Tak tím bych si nebyl jistý. Co se stane, když strčíš do mrazáku něco k jídlu? Vnitrobuněčná tekutina zmrzne, vytvoří se krystal, který má větší objem než původní tekutina a ten svými ostrými hranami roztrhá buněčný obal. Paráda. To samé se děje v mikrovlnce. Jenom s tím rozdílem, že tam se vnitrobuněčná tekutina extrémně rychlým zahřátím začne vařit a důsledek je úplně stejný jako při zmražení. Roztrhané buňky. Jak je to s karcinogenitou potravin prošlých mikrovlnkou se vcelku ví, ale o tom že to samé vyvolávají i potraviny z mrazáku se zase až tak moc neví.Palo píše:Mražené věci by podle mě neměly vadit.
PS: Dozvěděl jsem se, že když doktoři potřebují dát pacientovi rychlou transfuzi krve, tak ji sestry přihřívají na tělesnou teplotu v mikrovlnce. A o tom jakou medvědí službu dělají mladé matky svým dětem, když jim z čisté pohodlnosti přihřívají mléko v mikrovlnce ani nemluvím.
Asi tak!