Hm. To by si bol rád aj s tými ďalšími...Juranus píše:Vedle, jak ta jedle. Ta čtvrtá je: NEMYSLÍM!
Ale tu nepochodíš. Toto je fórum pre slobodných ľudí so slobodným myslením a tvoje NEMYSLÍM! tu neplatí.
Moderátor: FUP - Moderátoři
Hm. To by si bol rád aj s tými ďalšími...Juranus píše:Vedle, jak ta jedle. Ta čtvrtá je: NEMYSLÍM!
Tak mi řekni, co jsi vymyslel! Ale něco, co funguje. Ne jako ten můj bicykl nebo MM.Elektro píše:Hm. To by si bol rád aj s tými ďalšími...Juranus píše:Vedle, jak ta jedle. Ta čtvrtá je: NEMYSLÍM!
Ale tu nepochodíš. Toto je fórum pre slobodných ľudí so slobodným myslením a tvoje NEMYSLÍM! tu neplatí.
Mám niečo rozpracované, ale momentálne opravujem dom a sám, takže nieto času, a zima súri.Juranus píše:Tak mi řekni, co jsi vymyslel! Ale něco, co funguje. Ne jako ten můj bicykl nebo MM.
OK. Promiň. Máš důležitější práci. Ale pak dej vědět!Elektro píše:Mám niečo rozpracované, ale momentálne opravujem dom a sám, takže nieto času, a zima súri.Juranus píše:Tak mi řekni, co jsi vymyslel! Ale něco, co funguje. Ne jako ten můj bicykl nebo MM.
Obdržel jsi vysoce standardní odpověď - mnoho "osvícených" zde totiž pilně pracuje na projektech; žel, chybí jim všem dostatek času....Juranus píše:OK. Promiň. Máš důležitější práci. Ale pak dej vědět!Elektro píše:Mám niečo rozpracované, ale momentálne opravujem dom a sám, takže nieto času, a zima súri.Juranus píše:Tak mi řekni, co jsi vymyslel! Ale něco, co funguje. Ne jako ten můj bicykl nebo MM.
Tak, tak. Je třeba si vážit všech informací!...třeba Karban... píše:Obdržel jsi vysoce standardní odpověď - mnoho "osvícených" zde totiž pilně pracuje na projektech; žel, chybí jim všem dostatek času....Juranus píše:OK. Promiň. Máš důležitější práci. Ale pak dej vědět!Elektro píše:
Mám niečo rozpracované, ale momentálne opravujem dom a sám, takže nieto času, a zima súri.
Tvůj nápad s třetím "urychlovacím" kolem vzadu fakt není "bomba", ale přímo raketa... :DDDD
I já vymýšlel podobné ptákoviny, na 1. stupni základky zejména.
Také magnetický motůrek jsem stavěl, jen abych se vyhnul kupování drahých baterií.
Byl mi dán prostor a možnosti, abych se přesvědčil sám, kterak to (ne)funguje.
Následně jsem si dosti početl a pochopil, tím jsem byl vyléčen.
Ne každý však měl to štěstí, jak zde zhusta vidno.
Nicméně - i zde lze těžit, přinejmenším pak provádět sociologický výzkum....
:O)))
¨Juranus píše: Tak, tak. Je třeba si vážit všech informací!
Pripomel jsi mi, jak jsem jako žák 5.lidové premlouval dedu, ať zajde za svárečem a svarí experimentální auto, že tam dám baterii, motor, a krome jízdy to bude pres alternátor dobíjet tu baterii, která mela stačit pouze na odstartování procesu. Deda byl ale stolar, byla to docela komplikace behem mesíce prejít na železo, tak díky vynucenému času me to za nejaký ten rok prešlo, a pomalu jsem to i pochopil. No ale mel jsem chvíli pocit, že jsem na cosi zajímavé prišel. Čest památce našich predku....třeba Karban... píše:I já vymýšlel podobné ptákoviny, na 1. stupni základky zejména.
Také magnetický motůrek jsem stavěl, jen abych se vyhnul kupování drahých baterií.
Byl mi dán prostor a možnosti, abych se přesvědčil sám, kterak to (ne)funguje.
Následně jsem si dosti početl a pochopil, tím jsem byl vyléčen. Ne každý však měl to štěstí, jak zde zhusta vidno.
...zdravím...a jen upřesňuji....dodnes není známa clonka k odstínění mag. polí...clona v mém MM není na odstínění, ... !!!...ale na eliminaci mag. pole vuči jinému magnetu téže hodnoty...tj....svému dvojčeti...Jim68 píše:Ahoj, moje první perpetum (ne)pracovalo na bázi oběhu tekutiny - samospádem naplněná hadice ústila do nádoby nepatrně výš, než vyúsťovala. Padající voda měla roztáčet vodní kolo. Geniální, ale neteklo to. V nádobkách jsem dělal vlny, aby to teklo aspoň trošku... Je to patrně genetická dispozice, vlastní všem klukům, že?
Omlouvám se realistům, bylo mi asi osm...
K tématu MM bicyklu musím přidat praktickou zkušenost. Vzhledem k tomu, že v té době nebyla známa funkční clonka k odstínění magnetických polí ( hovoříme o devadesátých letech minulého století), vyřešil jsem problém akcelerace trojicí dynam. Dvě na zadním kole generovala elektřinu a tou roztáčela opačně zapojené dynamo na předním kole (výhoda je zřejmá - přední kolo v zatáčkách jede delší kruh..).
Pokud by tehdy vešel můj vynález do všeobecného používání, byli bychom dnes dokonale štíhlí. Nejen, že tato aplikace nezrychlila můj pohyb po cestách-dokonce obrátila moje sádlo (dobrá, uhlohydráty) v pot, prach a posléze popel. Po první vyjížďce jsem to okamžitě demontoval..... Nyní již jen čekám, až mi od Juranuse dorazí na dobírku seznam kontaktů, na kterých objednám součástky pro vývoj nového MM pohonu.
To je vcelku šlechetný nápad.martin11 píše:... mě navedl, že by se nefunkční MM mohl vyrábět jako stavebnice, aby si to každý "magnetář" zkusil, ....jako že to nejde.....není nad vlastní zkušenost ...takže ...chce se někdo pustit do výroby nefunkčních MM...???....m11
...jednou, ale opravdu kdysi dávno, to mě bylo asi tak 20....jsem četl na záchodku jedné pražské hospody....mimo spousty nápisů o jakémsi Servítovi i toto..ten Karban, nepříteli.. píše:To je vcelku šlechetný nápad.martin11 píše:... mě navedl, že by se nefunkční MM mohl vyrábět jako stavebnice, aby si to každý "magnetář" zkusil, ....jako že to nejde.....není nad vlastní zkušenost ...takže ...chce se někdo pustit do výroby nefunkčních MM...???....m11
Nechť si každý zkusí a přesvědčí se, jako mnozí kdysi na základní škole, co to pidlili z kotoučků a magnetů z tabule...
----
Tak si říkám - proč vlastně mít martina11 za nepřítele....
Nač brojit proti někomu, kdo v podstatě ani neškodí a spíše má snahu šířit osvětu a pomoci.
A navíc má zcela originální nápady a dovede je dotáhnout - třeba to muzeum motyček.
Jak z toho nyní ven?
Nezbývá mi, než martina11 nadále vést pouze jako svého čestného nepřítele...
:O)))
Rád bych se zeptal admina a moderátoru, zda je tento zpusob komunikace korektní. Doufám, že to není zrovna anonymní príspevek napríklad nejakého moderátora.Anonymous píše:Promiňte, paní Gabčo, nemohl jsem tušit, že Vaše auto nemá spojku. Patrně parkujete zásadně na kopci a když už musíte zastavit na rovině, tak Vás při rozjezdu svalovitý spolujezdec trapem roztlačí. (Problémem je, že asi máte velkou spotřebu těchto roztlačovačů, protože po roztlačení mu nemůžete bez spojky zastavit, aby Vás, celý schvácený doběhl). Řadit s meziplynem je sice znakem vaší jezdecké bravůry (znal jsem i takového machra), ale uznáte jistě, že to není moc pohodlné, vozit sebou neustále nové a nové roztlačovače. Není lepší si připlatit a koupit auto se spojkou? [/b] Howgh
Rád bych se zeptal admina a moderátorů, zda je korektní vůči ostatním někomu umožnit zamykat vlákna s nevlastnímAkord píše:Rád bych se zeptal admina a moderátoru, zda je tento zpusob komunikace korektní. Doufám, že to není zrovna anonymní príspevek napríklad nejakého moderátora.