Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

GEET - Pantone reaktor -- Diskuse

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

vynalézáme vynalezené ?

Příspěvek od kutil »

Tak sem se minulý týden díval na telku a byl tam program o nějaké sklárně v Africe. Jediná sklárna na kontinentě, nikde žádný plynovod nebo elektrárna.
Velice prosperující sklárna si vyrábí veškeré energie, tedy i plynu pro hořáky na tavení skla z oleje a vodní páry. Majitel prošel všechny dostupné info a našel :!:
Pozval si do sklárny jednoho Fina, který znal 150 roků starou technologii spalování vodní páry kdy spotřeba oleje je zanedbatelná. Proto si může dovolit i v době krize provozovat sklárnu která je velice náročná na spotřebu energií. (viz naše skláře co končí k vůli nenažranosti energetických monopolů).
No a my bychom potřebovali najít popis technologie nebo vynálezu staršího 100 roků a udělat si to domů v malém. Tu sklárnu sem odhadoval na výkon min.200 kWh což je pro RD moc-grr.

Chlapi, kdybyste někdo na netu zakopl o tuto technologii, dejte sem prosím link, pomohlo by to móc lidem ;)
Díky
H.v.

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

200kw je tak akorát.moc dobrý. Okamžitě bych do toho šel. Bylo by fajn se v zimě válet v nekrytém bazénu o velikosti tenisových kurtů........

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Tiež sa pripájam. Ak bude podľa čoho, tak mám možnosť výroby nejakých komponentov.

kutil
Zasloužilý člen

emem tak

Příspěvek od kutil »

jarda ovčák svitavy píše:200kw je tak akorát.moc dobrý. Okamžitě bych do toho šel. Bylo by fajn se v zimě válet v nekrytém bazénu o velikosti tenisových kurtů........
Ahojky,
chtěl sem ti napsat už dříve, ale nésó lidi :(
Co jsem vysledoval tak všechny tyto technologie vyžadují provoz na plný výkon a velikým problémem jsou regulace výkonu.
Ale toto se dá obejít právě tím bazénem.
Já mám jako zdroj energie pro RD aku nádrž, tedy AN ze které odebírám teplo jak pro ohřev TUV, tak pro podlahovku ÚT. AN vytápím plynovým kotlem, solárkem a zrušil sem kotel na dřevoplyn protože mi vyhořel komín a syn nechce sekat k vůli vyvložkování (esíčko v patře-grr) Protože jsme obložili dům 10 cm polyšem, tak ta spotřeba plynu 2700 m3 pro dvě rodiny (2 byty) vč. vaření a ohřevu TUV se dá ještě utáhnout.
No a těď si představ další zdroj energie ve formě pantenereaktoru- no neudělé si to!
Eště mě napadlo uhlovodíky oleje nahradit uhlovodíky z plynu :idea: :?:
Něco na té technologii bude a zase je o čem přeméšlet :lol:
Tak přeméšléte, ať se daří a vydržať
H.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: enem tak

Příspěvek od chiq »

kutil píše:...Dyť o tomhle je celé toto fórum :!: Řeknu to na plnó hubu "umět z hovna uplést bič". Protože jsou náznaky že to de, tak proto ta snaha o získání info. Proč vymýšlet něco, co je již dávno vymyšlené a funguje to :!: :!: :!:
To znamená získat info o technologii a upravit si ji pro své podmínky.
No a vo, vo tom to je ;)...
...a vvvvotom to Karban je!
(vieš, niekedy je dobré poupratovať svoje staršie príspevky, potom vyjdú napovrch aj niektoré tvoje rozumné myšlienky. hoď "na pľac" tvoju kosačku, myslím, že by to mnohých zaujímalo)

Návštěvník

Re: vynalézáme vynalezené ?

Příspěvek od Návštěvník »

kutil píše:Tak sem se minulý týden díval na telku a byl tam program o nějaké sklárně v Africe. Jediná sklárna na kontinentě, nikde žádný plynovod nebo elektrárna.

H.v.
Díváme se na stejné pořady.
Krakování vodní parou není až taková novinka. Majitel sklárny to objevil v technickém muzeu tuším v Londýně. Existuje na to spousta patentů. Proč nikdo nechce připustit, že to samé se děje v motoru????
P.

Návštěvník

Re: emem tak

Příspěvek od Návštěvník »

kutil píše: Eště mě napadlo uhlovodíky oleje nahradit uhlovodíky z plynu :idea: :?:
Něco na té technologii bude a zase je o čem přeméšlet :lol:
Tak přeméšléte, ať se daří a vydržať
H.
Uhlovodíky plynu jsou už dost "lehké" na trhání.
P.

kutil
Zasloužilý člen

Re: vynalézáme vynalezené ?

Příspěvek od kutil »

Anonymous píše:
kutil píše:Tak sem se minulý týden díval na telku a byl tam program o nějaké sklárně v Africe. Jediná sklárna na kontinentě, nikde žádný plynovod nebo elektrárna.H.v.
Díváme se na stejné pořady.
Krakování vodní parou není až taková novinka. Majitel sklárny to objevil v technickém muzeu tuším v Londýně. Existuje na to spousta patentů. Proč nikdo nechce připustit, že to samé se děje v motoru????
P.
Kucí ahój, tož takové fórum by se mi líbilo ;)
Peter, víš o nějakém tom patentu na krakování? Je pravdou že ZP je na konci uhlovodíkového řetězce CH4 a že z toho už žádný velký zázrak neuděláme. PB je na tom trochu lépe C6H8 ale furt je to méně než olej.
Zbytečně nemlaťme prázdnou slámu, pokud narazíte na konkrétní odkaz který by osvětlil oblast krakování a hlavně aby se dal vyrobit v kutilských podmínkách, tak šup sem s tím :lol:
Díky za spolupráci
H.v.

kutil
Zasloužilý člen

nejedná se enem o krakování

Příspěvek od kutil »

berky píše:zase budu za skeptika, ale kde berete ty informace, že spotřeba oleje proti klasickému hořáku sleze třeba o 80%? Podle všeho jde "jen" o reforming (a díky tomu lepší hoření) a úsporu odhadem 30%. Čím víc má palivo uhlíku, tím líp, takže ZP na tom tak dobře nebude. Buďto víte něco co já nevím nebo je to blábol......
Ahojky,
vrátil sem se z vycházky s pesanem a šups k pc ;) , dnes se fest ochladilo tak je doma nejlíp ;)
Vím něco co ty nevíš a to že jde spalovat enem voda termickým rozkladem. Zatím to umím jen 50/50% s PB a protože chci víc, tak sháním jiná info o pyrolýzním spalování oleje, krakování atd......
Proto jsem přesvědčen že při "správné konstalaci hvězd", tedy dobře technicky vyřešeném procesu kdy by se lépe využily i uhlovodíky z paliva ...... :?:
Nejedná se o zisk volné energie, ale o dokonalejší spalování uhlovodíků s využitím energie vody.....

PS- o termickém rozkladu vody jsme se učili ve škole. Nehledejte v tom žádný zázrak, kapka vody se na žhavém povrchu rozloží na kyslík a vodík a klidně si shoří zpět na vodu při uvolnění energie. Zákon o zachování energie funguje :!:
Sranda je v tom, že když použiji hořák 3 kWh na žhavení tak z vody získám také jen ty 3 kWh tepelné energie, tedy je to fifty fifty! Ale když toto monstrum vložíte do kotle, tak tam ty 3 kWh z PB zůstávají + 3 kWh z vody a ejhle :idea: , najednou máte v kotli 6 kW příkon a to už se na topné sezóně musí projevit.

Tož sem vám dal bróka do hlavy a včil chlapci mudrujte jak dál :?:
Čistě teoreticky když k 50% energie z vody přidám 30% získaných dokonalejším spálením uhlovodíků tak su na těch lákavých 80% zisku....
Ono to pude ;)
H.v.

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příslušné vlákno je uzamčené, takže možná tady.

Příspěvek od Merlin »

Snad se rozvine plodnější diskuse, než dosud ;)

http://noneed2know.gaia.com/blog/2007/5 ... _component

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: Příslušné vlákno je uzamčené, takže možná tady.

Příspěvek od Pego »

gewo píše:Snad se rozvine plodnější diskuse, než dosud ;)

Tady - http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... rotoverter ... je to jen vlakno nametuu, nemelo by byt diskuzni. Ale diskuze uz existuje tady:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... rotoverter
(PS Hectora sleduju uz par let, nema v hlave na*....) Dik za link! :good:

kutil
Zasloužilý člen

Ach jo !

Příspěvek od kutil »

gewo píše:Snad se rozvine plodnější diskuse, než dosud ;)

Jirko ahojky, eště žiju, ale.....
Toto fórum se vůbec nezmněnilo-grrrrr Nevěř že se na tomto fóru rozvine plodná diskuze
Mylně sem se domníval že si pokecáme jak dál, jak nad problémem zvítězit atd., ale to co dokáže Karban, to je beze slov.
Kdyby si jen jednou zkusil jak hoří voda tak bude mluvit jinak. Tak je vidět že jenom kecá-grr.
Totéž se týká akorda kterého si móóc vážím protože toho umí honě, víc než já. Ale co se týče vody tak se určitě se ani nezamyslel nad tím, co se děje v kotli ve kterém žhavím nějakou guli, špóny či cokoliv jiného. Prvotní vstup energie je vysoce ztrátový a trvá dost dlouho než se provozní část nažhaví a je schopna rozkládat vodu. Na vlastní rozklad potom stačí enem udržování teploty. Ale to teplo které po nažhavení gule letí do komína mi také ohřívá otopnou vodu :!: Z vody se dá zřejmě získat více energie než si dovedeme představit. Nějak zanikla skutečnost že to již umím pálit 50/50 % i za cenu toho, že nevím co se v prostoru kotle děje :oops:
Zisk tepelné energie se dá lehce ověřit :!: :!: :!:
Zatopím hořákem bez přidání vody a obsah otopné vody v kotli ohřeji na provozní teplotu 80 st.C za určitý čas.
Nechám vychladnout a do studeného kotle vložím hořák s nažhavenou gulou a s přidáním vody. Kotel se mi ohřeje za poloviční dobu a provozní teplota dále stoupá ! To značí že mám evidentně k dispozici více energie než při klasickém spalování plynu.
Ale jak vidím tak to tady nikomu nic neříká :cry: :cry: :cry:
Takže pánové měl sem vás rád, bděte :!:
Loučím se s fórem a toto je můj poslední veřejný příspěvek
Vydržať
H.

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Ach jo !

Příspěvek od Merlin »

kutil píše:... mám evidentně k dispozici více energie než při klasickém spalování plynu.
Měl jsem u katalytického rozkladu jiný problém.. nenašel jsem materiál, který by se u toho netavil. Takže z toho při optimální konfiguraci vždy vychází "Golem", tepelný výkon hodně přes 150kW (porovnáno s naftovým hořákem 150kW). Jenže já nepotřebuji vytápět tovární halu.. a v malém to prostě rozumně nejde.

A nečil se, tím někomu jen uděláš radost. Lepší je nevšímat si toho. Ono to pak časem vyhnije.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Eter
Starší člen

Voda Hori !!!!

Příspěvek od Eter »

Voda hori!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sam ju viem spalovat, a verim ze mnoho z vas ju vie tiez spalovat. Vodu zapalujem el. prudom, ktory pretecie napr. cez el. ohrievac a zaroven seriovo cez vodu, takze mam tepelnu energiu naviac.
Teplo mam z ohrievaca, a zaroven z plamena vody je to super ze, ale niektori neverite K..., A...

Kutil neodchadzaj!!! ja tiez napisem technicke prispevky a nikto nereaguje, reakcie su vetsinov vo vlaknach relax u kavicky, karbanova oponentura, a same hovadiny.
Ked to nejde verejne pojde mozno sukromne - SZ.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“