Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Efektivní elektrolýza
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
obr. 2
detail keramické vyzdívky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Pro Gevo...
Hezký.... Jednoduché a zcela jistě účinné....Fotka by nebyla? Alespoň malinkááááá.....
Však ono to půjde!!!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Brownův plyn?
Jsem myslel že Brownův plyn vzniká při hoření oblouku ve vodě a složením je podobné svítiplynu, ten jsem já zatím nečichal.
Prosím opravte mně
Prosím opravte mně
- Mim
- Zasloužilý člen
Pro Lajose.....
Pleteš se....Browngas to má na svých stránkách docela názorně předveno.
http://www.browngas.com/ podívej se tam. Možná si to pleteš s Magnegas. Ti v podstatě pracují s obloukovým plynem. Sice do toho "míchají" magnetismus a uhlovodíky....ale to jim nevěřím tak docela....Také mají zajímavé stránky....na ně je také odkaz, který je tu již uveden.
http://www.browngas.com/ podívej se tam. Možná si to pleteš s Magnegas. Ti v podstatě pracují s obloukovým plynem. Sice do toho "míchají" magnetismus a uhlovodíky....ale to jim nevěřím tak docela....Také mají zajímavé stránky....na ně je také odkaz, který je tu již uveden.
Však ono to půjde!!!
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brownův plyn?
Nikoliv. Brownův plyn je stoichometrická směs vodíku a kyslíku vznikající v elektrolyzérech bez separace plynů. Při hoření neexploduje, ale imploduje. Pokud dojde k explozi znamená to, že se do vyvíječe dostal atmosférický vzduch.lajos píše:Jsem myslel že Brownův plyn vzniká při hoření oblouku ve vodě a složením je podobné svítiplynu, ten jsem já zatím nečichal.
Prosím opravte mně
Plyn podobný svítiplynu vzniká redukcí uhlíku (a přítomných organických látek) v elektrickém oblouku pod vodou. Je to uhlovodíková směs.
"Magne.." nemá nic společného s magnety.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
pro Gewo
Jen by mě zajímalo z jakého materiálu je na obr cycl_01 ten podstavec pod celé zařízení (označený číslem 10) jinak moc zajímavá věcička...Z obrázků je patrné jak je to postavené.
Nechci být závislý na fosilních palivech
spalování Brownova plynu - patentovaný hořák podle Gewa...
posílám v příloze celý patentový spis ohledně hořáku o kterém mluvil Gewo.
Vše je tam popsáno (v angličtině samozřejmě).
Snad to pdfko proleze o.k.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pro Gevo...
V patentových spisech fotky nebývajíMim píše:Hezký.... Jednoduché a zcela jistě účinné....Fotka by nebyla? Alespoň malinkááááá.....
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: spalování Brownova plynu - patentovaný hořák podle Gewa.
Kde stojí, že ten hořák je "podle mne"? Dal jsem sem obrázky z US patentu, aby bylo jasné jak to asi vypadá.habana píše:posílám v příloze celý patentový spis ohledně hořáku o kterém mluvil Gewo.
Hořák, s kterým jme si hráli pracuje na stejném principu, jenže není z hranatých "tvárnic" - které buď budou muset být z nesmyslně drahého materiálu, anebo popraskají - ale z keramických "polotrubek". Navíc je v něm ještě pár vychytávek, jako např. možnost zabudování zahřívané redukční vložky s doplňkovým vstřikováním malého množství vody, atd. Ale pak už to bez "komína" nejde a začne to být o úplně jiných výkonech.
P.S. Ten sokl pod tím může být klidně i dřevěný...
- Mim
- Zasloužilý člen
Pro Gewo....
S tou fotkou to byla legrace..... . Ten patent jsem znal, tak jsem si rejpnul....No...tak mě bóchni.... Chápu, že zveřejňovat všechno nelze! Možná se dočkáme ve WM Magazínu.
Však ono to půjde!!!
gewo píše:Kde stojí, že ten hořák je "podle mne"? Dal jsem sem obrázky z US patentu, aby bylo jasné jak to asi vypadá.habana píše:posílám v příloze celý patentový spis ohledně hořáku o kterém mluvil Gewo.
Hořák, s kterým jme si hráli pracuje na stejném principu, jenže není z hranatých "tvárnic" - které buď budou muset být z nesmyslně drahého materiálu, anebo popraskají - ale z keramických "polotrubek". Navíc je v něm ještě pár vychytávek, jako např. možnost zabudování zahřívané redukční vložky s doplňkovým vstřikováním malého množství vody, atd. Ale pak už to bez "komína" nejde a začne to být o úplně jiných výkonech.
Gewo, gewo, tak když cituješ z nějakého pramene, tak jej uveď a je to.
Dělám to taky tak, navíc to má tu výhodu: jeden si může do toho patentového spisu zajet a čmuchat.
Je to jeden z problémů, který se zde často objevuje: jsou zveřejněná různá schemata, atd. bez uvedení pramene. A to je chyba.
Pak tedy lehce člověk poněkud neznalý je úplně vyřazen z boje, protože se prostě neorientuje.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Kubo, Kubohabana píše:Gewo, gewo, tak když cituješ z nějakého pramene, tak jej uveď a je to.gewo píše:Kde stojí, že ten hořák je "podle mne"? Dal jsem sem obrázky z US patentu, aby bylo jasné jak to asi vypadá.habana píše:posílám v příloze celý patentový spis ohledně hořáku o kterém mluvil Gewo.
Dělám to taky tak, navíc to má tu výhodu: jeden si může do toho patentového spisu zajet a čmuchat.
Je to jeden z problémů, který se zde často objevuje: jsou zveřejněná různá schemata, atd. bez uvedení pramene. A to je chyba.
Pak tedy lehce člověk poněkud neznalý je úplně vyřazen z boje, protože se prostě neorientuje.
1/ Link na ten patent sem tady dal už dlouho předtím, zalistuj zpět na str. 52.
------------------
Předmět: Re: hoření H2+O
kutil napsal:
Měl bys elektrody přímo v kotli ze kterého bys odebíral jen teplo. Tento fórek stojí za přemýšlení! Žádné starosti z kondenzátem, žádná stavba kondenzačního komína atd....
Pak myslíš určitě tohle. Cyklické spalování Brownova plynu. Ale i tady je vyvíječ zvlášť.
http://tinyurl.com/yx72k2
------------------------------
2/ Jen ..l nepozná, že ty obrázky jsou z US pat. spisu...
3/ Co dodat? Nepřeskakuj a čti po řadě.
Milý gewo,gewo píše:Kubo, Kubohabana píše:Gewo, gewo, tak když cituješ z nějakého pramene, tak jej uveď a je to.gewo píše:
Kde stojí, že ten hořák je "podle mne"? Dal jsem sem obrázky z US patentu, aby bylo jasné jak to asi vypadá.
1/ Link na ten patent sem tady dal už dlouho předtím, zalistuj zpět na str. 52.
------------------
Předmět: Re: hoření H2+O
kutil napsal:
Měl bys elektrody přímo v kotli ze kterého bys odebíral jen teplo. Tento fórek stojí za přemýšlení! Žádné starosti z kondenzátem, žádná stavba kondenzačního komína atd....
Pak myslíš určitě tohle. Cyklické spalování Brownova plynu. Ale i tady je vyvíječ zvlášť.
http://tinyurl.com/yx72k2
------------------------------
2/ Jen ..l nepozná, že ty obrázky jsou z US pat. spisu...
3/ Co dodat? Nepřeskakuj a čti po řadě.
Nejsem Kuba, sem totiž definitivní blbec.
Podle tebe ale nic neni definitivní a to mne tak trochu utěšuje.
Nicméně mě už nech na pokoji a vy... (cenzurováno) se na mě.
Na oplátku se ti rovněž nebudu věnovat a ani ti nebudu nadávat.
Nestojí mi to totiž vůbec za to, ať jsi kdo jsi.
EDIT: Čeština je velmi bohatý jazyk. Ale některé výrazy se sem opravdu nehodí....
Rival
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
pro habana
... no, no, chlape, ... a zbytek najdeš v "boxárně" ... neb tam to patří ... %bože, bože, ... to se snad ani nedá citovat, co jsi to sem habano píše: ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
a co takhle jinej princip...
slyšel ste nekdo o máchově buňce?sem zatim jen stredoskolak.takze neco jako prekticky pouziti u me jeste nehrozi,ale protoze po takovejch vecech du taky tak sem uz lecos videl,a precet,tak sem si rek ze bych se s vami podelil i o jiny zpusoby jak "mozna" jezdit za daco. http://aeronoviny.cz/html/machova_bunka.html