady jde o toroid a ten je podle mne stejný v jakékoliv situaci.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

inu MERKUR...

Příspěvek od gromit »

Mimo téma (offtopic)
... když on se kolega Karban jako dítě uspokojil na MERKURu, pak na stejnosměrným motorku s magnetem a nakonec na kolejnicích - a z toho bude žít asi až do smrti...

jo, ještě ty bagry jsem zapomněl...

... a tak se nás tady trpělivě a nezištně snaží vrátit zpátky na tu jedinou správnou cestu - že?

ono není problém změřit si něco bokem, aby mě kolegové neměli za blázna, když se za to stydím - nebo že by to bylo nějaký sisyfofský jedenáctý přikázání - nenaměříš nepovolenou anomálii?

...ani odkaz ten spolek není ochotný akceptovat... :shock:

Karban

Příspěvek od Karban »

Mimo téma (offtopic)
Aquarius1 píše: Pokud by šlo o periodu v posloupném vzestupu bez vedlejších vlivů tak by to šlo,otázka není v tom jestli ano či ne tady jde o toroid a ten je podle mne stejný v jakékoliv situaci.
Onen další prvek však nedovolí ani zaniknout oné síle, kterou nutno k otáčení přemoci, ani sám nevytvoří tu větší sílu, k přemožení potřebnou.

* * *
Přidávání jakýchkoli dalších prvků či celých pomocných mechanismů nic neřeší - stále jen dvě výsledné síly, stejně velké...

.

jelo
Stálý člen

Příspěvek od jelo »

Mimo téma (offtopic)
gromit píše:
jelo píše:...
...
já bych asi taky jen tak z legrace nesypal tisíce do něčeho, co by končilo takhle triviálně - ta ztráta, která je při odtrhávání clonky většinou příčinou neúspěchu je tady minimalizovaná použitým toroidem - je to drahé, je to těžké, není to legrace postavit, ale prakticky to eliminuje sílu potřebnou k tomu odtrhnutí, protože na straně statoru (toroidu) se clonka od ničeho neodtrhává...

omlouvám se že tady do toho martinovi kecám, ale asi už dneska spinká a když je zájem...

...ale na strane piestu sa odtrháva.
A magnety sú sviňa.
Ale netvrdím,že to nepôjde. :)
:zzz:

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Z mého pohledu se tato diskuze zborila vlastní tíhou. Martin nic jsem Ti nepotvrdil a na mé argumenty jsem zatím nedostal odpoveď ani praktickou, ani teoretickou. Klidne napiš, že jsem ****, ale zbytek piš k veci a nedelej, že souhlasíš, když ses podle mne jen opet utopil v hromade souvislostí. Čtu od účastníku mnohé pokusy o vytržení nejakého vlivu ze souvislosti, nač to všechno. Ať se zkoumají principy. Není možné stavet na clonce, aniž bych pripustil, že na její vytažení treba patričnou sílu. Pohazuje se s radiální a otáčivou sílou pouze podle apetitu, jenom na základe vidin. Jsem zvedavý, kdo z tech strepin poskládá zpet nejaký princip. Takhle prijdeme na to, že vlastne všechno, co bylo prokázáno, že nefunguje vlastne bude fungovat a to, co funguje vlastne fungovat nebude.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Mimo téma (offtopic)
jelo - tak bych to netvrdil - když si s nima dáš tu práci, zjistíš, že i na svini se dá jezdit...

Akord - upřímně obdivuju, jak se ti podařilo udržet vlákno o tom pomaluběžným generátoru - osobně bych taky vítal, aby to tady vypadalo podobně, myslím že i martin měl takovou představu, ale už se stalo a je to spíš rumiště než dílna (i proto jsem se s GHS motorem "uklidil" na zvláštní webovou stránku, kam už lezou i číňani...) - on taky ne každý kritický příspěvek je formulovaný tak, aby se s ním dalo racionálně pracovat. Jelikož ty jsi jedna z mála výjimek, měl bych konkrétní dotaz - týká se to potřebného počtu pístů - už jsem o tom psal, ale nikdo mě nekopnul, tak abych nežil v bludu - opravdu jsou u Stirlinga potřeba dva, aby fungoval?

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Odpoveď píšu do vlákna o stirlingu.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Mimo téma (offtopic)
díky moc, tak dokonce ne jen jeden pomocný píst, ale hned tři válce se dají použít. Mě jde o to ukázat, že každé "pohonné" médium vyžaduje specifický přístup a že se nedá jen tak mechanicky přenášet jedno řešení na jiné podmínky...

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“