Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Laik se ptá fyziků
Moderátor: Gabča
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
mime
to je zatím seznamovací večírek ktertý vzniknul sám od sebe, přijď taky, snad za tři týdny budem vědět kdy a kde,
dobrá rodina videí
K.
dobrá rodina videí
K.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Ona to bude nějaká zapeklitá diferenční rovnice. Musím si domů pro starý sešity, na internetu jsou jenom samý diferenční tlaky.
Martine já ti to potom vysvětlím , až to sama pochopím
Ale protože vlákno nabylo nepřehlednosti, tak zopakuji, že lákáme nové bořiče mýtů do akce .. zkoumání gravitačního zrychlení s důkladným zaměřením na rozdíly mezi rovnoměrným a exponenciálním zrychlením.
Cíl: když ne potvrzení nové "teorie", tak aspoň hezký společný večer.
Itinerář s popisem cesty, časový harmonogram, rozdělení pokojů bude zveřejněn v pondělí.
Martine já ti to potom vysvětlím , až to sama pochopím
Ale protože vlákno nabylo nepřehlednosti, tak zopakuji, že lákáme nové bořiče mýtů do akce .. zkoumání gravitačního zrychlení s důkladným zaměřením na rozdíly mezi rovnoměrným a exponenciálním zrychlením.
Cíl: když ne potvrzení nové "teorie", tak aspoň hezký společný večer.
Itinerář s popisem cesty, časový harmonogram, rozdělení pokojů bude zveřejněn v pondělí.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: strobo při volném pádu....
Ja jenom abychom se tam neplácali úplně po tmě. Asi by to chtělo i nějaký reflektory na osvětlení. A tak. Co se týče generátoru, tak ten původně vojenskej 3,5kW (co má hodně laciný provoz ) je dost špatně převoznej, ale mám tu ještě jedno rozdělaný "dvoukilo". Takže buď ho do tý doby dodělám anebo hold pojedeme na benzín. Nonmartin11 píše:...rozhledna je v pustině....elektřínu zjistím....když tak agregát...nebo měnič....12/220...z auta....kolik je třeba Watů...výkon...já mám cca 200W...12/220
.
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Hezky....
Asi to bude bezva sranda...
Ale je to totéž jako zkoumat dnes Archimedův zákon....ten skutečně je plochý a trivialisticky bezbarvý ve svých tvrzeních....Zkusil jste někdo z vás ponořit nabité těleso do kapaliny( samozřejmě odděleně od vody...)
Nebo třeba opravdu zásadně laborovat s tvarem tělesa a jeho vodivostí....To všechno je možné, leč nikdo toto nečiní. Všechno je ukryté v náboji těles, respektive ve vnímání elektrického světa Nikoly Tesly. Můžeme o tom vést spory, můžeme i se hádat, ale jedno je jisté...pokud nebude doložena praktická použitelnost je to na nic.....viz třeba Hudchinsonův efekt. Vysokonapěťové spekrtum je nekonečné...jako vesmír......
Mim
Ale je to totéž jako zkoumat dnes Archimedův zákon....ten skutečně je plochý a trivialisticky bezbarvý ve svých tvrzeních....Zkusil jste někdo z vás ponořit nabité těleso do kapaliny( samozřejmě odděleně od vody...)
Nebo třeba opravdu zásadně laborovat s tvarem tělesa a jeho vodivostí....To všechno je možné, leč nikdo toto nečiní. Všechno je ukryté v náboji těles, respektive ve vnímání elektrického světa Nikoly Tesly. Můžeme o tom vést spory, můžeme i se hádat, ale jedno je jisté...pokud nebude doložena praktická použitelnost je to na nic.....viz třeba Hudchinsonův efekt. Vysokonapěťové spekrtum je nekonečné...jako vesmír......
Mim
Však ono to půjde!!!
-
- Zasloužilý člen
Re: Hezky.... k věci
Archimedův zákonMim píše:....Zkusil jste někdo z vás ponořit nabité těleso do kapaliny
Těleso já do nádoby
ponořil,
očím svým jsem však vůbec
nevěřil.
Neb nebylo nadnášeno žádnou
silou,
i když bylo obklopeno
tekutinou !
Brzy jsem však na ten důvod
přišel :
O těleso šlo, ale reálných to čísel.
Dva coulomby
Když jsme šli do lesa
na houby,
našli jsme v trávě dva
coulomby.
Dali jsme je do košíku
pravíce :
Ve škole je ukážeme
při fysice.
Coulomby však pustily se
do boje,
neboť měly oba stejné kladné
náboje.
Velkou silou navzájem se
odpuzovaly,
z košíku se oba dva
vystrkovaly,
až vypadly a zmizely v doubí.
A my zítra při fysice
ukážeme si nejspíš houby.
.
-
- Zasloužilý člen
A ještě jedna :(
ARCHIMÉDOVSKÁ SEBE(SOU)STŘEDNOST
Byť s přístrojem A.G.Bella bude to dosti dlouhá štreka,
než i já zase budu moci nahlas zvolati to svoje Heuréka,
když ale potom přijedeš, tak vše rád na tobě budu hledat,
a stejně jako kdys ten starý Řek po ulicích pomateně (nahý) běhat
Neb lítostné trápení ponořené do alkoholu,
jest vždy nadlehčováno silou tak velikou,
jenž rovná se momentální velikosti bolu.
Teď už však neruš kruhy mé,
(a ani jejich přímý střed),
alespoň do té doby,
než se mi zase
(třebas jenom
na chvilinku)
opět vrátíš
zpět.
alespoň do té doby,
než se mi zase
(třebas jenom
na chvilinku)
opět vrátíš
zpět.
- Mim
- Zasloužilý člen
Re: A ještě jedna :(
Prdelky...srandičky...ale práce žádnáaNONym píše:ARCHIMÉDOVSKÁ SEBE(SOU)STŘEDNOST
alespoň do té doby,
než se mi zase
(třebas jenom
na chvilinku)
opět vrátíš
zpět.
Však ono to půjde!!!
-
- Zasloužilý člen
Hm. No, když jsem kdys psal tohle, tak mi zrovna moc do smíchu nebylo. Kousek bolavýho tam zůstal dodnes.Mim píše:Prdelky...srandičky...ale práce žádnáaNONym píše:ARCHIMÉDOVSKÁ SEBE(SOU)STŘEDNOST
alespoň do té doby,
než se mi zase
(třebas jenom
na chvilinku)
opět vrátíš
zpět.
.
- Mim
- Zasloužilý člen
Nebreč, všichni máme to svý...ale jedna věc je jistá....."Největším žijícím čechem ve všech oborech byl Jára Cimrman a ma se mu přece chceme vyrovnat, nebo ne?"aNONym píše:Hm. No, když jsem kdys psal tohle, tak mi zrovna moc do smíchu nebylo. Kousek bolavýho tam zůstal dodnes.Mim píše:Prdelky...srandičky...ale práce žádnáaNONym píše:ARCHIMÉDOVSKÁ SEBE(SOU)STŘEDNOST
alespoň do té doby,
než se mi zase
(třebas jenom
na chvilinku)
opět vrátíš
zpět.
.
Však ono to půjde!!!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Mim píše:Prdelky...srandičky...ale práce žádnáaNONym píše:ARCHIMÉDOVSKÁ SEBE(SOU)STŘEDNOST
alespoň do té doby,
než se mi zase
(třebas jenom
na chvilinku)
opět vrátíš
zpět.
...Prdelky...srandičky...ale práce žádná [/quote]
co se dá dělat...
...hlava je prázdná...
...shodíme těleso z věže,
....zkoumat ho budeme
...kde že...???...
ponořit těleso...
do kapaliny...
a být nadlehčován silou
co rovná se gravitačnímu zrychlení...
...tak tohle už něco znamená...
...lidé bděte...
....vaše...
...karkulka červená
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
Ahojky milí přátelé,
tak jelikož diferenční rovnice stále odolává mému tlaku, tak uděláme vyhodnocení pokusu tak, jak jste radili už na začátku, tj. analogově:
(i to tak této teorii sluší, aby byla co nejjednodušší)
Bude více než nutná martinova jahodová geotextilie, na které ve chvíli, když já budu podvěčer mazat chleby a přihřívat hovězí polévku, přiděláte po metrových úsecích reflexní čáry v odstupech přesně 1m. Přemět s reflexní odrazkou bude shozen, a oblikán stroboskopem s frekvencí asi tak 10 krát za sekundu, bude-li těch ťuflíků na fotce moc málo nebo naopak moc, můžeme frekvenci upravit.
Vyhodnocení bude:
1. Na výsledné fotografii vybereme úsečky, které jsou bezprostředně U METROVÝCH ZNAČEK. Budou - li se tyto úsečky prodlužovat tak, že každá u následující značky bude O STÁLE STEJNOU DÉLKU DELŠÍ, tak auditorský výrok zní:
Naše společná teorie je POTVRZENA
Země zrychluje dráhově, tj. m/s /m, čili 1/s
2. Nebudeme vybírat úsečky u metrových značek. Bude-li každá úsečka OPROTI TÉ BEZPROSTŘEDNĚ PŘEDCHÁZEJÍCÍ O STÁLE STEJNOU DÉLKU DELŠÍ, tak auditorský výrok zní:
Gabčina praštěná "teorie" je samozřejmě naprosto VYVRÁCENA
Země nadále přitahuje m/s /s, čili m/s2
3. Nenastane-li ani jedna z variant, tak tam zlobí odpor vzduchu, a tak se přesuneme zvolna na oběžnu dráhu, nebo nám příště Kája půjčí vakuovou trubici.
Bude-li k dispozici ten generátor od Nona (děkujeme) tak můžeme na notebooku výsledek stáhnout, ev. vytisknout pro každého a s pravítkem v ruce vyhodnocovat výsledek každý dle svého rozumu. To by ovšem předpokládalo, že se bude fotit digitálně, a nevím, jestli zvládne digitál tak dlouhou expozici????????? - Martine, None, co myslíte?
Vaše plánovací oddělení
tak jelikož diferenční rovnice stále odolává mému tlaku, tak uděláme vyhodnocení pokusu tak, jak jste radili už na začátku, tj. analogově:
Bude více než nutná martinova jahodová geotextilie, na které ve chvíli, když já budu podvěčer mazat chleby a přihřívat hovězí polévku, přiděláte po metrových úsecích reflexní čáry v odstupech přesně 1m. Přemět s reflexní odrazkou bude shozen, a oblikán stroboskopem s frekvencí asi tak 10 krát za sekundu, bude-li těch ťuflíků na fotce moc málo nebo naopak moc, můžeme frekvenci upravit.
Vyhodnocení bude:
1. Na výsledné fotografii vybereme úsečky, které jsou bezprostředně U METROVÝCH ZNAČEK. Budou - li se tyto úsečky prodlužovat tak, že každá u následující značky bude O STÁLE STEJNOU DÉLKU DELŠÍ, tak auditorský výrok zní:
2. Nebudeme vybírat úsečky u metrových značek. Bude-li každá úsečka OPROTI TÉ BEZPROSTŘEDNĚ PŘEDCHÁZEJÍCÍ O STÁLE STEJNOU DÉLKU DELŠÍ, tak auditorský výrok zní:
3. Nenastane-li ani jedna z variant, tak tam zlobí odpor vzduchu, a tak se přesuneme zvolna na oběžnu dráhu, nebo nám příště Kája půjčí vakuovou trubici.
Bude-li k dispozici ten generátor od Nona (děkujeme) tak můžeme na notebooku výsledek stáhnout, ev. vytisknout pro každého a s pravítkem v ruce vyhodnocovat výsledek každý dle svého rozumu. To by ovšem předpokládalo, že se bude fotit digitálně, a nevím, jestli zvládne digitál tak dlouhou expozici????????? - Martine, None, co myslíte?
Vaše plánovací oddělení
-
- Zasloužilý člen
hm...tak jo.....
Gabča píše:Ahojky milí přátelé,
Vyhodnocení bude:
Vaše plánovací oddělení
...zase jsem si na sebe něco vymyslel.....mulčovací černou folii zajistím...
reflex značky , když je pošlete nalepím....technologii připevnění k rozhledně vyřeším....dělám to jen proto, že tím zvýším slávu naší rozhledny..www.kadlin.cz..učastníci budou mít pěkný zájezd.....já budu moci psát do místního tisku, jak rozhledna slouží k "vědeckým učelům"...
...muj foťák to zvládne...jen s tím strobo...nevím...to jsem nikdy nefotil...
...pak je ještě jeden problem.....bylo by potřeba být ..při focení 10m nad zemí...tj uprostřed rozhledny....jinak zde bude trochu distorze obrazu.....dotvoříme v počítači....
...tak ...jdu kupovat folii ....martin11 :lol:p.s. také to budu muset projednat se starostou obce....
-
- Zasloužilý člen
Martine, já vím, jak se cítíš, a hlavně že máš asi hlavu zavalenou tím magnetickým motorem, a tak není moc prostoru aby tě bavilo ještě něco jinýho. Jestli se na to necítíš, tak stačí naznačit. Já furt doufám, že se sežene chlapů i s polovičkama víc, taky lákám na veškeré dostupné lahůdky. Ta Kadlínská Rozhledna je nádherná, vypadá středověce husitsky, a vůbec okolí je takový správně staročeský, má to něco do sebe, my tady na liberecku můžem leda nahlížet do starých německých spisů, ikdyž i tam jsou zajímavý věci. A poutě mám strašně ráda, medovina, drátěnný řetízky, kováři, hrníčky, to si nenechám ujít.
Reflexní značky se budou lepit doufám hromadně před akcí než se setmí, a já koupím tu folii tady v řempu, 20 m, dovezu, tak si odškrtni že ty ne.
A ty značky taky.
None, ahoj, ty máš prosím pěkně stroboskop?
Reflexní značky se budou lepit doufám hromadně před akcí než se setmí, a já koupím tu folii tady v řempu, 20 m, dovezu, tak si odškrtni že ty ne.
A ty značky taky.
-
- Zasloužilý člen
Re: hm...tak jo.....
Můj také (Di7). Max. 4 sec nebo "cvak-cvak". Mám k němu i "dálku" s ext. vstupem, takže by nemusel být problém se synchronizací.martin11 píše:...muj foťák to zvládne...jen s tím strobo...nevím...to jsem nikdy nefotil...
Nicméně bych raději přesto sebou vzal i nějaký analog (třeba starej deskáč s měchem = korekce distorze by bylo možné udělat již na místě ). Non
.
Naposledy upravil(a) aNONym dne pát 29 kvě 2009 11:01, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
příprava volného pádu
...neumím si představit, kde to budeme lepit....no budiž....značky oboustrannou lep. koberec páskou.....detajly napíšu jak....Gabča píše:Martine, já vím, jak se cítíš, a hlavně že máš asi hlavu zavalenou tím magnetickým motorem, a tak není moc prostoru aby tě bavilo ještě něco jinýho. Jestli se na to necítíš, tak stačí naznačit. Já furt doufám, že se sežene chlapů i s polovičkama víc, taky lákám na veškeré dostupné lahůdky. Ta Kadlínská Rozhledna je nádherná, vypadá středověce husitsky, a vůbec okolí je takový správně staročeský, má to něco do sebe, my tady na liberecku můžem leda nahlížet do starých německých spisů, ikdyž i tam jsou zajímavý věci. A poutě mám strašně ráda, medovina, drátěnný řetízky, kováři, hrníčky, to si nenechám ujít.
A ty značky taky.
...ale bylo by dobré to mít připravené v klidu domova....
...mě to zase tolik nevadí....na tu puť tam stejně budu....tak se to bude moci zařadit do programu....a starosta je dobrej.....pozveme i televizi....
....no a do té doby vymyslíme ještě další pokusy.....martin11