Rozlišovačka bývá kolem 250g, ale jsou i menší. Mužeš však použít dostatečne dlouhou páku, nebo soustavu kladek, nebo digitální váhu. Jakýkoliv mechanický stroj. Treba rumpál (koleso na hrídeli, na hrídel motouz na silomer a na obvode kola pak stačí i gramy).martin11 píše:... že 1 kg je hodně ....hodně hodně...moc
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Diskuze k seriálu o magnetech
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Re: magnety na váze
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
siloměr
...zdravim Akord....určitě je dost zpusobů měření...ale ten mincíř je asi nejméně vhodný...ta přesnost je zoufalá...alespoň u modelu co mám za 200.-.....jednoduchost stavby z Lega je ta, ře vezmu jednoduchou pružinku...udělám stupnici...a zavěsím...10g..závaží a udělám rysku na nalepené stupnici...pak 20g ...50 g 80g 100 g to bude stupnice 1
stupnice 2... přidání pružiny...nebo jiná pružina....100g jako základ...150g 200g 300g
stupnice 3 300g základ 500g max...bude li třeba větší síla....což nepředpokládám použiju ten mincíř...zde je stupnie 270° 10kg...takže přesnost pro odečet + - 0,2 kg a to jen uprostřed stupnice....prostě čínskej šmejr...max pro rybáře.....zde vynikající...
další verse...zavěsit a vynulovat odměrný válec...vynulovat protizávažím....a dolévat vodu a pak je to jasné....jednoduché do laboratoře umístěne v kuchyni na stole.....
...mimo soutěž....podrobil jsem mučení magnety starou kalkulačku...4 složené neodymy 20x20x10 do kvádru 20x20x40 ...kalkulačce to bylo jedno....přežila bez problemů......magnetářum ale doporučuji koupit šupleru z umělé hhoty...nezbytná věc.....martin11
stupnice 2... přidání pružiny...nebo jiná pružina....100g jako základ...150g 200g 300g
stupnice 3 300g základ 500g max...bude li třeba větší síla....což nepředpokládám použiju ten mincíř...zde je stupnie 270° 10kg...takže přesnost pro odečet + - 0,2 kg a to jen uprostřed stupnice....prostě čínskej šmejr...max pro rybáře.....zde vynikající...
další verse...zavěsit a vynulovat odměrný válec...vynulovat protizávažím....a dolévat vodu a pak je to jasné....jednoduché do laboratoře umístěne v kuchyni na stole.....
...mimo soutěž....podrobil jsem mučení magnety starou kalkulačku...4 složené neodymy 20x20x10 do kvádru 20x20x40 ...kalkulačce to bylo jedno....přežila bez problemů......magnetářum ale doporučuji koupit šupleru z umělé hhoty...nezbytná věc.....martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 10 poděkování
Re: siloměr
Díky ti za názorný test, kterým jsi vyvrátil mě zažité tvrzení. Když jsem byl totiž na základce (..jo, vim o tom že to zní až hloupě) říkalo se, že magnetem jdou úplně zrušit digitální hodinky. Samozřejmě sám jsem nikdy nenašel dost odvahy to zkoušet, protože hodinky jsem potřebovalmartin11 píše:...mimo soutěž....podrobil jsem mučení magnety starou kalkulačku...4 složené neodymy 20x20x10 do kvádru 20x20x40 ...kalkulačce to bylo jedno....přežila bez problemů......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
hodinky a magnet
...no trochu oddechové tema...hodinky nevím....v hodinkách je to jinak....tedy když maj ručičky....tam se cosi hejbe...nebudu popisovat co....je několik systemů...ale je to dobrej týpek na test...asi si pujdu někam do teska, kde prodávaj hodiky...vezmu ty moje drobečka 20x20x40 N42 a přiložím k hodinkám....tam mě ten test nic nestojí...po pul hodině nákupu se vrátím na místo činu...nechám si ukázat moje testovací...a uvidim co se stane....stejne je nekoupim...nadnárodní řetězec , kterej nás dere tím nejdrsnějším zpusobem také nezkrachuje....jo a abych měl čistý svědomí , tak se zeptám prodavačky, jestli ty hodinky mužu otestovat...co ona tam stejně bude nejaká Ukrajinka, která mě nebude rozumět a dovolí mě to...takže povolený test...na těch co mám na ruce to zkoušet nebudu...raději...
...jina u klasickejch natahovacích ...na pero to přímo zakazuju..!!!!....ten vláse a system zvaný NEPOKOJ...to sice přežije...ale ...
...zajímavé tema...co přežije a nepřežije magnetismus....
...napičte ještě někdo...co mám otestovat....já to zkusím...karkulka červená....smutná.....rozsekala jsem testovací vrtulník...učim se lítat...
...jina u klasickejch natahovacích ...na pero to přímo zakazuju..!!!!....ten vláse a system zvaný NEPOKOJ...to sice přežije...ale ...
...zajímavé tema...co přežije a nepřežije magnetismus....
...napičte ještě někdo...co mám otestovat....já to zkusím...karkulka červená....smutná.....rozsekala jsem testovací vrtulník...učim se lítat...
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Re: hodinky a magnet
To som chodil ešte na strednú školu. Mal som naťahovacie hodinky a asi po 3 rokoch mi prestali ísť. Môjmu nebohému otcovi sa stalo to isté. Navrhol som mu výmenu hodiniek. A moje hodinky na jeho ruke išli bez problémov tak ako jeho hodinky na mojej ruke. Po asi pol roku sme to znovu obrátili a obidvoje hodiniek išlo bez problémov. Moje len dovtedy, kým som ich neskúsil otvoriť špicatým nožom...
Dobrý večer všem,
podívaná je tu pěkná, ledacos i ke čtení, ale chybí mi tady prakt. část.
Měl bych několik otázek. A proto, že jste magnetizováni informacemi,prosím o odpovědi.
1. Viděl jsem perendevův motor na Utubu v tom silonovým pouzdru. Jak se kolem něj svírají části statoru jako nůžky.
Kdo by byl tak laskav a odpověděl jestli to, co jsem viděl není jen iluze za A a když není tak jestli by se dal sestrojit, "zatím" jen měřítkový model pro 100%tní jistotu to je za B.
2. počítal jsem na malý model neodymy 6x8 a 6x15 za cca 1400-1500kč
3. u 60cm prům. by to bylo kolem 68 000 kč ??? rozměr 30x33 a 2x30x30
I tato částka by se ve zdaru dala skousnout. "silon." material je k mání a nic by snad nestálo v cestě ku zhotovení. Údajný výkon na brzdě 20kW ???
Pokud máte k tomuto cokoliv co říct prosím, podělte se, předem děkuji.
Jinak moc zdravím a napijte se něčeho sladkýho, či trocha té čokolády taky neuškodí, hrubá mozková hmota je živa pouze z cukrů. Esplanům zdar.
podívaná je tu pěkná, ledacos i ke čtení, ale chybí mi tady prakt. část.
Měl bych několik otázek. A proto, že jste magnetizováni informacemi,prosím o odpovědi.
1. Viděl jsem perendevův motor na Utubu v tom silonovým pouzdru. Jak se kolem něj svírají části statoru jako nůžky.
Kdo by byl tak laskav a odpověděl jestli to, co jsem viděl není jen iluze za A a když není tak jestli by se dal sestrojit, "zatím" jen měřítkový model pro 100%tní jistotu to je za B.
2. počítal jsem na malý model neodymy 6x8 a 6x15 za cca 1400-1500kč
3. u 60cm prům. by to bylo kolem 68 000 kč ??? rozměr 30x33 a 2x30x30
I tato částka by se ve zdaru dala skousnout. "silon." material je k mání a nic by snad nestálo v cestě ku zhotovení. Údajný výkon na brzdě 20kW ???
Pokud máte k tomuto cokoliv co říct prosím, podělte se, předem děkuji.
Jinak moc zdravím a napijte se něčeho sladkýho, či trocha té čokolády taky neuškodí, hrubá mozková hmota je živa pouze z cukrů. Esplanům zdar.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
Už to tu bylo několikrát ale především,není vidět opačná část zařízení při rozjezdu.Pokud si všimneš jak najede kamera na druhou stranu ,na zemi se povalují nějaké přívodní kabeli takže otázka je jestli to nebylo něčím roztočeno.Při dokonalém rozmístění magnetů by se mohlo dosáhnout toho že by vzniklo jakési magnetické ložisko ale pozor! to je jen jeden pohled na věc.Existuje ještě jedno video na kterém je perendev na jakési prezentaci a autor ho roztáčí rukou a po jisté době se zastavuje a je nutné ho opět roztáčet.Tak nevím jestli najdu link na to video na trubce dám ho sem Jinak ber to tak že to skoušelo několik lidí a výsledek zatím nula ale i v tom se mohu mílit.
Tady je ten link:
Tady je ten link:
Naposledy upravil(a) Aquarius1 dne stř 04 bře 2009 13:09, celkem upraveno 1 x.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Děkuji,
měl jsem dosti pochybnosti, ale kabelů jsem si nevšiml. Byl mi divný ten koberec.... A video o ktrém mluvíš jsem viděl, máš pravdu jako několik zde bydlících magnetizérů že po čase si to najde rovnovážný stav. Byla řeč i o stínění atd., proto mě zajímá i vás názor. Za přízpěvek děkuji.
Z jiného soudku, leč věc podobná... skoro tentýž, ale kovový válec rotoru s vrtanými dírami, uzavřený do kovového obalu, statoru, poháněn elektromotorem. Na videu to používali hasiči k ohřevu vody a topení. Co jsem se nedozvěděl je účinnost. Ale toto jen tak mimoděk
měl jsem dosti pochybnosti, ale kabelů jsem si nevšiml. Byl mi divný ten koberec.... A video o ktrém mluvíš jsem viděl, máš pravdu jako několik zde bydlících magnetizérů že po čase si to najde rovnovážný stav. Byla řeč i o stínění atd., proto mě zajímá i vás názor. Za přízpěvek děkuji.
Z jiného soudku, leč věc podobná... skoro tentýž, ale kovový válec rotoru s vrtanými dírami, uzavřený do kovového obalu, statoru, poháněn elektromotorem. Na videu to používali hasiči k ohřevu vody a topení. Co jsem se nedozvěděl je účinnost. Ale toto jen tak mimoděk
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím
Že se vám sem ještě pletu.zběžně sem postupně pročet vlákno o magnetech
a zdá se mě že vymejšlíte stále složitější a složitější věci(kterým já už moc nerozumím)....co se vrátit na začátek a zapřemejšlet jinak???....ja nechcu a ani bych si nedovolil nikomu tady z profíků něco radit (chraň Bůh) jen svojim selským rozumem mě tak připadne že zařízení musí přece fungovat i ve svoji naprosté primitivitě,jednoduchosti,...a pak postupně zdokonalovat funkční zařízení....jako třeba parní nebo spalovací motor,nebo třeba el.lyzér,taky byly naprosto jednoduchá věc a co se z toho postupně vyvinulo za složitosti.........já vím že tomu nerozumím,ale jen si tak občas laicky a čistě teoreticky zapřemejšlím o magnetech a vyvstávají mě na mysl některý otázky.....
tak hezkej večer
a zdá se mě že vymejšlíte stále složitější a složitější věci(kterým já už moc nerozumím)....co se vrátit na začátek a zapřemejšlet jinak???....ja nechcu a ani bych si nedovolil nikomu tady z profíků něco radit (chraň Bůh) jen svojim selským rozumem mě tak připadne že zařízení musí přece fungovat i ve svoji naprosté primitivitě,jednoduchosti,...a pak postupně zdokonalovat funkční zařízení....jako třeba parní nebo spalovací motor,nebo třeba el.lyzér,taky byly naprosto jednoduchá věc a co se z toho postupně vyvinulo za složitosti.........já vím že tomu nerozumím,ale jen si tak občas laicky a čistě teoreticky zapřemejšlím o magnetech a vyvstávají mě na mysl některý otázky.....
tak hezkej večer
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
Jedná se o kavitační ohřev vody,skoušel jsem to s hladkým válcem a výsledek nula,tedy spíš je to v tom že nemám dost silný motor má to obrovskej odpor no a ty otvory tam budou hrát zásadní roli.Anonymous píše:Děkuji,
Tady je toho víc: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=237
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zdravím
už jsem na tuhle filozofickou otázku před časem reagoval, tak ještě jednou, pro laiky: princip je jedna věc, prakticky funkční zařízení věc druhá. Vezmi si třeba zcela primitivní, jednoduchou jadernou elektrárnu, jaká je to fabrika - a přitom na štěpení (nebo slučování) jader atomů není taky nic zvlášť složitýho...laik píše:Že se vám sem ještě pletu.zběžně sem postupně pročet vlákno o magnetech
tak hezkej večer
Ale přemejšlej dál, zkoušej si představit různý kombinace materiálu, vzájemnýho uspořádání, silového působení, přenášení těch sil, nějakou zpětnou vazbu, převedení na rotační pohyb..... možná přijdeš na to, kde je ta hranice maximální jednoduchosti pro funkční MM.
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím
Z tou elektrárnou si mě dostal....
něco na tom bude....
Dneska sem konečně našel ty zatoulaný magnety.....
hrál sem si s nima chvilku.... zkoušel mezi to strkat nějaký stínítko a chvilku laboroval.........
a asi to nebude fakt jen tak jednoduchý......
tak sem ty magnety vzal a nalepil ve sklepě na trubku....tam budou aspon mít nějakej užitek....
něco na tom bude....
hrál sem si s nima chvilku.... zkoušel mezi to strkat nějaký stínítko a chvilku laboroval.........
tak sem ty magnety vzal a nalepil ve sklepě na trubku....tam budou aspon mít nějakej užitek....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zdravím
on i obyčejný spalovací motor musí mít několik základních částí, aby vůbec fungoval na benzín nebo naftu - ta elektrárna byl extrémlaik píše:Z tou elektrárnou si mě dostal....
něco na tom bude....
? ta trubka je na vodu? před časem jsem taky pár feritů nalepil na přívod k bojleru na teplou vodu - a zatím nepozoruju nic mimořádnýho - tak napiš, kdyby něco...
P.S. podle mýho laborování jsou potřeba minimálně tři magnety, aby se dalo něco aspoň nadějnýho sestavit.
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: Simulace neexistujících jevů
Co například to, že póly toho samého magnetu mají občas rozdílné vlastnosti ohledně síly magnetického pole?? Proč to tak někdy je a někdy zase není?? Pokud vím, tak zrovna tohle ještě nebylo nikdy zcela spolehlivě vysvětleno, pouze zaznamenáno (a o podstatě samotného magnetismu bych se v této souvislosti snad raději ani nezmiňoval, je to jedna z mnoha vlastností něčeho, kterou používáme bez toho abychom věděli proč takto vlastně funguje) NonAkord píše:No a doposud tady žádné odchylky od základních principu magnetismu nebyly konkretizovány.