Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Připálené Karbanátky

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Magnetický bicykl

Příspěvek od Elektro »

Juranus píše:Vedle, jak ta jedle. Ta čtvrtá je: NEMYSLÍM!
Hm. To by si bol rád aj s tými ďalšími...
Ale tu nepochodíš. Toto je fórum pre slobodných ľudí so slobodným myslením a tvoje NEMYSLÍM! tu neplatí.

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Elektro píše:
Juranus píše:Vedle, jak ta jedle. Ta čtvrtá je: NEMYSLÍM!
Hm. To by si bol rád aj s tými ďalšími...
Ale tu nepochodíš. Toto je fórum pre slobodných ľudí so slobodným myslením a tvoje NEMYSLÍM! tu neplatí.
Tak mi řekni, co jsi vymyslel! Ale něco, co funguje. Ne jako ten můj bicykl nebo MM.

Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

Juranus píše:Tak mi řekni, co jsi vymyslel! Ale něco, co funguje. Ne jako ten můj bicykl nebo MM.
Mám niečo rozpracované, ale momentálne opravujem dom a sám, takže nieto času, a zima súri.

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

Elektro píše:
Juranus píše:Tak mi řekni, co jsi vymyslel! Ale něco, co funguje. Ne jako ten můj bicykl nebo MM.
Mám niečo rozpracované, ale momentálne opravujem dom a sám, takže nieto času, a zima súri.
OK. Promiň. Máš důležitější práci. Ale pak dej vědět!

...třeba Karban...

Příspěvek od ...třeba Karban... »

Juranus píše:
Elektro píše:
Obdržel jsi vysoce standardní odpověď - mnoho "osvícených" zde totiž pilně pracuje na projektech; žel, chybí jim všem dostatek času....

Tvůj nápad s třetím "urychlovacím" kolem vzadu fakt není "bomba", ale přímo raketa... :DDDD
I já vymýšlel podobné ptákoviny, na 1. stupni základky zejména.

Také magnetický motůrek jsem stavěl, jen abych se vyhnul kupování drahých baterií.
Byl mi dán prostor a možnosti, abych se přesvědčil sám, kterak to (ne)funguje.
Následně jsem si dosti početl a pochopil, tím jsem byl vyléčen.

Ne každý však měl to štěstí, jak zde zhusta vidno.
Nicméně - i zde lze těžit, přinejmenším pak provádět sociologický výzkum....

:O)))

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

...třeba Karban... píše:
Juranus píše:
Elektro píše:
Obdržel jsi vysoce standardní odpověď - mnoho "osvícených" zde totiž pilně pracuje na projektech; žel, chybí jim všem dostatek času....

Tvůj nápad s třetím "urychlovacím" kolem vzadu fakt není "bomba", ale přímo raketa... :DDDD
I já vymýšlel podobné ptákoviny, na 1. stupni základky zejména.

Také magnetický motůrek jsem stavěl, jen abych se vyhnul kupování drahých baterií.
Následně jsem si dosti početl a pochopil, tím jsem byl vyléčen.

Ne každý však měl to štěstí, jak zde zhusta vidno.
Nicméně - i zde lze těžit, přinejmenším pak provádět sociologický výzkum....

:D Tak, tak. Je třeba si vážit všech informací! :D

..asi Karban...

Příspěvek od ..asi Karban... »

Juranus píše: :D Tak, tak. Je třeba si vážit všech informací! :D
¨
Ano.

A ježto je téma "Magnetický bicykl", pak třeba zde:

- a již proběhlá debata v tématu "magnetické youtubiště"

:D

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

naši predkové

Příspěvek od Akord »

...třeba Karban... píše:I já vymýšlel podobné ptákoviny, na 1. stupni základky zejména.
Následně jsem si dosti početl a pochopil, tím jsem byl vyléčen. Ne každý však měl to štěstí, jak zde zhusta vidno.
Pripomel jsi mi, jak jsem jako žák 5.lidové premlouval dedu, ať zajde za svárečem a svarí experimentální auto, že tam dám baterii, motor, a krome jízdy to bude pres alternátor dobíjet tu baterii, která mela stačit pouze na odstartování procesu. Deda byl ale stolar, byla to docela komplikace behem mesíce prejít na železo, tak díky vynucenému času me to za nejaký ten rok prešlo, a pomalu jsem to i pochopil. No ale mel jsem chvíli pocit, že jsem na cosi zajímavé prišel. Čest památce našich predku.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

perpetuum

Příspěvek od Jim68 »

Ahoj, moje první perpetum (ne)pracovalo na bázi oběhu tekutiny - samospádem naplněná hadice ústila do nádoby nepatrně výš, než vyúsťovala. Padající voda měla roztáčet vodní kolo. Geniální, ale neteklo to. V nádobkách jsem dělal vlny, aby to teklo aspoň trošku... Je to patrně genetická dispozice, vlastní všem klukům, že?
Omlouvám se realistům, bylo mi asi osm...

K tématu MM bicyklu musím přidat praktickou zkušenost. Vzhledem k tomu, že v té době nebyla známa funkční clonka k odstínění magnetických polí ( hovoříme o devadesátých letech minulého století), vyřešil jsem problém akcelerace trojicí dynam. Dvě na zadním kole generovala elektřinu a tou roztáčela opačně zapojené dynamo na předním kole (výhoda je zřejmá - přední kolo v zatáčkách jede delší kruh..).
Pokud by tehdy vešel můj vynález do všeobecného používání, byli bychom dnes dokonale štíhlí. Nejen, že tato aplikace nezrychlila můj pohyb po cestách-dokonce obrátila moje sádlo (dobrá, uhlohydráty) v pot, prach a posléze popel. Po první vyjížďce jsem to okamžitě demontoval..... Nyní již jen čekám, až mi od Juranuse dorazí na dobírku seznam kontaktů, na kterých objednám součástky pro vývoj nového MM pohonu.

Jim68
Be happy!
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: perpetuum

Příspěvek od martin11 »

Jim68 píše:Ahoj, moje první perpetum (ne)pracovalo na bázi oběhu tekutiny - samospádem naplněná hadice ústila do nádoby nepatrně výš, než vyúsťovala. Padající voda měla roztáčet vodní kolo. Geniální, ale neteklo to. V nádobkách jsem dělal vlny, aby to teklo aspoň trošku... Je to patrně genetická dispozice, vlastní všem klukům, že?
Omlouvám se realistům, bylo mi asi osm...

K tématu MM bicyklu musím přidat praktickou zkušenost. Vzhledem k tomu, že v té době nebyla známa funkční clonka k odstínění magnetických polí ( hovoříme o devadesátých letech minulého století), vyřešil jsem problém akcelerace trojicí dynam. Dvě na zadním kole generovala elektřinu a tou roztáčela opačně zapojené dynamo na předním kole (výhoda je zřejmá - přední kolo v zatáčkách jede delší kruh..).
Pokud by tehdy vešel můj vynález do všeobecného používání, byli bychom dnes dokonale štíhlí. Nejen, že tato aplikace nezrychlila můj pohyb po cestách-dokonce obrátila moje sádlo (dobrá, uhlohydráty) v pot, prach a posléze popel. Po první vyjížďce jsem to okamžitě demontoval..... Nyní již jen čekám, až mi od Juranuse dorazí na dobírku seznam kontaktů, na kterých objednám součástky pro vývoj nového MM pohonu.
...zdravím...a jen upřesňuji....dodnes není známa clonka k odstínění mag. polí...clona v mém MM není na odstínění, ... !!!...ale na eliminaci mag. pole vuči jinému magnetu téže hodnoty...tj....svému dvojčeti...
...Jim68...máš jako heslo....kdo potřebuje s něčím pomoct....
....po diskusi s naším jedním kolegou mě navedl, že by se nefunkční MM mohl vyrábět jako stavebnice, aby si to každý "magnetář" zkusil, ....jako že to nejde.....není nad vlastní zkušenost :idea: ...takže ...chce se někdo pustit do výroby nefunkčních MM...???....m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

...zdravím...a jen upřesňuji....dodnes není známa clonka k odstínění mag. polí...clona v mém MM není na odstínění, ... !!!...ale na eliminaci mag. pole vuči jinému magnetu téže hodnoty...tj....svému dvojčeti...
...Jim68...máš jako heslo....kdo potřebuje s něčím pomoct....
....po diskusi s naším jedním kolegou mě navedl, že by se nefunkční MM mohl vyrábět jako stavebnice, aby si to každý "magnetář" zkusil, ....jako že to nejde.....není nad vlastní zkušenost :idea: ...takže ...chce se někdo pustit do výroby nefunkčních MM...???....m11 :lol:[/quote]

Ahoj, Tvoje vlákno jsem přečetl celé, takže vím, jak to myslíš (doma jsem to také vyzkoušel, funguje to, ale to pole se mi neodstínilo ani neeliminovalo - jen se "rozpustilo" do té clonky). Tím chci říci, že Ti držím i palce na nohou..
Obrat "funkční clonka magnetického pole" používám kvůli Juranusovi, vždy ho to potěší.
Pokud potřebuješ nějakou podporu, víc v SZ. Nebo na našem webu.

Jim68
Be happy!
..ten Karban, nepříteli..

Příspěvek od ..ten Karban, nepříteli.. »

martin11 píše:... mě navedl, že by se nefunkční MM mohl vyrábět jako stavebnice, aby si to každý "magnetář" zkusil, ....jako že to nejde.....není nad vlastní zkušenost :idea: ...takže ...chce se někdo pustit do výroby nefunkčních MM...???....m11 :lol:
To je vcelku šlechetný nápad.
Nechť si každý zkusí a přesvědčí se, jako mnozí kdysi na základní škole, co to pidlili z kotoučků a magnetů z tabule...
----
Tak si říkám - proč vlastně mít martina11 za nepřítele....
Nač brojit proti někomu, kdo v podstatě ani neškodí a spíše má snahu šířit osvětu a pomoci.

A navíc má zcela originální nápady a dovede je dotáhnout - třeba to muzeum motyček.

Jak z toho nyní ven?

Nezbývá mi, než martina11 nadále vést pouze jako svého čestného nepřítele...

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

..ten Karban, nepříteli.. píše:
martin11 píše:... mě navedl, že by se nefunkční MM mohl vyrábět jako stavebnice, aby si to každý "magnetář" zkusil, ....jako že to nejde.....není nad vlastní zkušenost :idea: ...takže ...chce se někdo pustit do výroby nefunkčních MM...???....m11 :lol:
To je vcelku šlechetný nápad.
Nechť si každý zkusí a přesvědčí se, jako mnozí kdysi na základní škole, co to pidlili z kotoučků a magnetů z tabule...
----
Tak si říkám - proč vlastně mít martina11 za nepřítele....
Nač brojit proti někomu, kdo v podstatě ani neškodí a spíše má snahu šířit osvětu a pomoci.

A navíc má zcela originální nápady a dovede je dotáhnout - třeba to muzeum motyček.

Jak z toho nyní ven?

Nezbývá mi, než martina11 nadále vést pouze jako svého čestného nepřítele...

...jednou, ale opravdu kdysi dávno, to mě bylo asi tak 20....jsem četl na záchodku jedné pražské hospody....mimo spousty nápisů o jakémsi Servítovi i toto

" Serte tiše,nepřítel naslouchá..."

Karbane , Karbane, těší mě , že jsem povýšil na čestného nepřítele....jinak , do toho musea Motyček, by jsi se mohl přijet podívat, byl jsem s tím i v Toulavé kameře. Podívat ne proto , aby jsi viděl jak vypadá motyka, ale jak by jsi mohl , také už konečně , jednou začít dělat něco pořádnýho a to museum by tě mohlo třeba "nakopnout" k něčemu rozumnýmu...s neodnimatelnou úctou k Tvé Diodě a Motůrku tě zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: jedeme zkoušet

Příspěvek od Akord »

Anonymous píše:Promiňte, paní Gabčo, nemohl jsem tušit, že Vaše auto nemá spojku. Patrně parkujete zásadně na kopci a když už musíte zastavit na rovině, tak Vás při rozjezdu svalovitý spolujezdec trapem roztlačí. (Problémem je, že asi máte velkou spotřebu těchto roztlačovačů, protože po roztlačení mu nemůžete bez spojky zastavit, aby Vás, celý schvácený doběhl). Řadit s meziplynem je sice znakem vaší jezdecké bravůry (znal jsem i takového machra), ale uznáte jistě, že to není moc pohodlné, vozit sebou neustále nové a nové roztlačovače. Není lepší si připlatit a koupit auto se spojkou? [/b] :lol: Howgh
Rád bych se zeptal admina a moderátoru, zda je tento zpusob komunikace korektní. Doufám, že to není zrovna anonymní príspevek napríklad nejakého moderátora.

Návštěvník

Re: jedeme zkoušet

Příspěvek od Návštěvník »

Akord píše:Rád bych se zeptal admina a moderátoru, zda je tento zpusob komunikace korektní. Doufám, že to není zrovna anonymní príspevek napríklad nejakého moderátora.
Rád bych se zeptal admina a moderátorů, zda je korektní vůči ostatním někomu umožnit zamykat vlákna s nevlastním
obsahem nebo reakcí z jiného topicu.

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“