Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Laik se ptá fyziků

Drontí akce, události, novinky...

Moderátor: Gabča

Odpovědět
Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: Karel:

Příspěvek od Pego »

Akord píše:
Gabča píše:Pořád si myslím, že je divný, že Joule se dá udělat za jednu sekundu. Díky lidem jako Akord jsem ale o to ztratila zájem, protože jak zde psali Poota a gewo, s arzenálem fyzikálních pouček se dá popsat cokoli tak, že druhý nemá sílu se bránit.
...Akorde já se divím že sem vůbec ještě lezeš, o fyzice se tu nemluví už minimálně měsíc.
Došli argumenty, nastoupily výmluvy, politika a manipulace. Odtržená je proste cedulka na verejne vypsaném vláknu.
Hele akorde, neni ti trosku blby mit nick, kterej znamena souzvu??? ja bych se na Tvym miste prejmenoval na dischord!

Gabca - jooo :good: jedes a drzim palce!

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Karel:

Příspěvek od Gabča »

Pego píše: Gabca - jooo :good: jedes a drzim palce!
No, jedeme přece všichni :D .. házet na Kadlín :D
Akorde ty chceš taky přijet?

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

krátká reakce

Příspěvek od Akord »

Pego: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 4850#44850
Gabča: Nemám duvod prijet. Ani nepíšu na fórum, že bych nemel jinou práci.

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: krátká reakce

Příspěvek od Pego »

Akord píše:Pego: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 4850#44850
Gabča: Nemám duvod prijet. Ani nepíšu na fórum, že bych nemel jinou práci.
Akord
Zasloužilý člen

: 239

PříspěvekZaslal: so 04 červenec 2009 13:36 Předmět: Pego a zbytečné provokace Citovat
Pego, 2.7. odpoledne jsi mne požádal o smazání Tvých príspevku v mém vláknu, co jsem udelal jako vstrícné gesto. Pak jsi tentýž den večer napsal o mne tohle:
"Zaslal: čt 02 červenec 2009 22:38 Předmět: Re: Ještě jedno
.... (nechci prudit zakarbonovene akordy peterovi dvelove muziky, ale funguje to a to i bez magie - hehe) "
Pred chvílí zas tohle:
"Hele akorde, neni ti trosku blby mit nick, kterej znamena souzvu??? ja bych se na Tvym miste prejmenoval na dischord!"
Jako námet na vtip docela dobré.
--- neda se odpovedet do zamceneho vlakna, takze:
Hm, nevim nevim, kdo zde posledni dobou zbytecne provokoval esli ty muzikanti z vyse jmenovaneho orchestru, nebo nekdo jinej. Ale je to za nama, dik Rivalovi. Dik Rival. A pro orchestr, nebudu se plest do Vasich klidnejch realistickejch vod, kde se nic noveho nedeje.

Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Tak přátelé,
nezadržitelně se blíží ono osudné datum.... :D skoro za dva týdny.

Z dosavdních technických návrhů vítězí o někonečně mnoho délek JOVA s jeho již fugující superpřesnou tisícinosekundovou aparaturou, a koulí.
JOVO, můžu Tě tedy pěkně poprosit o jednodenní pronájem tvého zařízení a Tebe samotného? Náklady materiálu můžu proplatit.
Napadá mě jen, že by ti to někdo mohl pomoct naložit.

Jestli se Kájovi podaří odlít ta olověna kapkobomba, tak ji prosím prosím taky přivez. Já taky přivezu nějakou polystyrenovou kouli, a konečně změříme ten odpor vzduchu, když už nešel spočítat potvora. Stroboskopy, geotextilie, atd. odpadají.

Mám dvě házecí letadla, motyčku, vytisknu na formát A2 na stojanu přehled toho, co měříme, aby kolemjdoucí mohli bez ptaní se stát účastníky pokusu. Bude na tom jak zhruba myšlenka, pak popis alternativní funkce, vše v barvách a s vyobrazením Galilea a Newtona.
Marťas bude mít také pár doprovodných programů pro děti, tedy děti a manželky ssebou. A samozřejmě, nejdřív na pouť, sraz na házení je až v 15.00, do té doby se můžeme potkávat na pouti. Já znám akorát Káju, tak se tam k němu přihlásím, a s Marťasem si musíme dát nějaký kontakt. V 15:00 sraz u Rozhledny, teď se teprve začne montovat JOVA aparatura, protože to chceme všichni vidět, jak se to dělá s tím laserem.

Chcete někdo hrát večer na kytaru u ohně? Kdyžtak naladíme radio BEAT a pustíme to z auta. Můžeme online psát výsledky testu do fóra pro ty, kteří nemohli přijet. Stravování zajištěno (dva dortíky, guláš v papiňáku, chlebíčky dodělám na místě, aby se nekazily cestou). Pití ... co chcete?
Dřevo teda bude? Přivezu nějaký buřtíky.

Já mám strach aby tam nepřišla taková ta trapná chvíle, že už bude odházeno, a všichni se budou štosovat domů, nebude o čem mluvit, já budu v depresi z neúspěchu ... do kolika tam chcete/můžete kdo být? Já vás všechny strašně obdivuju, a tak klidně budu poslouchat, když budete vykládat ty svoje vynálezy. Ale to vás asi nebude moc tankovat, to vykládat jenom mě, nechcete si tam navzájem ukazovat ty svoje magnetický motory?

Tak snad to nebude tak špatnej den?

Gabča :)

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

...Kadlín 2009...

Příspěvek od martin11 »

Gabča píše:Tak přátelé,
nezadržitelně se blíží ono osudné datum.... :D skoro za dva týdny.

Z dosavdních technických návrhů vítězí o někonečně mnoho délek JOVA s jeho již fugující superpřesnou tisícinosekundovou aparaturou, a koulí.
JOVO, můžu Tě tedy pěkně poprosit o jednodenní pronájem tvého zařízení a Tebe samotného? Náklady materiálu můžu proplatit.
Napadá mě jen, že by ti to někdo mohl pomoct naložit.

Jestli se Kájovi podaří odlít ta olověna kapkobomba, tak ji prosím prosím taky přivez. Já taky přivezu nějakou polystyrenovou kouli, a konečně změříme ten odpor vzduchu, když už nešel spočítat potvora. Stroboskopy, geotextilie, atd. odpadají.

Mám dvě házecí letadla, motyčku, vytisknu na formát A2 na stojanu přehled toho, co měříme, aby kolemjdoucí mohli bez ptaní se stát účastníky pokusu. Bude na tom jak zhruba myšlenka, pak popis alternativní funkce, vše v barvách a s vyobrazením Galilea a Newtona.
Marťas bude mít také pár doprovodných programů pro děti, tedy děti a manželky ssebou. A samozřejmě, nejdřív na pouť, sraz na házení je až v 15.00, do té doby se můžeme potkávat na pouti. Já znám akorát Káju, tak se tam k němu přihlásím, a s Marťasem si musíme dát nějaký kontakt. V 15:00 sraz u Rozhledny, teď se teprve začne montovat JOVA aparatura, protože to chceme všichni vidět, jak se to dělá s tím laserem.

Chcete někdo hrát večer na kytaru u ohně? Kdyžtak naladíme radio BEAT a pustíme to z auta. Můžeme online psát výsledky testu do fóra pro ty, kteří nemohli přijet. Stravování zajištěno (dva dortíky, guláš v papiňáku, chlebíčky dodělám na místě, aby se nekazily cestou). Pití ... co chcete?
Dřevo teda bude? Přivezu nějaký buřtíky.

Já mám strach aby tam nepřišla taková ta trapná chvíle, že už bude odházeno, a všichni se budou štosovat domů, nebude o čem mluvit, já budu v depresi z neúspěchu ... do kolika tam chcete/můžete kdo být? Já vás všechny strašně obdivuju, a tak klidně budu poslouchat, když budete vykládat ty svoje vynálezy. Ale to vás asi nebude moc tankovat, to vykládat jenom mě, nechcete si tam navzájem ukazovat ty svoje magnetický motory?

Tak snad to nebude tak špatnej den?

Gabča :)
....Kadlín zcela definitivně vidim takto.....přijeďte si v kolik chcete.....ale...!!!!! ve 14.oo sraz na nádvoří obecního úřadu....bude zde asi hrát nějaká kapela...to ještě nevím...do těch 14.oo si mužete prohlédnout všechna musea co zde jsou...včetně toho mýho motyčkovýho....seznámím Vás s panem starostou, ten pronese slavnostní projev na podporu padlých fyziků....a pojedeme....na rozhlednu.....pokud je třeba instalace měření dříve, tak si to tam namontujte dříve...a hlídejte si to tam...!!!....krade se všude.....předpokládám, že s gravitací budeme koketovat tak do 17 - 18.oo teda já ne....já nevím vo co jde....já budu s dětma....co přijdou pouštět vrtulníčky a draky a bubliny.....
.....protože mám auto na podobné výlety...přivezu trochu dřeva na malý táboráček.....k jídlu bude , co si kdo přinese....zrovna tak s pitím....
gabčo moc to nepřeháněj....když trocha guláše....to jo...a ostatní vypusť.....zvláště se pak patlat s chlebíčkama.....jo přivezu i vidličky na opejkání buřtíků....osobně si přivezu nealko pivo....
....magnetický motory si ukazovat nebudem, neb jediný nefunkční model , co vlastním už všichni viděli.....
....beru to jako politicko-společensko-kulturní akci uzavřené skupiny Drontů....s fyzikálním podtextem g= ????......
...jinak mě každej pozná na první pohled...takže se nemusím představovat...
....všem příchozím doporučuji dopoledne návštěvu Mělníka...museum....nebo okolí Kadlína....podle toho odkud budete přijíždět...jako premii možná ode mne dostanete ochutnat 1ks ultrazvukové višně v rumu....1 úroda 1 pokus.....úspěch obrovskej....ale je jich nějak málo....
...tak....kdo chce přijet, tak přijete...ohlašovat se nemusíte.....buřty svoje...z domova....tady už nekoupíte nic.....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Gabča
Zasloužilý člen

Sraz nový definitivum final konečný

Příspěvek od Gabča »

Jo, takže 14:00 u Obecního ouřady v Kadlíně :D

Gabča
Zasloužilý člen

Název Akce

Příspěvek od Gabča »

Pokud nebudou námitky, tak na plakát napíšu název akce:

Učená společnost českých Drontů zde provede pokus v rámci akce:

Galileo Galilei, on byl tenkrát totiž opilej

aneb

Newtone, máme problém!

:D

martin11
Zasloužilý člen

Re: Název Akce

Příspěvek od martin11 »

Gabča píše:Pokud nebudou námitky, tak na plakát napíšu název akce:

Učená společnost českých Drontů zde provede pokus v rámci akce:

Galileo Galilei, on byl tenkrát totiž opilej

aneb

Newtone, máme problém!

:D

...My...Gabča první.....Máme problem....

...já tedy s Newtonem problem nemám...a Galileo mě v paměti utkvěl hlavně tím, že řekl..." ...a přeci se točí...""" :idea: předpokládám, že měl na mysli PIVO....zdraví martin11 :lol:

Gabča
Zasloužilý člen

Re: Název Akce

Příspěvek od Gabča »

martin11 píše: ...My...Gabča první.....Máme problem....

...já tedy s Newtonem problem nemám...a Galileo mě v paměti utkvěl hlavně tím, že řekl..." ...a přeci se točí...""" :idea: předpokládám, že měl na mysli PIVO....zdraví martin11 :lol:
Galileo taky měřil gravitaci, a tu písničku od Kabátu si necháme zahrát :D

Gabča je leda tak poslední :D

Ten Newton,.. to jsem slabomyslně myslela jako Houstone, máme problém.. ale uznávám, že je to jako bych mu říkala ty máš problém.. tak to tam nebude
Naposledy upravil(a) Gabča dne čtv 09 črc 2009 17:15, celkem upraveno 1 x.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Laika se ptá fyziků ...

Příspěvek od A(&F) »

... kladu si tu otázku již dlouho, možná jen ze zvyku ... dle čeho vlákno toto vlastně jmenuje: "Laik se ptá fyziků" ... vždyť hlavní tazatelel "čárku" má, a tudíž je to žena ... pak v názvu tom logicky, by měla nastat asi ňáká změna ... přejmenujme ho tedy, na památku všem slavným Laikám ... ať už těm, které kdys byly v sojůze vystřeleny ke hvězdám ... anebo těm, jenž nanovo rozjíždějí tu hru, jenž zove se "gravitační kankán" ... :)

... touto formou bych se též (ne)směle dovolil, ... zda-li nevadilo by moc, kdybych k výpravě té vaší slavné, maličkost svoji rovněž připojil ... a slibuji všem čestně, že tvářit "nejapně a blbě" se budu snažit za všech sil ... :D ... (no, snad nebudu tam jediný, kdo tváří se jak debil :P ) ...

... i nabízím též služby své, ... třeba zajistit bych mohl na Kadlín nějakou hezkou Drontí vlajku, ... a věřím, že pohled na standartu expedice rozvinutou, určitě potěší nejen onu "přitažlivostní Laiku" ... ;) ... vidím to v barvách jasných, ... jak tam ten prápor hrdě bude vlát ... za sborového zpěvu hymny o velkém G. (od skupiny Kabát) ... :D :D ...
Naposledy upravil(a) A(&F) dne čtv 09 črc 2009 18:21, celkem upraveno 2 x.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Anri

Příspěvek od lajos »

Hlavně prosím tě ať nemáš při pokusech po kapsách magnety, kvůlivá hodnověrnosti měření. Tě zdravím

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Anri

Příspěvek od A(&F) »

lajos píše:Hlavně prosím tě ať nemáš při pokusech po kapsách magnety, kvůlivá hodnověrnosti měření. Tě zdravím
... to raději nebudu ani riskovat ... náhodou okolo poletí něco těžkýho a vlivem magneticky přitažlivých sil se to pak ke mně "čistě náhodou" přicucne ... a to Ti povim, ona taková letící motyčka (z feromagnetického matroše), nic moc ... :D ...

... také Tě rád vidím ... A(&F) ... ;)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Gabča
Zasloužilý člen

Re: Laika se ptá fyziků ...

Příspěvek od Gabča »

Jéé, vítejte mezi nejneobnejapnovávatelnějšími Dronty, mezi nimiž skromně vynikám nejapností tzv. totální. Zatímco Lajka byla světu a vědě prospěšná a obětujíc svůj život stala se legendou, tak já vynikám pravým opakem, tudíž nesahám jí ani po drápky, zůstává mým nedostižným vzorem. :)

Ano, Drontí vlajka, keď aj prasce majú svú bojovú zástavu, tak Drontové též. Vy máte nějakou grafickou technologii?

Ty ostatní věci jsem nepochopila, chtěla jsem napsat něco jako vy máte svaly, já mám čáry, ale to by se taky nepochopilo, tak radši nic :D :D :D

Gabča

PS
Trocha hodnotného rýmu:
Lajka se ptá fyzika, vyjíc na Měsíc,
Kudyže to poputuje, už skoro za měsíc.
Fyzik odpoví: kousek výš, směr Měsíc.
A budeš tam tak zhruba měsíc.

martin11
Zasloužilý člen

Re: Laika se ptá fyziků ...

Příspěvek od martin11 »

A(&F) píše:... kladu si tu otázku již dlouho, možná jen ze zvyku ... dle čeho vlákno toto vlastně jmenuje: "Laik se ptá fyziků" ... vždyť hlavní tazatelel "čárku" má, a tudíž je to žena ... pak v názvu tom logicky, by měla nastat asi ňáká změna ... přejmenujme ho tedy, na památku všem slavným Laikám ... ať už těm, které kdys byly v sojůze vystřeleny ke hvězdám ... anebo těm, jenž nanovo rozjíždějí tu hru, jenž zove se "gravitační kankán" ... :)

... touto formou bych se též (ne)směle dovolil, ... zda-li nevadilo by moc, kdybych k výpravě té vaší slavné, maličkost svoji rovněž připojil ... a slibuji všem čestně, že tvářit "nejapně a blbě" se budu snažit za všech sil ... :D ... (no, snad nebudu tam jediný, kdo tváří se jak debil :P ) ...

... i nabízím též služby své, ... třeba zajistit bych mohl na Kadlín nějakou hezkou Drontí vlajku, ... a věřím, že pohled na standartu expedice rozvinutou, určitě potěší nejen onu "přitažlivostní Laiku" ... ;) ... vidím to v barvách jasných, ... jak tam ten prápor hrdě bude vlát ... za sborového zpěvu hymny o velkém G. (od skupiny Kabát) ... :D :D ...
...jasně...přijeď....abychom se poznali...tak podmínka budou oblečení...maskáče....přivez si vlasní stravu....bude malej ohýnek...a předmět, který chceš vrhat z rozhledny....
....jo a budeš se tvářit učeně...protože za blba tam jsem já....karkulka červená....navíc...já maám výhodu, protože se nemusím přetvářet :idea:
....naplánuj si to jakkoliv.....setkání ve 14.oo obec KADLÍN 25.7 2009 nádvoří uřadu.....je to zároveň expozice zemědělské techniky začátku 20.stol.....zdraví martin11 :lol:

Odpovědět

Zpět na „Dronti a Kadlín“