Juranus píše:spaceball píše: BUM neudělá, shoří to jak meteor v atmosféře...nejdřív mu bude doutnat v ložiskách...![]()
Mezi hořením a výbuchem je rozdíl jen v rychlosti
Kompromis:

plynulá oxidace není výbuch

Juranus píše:spaceball píše: BUM neudělá, shoří to jak meteor v atmosféře...nejdřív mu bude doutnat v ložiskách...![]()
spaceball píše:Juranus píše:spaceball píše: BUM neudělá, shoří to jak meteor v atmosféře...nejdřív mu bude doutnat v ložiskách...![]()
Kompromis:
Skokovým nárustem rychlosti udělá bum, plynule nabirající rychlost způsobí prosté shoření... atmosféra, tření...
plynulá oxidace není výbuch
neberte to jako přihřívání polívčičky, jen bych si dovolil připomenout, že o problematice vzájemného silového působení píšu tady: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1143Juranus píše:Oba se přitáhnou k železu a na jejich polaritě nebude záležet, je to tak?lubouš píše:Juranus napsal: Stačí si vzít permanentní magnet a přiblížit ho k jakémukoliv železu. "Uvidí" ho nebo ne?
Vem si ještě jeden magnet a stejným pólem ho přibliž z druhé strany toho železa.
To jako že ani neexistují 2 stejné špagety, nebo makaróny. Nejlepší tvary se delají citem a výpočty nepomáhají....spaceball píše:Všeobecně:
S magnety je to tak lehké, až je to těžké. Neexistují dva stejné magnety. Rozdíl je ve strukturních parametrech, osách magnetizace, v nukleární "vytvrzenosti" - tvrdost je vlastně dána anizotropní silou pole. Simulátor rovněž nenasimuluje konkretní obrazec. Úplně nejlepší je na to jít citem, pokus-omyl - protože neexistuje žádný odborník přes magnety a výpočty jsou pouze orientační.
Simulace je jen předem naprogramovaný proces - jede se podle algoritmu. V algoritmu je třeba zohlednit milionAkord píše: ...Jsem zvedavý, so si počne krystalka s digitálním vysílačem...
...hezkýýýý klucíííí.....jsem se vyspal, zatímco vy jste diskutovali.....z vaší diskuse jsem se velmi poučil...a doufám , že nejen já...ale i ostatní magnetáři....amateři....gromit a Akord vědí , jak to chci udělat Juranus si myslí, že toroid je zbytečný.....spaceball je nad věcí...asi tak o 100 pater....ale uvaha o programování a výpočtech je vždy o tom , co stroji zadáme.....bohužel se do diskuse již nevrátil Pietro.anonym......je to škoda....Spaceball naznačil,,,,že cit prstů není nezanedbatelný.....bohužel...spaceball píše:Simulace je jen předem naprogramovaný proces - jede se podle algoritmu. V algoritmu je třeba zohlednit milionAkord píše: ...Jsem zvedavý, so si počne krystalka s digitálním vysílačem...
parametrů, které třeba v iteraci hledají bod - záleží na programátorovi a způsobu naprogramování . Není možné, nasimulovat
"průběh" konkrétního magnetu (!] ale vždy se bude jednat o jakýsi vzorek z omezené databáze. Simulace nám může říci
hodně, ale pozor, jen to, co do programu vložíme a s čím počítáme. Nikdy ze simulace nemůže vyjít nepředpokládaný
předpoklad (blbě jsem to řekl, ale je to tak). Pro člověka, který se nechce zabývat orientačními výpočty, je snadnější nastavit
citem prstů, průběhy polí si zmapovat na papíře s železnými pilinami, pořizovat si fotodokumentaci... Simulace říká že to jde,
ale de-facto to nejde - nebyly zohledněny ostatní parametry pro které neexistují vstupy - třeba i tu krystalickou mřížku s magn. orientací a zjednodušeně podobně.
To já se zase vyspím, když Ty budeš oživovatmartin11 píše:..hezkýýýý klucíííí.....jsem se vyspal, zatímco vy jste diskutovali....
poota píše:Nepřipadá mi to vůbec vtipné, a vůči martinovi11 je to silně unfér - takže FUJ - pootaJuranus píše: Tady pomůže jen jedna rada! ZAHOĎTE TO I S RUKAMA
Já jsem presvedčený, že Martin11 naivní není. Nejde ani tak o to jak se dívá na to on sám, jako spíše o to jak se posnažil prolomit tady obvyklou bariéru mezi plácáním, papouškováním a svými výsledky. To, co tu chybí už dávno je takový dostatek férové komunikace, abychom se nemuseli provokovat do extrému, zda nejaké rečení má smysl, a zda je postaveno na reálném základe, nebo jde o chyták, prípadne jakousi lobby, co technicky kazí lidi. Martin jasne dává najevo, že to vyzkouší a o výsledcích napíše bez toho, že by je manipuloval. Uznává merení, porovnávání a nepíše pouze po papíru, to si cením. To, co jsi napsal je príliš černobílé. Já bych to sice nedelal, protože si myslím, že vím o jaký prípad jde, jeho práce je však zjevne jiného charakteru, než práce papírových plagiátoru, vetšinou ze zahraničí. Martin je na rozdíl od nich známý, mluví za sebe, nic nezamlčuje, nenavádí jiné a nechystá se to prodávat dríve, než by to vyzkoušel. Možná to bude vhodné treba i na jiný účel, než bylo puvodne zamýšleno - i prípadne nefunkční exemplár pri tomto prístupu nepredstavuje nejakou společenskou ztrátu.Juranus píše:Mně to stačí, já jsem nenáročnej
Juranus, divil bys se, co chlapům všechno funguje...Juranus píše:SEBEVĚDOMÍ VÁM TEDY NECHYBÍ
Juranus píše:SEBEVĚDOMÍ VÁM TEDY NECHYBÍ
Mně to zatím taky ještě funguje!Palo píše:Juranus, divil bys se, co chlapům všechno funguje....
1. V každém materiálu jsou atomy. Na tom se snad shodneme. U paramagnetických materiálů se dají vnějším mg. polem orientovat, čímž mg. pole mírně "zesílí", ale po vymizení mg. pole se orientované mg. dipóly vrátí do původních poloh. U feromagnetických materiálů se mg. dipóly vnějším mg. polem také orientují ve směru působení pole a při překročení určité intenzity pole se po jeho vymizení již do původní polohy nevrátí, takže materiál zůstává zmagnetován. Ale toho jsou plné učebnice. Já se to pokusil vysvětlit tzv. populárně neboli lidově.Palo píše:Tlachej si klidně dál, zabetonovanej zabetonovaným zůstane...
Jinak Ti pánové, co jsi jmenoval - do Maxwellové rovnice byly udělány zásahy (proč asi) a pokud to nebylo i v dalších případech u daších jmenovaných pánů, tak ti další pánové byli pěkní břídilové. Jinak jako další fakt nezapomeň na to, že nejde nám o to udělat plnohodnotné perpetuum mobile, ale jde nám o získání energie prakticky zdarma - tedy vytvoření nějakého - jakéhokoliv přístroje, přeměňující nějakou energii na námi žádanou energii - zejména elektrickou - a ikdybyste pořídili fotovoltaiku nebo větrnou elektrárnu, svůj "sen" bysme si splnili.
Mohl bys mi odpovědět, díky čemu mají magnety svoji magnetickou sílu - já jsem přesvědčen, že je to (nějaká, jakákoliv) energie z okolí a magnety ji přeměňují na magnetickou. Sice se jeví jako pasivní, avšak jsem už viděl magnetický "motor" v pohybu - samozřejmě bez jakýhkoliv drátů kolem... Čistě jen magnety.
To bych mohl, kdyby fungovaly. Ale perotože nefungují, tak nemůžu a nebo nahoď jeden konkrétní ověřitelný příklad. Ale prosím ne z YouTube!Palo píše: Taky bys nám mohl vysvětlit, proč takové přístroje fungují s obyčejnými feritovými magnety a proč s neodymy ne, když jsi tak nad věcí
Ty mně takyPalo píše:Jo a polib si co chceš.
To je právě úplně blbě. To nevysvětluje vůbec nic...Juranus píše:1. V každém materiálu jsou atomy. Na tom se snad shodneme. U paramagnetických materiálů se dají vnějším mg. polem orientovat, čímž mg. pole mírně "zesílí", ale po vymizení mg. pole se orientované mg. dipóly vrátí do původních poloh. U feromagnetických materiálů se mg. dipóly vnějším mg. polem také orientují ve směru působení pole a při překročení určité intenzity pole se po jeho vymizení již do původní polohy nevrátí, takže materiál zůstává zmagnetován. Ale toho jsou plné učebnice. Já se to pokusil vysvětlit tzv. populárně neboli lidově.
Big Bang je zatím pouze téze. Skrývá totiž v sobě paradox a to popření zákona termodynamiky, že entropie ve vesmíru neustále narůstá. Na první pohled to tak nevypadá, protože v okamžiku BB se vesmír nacházel ve stavu singularity a od té doby skutečně entropie neustále narůstá. Ale jak vysvětlit to narůstání neuspořádanosti, pokud existují fyzikální zákony a konstanty, které vše svazují a činí navzájem přísně a přesně závislé. Kde se bere v přírodních zákonech nahodilost? Možná by to dokázali vysvětlit kvantoví fyzici. Ve kvantové fyzice se totiž fyzikální zákony mění na statistické. S tím se ale třeba starý dobrý Albert nikdy nebyl ochoten smířit a odmítl to slovy: "Bůh přece nehraje v kostky", nebo tak nějak.Palo píše: P.S.: Mimochodem, nezapomeň, že to Tvoje tělo taky z něčeho vzniklo - prostě je to taky hromada čehosi... No a pokud souhlasíš s "Velkým třeskem", pak souhlasíš s existencí perpetuua mobileZřejmě si to nikdo z našich "Indžů" neuvědomuje
Takže v podstatě Ti, kteří tvrdí, že PM je nesmysl, popírají svojí vlastní existenci
To byl opravdu pádný argument. Já z toho asi padnu! Dobře, tak mi to vysvětli ty. Nebo to už bylo vysvětleno v tom předchozím textu? V tom případě není o čem diskutovat.Palo píše: To je právě úplně blbě. To nevysvětluje vůbec nic...
Ty taky Juranusi těm blbcům na školách na všechno naletíš...
Opravdu není... Pořád jsi nic nepochopil, jsi natvrdlý, jak jsem už napsal na začátku. Nemá smysl to řešit. Prostě nás považuj za blázny, směj se, jak jsme hloupí a přestaň nám tady do toho kydat. Jsme banda bláznů a nenecháme si šahat na hračky.Juranus píše:To byl opravdu pádný argument. Já z toho asi padnu! Dobře, tak mi to vysvětli ty. Nebo to už bylo vysvětleno v tom předchozím textu? V tom případě není o čem diskutovat.