Pokud si vezmeš tu masku, tak pojedu Co kdyby Ti zase chtěli poslat fotku. Naštěstí u Jeffa je to trochu klidnější část Prahy.jarda ovčák svitavy píše:Jsou věci, co jsou možné a co nejsou možné. Do prahy sám nejedu, to není možné. Mám na prahu alergii, hned začnu slzet, pčikat, hýkat a prdět a říhat
Takže jedině vzít někoho sebou.Aby mi v té mé agonii a smradu ukazoval cestu...........Musí to být celý muž, ocelových nervů, s kolíčkem na nose a mapou v ruce. Musím přesvědčit navara. To je možné.Možná pojedou kucí z Brna..... A kdy že to je? Abych zoral a už nezasel........
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Pro neználky(potřebuji vědět.....)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: Lajosh
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Já si musím opatřit další.Přijeli potulní šermíři...... my jsme sa ožrali a chtěli jsme zatrest někoho upálit. Odnesl to jyrka.Dostal sako po dědovi, gatě, svaly ze slámy apěknou tvář. Ještě dnes se chechtám z toho rozsudku , bubnování, a upálení. ty srdceryvné proslovy,ten pláč a lomění rukamy, ty hysterické výlevy......
Nádherná popravička. Chtěli jsme si dát kostkované ručníky na hlavy, ale ty jsme nesehnali.Ani propan flašu. Pili jme kanadský flip. To se vezme černé pivo, 5 l, ohřeje se pod bod varu. Pak se do něj hodí doběla rozpálená podkova a vytáhne . Pak se nalije půlčík rumu, trochu cukru, skořice, půlka másla.Pije se to teplé. To pivo pěkně chytne taková nádech do karammelu po té podkově a...... pije se to parádně, to máslíčko nepustí ty oktany ven a já byl jak jezulátko. Duševní klystýr..... takže jsem byl povolný k čemukoli.....jyrka to odskákal......
Budem muset našroubovat antiradar.
Nádherná popravička. Chtěli jsme si dát kostkované ručníky na hlavy, ale ty jsme nesehnali.Ani propan flašu. Pili jme kanadský flip. To se vezme černé pivo, 5 l, ohřeje se pod bod varu. Pak se do něj hodí doběla rozpálená podkova a vytáhne . Pak se nalije půlčík rumu, trochu cukru, skořice, půlka másla.Pije se to teplé. To pivo pěkně chytne taková nádech do karammelu po té podkově a...... pije se to parádně, to máslíčko nepustí ty oktany ven a já byl jak jezulátko. Duševní klystýr..... takže jsem byl povolný k čemukoli.....jyrka to odskákal......
-
- Zasloužilý člen
To jsem zase někde chyběl... Každopádně na abstinenta dobrý výkonjarda ovčák svitavy píše:Já si musím opatřit další.Přijeli potulní šermíři...... my jsme sa ožrali a chtěli jsme zatrest někoho upálit. Odnesl to jyrka.Dostal sako po dědovi, gatě, svaly ze slámy apěknou tvář. Ještě dnes se chechtám z toho rozsudku , bubnování, a upálení. ty srdceryvné proslovy,ten pláč a lomění rukamy, ty hysterické výlevy......
Ten kanadský flip je tuším něco jako "svařuňka" co se pije v třeba při zimním stanování atd. Poslední dobou bylo ale dost teplo, což vysvětluje toho Jyrku
-
- Zasloužilý člen
U infradalekohledu to bylo děláno infradiodou. Bohatě to stačilo na to aby jsi se koukal na to jak se v noci holky koupou na Evu... Ta dioda neměla nic moc výkon, holky byly "zelenošedý" a my pár roků po pubertě . S vysokým výkonem pro dobré vidění si nejsem jistý. Ono totiž záleží na rozlišovací schopnosti elektronky která převádí obraz a taky na rozlišovací schopnosti oka. Víc nevím doba pokročila a musel bych to nastudovat.jarda ovčák svitavy píše:Potřebuju vědět..... Jak lehce a snadno vyrobit infrareflektor. Potřeboval bych tak 20 až 50 w jako doplněk k infradalekohledu. Tím se prý dosáhne docela zajímavé dálky v nočním vidění.
Každopádně Ti čtu Tvé skvělé myšlenky. Na některé lidi co Ti kradou ovce budeš muset přisvítit v infra spektru víc, tmavá barva dost pohlcuje
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
noční vidění
možná něco takovýhojarda ovčák svitavy píše:Je to tak. Jsem humanista a nechci, aby se ti zloději zbytečně trápili.Bubáci mne připravili již o 40 kusů.Velká bída, hodně zlodějů. Potřebuju dosvit tak 100 metrů. Není to na kvalitu. Jen na orientaci. Na kvalitu mám infrabrýle 1:1.
http://www.kamerovysystem.cz/kamerove-s ... kamera.php
To ano. Jen bych to potřeboval probrat s odborníkem, co ze mne nechce stáhnout kůži zaživa. Řeč je o vzdálenosti 900 metrů od mého domu. Nějakou filištýnskou kameru, co umí v noci přečíst ten gesicht bubáka.....
Asi toho chci moc. Nevyznám se v tom. Ale v noci vystopovat dacana a nechat ho ve stodole viset za nohu pár dní..... to bych zvládl.
Nevím, kterou cestou mám jít. Upřímně nevím.
Asi toho chci moc. Nevyznám se v tom. Ale v noci vystopovat dacana a nechat ho ve stodole viset za nohu pár dní..... to bych zvládl.
Nevím, kterou cestou mám jít. Upřímně nevím.
-
- Zasloužilý člen
Jestli tyhle tak k tomu mají baterku na přisvícení.jarda ovčák svitavy píše:Je to tak. Jsem humanista a nechci, aby se ti zloději zbytečně trápili.Bubáci mne připravili již o 40 kusů.Velká bída, hodně zlodějů. Potřebuju dosvit tak 100 metrů. Není to na kvalitu. Jen na orientaci. Na kvalitu mám infrabrýle 1:1.
http://www.binox.cz/prislusenstvi-nocni ... lna-yukon/
http://www.binox.cz/binokularni-nocni-v ... king-1x24/
Jinak jak jsi to popisoval tak "infrakanón" na 50-200m maji zde
http://www.ip-kamery.eu/infrareflektor- ... -p-52.html
40ks za rok to je 1 ovce za 9 dní, kdy a jak to chceš hlídat, to by jsi musel být pořád vzhůru. Máš pravděpodobnost 1:9 že načapeš zloděje.
Fakt zvláštní...., jedna ovce za 9dní, had tráví myš měsíc, dacan 9 dní. To by mne zajímalo jestli je ten dacan jeden a nebo více. 40 dacanů se vychytává špatně.
Snad jedině že by jsi sjížděl videozáznamy z předchozí noci a nebo ovčácký pes.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Pro Jardu ovčáka
Navar má svým způsobem pravdu s kamerama je to trošku vedle, leda že bys potřeboval záznam .Možná ale ,že el.ohradník nebo ještě jeden by šel využít jako signalizační zařízení.Co takhle bezdrátový zvonek nebo podobnou věc na přenos signálu ,je to mnohem levnější .Proti úmyslu se věci chrání těžko. :oops:radiem to má dosah max 100m a to je málo
http://www.nospoint.cz/index.php?main_p ... cts_id=183
http://www.nospoint.cz/index.php?main_p ... cts_id=183
Jednoduché riešenie . Ak použiješ pár ,,lasérových závor" ako ,,plot" budeš aj približne vedieť kadial ti vniká ,,vĺčik do košiara" a kde ho máš čakať . Po materiálnej stránke i so sirénkou , prípadne aj svetlom je toto riešenie s červenými lasérmi za ,,pár halierov" . Pri tomto type laséru je vydieť ,,stopu lúča" v hmle i v prachu . Ak by si ale chcel aby ho nebolo za žiadných okolností vidieť , použi na to lasér typu JAG . Ide o typ laséru ktorého lúč nieje vyditelný (,,svieti" na 1064 nm) ludským okom . Tento variant ,,závor" je už v ,,korunách". Pepejarda ovčák svitavy píše:Můj problém je 4,4 km plotu a členitý terén...
Naposledy upravil(a) pepe dne pát 11 zář 2009 23:50, celkem upraveno 1 x.
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
a co ovce - očipovat jako auta a dalo by se sledovat, kam "utíkají".jarda ovčák svitavy píše:Můj problém je 4,4 km plotu a členitý terén. K tomu ti bubáci.
Nový plot, kamerový systém a lovecká výzbroj vč stíhací čtyřkolky vyjdou shodně na 300.Vyber si.
Já to neberu nikterak tragicky.Je to další daň.
Daně a smrt..........
Nás neminou.
nebo ovce - sebevražedný atentátník - do vlny se toho schová...
každopádně držím palce, ať prevence zabere
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Laserové závory ano, jenže laser svítí rovně, a já mám tolik zatáček, tolik kopečků....
Čipování ovcí a jejich sledování.... To ano, jenže jakpak já ty čipy můžu sledovat..... na dálku?
Už po mě i stříleli, já taky. jenže já stál na pastvině a ato v rákosí.....
neustále ten problém odkládám a odkládám a.........
Čipování ovcí a jejich sledování.... To ano, jenže jakpak já ty čipy můžu sledovat..... na dálku?
Už po mě i stříleli, já taky. jenže já stál na pastvině a ato v rákosí.....
neustále ten problém odkládám a odkládám a.........
,,No problém".
Jardo čo myslíš , načo sa v lasérovéj technike používajú zrkadá a aká je ich cena v porovnaní so samotným lasérom ? Pepejarda ovčák svitavy píše:Laserové závory ano, jenže laser svítí rovně, a já mám tolik zatáček, tolik kopečků....
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .