Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Efektivní elektrolýza
-
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
anonym
Nez tady zacnes spamovat forum anonymnimi prispevky,tak si nejdriv precti jestli to tady nekde neni. Coz je asi pracne,ze...
Snaha se ceni, ale tohle je vystrel do tmy. Joe Cell sekce zacina Machou, Macha je autor a vic ti k tomu nereknu..
Snaha se ceni, ale tohle je vystrel do tmy. Joe Cell sekce zacina Machou, Macha je autor a vic ti k tomu nereknu..
Tak kdyz uz H2 je mezi nami,ted je to o urazech..
Můj těsný kontakt s Gewo a co z něj pro mne plyne...
Myslím, že bych měl trochu objasnit, co se to vlastně stalo.
gewo mne vyprovokoval svým výpadem a tak jsem se trochu ostřeji ohradil. Neberu si občas moc servítky a tak se taky stalo....
Nicméně chci se všem přítomným omluvit, zda se jich moje neslušné výrazivo nějakým způsobem dotklo. Pravda je, že sem si to asi měl nechat k vyřízení do soukromí.
Takže se omlouvám všem.
Následek kontaktu s gewo je pro mne ale opravdu velký.
Gewo mne dostal tam, kam sem se dosud bránil vkročit.
Podlehl jsem a hlavně pochopil, že bych měl taky něco ubastlit. V tom má plnou pravdu, že teprve a jedině vlastním bastlením dosáhne jeden toho pravého poznání. A to pokládám pro mne za tak důležitý, že se do toho pustím, jen co bude čas.
howgh
gewo mne vyprovokoval svým výpadem a tak jsem se trochu ostřeji ohradil. Neberu si občas moc servítky a tak se taky stalo....
Nicméně chci se všem přítomným omluvit, zda se jich moje neslušné výrazivo nějakým způsobem dotklo. Pravda je, že sem si to asi měl nechat k vyřízení do soukromí.
Takže se omlouvám všem.
Následek kontaktu s gewo je pro mne ale opravdu velký.
Gewo mne dostal tam, kam sem se dosud bránil vkročit.
Podlehl jsem a hlavně pochopil, že bych měl taky něco ubastlit. V tom má plnou pravdu, že teprve a jedině vlastním bastlením dosáhne jeden toho pravého poznání. A to pokládám pro mne za tak důležitý, že se do toho pustím, jen co bude čas.
howgh
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Můj těsný kontakt s Gewo a co z něj pro mne plyne...
... hurá !!!!! ... ... a blahopřeji, neb "cesta k poznání sebe sama" je občas velmi trnitá ... A.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Hmm....
Tyhle poslední příspěvky v efektivní elektrolýze dospěly právě tam, kam jsem směroval vás všechny......Jděte do toho....., ale buďte svoji a nenechte se ovlivnit. Na druhou stranu, máte blízké, rodiny...atd. Tohle je dilema největší. Mim
Však ono to půjde!!!
Re: Hmm....
Mime, Mime, připadám si jako letadlo, co popojíždí po dráze, všechno si bedlivě prohlíží a mapuje a občas urovná jen krovky.Mim píše:Tyhle poslední příspěvky v efektivní elektrolýze dospěly právě tam, kam jsem směroval vás všechny......Jděte do toho....., ale buďte svoji a nenechte se ovlivnit. Na druhou stranu, máte blízké, rodiny...atd. Tohle je dilema největší. Mim
Lítat zatím nemůže, ale ví, že je to tutáč.
Pokud se nemýlím a umím číst mezi řádky, tak vim přesně co se děje na zapalovací cívce při kmitočtu 400Hz. Je to jasný jako facan, alespoň to si myslim.
A rovněž pojmy jako kapacita a indukčnost mi nejsou naprosto cizí.
Když to tak všechno přemílám v hlavě, tak mi tam ještě štymuje jedno slovo, které má celkem 9 písmen a začíná na "R".
Re: pro Mima
Myslim, že bylo řečeno fak ale hodně dost, hlavně gewo toho řekl hodně.Sláva píše:Mime - co takhle hodit do placu něco konkrétního,
než mluvit v záhadnejch tajenkách? O tom je forum.
Nechci se Tě dotknout , ale už to přeháníš.
- Mim
- Zasloužilý člen
Všechno bylo řečeno....
Už opravdu bylo řečeno vše....Není co dodat....Mohu odpovídat pouze na konkrétní dotazy....Nic víc a nic míň.
Však ono to půjde!!!
Re: Všechno bylo řečeno....
Jojo Mime,Mim píše:Už opravdu bylo řečeno vše....Není co dodat....Mohu odpovídat pouze na konkrétní dotazy....Nic víc a nic míň.
Chci se tě zeptat, zda nějak jakost nerezu (případně titánu) nějak ovlivňuje výsledek.
Jak je vidět, možností jak a co nakoupit je hodně... http://www.terapol.cz/tabulkajakosti.php
Někde jsem sice cosi snad i zahlédl zde na foru, ale nemůžu to vůbec nikde najít.
dík
habana
- Mim
- Zasloužilý člen
Pro Habana....
Pro pokusy je to jedno....z dlouhodobého hlediska není nerez příliš vhodný, kvůli obsahu niklu....proto používám titan...u titanu kvalitu nedokáži posoudit...plechy, které se běžně dostanou jsou vyhovující...
Však ono to půjde!!!
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
titan, nerez
Až mi po nastávajícím víkendu opadnou jisté organizační starosti, rozhodně si budu taky hrát s VN cívkami a lineárním elektrolyzérem, jenom jsem zvědavý, kam vlastně přijdou umístit ty VN elektrody. Na zkoušky si myslím, že stačí normální nerez, teprve pro výrobu nějakého zařízení využitelného v praxi bych použil titan. Doufám, že vadrží hezké počasí, aby se dalo intenzivně větrat.
Jeff
Jeff
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
V Praze je vždycky tepleji a slibovali do konce týdne teplé proudění.
VN, podle popisů, má přijít na třetí nezapojenou mezielektrodu a zřejmě proti mínusu. Nebo plusu? stejně ho zapojíš jen vůči jednomu pólu. Jsem se ani nechtěl ptát, než mi bude sděleno že vše důležité již bylo uvedeno.
Konkrétní dotaz bude mít stejně smysl až po fyzické zkoušce.
VN, podle popisů, má přijít na třetí nezapojenou mezielektrodu a zřejmě proti mínusu. Nebo plusu? stejně ho zapojíš jen vůči jednomu pólu. Jsem se ani nechtěl ptát, než mi bude sděleno že vše důležité již bylo uvedeno.
Konkrétní dotaz bude mít stejně smysl až po fyzické zkoušce.
uspořádání elektrod
No nevim, nevim, mam silnej pocit, že nezapojené elektrody mezi anodou a katodou mají být jen dvě. Tož pro napájení 12V.Peter píše:Ja jsem to pochopil takhle.lajos píše: VN, podle popisů, má přijít na třetí nezapojenou mezielektrodu a zřejmě proti mínusu. Nebo plusu?
Re: uspořádání elektrod
...No, myslel sem právě, že do toho počtu pěti nějak započítává i tu VN elektrodu.Peter píše:Popis od Mima: Můj vyvíječ má 150 elektrod, rozdělených do třiceti bipolárních sekcí. Mezi každou sekcí je vysokonapěťová elektroda.habana píše:No nevim, nevim, mam silnej pocit, že nezapojené elektrody mezi anodou a katodou mají být jen dvě. Tož pro napájení 12V.Peter píše:
Ja jsem to pochopil takhle.
150:30 = 5
5 elektrod = jedna bipolární sekce
první elektroda je+ následují tři volné, pak pátá-
vysokonapěťová elektroda
další sekce začíná - (začátek druhé sekce mínusem je jen moje dedukce, jinak by docházelo k elektrolýze jenom mezi sousedicími sekcemi)
Další ukážou pokusy.
Dnes jsem koupil dvě tabule plechu z materiálu 316Ti. Cena jedné tabule o velikost 2m2 je 1960 Kč. Budu to stříhat ručně, tak mi prosím držte palce ať mi ty ruce neupadnou.
Díky
Tady ale opravdu ten zakopanehj pes nebude, ten je samozřejmě úplně jinde.
Buď nám to Mim osvětlí jak to je, anebo se to vyzkouší.
Vidíš a už kvůli tomuhle by se možná hodil ten plynoměr, co sem vo něm mluvilll.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Re: uspořádání elektrod
Ahojky,Vidíš a už kvůli tomuhle by se možná hodil ten plynoměr, co sem vo něm mluvilll.
o plynoměrech vím své, existují i pro vyšší tlaky ale vše je o penězích
Opravdu si myslím že pro ty naše pokusy stačí jen měřit úbytek vody.
Tšeba nějakó štaprdló