Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

fotovoltaiku musí, nebo nemusí

Příspěvek od Akord »

Tuco, jak povídá ovčák. Je potreba mít blízko nejaký pripojovací bod, kde je volná učitá kapacita výkonu(elektrotechnický nesmysl), tedy maximální pripojitelný výkon do síte. Jinak se mužou vymlouvat, že jim to jejich 22kV vedení neprenese. Pripojit elektrárnu sice musí, ale to, co nemusí je postavit novou 22kV linku, pokud je ta existující vytížena. Takže zbývá zaplatit nejméne 22kV vedení nekam...
No ty pripojovací body jsou predmetem vyšší politiky.

jarda ovčák svitavy

ANO.

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Bohužel, akord má sice pravdu, ale ne celou. Celá pravda je taková, že korupce vládne tomuto oboru a pokud nedáš, tak nemáš. Mám na svém pozemku i 22 , i 110 kv a je mi to prd platné. Vymluvit se můžou vždy a své tvrzení, nechť jsou jakákoli, podepřou i výpočty. Zcela dle své vůle. Můžeme říci čez..... Jenže to je státní instituce prohnilá jako rok stará mrtvola.
Bylo mi i jedno, že mne nepustí do sítě 22...Mohl jsem jít do 110.Ani to nestačilo. Ae to opravdová mafie a pokud nemáte pár milionů navrch pro všechny zůčastněné, tak máte smůlu. Nemluvím o žádných domněnkách, ale o osobní zkušenosti.
Za pokus to stálo. Nyní bojuju s dalšími větrnými mlýny. Nedovolili mi stavbu plotu pro můj budoucí šlivovicový sad. Chtěl jsem již tento podzim sázet pár set slívovníků, ale bez plotu to fakt nejde. Ne obec, ale kraj má výhrady. Nemám dalších sil. Vše musím dělat načerno, bez ohledu na mé vlastní soukromé vlastnictví. Žádné práva, pouze povinnosti zbývají.
Jsou to hovada. Nic jiného.........

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Re: fotovoltaiku musí, nebo nemusí

Příspěvek od Tuco »

Asi jste si už všichni stačili všimnout, že v elektrice nijak kovanej nejsem, takže jak samotné připojení probíhá po fyzické i papírové stránce nemám přesnou představu. Vycházím jen z informací co jsem kdysi vyčetl různě po internetu, vesměs na stránkách prodávajících panely nebo větrníky. Příslušné dokumenty by musel přečíst někdo práva znalý a pak by se vidělo. Přeci jen, když někomu vtrhne do kanceláře partička ambiciózních kravaťáků co mává žalobou na ušlý zisk z 5MW za čtvrt století, mohl by přeci jen svůj postoj přehodnotit. Ale to je scénář čistě hypotetický...

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

pole neorané

Příspěvek od laik »

Jardo ,problém je v tom že to pole máme takřka za humny........stejně jako tu dálnici.....co bych měnil tak celej dům z pozemkem za nějakej statek z loukama někde dál od světa...nedávno sem byl na čundr někde u "Městečko Trnávka" a tam bylo spousta prázdných statku a pozemku.....(zrovna v obci Roztání se mě jeden líbil).....
k těm bylinkám, to byl jen teoretickej příklad ,že mě jde o něco jinýho než to něčím jen zastavět......ale ten sad švestek není tak špatnej nápad.......

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
jarda ovčák svitavy

jééé

Rostání...... tam to znám. Je to 7 minut svěží jízdy ode mne.Nejsi sám, kdo tíhne jinam. i já tak dopadl. Staré grunty mnohdy stojí na hodně zajímavých místech. Místo je důležité, nikoli stavba. V rostání vím o dvou na prodej. Většinou do 400 bez pozemků a do 800 s pěti až 8 hektárky. Většinou už k baráku zbyla půlka přídělu, což bylo obvykle 14 hektarů. Až půjdeš na vandr, stav se u mne. vezmem drožku a najdem ti barák. 8)
Dálnici nebrat.........

Akord
Zasloužilý člen

Re: ANO.

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše:Jsou to hovada. Nic jiného.........
Samozrejme. Určite tam máš nejaké ropné pole, nebo co, když Ti kraj nechce nechat plot. Zakázat takovouhle zákonnou vec. Vždyť tím musíš povinne každého pustit na svuj pozemek, nechci to dál ani domyslet. Ty asi chceš betonový základek, a jim by se líbily pouze drevené sloupky, snad aby se v budoucnu rychleji zapomelo, že tam cosi vlastnické bylo.

jarda ovčák svitavy

no jo....

Ani dřevěné sloupky nesmím. Teda hlavně pletivo.Dráty můžu, páč ty se dobře stříhají. Dále nesmím sázet vlastní remízky bez odborného dozoru a projektu, nesmím dělat tůně na pastvinách, nesmím sekat rákos dle ochranářů, dle szifu zase musím, Nesmím kácet náletové dřevíiny, dle szifu musím, nesmím fotovoltaiku skrze čez i ochranu půdního fondu, i když není potíž kdekoli postavit hypermarket, nesmím ve vlastním lese, co není les kácet jívy skrze včelaře, nesmím si zbudovat vlastní rybník bez požehnání a zprávcovství rybářů..........nesmím si zbudovat keltskou osadu v malém pískovém lomu, jehož jsem vlastníkem.......
Hele, za fašistů se toho mohlo víc. Jsou to magoři.Pokud si do konce roku nevyžebrám pevný plot, tak budu muset k advokátovi.
Chci se trošku posichrovat na stáří. Chlastat se bude, to mi nikdo nevymluví. Chci pořádný plot , abych tam v době sklizně zavíral pár kvalitních pitů.
Někdy mám chuť táhle naříkat a bědovat, ale nemám na to čas.
To budu mít, až budu starej a k ničemu. Pak budu potřebovat nějaké jistoty, páč důchody brzy zanikdou.
Bohužel, úřední lůza mi brzy bez razítka z bruselu nepovolí ani chytnout na kliku od hajzlu.......

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jardo spěchej

Příspěvek od Ilem »

Plochy vinic nám už Brusel zakázal rozšiřovat. Kdo ví, jestli nebudou následovat plochy slivoní. Možná už následovaly, moje informace je 2 roky stará.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: díky jime.

Příspěvek od Palo »

Jim68 píše:...S8000 i 8100 ( je to 8 a 10 mpx) a bylo to srovnatelné...
To si děláš srandu s tou cenou, ne? :) 5,5 t... To je skoro zadarmo...

Hej tak to ho chcu taky :lol: No a ještě vídeo v HDTV no tak to mě pos@r :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Akord
Zasloužilý člen

Re: no jo....

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše:... Dále nesmím... ..... ani chytnout na kliku od hajzlu.......
Neberu to jako stížnost, naopak dekuji za včasné a doplňující upozornení k tomu co jsem si predstavoval. Možná že by ta zbytečná investice do advokáta mohla být určitým rešením. Jenom nevím, zda jde v techto prípadech pouze o snahu státu uživit i advokáty nejakým ohraničeným obnosem, nebo neco mnohem horší. Nevíme se dobre proti parazitum organizovat.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: no jo....

Příspěvek od chiq »

Akord píše:... Nevíme se dobre proti parazitum organizovat.
...ale vieme - spomenul som si na film s Gabinom a Funesom: Tetovaný. Zvlášť na záverečnú scénu, keď sa im tam vyskytli úradníci... "Prehliadku hradu začneme pekne od základov...!"

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

jen dodatek jardovi.....

Příspěvek od laik »

ps: Jardo ten grunt v tom roztání byl hned na začátku, za jakýmsi polorozpadlím hostincen čí mnv.....
ale určitě se tam v okolí jak říkáš ,najdou i další.....a těm bylinám by se tam určitě dařilo líp ,než ted u nás na zahradě....a jestli nám ještě v budoucnu postaví z druhé strany tu R43 (Hitlerovu dálnici ,z 2 patrovou obří křižovatkou dálnic ,kousek za domem).......budem uplně v obklíčení asfaltu a jestli je cena domů u vás kolem 500tis ...hmmmm ...o tom se dá víc uvažovat než osázet pole švestkama......akorát že žena ani dcera by tam asi nechtěli bydlet trvale,teda zatím.......já jako stavař se uživím všude.......
Každopádně dík za nabídku ,někdy se rád zastavím......

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

...jen pro Jarda Ovčák...

Příspěvek od martin11 »

Jim68 píše:
jarda ovčák svitavy píše:Šíleně jsem se do toho zasukoval a zacuckoval. To není pro našince, brodit se technickými údaji fotoaparátů. Ještě teď mne z toho bolí hlava.Vypsal jsem konkurz a dopadlo to takhle:
To, co jsem chtěl již nemají, profesionál fotograf mne bude cpát do zrcadlovky a já osobně vidím v každém prodejci jídáše ochotného prodat vlastní dceru.
Pokud náhodou někdo víte o nějakém fakt dobrém fotoaparátu, tak dejte vědět. Neco jak ten sony.......
Ahoj ovčáku, jsem fotograf a ještě k tomu prodáváme foťáky, takže vím, o co Vám asi jde. Se zrcadlovkou se netahejte, takovýto foťák ji pro lehce profi focení nahradí. Hlavně má v základu velmi dobrou světelnost objektivu a velký zoom, můžete používat i plný manuál ( pro focení v šeru nebo protisvětle) s live náhledem. :hip: Z těchto dvou bych doporuči Finepix - je levnější, má světelnější objektiv a jeho stabilizátor - to je skála! Fotil jsem s ním na zkoušku i ve studiu, žádná ostuda. Nesmí se to moc zvětšovat ( nad A3 jsou ty pixely trochu blátivé), ale to jsou zbytečné řeči - je to nadprůměr a za ty peníze...
Jim
...nečetl jsem celé vlákno...ale koukám sháníš foťák.....jde o to ....co si od toho foťáku slibuješ.....na funkce se vykašli....jsou to udělátka k ničemu....megabajty to samé....budeš fotit rodinu nebo fotky na bilbordy...??...osobně jako že jsem od fochu....koupil bych "něco" od Canon Nikon...jediná podmínak ....vlastní accu....ne na tužkový baterie....pořídíš za cca 5000.- nekupovat na internetu.....kamenný obchod....když tak napiš na moji sz...nebo pithart@atlas.cz...zdraví martin11 :lol: http://www.bestweb.cz pithart foto

... věřím, že se " TO " povede ......
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: ...jen pro Jarda Ovčák...

Příspěvek od Ilem »

martin11 píše: .jediná podmínak ....vlastní accu....ne na tužkový baterie....
Martine, mohl bys tohle rozvést? Já razím naprosto přesný opak a mnohokrát se mi to vyplatilo. Když dojdou aku, přestože mám 3 sady a není kde nabíjet, v jakékoli elektře po celém světě koupím baterky a fotím dál. Ale možná je to dáno mými trochu netradičními dovolenými. Obvykle spím pod širákem někde v lese, nebo v horách a zdroj napětí je na kilometry daleko. A Abych došel do civilizace a několik hodin čekal někde v hospodě, až se mi nabije akumulátor, to považuju za ztrátu času.
Mám FUJI S6500fd a jsem naprosto spokojen. Jen mi nějak přestalo fungovat manuální zaostřování. Ale stejně ho nepotřebuju, ostří to perfektně. Možná jsem se omylem přepnul do nějakého režimu, kde to nejde, a studovat příručku, na to nemám čas.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: ...jen pro Jarda Ovčák...

Příspěvek od martin11 »

Ilem píše:
martin11 píše: .jediná podmínak ....vlastní accu....ne na tužkový baterie....
Martine, mohl bys tohle rozvést? Já razím naprosto přesný opak a mnohokrát se mi to vyplatilo. Když dojdou aku, přestože mám 3 sady a není kde nabíjet, v jakékoli elektře po celém světě koupím baterky a fotím dál. Ale možná je to dáno mými trochu netradičními dovolenými. Obvykle spím pod širákem někde v lese, nebo v horách a zdroj napětí je na kilometry daleko. A Abych došel do civilizace a několik hodin čekal někde v hospodě, až se mi nabije akumulátor, to považuju za ztrátu času.
Mám FUJI S6500fd a jsem naprosto spokojen. Jen mi nějak přestalo fungovat manuální zaostřování. Ale stejně ho nepotřebuju, ostří to perfektně. Možná jsem se omylem přepnul do nějakého režimu, kde to nejde, a studovat příručku, na to nemám čas.
...baterie velikosti AA...tužka....můžou se používat ACCU....jsou už 280mA....celkem slušný....ale.....lionky akumulátory většinou mají větčí kapacitu, jsou malé , můžeš jich mít více....zásoba je tudíž dobrá.....AA Accu...musíš dobíjet tak jako tak....a běžná AA alkalika nic nevydrží..zinko-uhlík ti foto ani nerozsvítí....tak že si koupíš oxyrajd...či jak se to píše.....3x větší lkapacita proti alkalika...nebo si koupíš litium.....10x větší kapacita....ale zničí ti to rozpočet v peněžence....a navíc....na AAbaterie jsou dnes "jen" ta laciné fo´táky....a profi....maj AA jako zálohu....
...už jsem zahlédl fotovoltaiku dobíječku....tak....zaklad při focení v pustinách....neprohlížet fotky....90% energie žere displej.......martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“