![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderátor: rival
Si myslím, že by to relativně mohlo fungovat po dobu, než by většina hélia přešla z teplé části do studené, protože se nemá kudy vrátit. Fungovalo by to za jednoho předpolkladu. Musel bys něčím ucpávat ty díry mezi zubama tam kde plyn nemá jít, jinak nebude vědět, na kterou stranu s tím má točit.nonoje píše:Noo tu je taka nova myslienka ..mozno ma to niekde chybu ..ale relativne by to mohlo takto fungovat ..si myslim
Nefungovalo by to bohužel vůbec, protože tlak je skalár a tudíž působí všemi směry stejně. Jak na plochu zubu ve směru zamýšleného pohybu, tak i "protiotočně". Ve výsledku se všechny síly pěkně vyruší a když to nepraskne tak z toho zůstane natlakovaná bedna s kolečkama uvnitř.Ilem píše:Si myslím, že by to relativně mohlo fungovat po dobu, než by většina hélia přešla z teplé části do studené, protože se nemá kudy vrátit. ....nonoje píše:Noo tu je taka nova myslienka ..mozno ma to niekde chybu ..ale relativne by to mohlo takto fungovat ..si myslim
Dvolím si oponovat sice tlak se skutecne siri vsemi smery stejne ale ta horni horka cast tam by tlak rostl a v dolni casti klesal mne to desne pripomina zubové čerpadlo.. ale nevyrabel bych to a už vůbec bych to nechtěl těsnit, klasické písty nabízejí jednodušší řešení to podle mně platí i na ty níže uvedená řešení..Tuco píše:Nefungovalo by to bohužel vůbec, protože tlak je skalár a tudíž působí všemi směry stejně. Jak na plochu zubu ve směru zamýšleného pohybu, tak i "protiotočně". Ve výsledku se všechny síly pěkně vyruší a když to nepraskne tak z toho zůstane natlakovaná bedna s kolečkama uvnitř.
Však jsem psal, že plyn takhle nebude vědět, na kterou stranu s tím má točit.Tuco píše:Nefungovalo by to bohužel vůbec, protože tlak je skalár a tudíž působí všemi směry stejně. Jak na plochu zubu ve směru zamýšleného pohybu, tak i "protiotočně". Ve výsledku se všechny síly pěkně vyruší a když to nepraskne tak z toho zůstane natlakovaná bedna s kolečkama uvnitř.
Viděl jsi někdy zubové čerpadlo? Jsou vždy dvě kola zapadající do sebe. Tím jsou na jedné straně kola utěsněny díry mezi zuby a druhá strana čerpá. Tady nic takového není. Musel by vynechat ty dlouhé trubky mezi koly a kola by musela zapadat přímo do sebe, nebo do prostoru mezi nimi dát další kola. Stejně se ale ohřátý plyn nemá kudy vrátit po ochlazení k dalšímu ohřevu.Dvell píše:
Dvolím si oponovat sice tlak se skutecne siri vsemi smery stejne ale ta horni horka cast tam by tlak rostl a v dolni casti klesal mne to desne pripomina zubové čerpadlo.. ale nevyrabel bych to a už vůbec bych to nechtěl těsnit, klasické písty nabízejí jednodušší řešení to podle mně platí i na ty níže uvedená řešení..
Dvell
Ale zubové čerpadlo je objemové - objem média uzavřený mezi dva zuby a skříň se přesouvá na druhou stranu stroje.Dvell píše:Dvolím si oponovat sice tlak se skutecne siri vsemi smery stejne ale ta horni horka cast tam by tlak rostl a v dolni casti klesal mne to desne pripomina zubové čerpadlo.. ale nevyrabel bych to a už vůbec bych to nechtěl těsnit, klasické písty nabízejí jednodušší řešení to podle mně platí i na ty níže uvedená řešení..
Ne vážně jsem asi neviděl zubový čerpadlo..Ilem píše:Viděl jsi někdy zubové čerpadlo? Jsou vždy dvě kola zapadající do sebe. Tím jsou na jedné straně kola utěsněny díry mezi zuby a druhá strana čerpá. Tady nic takového není. Musel by vynechat ty dlouhé trubky mezi koly a kola by musela zapadat přímo do sebe, nebo do prostoru mezi nimi dát další kola. Stejně se ale ohřátý plyn nemá kudy vrátit po ochlazení k dalšímu ohřevu.