Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Pro neználky(potřebuji vědět.....)
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Gelové akumulítory ...
... prosím o radu, ... nezkoušel někdo z vás oživit "vymrtvené gelové akumulátory" i za cenu, že potom nebudou mít již plnou kapacitu jako nové ??? ... sešlo se mi tu totiž moměntálně pár postarších vyřazených UPS (některé dokonce i těsně po záruce) ... žádné zázraky nečekám, počítám s tím, že je to evidentně nerentabilní, ale chci to zkusit a nevím jak na to (a nedaří se mi ani najít ty správné informace) ... co do těch "baterek" nalít, čím je propláchnout ??? ... jak je oživit ??? ... a jakým způsobem je nejlépe znovu naformátovat ??? ... poradí prosím někdo ??? ... předem děkuji ...
-------------------------------------
... a když už jsme u těch akumulátorů, dovolím si vás upozornit na nabíječku akumulátorů z Lidlu, ode dneška ji mají v akci ( http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c. ... ka_baterii ) ... za 499 vč. DPH velmi povedený výrobek, procesorem řízený ...
- třístupňová koncepce nabíjení
- po nabití funguje i jako "udržovačka"
- je "blbuvzdorná" (= zkratovzdorná / i přepólování vzdorná = při přehozené polaritě neponičí akumulátor ani sebe, protože se ihned hodí do "error módu")
- je malá a velmi lehká (spínaný zdroj)
- jednoduché ovládání jedním tlačítkem + indikací pomocí osmi zcela jasných symbolů u LEDiod ...
- při připojování ani odpojování nejiskří
- v provedení IP 65 (voděvzdorná)
- nabíjí všechny běžné i gelové acu (WET / GEL / AGM) ... 1,2-14Ah / 1,2-120Ah
- 6 i 12 V (nabíjecí napětí 7,3 V / 14,4 V / 14,7 V // nabíjecí proud 0,8A / 3,8A )
- obsahuje i mód nabíjení "vymrzlých akumulátorů" (tedy těch, které si po vymontování přinesete v zimě "z venku", jelikož tyto by se správně měli nejdříve ponechat řádně "vytemperovat" = což znamená ztrátu mnoha a mnoha hodin)
- a hlavně!!! ... umí regenerovat i akumulátory, u kterých je již napětí nižší než 10,5 V !!!! (což většinou bývají již zcela nepoužitelné "mrtvoly", které obyčejnou nabíjejdou už jenom dorazíte na kolena
) ... pokud má aku alespoň 7,5 V nabíjí ho nejdříve tzv. "pulsním režimem" (několik za sebou jdoucích plusových "nabíjecící pulsů" ... a poté jeden "vybíjecí" ... a tak pořád dokola ... dochází tím k rozpouštění "usazené chemie" na deskách) a poté (při 10,5 V) se přepne do std. nabíjecího režimu) ...
... dnes ráno, hned po zakoupení "Troníka", jsem ho hned řádně otestoval ... vytáhl jsem jednu Calciovku 12V/33Ah, kterou jsem vyřadil v průběhu předminulého léta, co od té doby jen tak ležela po celou tu dobu ve skladu ... zkusil ji nabít ... a před chvílí jsem s ní nastartoval "malýho Bobše" (Tico) ...
...
... mohu pouze podotknout to, že tento výrobek (navíc za tyto peníze !!!) zcela naprosto předčil má veškerá očekávání, a to i přestože už vlastním o něco málo hloupější předchozí typ, se kterým jsem již několik let rovněž velmi spokojen ...![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
... pokud by snad již byla ve vašem Lidlu už vyprodaná, tak dejte klidně vědět ... pár jsem si jich nechal dát stranou ...![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
-------------------------------------
... a když už jsme u těch akumulátorů, dovolím si vás upozornit na nabíječku akumulátorů z Lidlu, ode dneška ji mají v akci ( http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c. ... ka_baterii ) ... za 499 vč. DPH velmi povedený výrobek, procesorem řízený ...
- třístupňová koncepce nabíjení
- po nabití funguje i jako "udržovačka"
- je "blbuvzdorná" (= zkratovzdorná / i přepólování vzdorná = při přehozené polaritě neponičí akumulátor ani sebe, protože se ihned hodí do "error módu")
- je malá a velmi lehká (spínaný zdroj)
- jednoduché ovládání jedním tlačítkem + indikací pomocí osmi zcela jasných symbolů u LEDiod ...
- při připojování ani odpojování nejiskří
- v provedení IP 65 (voděvzdorná)
- nabíjí všechny běžné i gelové acu (WET / GEL / AGM) ... 1,2-14Ah / 1,2-120Ah
- 6 i 12 V (nabíjecí napětí 7,3 V / 14,4 V / 14,7 V // nabíjecí proud 0,8A / 3,8A )
- obsahuje i mód nabíjení "vymrzlých akumulátorů" (tedy těch, které si po vymontování přinesete v zimě "z venku", jelikož tyto by se správně měli nejdříve ponechat řádně "vytemperovat" = což znamená ztrátu mnoha a mnoha hodin)
- a hlavně!!! ... umí regenerovat i akumulátory, u kterých je již napětí nižší než 10,5 V !!!! (což většinou bývají již zcela nepoužitelné "mrtvoly", které obyčejnou nabíjejdou už jenom dorazíte na kolena
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
... dnes ráno, hned po zakoupení "Troníka", jsem ho hned řádně otestoval ... vytáhl jsem jednu Calciovku 12V/33Ah, kterou jsem vyřadil v průběhu předminulého léta, co od té doby jen tak ležela po celou tu dobu ve skladu ... zkusil ji nabít ... a před chvílí jsem s ní nastartoval "malýho Bobše" (Tico) ...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
... mohu pouze podotknout to, že tento výrobek (navíc za tyto peníze !!!) zcela naprosto předčil má veškerá očekávání, a to i přestože už vlastním o něco málo hloupější předchozí typ, se kterým jsem již několik let rovněž velmi spokojen ...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
... pokud by snad již byla ve vašem Lidlu už vyprodaná, tak dejte klidně vědět ... pár jsem si jich nechal dát stranou ...
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Naposledy upravil(a) A(&F) dne čtv 15 říj 2009 21:17, celkem upraveno 2 x.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema
) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis
) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Na ptáky jsme krátký
Šíleně jsem se do toho zasukoval a zacuckoval. To není pro našince, brodit se technickými údaji fotoaparátů. Ještě teď mne z toho bolí hlava.Vypsal jsem konkurz a dopadlo to takhle:
To, co jsem chtěl již nemají, profesionál fotograf mne bude cpát do zrcadlovky a já osobně vidím v každém prodejci jídáše ochotného prodat vlastní dceru.
Pokud náhodou někdo víte o nějakém fakt dobrém fotoaparátu, tak dejte vědět. Neco jak ten sony.......
To, co jsem chtěl již nemají, profesionál fotograf mne bude cpát do zrcadlovky a já osobně vidím v každém prodejci jídáše ochotného prodat vlastní dceru.
Pokud náhodou někdo víte o nějakém fakt dobrém fotoaparátu, tak dejte vědět. Neco jak ten sony.......
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
laik sedlákem (nebo pastevcem)???...
Zdravím
Čistě teoreticky....jak by šlo využít menší pole u těsně u dálnice...pokud teda nechci vysázet zrovna bilboardy ,ale něco užitečnýho....
ted tu budou snad aji prothlukový stěny z naší strany ,tak by to mohlo trochu bránit aji těm škodlivím vlivům z dálnice ne?....
nebo je lepší to nechat stále v pronájmu jézédákům za pár stovek....???
Čistě teoreticky....jak by šlo využít menší pole u těsně u dálnice...pokud teda nechci vysázet zrovna bilboardy ,ale něco užitečnýho....
ted tu budou snad aji prothlukový stěny z naší strany ,tak by to mohlo trochu bránit aji těm škodlivím vlivům z dálnice ne?....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: laik sedlákem (nebo pastevcem)???...
Provokativně bych tam dal fotovoltaiku. A když dají protihlukovku, tak bych tam vrazil větrný elektrárny vyšší než protihlukovkalaik píše:Zdravím
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Co by takhle někdo dal za to, aby měl takovej kus políčka
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gelové akumulítory ...
Obvykle je mrtvý tím, že vyschne. Stačí odšpuntovat a dolít destilkou. Gel se zmátoří a jede dál. Pokud to nepomůže, jsou další pokusy pouhá ztráta času.A(&F) píše:... prosím o radu, ... nezkoušel někdo z vás oživit "vymrtvené gelové akumulátory" i za cenu, že potom nebudou mít již plnou kapacitu jako nové ??? ... sešlo se mi tu totiž moměntálně pár postarších vyřazených UPS (některé dokonce i těsně po záruce) ... žádné zázraky nečekám, počítám s tím, že je to evidentně nerentabilní, ale chci to zkusit a nevím jak na to (a nedaří se mi ani najít ty správné informace) ... co do těch "baterek" nalít, čím je propláchnout ??? ... jak je oživit ??? ... a jakým způsobem je nejlépe znovu naformátovat ??? ... poradí prosím někdo ??? ... předem děkuji ...
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tom, kolik máš na investice. Pokud moc ne, tak podle Pepe. Máš-li víc, postavtam motorest, nebo benzínovou pumpu. S fotovoltaikou už začíná být problém. Je jich moc a nechtějí to připojovat.laik píše:Zdravím
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
pole neorané
hmmm
Teda chlapy ,to sou rady nad zlato
Abych měl tolik peněz na investice ,tak bych musel zastavit oba dva baráky....
Já sem myslel tím ,užitečnýho , třeba nějaký plodiny.......nebo oplotit a stát se taky ovčákem
Tak sem si říkal ,zaset něco co by mě lidi tolik nepokradli a co by si na sebe taky trochu vydělalo ,třeba kotvičník a nějaký další byliny.......
Palo ,pokud máš rýč a motyku (měděný), mužem ti třeba kus pole pujčit....
Teda chlapy ,to sou rady nad zlato
Abych měl tolik peněz na investice ,tak bych musel zastavit oba dva baráky....
Já sem myslel tím ,užitečnýho , třeba nějaký plodiny.......nebo oplotit a stát se taky ovčákem
Tak sem si říkal ,zaset něco co by mě lidi tolik nepokradli a co by si na sebe taky trochu vydělalo ,třeba kotvičník a nějaký další byliny.......
Palo ,pokud máš rýč a motyku (měděný), mužem ti třeba kus pole pujčit....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Re: Gelové akumulítory ...
Zdravím A(&F).
Ak sú tie akumulátory z UPS, tak sa ich sotva podarí oživiť. Osobne mám skúsenosti s UPS z roboty. V prípade výpadku siete a vykrytia nominálnym výkonom UPS, tieto vydržia 4 až 6 takýchto cyklov a sú odpísané. Tieto baterky sú v UPS neúmerne preťažované a zničí to nielen gel, ale aj dosky bateriek, kde vznikajú skraty následkom pokrútenia, alebo vydrolenia. Takťe ak máš čas navyše, skús to, ale nečakaj úspech. Aspoň nebudeš sklamaný. Skôr budeš mať úžitok z olova po ich rozobratí. Kysličník olova po zmiešaní s Karnaughským (dúfam, že som to dobre napísal) voskom môžeš použiť na výrobu VN batérie.
Želám príjemný deň.
Ak sú tie akumulátory z UPS, tak sa ich sotva podarí oživiť. Osobne mám skúsenosti s UPS z roboty. V prípade výpadku siete a vykrytia nominálnym výkonom UPS, tieto vydržia 4 až 6 takýchto cyklov a sú odpísané. Tieto baterky sú v UPS neúmerne preťažované a zničí to nielen gel, ale aj dosky bateriek, kde vznikajú skraty následkom pokrútenia, alebo vydrolenia. Takťe ak máš čas navyše, skús to, ale nečakaj úspech. Aspoň nebudeš sklamaný. Skôr budeš mať úžitok z olova po ich rozobratí. Kysličník olova po zmiešaní s Karnaughským (dúfam, že som to dobre napísal) voskom môžeš použiť na výrobu VN batérie.
Želám príjemný deň.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: pole neorané
... jóóó, ... takovej kotvičník a další léčivý bylinky přímo od dálnice .... hmmm ... to teda fakt musí bejt žrádlo ...laik píše:hmmm ........ Čistě teoreticky....jak by šlo využít menší pole u těsně u dálnice...pokud teda nechci vysázet zrovna bilboardy ,ale něco užitečnýho....
Já sem myslel tím ,užitečnýho , třeba nějaký plodiny....... a co by si na sebe taky trochu vydělalo ,třeba kotvičník a nějaký další byliny.......
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema
) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis
) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Na ptáky jsme krátký
Ahoj ovčáku, jsem fotograf a ještě k tomu prodáváme foťáky, takže vím, o co Vám asi jde. Se zrcadlovkou se netahejte, takovýto foťák ji pro lehce profi focení nahradí. Hlavně má v základu velmi dobrou světelnost objektivu a velký zoom, můžete používat i plný manuál ( pro focení v šeru nebo protisvětle) s live náhledem.jarda ovčák svitavy píše:Šíleně jsem se do toho zasukoval a zacuckoval. To není pro našince, brodit se technickými údaji fotoaparátů. Ještě teď mne z toho bolí hlava.Vypsal jsem konkurz a dopadlo to takhle:
![Hip :hip:](./images/smilies/icon_hip.gif)
Jim
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 10 poděkování
S fotovoltaikou by problém být neměl, protože jestli mě paměť nešálí tak od nějakých 250kW výkonu ji podle nějaký vyhlášky připojit musí. Akorát že to je spíš ta dobrá investice (zatím), než užitečná věc...Ilem píše:Záleží na tom, kolik máš na investice. Pokud moc ne, tak podle Pepe. Máš-li víc, postavtam motorest, nebo benzínovou pumpu. S fotovoltaikou už začíná být problém. Je jich moc a nechtějí to připojovat.
díky jime.
Díky jime za radu.
Tuco, je to nesmysl. Nechtějí mi připojit ani kilowatu. a to jsme chtěli 5 megawatt.....
K půdě pro laika. U dálnice to vážně nemá cenu. Ani by tě to nebavilo. Ale dám ti brouka do hlavy.....
Vyměň si půdu, aby jsi ji měl u baráku či za humny. Pak se rozhlídní po ekoovčákovi nebo ekokravařovi.
Potřeboval by jsi ekohnůj. Nu, a pak si nakontrahuj u nějaké společnosti odbyt bylinek v ekorežimu a jediné, co tě bude stát dva tři kubíky dřeva je sušička...... Tu zboucháš za víkend. Můžeš s láskou začít s měsíčkem, pak jít do třapatky a pokračovat. Je to práce, ale valil bys bulvy, jak se to dá zvládnout i ekonomicky. Pokud tedy nepotřebuješ 150 tisíc měsíčně. Do ovcí se nedávej, jsou to samé papíry.Já kdybych neměl ty machometány, tak bych dělal taky bylinky. Je to voňavá práce a rakušák dobře zaplatí.
Vánoční stromky dělá kdekdo. Pokud tedy ne bylinky, tak šlivovici. Lidi budou chlastat imrvére. Nemusíš prodávat šlivovici. Kvete fantastický obchod již s rmutem, čili mačem. Lidi si to vypálí doma nebo někde. Máš po starosti. Pokud však ani to nechceš, dohodím ti odbyt za 9kč za kilo kadlátek do osterajchu.Než si koupíš třepačku, budeš muset ručofučo. Nic není zadarmo. Fotovoltaiky končí a od příštího roku pouze pod taktovkou čezu.
JIME, a kterej ten finepix by jsi bral??
Tuco, je to nesmysl. Nechtějí mi připojit ani kilowatu. a to jsme chtěli 5 megawatt.....
K půdě pro laika. U dálnice to vážně nemá cenu. Ani by tě to nebavilo. Ale dám ti brouka do hlavy.....
Vyměň si půdu, aby jsi ji měl u baráku či za humny. Pak se rozhlídní po ekoovčákovi nebo ekokravařovi.
Potřeboval by jsi ekohnůj. Nu, a pak si nakontrahuj u nějaké společnosti odbyt bylinek v ekorežimu a jediné, co tě bude stát dva tři kubíky dřeva je sušička...... Tu zboucháš za víkend. Můžeš s láskou začít s měsíčkem, pak jít do třapatky a pokračovat. Je to práce, ale valil bys bulvy, jak se to dá zvládnout i ekonomicky. Pokud tedy nepotřebuješ 150 tisíc měsíčně. Do ovcí se nedávej, jsou to samé papíry.Já kdybych neměl ty machometány, tak bych dělal taky bylinky. Je to voňavá práce a rakušák dobře zaplatí.
Vánoční stromky dělá kdekdo. Pokud tedy ne bylinky, tak šlivovici. Lidi budou chlastat imrvére. Nemusíš prodávat šlivovici. Kvete fantastický obchod již s rmutem, čili mačem. Lidi si to vypálí doma nebo někde. Máš po starosti. Pokud však ani to nechceš, dohodím ti odbyt za 9kč za kilo kadlátek do osterajchu.Než si koupíš třepačku, budeš muset ručofučo. Nic není zadarmo. Fotovoltaiky končí a od příštího roku pouze pod taktovkou čezu.
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: díky jime.
Ahoj, zkoušel jsem S8000 i 8100 ( je to 8 a 10 mpx) a bylo to srovnatelné. Fotily oba bez problému v manuálu, jen ten digi hledáček mě dráždil (normálně mám zrcadlovku..) - kdybych měl volit, vzal bych http://www.penta.cz/fujifilm-finepix-s2 ... 32929.html , je hodně multimediální a stojí po sezoně stejně(skoro) jako ta 8000ka. Jeden z mála foťáků, kde se vyplatí číst návod ( má úžasné funkce). Optika zůstala, tak to snad nepokazili ( ty modely nahoře už nejsou skladem..).jarda ovčák svitavy píše:Díky jime za radu.
Dej vědět, cos vybral. Dík. Jim.
Jim68
Be happy!
Be happy!