Neumíme vstřebávat to co nejíme.Ilem píše:To se neptej mě. Já jsem technik, ne biochemik. Možná proto, že nesnášíme vejce. Ale předpokládám, že si to jen tak někdo nevymyslel proto, aby nás zmátl.Anonymous píše:Když dokáží slepice vstřebat vápník ze zrní, tak proč ne my?Ilem píše:Alespoň nemusím vážit skořápku. Váhu jsem našel, ale závaží jsem někde zabordelil. Takže za předpokladu 100procentní vstřebatelnosti je pro mě vhodná dávka něco málo přes půl skořápky. Nemáš ještě pro normálně myslícího člověka informaci o tom kolik procent, nebo promile, nebo jaký zlomek se ve skutečnosti vstřebá. Jako normálně myslící člověk si to na skutečnou dávku již snad dokážu přepočítat.
P.
http://www.bigmenu.cz/clanky/Vapnik_a_v ... oroze.html
Citace: Pro vstřebávání vápníku lidským tělem je zapotřebí také vitamín D a hořčík. Nejlepší poměr zastoupení vápníku a hořčíku je Ca : Mg = 2 : 1
P.