Svatá pravdapoota píše:Kromě toho, že je to velice vtipné, se mi na tom líbí, že se jedná o zcela regulérní "teorii", která má dokonce i provázané argumenty pro svoje "potvrzení". Teorií stejného druhu a "ceny", ovšem bez vtipu a očividné nesmyslnosti, je kolem nás stále ještě dost a dost, a udržování mnoha z nich je i dost výnosné. Zdravím - poota
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Laik se ptá fyziků
Moderátor: Gabča
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Re: Pohlcovač tmy
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: deprézské přístroje ale
...jak magnetem na lednici....????.....nedavno jsem se měl možnost si popvídat...přátelsky s universitním profesorem...Doc...ing...Csc....z ČVUT v Praze...na tema magnetismus....a magnetický motor....řekl jsem mu kdo jsem , nulové technické vzdělání....ze začátku na mě koukal velmi nedůvěřivě.....ale ...muj věk...a jeho....dohromady tak 125 roků....já 59....on lehce pod 70....Gabča píše:No, to já právě taky nevím . Jestli můžu teď, když se tu sešlo trochu víc lidí, vás seznámit se svým PLÁNEM.Karel m píše:napětí bez proudu nezměří. Naproti tomu elektrometr změří přítomnost náboje.
Jak vono to vlastně doopravdy je ???
K ???
Jestli se najde pár ochotných jedinců, tak jistá odměna je nemine. Budeme SPOLEČNĚ odstraňovat zbývající nejasnosti, jakože jich je ještě pár, hlavně tam kam já nedohlídnu, třeba ten váš eter, ráda se poučím ale pro mě je to zatím něco nadpřirozeného, neznámého. A pak s tím nějak společně vyrukujeme ... třeba bombardováním emaiy ČVUT, nebo já nevím co. Odměna bude ta legrace, kterou při tom zažijeme.
V čem se liší tenhle pohled třeba od jiných a jaktože si tak věřím? Já nevím proč neuspěli jiní pochybovači, ale možná proto, že podávají věc moc složitě. Já jsem totální fyzikální ignorant, a proto možná můj pohled je tzv. blbuvzdorný. A mám občas dobrej nápad, jakože si myslím, že ten nápad s tím Voltem nebo s tou gravitací, to mohlo přijít ale taky nemuselo.
Budeme vystupovat společně, jako společné dílo, protože to společné dílo bude. Nebudeme asi první na světě, ale budeme mít prosté argumenty, donekonečna je budeme opakovat. Maximálně si uřízneme ostudu, ale když zachováme humor, nic se nám nestane. Naše jména se i jednou objeví v novinách, vystřihneme si to, magnetem přiděláme na lednici, a bude nám dobře
PS. bylo by dobré nejprve experimentálně přeměřit druh zrychlení volného pádu. Na oběžnou dráhu mimo odpor vzduchu se nedostaneme, ale nešlo by to zpomalit tady nějakou kladkou? Nemá někdo doma něco takovýho?
...já vyzbrojen a ošlehán znalostmi fora....a několik mých všetečných otázek....po několika minutách pán změnil ton.....evidentně jsem ho tlačil do kouta.....moje otázky...magnet = akumulátor= pružina...atd ....znáte to....probíráme to zde stále dokola...
....nechtěl jsem pana profesora tlačit...uplně na dno...ale ...najednou mi ho bylo líto....on nevěděl....nebo nechtěl vědět....když jsem 3x položil stejnou otázku...a pokažde jsem se dozvěděl něco jiného....sice k tematu a neodporovalo si to.....tak jsem věc nechal být.....jsem zvědav , co odpoví ...až udělám ten motor.....mám k němu otevřené dveře...prý ho problém velmi zajímá....
...proč to píšu...tohle storry...milá gabčo.....pokud nebudou profesoři tak vstřícní...jako např gromit, nebo Lajoš.....tak se stejně nic nedozvíme....
....gabče bych řekl...holka bádej si sama....zaplavovat svět otázkama....jejichž odpověď si nemohu ověřit.....na vlastní oči ....jsou mi na nic....proto dělám ten motor.....jen dotaz osobní...na Gabču.....co máš za lubem...otázky jsou více než zajímavé.....dedukce z nich také....já osobně nevím...o čem je vůbec řeč...pro Gabču....martin11 je fotograf....
....pro NON.....pohlcovač tmy.....fantazie...ano tak to je....a navíc se tím i podpoří další teorie......tma není vidět.....pozor to není vtípek......zkuste udělat absolutně černé těleso....také nebude vidět.....na rozdíl od bílého....
....tak.....jsem si zapolemizoval.....hezký den váš martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
Co mám za lubem? Nevím, jestli mi to budete věřit, ale mě to straší po nocích, tak se toho potřebuju zbavit. Já se znám, dokud něco neudělám, nepřestane to. Takhle mi už vyšel článek o horách, takhle jsem s jedním profesorem vydala knížku o historii stoletého pěveckého sboru. Vždycky je pár let klid, než mě popadne něco jinýho. Tohle je zatím největší bláznivost, a moje sebevědomí je vážení přátelé, tak jako celý můj život, neveliké. Ale určitě to znáte, ať se zeptám kohokoli z vás, vypadnou z vás rozličné akce a velkolepé historky. Můžete začít, aspoň se poznáme. g
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Např. to, že v elektrárnách se vyrábí el. energie a pomocí proudu ve vodičích (popř. akumulovaná do nabíjecích článků nebo bezdrátově ) se potom transportuje do místa určení. Vždyť to, že to tak ve skutečnosti vůbec není, ví přece každý, kdo se vážněji zabývá VE. Nonpoota píše:Kromě toho, že je to velice vtipné, se mi na tom líbí, že se jedná o zcela regulérní "teorii", která má dokonce i provázané argumenty pro svoje "potvrzení". Teorií stejného druhu a "ceny", ovšem bez vtipu a očividné nesmyslnosti, je kolem nás stále ještě dost a dost, a udržování mnoha z nich je i dost výnosné. Zdravím - poota
.
-
- Zasloužilý člen
Jasně, budu odteď vděčná všem VE za to, že způsobují vítr, který nás ovíváaNONym píše: Např. to, že v elektrárnách se vyrábí el. energie a pomocí proudu ve vodičích (popř. akumulovaná do nabíjecích článků nebo bezdrátově ) se potom transportuje do místa určení. Vždyť to, že to tak ve skutečnosti vůbec není, ví přece každý, kdo se vážněji zabývá VE. Non
.
-
- Zasloužilý člen
jsem se nedozvěděl odpověď...
....aha...rozumím tomu tak, že tě napadlo, že to je s gravitací anakonec se všemi fyz.zákony...." jinak"....a až tomu přijdeš na kloub....tak o tom napíšeš....já tedy... sám za sebe....fyz zákony ...ignoruju...dokonce jsem si na tohle tema vypěstoval nepřítele...pana K...doufám , že je zde již minulostí....Gabča píše:Co mám za lubem? Nevím, jestli mi to budete věřit, ale mě to straší po nocích, tak se toho potřebuju zbavit. Já se znám, dokud něco neudělám, nepřestane to. Takhle mi už vyšel článek o horách, takhle jsem s jedním profesorem vydala knížku o historii stoletého pěveckého sboru. Vždycky je pár let klid, než mě popadne něco jinýho. Tohle je zatím největší bláznivost, a moje sebevědomí je vážení přátelé, tak jako celý můj život, neveliké. Ale určitě to znáte, ať se zeptám kohokoli z vás, vypadnou z vás rozličné akce a velkolepé historky. Můžete začít, aspoň se poznáme. g
....tak ti milá G...přeji mnoho poznatků...a již na samém začátku jsem se stal věrným žákem...protože je dobré vědět...co a jak....
mým snem....je ... : dokázat , že staří Egypťani mohli znát elektřinu...a používat ji ke svému životu....a že se nic nedochovalo....no neměli toho zase tolik...a dráty....byly pravděpodobně ze zlata.....a k výrobě elektřiny...mimo tohoto kovu nic jiného není potřeba.....martin11
...mimo jiné....ze mě ta historka s profesorem nevypadla....já ji prožil
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Návrh
Mně se na tom líbí ,že je uvnitř skrytý pohlcovač tmy, ani dík ani závazek zde vzniknouti nemůže , neb klávesnicí Tvými prsty mi Zimermanův brácha v ucho našeptal, že toto býti může, a jěště víc, neb trubice jsou dvě a pakliže se spojí, může se měřit přesněji v délce 2,5 m. Pak ale kamera to neveme přesně, anebo kontakt nahoře i dole a časomíra bude nutná.Gabča píše:
Jestli by se do toho šlo, za což mi nezbývá než do smrti děkovat a býti zavázaná,
Trubice převelice v dílně i když větší, přesto místo zabírají, a tak mně to napadlo.
A protože čas se krátí mohou se nějaké cívečky přidat a pak tam zkoumat
výboje a záření a další a další.
Vlastně dík za nápady.
Uděláme si na to pracovní skupinu, nebo zůstaneme zde zatím v osamění proti převážně vážným neodvážným ?
Kde jste Vy hraví blázínkové všeho schopní, kde jste Vy piráti rozumnosti Cíl není popsán přesně, a to přitahuje. Můžete to dopsat Vy.
K.
PS:A kdyby se to udělalo přenositelné, tak by se mohlo měřit na zlomech...........
Mno snad čas si někde vypůjčíme ?????
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: jsem se nedozvěděl odpověď...
Celé odborné skupiny pozůstatky artefaktů skupují a hážou do moře ba i jinak likvidují.Potom se ale stydí.martin11 píše: a že se nic nedochovalo....no neměli toho zase tolik...a dráty....byly pravděpodobně ze zlata.....a k výrobě elektřiny...mimo tohoto kovu nic jiného není potřeba.....martin11
.:
Steven M. Greer
O tom ví víc.
K.
-
- Zasloužilý člen
Částečně se mýlíš, tato teorie má totiž velmi vážnou často opomíjenou trhlinu.Karel m píše:je každý kdo září, to je přece jasný. Vždyť vesmír je po částech tmavý dost.
K.
Je známo, že TMA se většinou snaží přitáhnou k příslušnému "lapači tmy". Je to velmi zvláštní anomálie ve vztahu tmy k dosud zatemnělé gravitaci. Důkazem toho je i to, když jakožto sekundárního lapače tmy použijeme velmi lehký černý balónek, kterýžto pod vlivem slunce nejlépe pohlcuje tmu ( ). Vystavíme-li tento v dostatečně nafouknutém stavu prudkému pohlcování tmy (nejlépe za velmi slunečného dne), tak se postupně začíná plnit tmou (což je mnohdy viditelné i pouhým okem), kterážto v něm uvězněna ho potom přitahuje vzhůru ke slunci, zdroji pohlcování. Malá rychlost stoupání tohoto rezevoáru je způsobena jeho poměrně nepřiměřenou hmotností. Přičemž platí přímá úměra, že čím více sluníčko pohlcuje tmu, tak i balónek potom stoupá rychleji. Vypustíme-li z balónku tmu ven, tak tento za bezvětrného počasí padá zpátky k zemskému povrchu.
Velmi často se na různých konsiliích donekonečna probírá přihlouplý oponentský fakt, že ale i balonek zahřívaný jiným způsobem vykonává taktéž pohyb vzhůru. Ale zde je pak nutno si uvědomit, krom toho, že tyto kacířské názory v moderní a na faktech postavené vědě nemají rozhodně co dělat !!!, i to, že tento ohřev se povětšinou děje pomocí energie získaných z fosilních paliv, popř. z paliv, které se zrovna spálila. např. dřevo (tudíž v ten moment již hmotně neexistují). Zmíněný jev má totiž přímou souvislost s poupravenou poučkou E=cm2, jelikož tma, má-li vhodné podmínky, následuje původní zdroj vyvolávající "tmolapání". Snaží se tak zákonitě dostat do časoprostoru za svým původcem, který se v daném kontinuu nachází (byť se tam ocitl před zlomkem sekundy). Nezapomínejme však, že to tmě ale nijak nevadí, protože je opravdu hrozně velmi rychlá. Po následném překonání gravitace Země pak většina tmy končí právě v dalekých dosud neprobádaných hlubinách vesmíru.
A proto (zcela logicky) je vesmír tak neskutečně moc černý. Non
pozn.: Byly již sice učiněny pokusy o cílený transport TMY do vesmíru pomocí tzv. holografických kontejnerů s nulovou hmotností, ale jejich současná energetická náročnost brání jejich globálnímu využití. Však jednoho dne se podaří překonat i tyto problémy a POTOM NAVŽDY BUDE JASNO VŠEM NA CELÉM SVĚTĚ !!!! Proto spojme své síly a skoncujme jednou pro vždy s tímto tmářským obdobím !!!! Světlo všem a tma pryč !!!!
.
Naposledy upravil(a) aNONym dne stř 27 kvě 2009 17:23, celkem upraveno 2 x.
-
- Zasloužilý člen
To: martin 11 , a co ty, přijdeš?
To: karlos .. jestli bude ta tyč moc dlouhá, tak vývěva možná neudělá takové vakuum, ikdyž .. těch 99% je dost dobrých, náš výrok bude stejně jenom ANO/NE, stačí, když se to bude podobat, nemusí to být přesně.
Já udělám dneska večer nějakou tabulku časových průběhů v rámci 1 metru ... tam je blbý, že v hloubce 1 m se to exponenciální zrychlení se ještě moc nerozjede, je dokonce pomalejší než vteřinové. Pak se křivky protnou, a pak se rozletí jako blázen, ale až potom. Zkusím určit, kolik obrázků musí stihnout kamera sejmout, aby se postřehly tyhle drobnosti. Ještě můžu nakreslit nějaké pozadí za trubku s čárami označujícími výšku, asi po centimetrech, a každých pět cm čáru zvýrazníme tučně . To je věda.
To: karlos .. jestli bude ta tyč moc dlouhá, tak vývěva možná neudělá takové vakuum, ikdyž .. těch 99% je dost dobrých, náš výrok bude stejně jenom ANO/NE, stačí, když se to bude podobat, nemusí to být přesně.
Já udělám dneska večer nějakou tabulku časových průběhů v rámci 1 metru ... tam je blbý, že v hloubce 1 m se to exponenciální zrychlení se ještě moc nerozjede, je dokonce pomalejší než vteřinové. Pak se křivky protnou, a pak se rozletí jako blázen, ale až potom. Zkusím určit, kolik obrázků musí stihnout kamera sejmout, aby se postřehly tyhle drobnosti. Ještě můžu nakreslit nějaké pozadí za trubku s čárami označujícími výšku, asi po centimetrech, a každých pět cm čáru zvýrazníme tučně . To je věda.
-
- Zasloužilý člen
....já tedy tvrdím...že hmota je anomálie času....a s tím souvisí i gravitace....a tma je něco mezi časem a hmotou.....martin11aNONym píše:Částečně se mýlíš, tato teorie má totiž velmi vážnou často opomíjenou trhlinu.Karel m píše:je každý kdo září, to je přece jasný. Vždyť vesmír je po částech tmavý dost.
K.
Je známo, že TMA se většinou snaží přitáhnou k příslušnému "lapači tmy". Je to velmi zvláštní anomálie ve vztahu tmy ke gravitaci. Důkazem toho je i to, když jakožto lapače tmy použijeme velmi lehký černý balónek, kterýžto nejlépe pohlcuje tmu ( ). Vystavíme-li tento v dostatečně nafouknutém stavu prudkému slunečnímu záření, tak se postupně začíná plnit tmou (což je i viditelné), která v něm uvězněna ho potom přitahuje vzhůru ke slunci. Vypustíme-li tmu z balónku ven, tak tento padá za bezvětrného počasí zpátky k zemskému povrchu.
Velmi často se na různých konsiliích donekonečna probírá oponentský fakt, že i balonek zahřívaný jiným způsobem vykonává rovněž pohyb vzhůru. Ale zde je nutno si uvědomit, krom toho, že tyto kacířské názory nemají v moderní a na faktech postavené vědě co dělat i to, že tento ohřev se povětšinou děje pomocí energie získaných z fosilních paliv, popř. z paliv, které se zrovna spálila (tudíž v ten moment již hmotně neexistují). Zmíněný jev má totiž přímou souvislost s poupravenou poučkou E=cm2, jelikož tma (má-li vhodné podmínky) se snaží dostat za původním zdrojem vyvolávajícím "tmolapání". Snaží se zákonitě dostat do časoprostoru. Po překonání gravitace Země tak většina tmy končí v dalekých hlubinách vesmíru.
A proto je vesmír tak černý. Non
.
-
- Zasloužilý člen
Gréééjt. Clever girl !!! (RS Hadden / film Contact 1997)Gabča píše:Jasně, budu odteď vděčná všem VE za to, že způsobují vítr, který nás ovívá
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
trubka
Co se jěště dá, je použít nerez trubku, která je na dvoře na jiné přichystána, a tuto opatřit na obou koncích plexi tubicemi, jejichž levný zdroj mám poblíž. Pak jsme na skoro 4m, ale dvě synchr. kamery nemám.
K.
Vývěva to veme za 10 min je vysáto. VR 20 bere 20 m3 za hod.
K.
Vývěva to veme za 10 min je vysáto. VR 20 bere 20 m3 za hod.
-
- Zasloužilý člen
..na co přišel martin..???...
...chvilku vážně....protože jsem foto....existuje kamera, která umí hodně obrázků za vteřinu....ale je drahá.....čím to chceš snímat...???....martin11Gabča píše:To: martin 11 , a co ty, přijdeš?
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
A proto tedy tudíž tak to Kacha myslel správně, jenom nevím kam to podstatný z jeho seriálu zmizelo. Asi před 2 týdny tam byly jen první dvě strany.martin11 píše: ....já tedy tvrdím...že hmota je anomálie času....a s tím souvisí i gravitace....a tma je něco mezi časem a hmotou.....martin11
k.