Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Koloidní stříbro
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Ag
Ze safiny mám Ag drát 1,2 nebo 1,4 (nepamatuji). 50cm stálo 90,- .
Čím tluštší koupíš tím lepší.
Co se týče výrobního zařízení, není zbytí než by Ti to nějaký dArtaňan vyrobyl. Cenu prodávaného výrobníku jsi určitě postřehla a funkci jsme myslím nikdo neověřovaly. Výrobní cenu odhaduji 200-500, kdo s čím disponuje popř. co musí přikoupit.
Čím tluštší koupíš tím lepší.
Co se týče výrobního zařízení, není zbytí než by Ti to nějaký dArtaňan vyrobyl. Cenu prodávaného výrobníku jsi určitě postřehla a funkci jsme myslím nikdo neověřovaly. Výrobní cenu odhaduji 200-500, kdo s čím disponuje popř. co musí přikoupit.
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poděkování
Používám na koloidku staré stříbrné mince(s Gotwaldem)a nachlazenej jsem už nebyl ,ani nepamatuji(třeba to bude tím Klémem).Veronika píše:Ještě jsem Vám zapomněla poděkovat za milé přivítání.
výroba
Takže bude stačit objednat 50 cm drátu? Nebo raději více do zásoby? Prosím, vypište mi potřebné součásti na výrobu zařízení a jednoduchý postup jak ho sestavit. Když budu ctít někoho požádat, aby mi zařízení sestavil musím mu říct jak a z čeho ho má udělat. Předem Vám moc děkuju
To Veronika
Ahoj Veronika,
vítam Ta na foru.Prosim pozorne si este raz precitaj co tu bolo napisane o koloidnom striebre.najviac skusenosti s vyrobou ma Habana.Ja som upozornil na niektore veci v ktorych som doma:destilovana voda z lekarni na pripravu ocnych kvapiek( je specialne upravena a balena-manzelka je magistra),striebro:robim aj s nim:pre srerkarske ucely je legovane(je v nom pridana) medou.Da sa kupit aj ciste.
Co sa tyka zdroja:ak sa nemylim bol vhodny zdroj konstantneho prudu.
Ak nemusi byt zdroj pravouhlych impulzov,tak vyhovie komercny(aspon dufam) SZ50 36v/5A s nastavitelnym napatim i prudom, s indikaciou na display.Ale zdroj je pre elektrotechnika banalna zalezitost,staci zadat vystupne hodnoty,nemusis sa trapit s konkretnymi suciastkami.
Prajem vela uspechov. Nobody.
vítam Ta na foru.Prosim pozorne si este raz precitaj co tu bolo napisane o koloidnom striebre.najviac skusenosti s vyrobou ma Habana.Ja som upozornil na niektore veci v ktorych som doma:destilovana voda z lekarni na pripravu ocnych kvapiek( je specialne upravena a balena-manzelka je magistra),striebro:robim aj s nim:pre srerkarske ucely je legovane(je v nom pridana) medou.Da sa kupit aj ciste.
Co sa tyka zdroja:ak sa nemylim bol vhodny zdroj konstantneho prudu.
Ak nemusi byt zdroj pravouhlych impulzov,tak vyhovie komercny(aspon dufam) SZ50 36v/5A s nastavitelnym napatim i prudom, s indikaciou na display.Ale zdroj je pre elektrotechnika banalna zalezitost,staci zadat vystupne hodnoty,nemusis sa trapit s konkretnymi suciastkami.
Prajem vela uspechov. Nobody.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Několik klíčových údajů
Přikládám článek k tématu.
Na obrázku je generátor zhotovený jedním z členů ART. Použit je zdroj pro mobil, uvnitř je měnič napětí (zvyšuje ho na cca 30V) a automatika hlídající kvalitu koloidního roztoku. Aparátek vypíná po dosažení 5 resp. 10 ppm, podle nastavení spínače. Proces probíhá při mA!
Lahvička má 100ml, elektrody jsou upevněny v plastové zátce, kde je také umístěn zatěžovací odpor. Stříbrný drát: Safina, 1,4 mm 99,99 Ag
Kousky drátu na snímku vystačí na cca 100 litrů koloidu... Doporučuje se pravidelné střídání polarity na elektrodách, jinak houbovatí.
Na obrázku je generátor zhotovený jedním z členů ART. Použit je zdroj pro mobil, uvnitř je měnič napětí (zvyšuje ho na cca 30V) a automatika hlídající kvalitu koloidního roztoku. Aparátek vypíná po dosažení 5 resp. 10 ppm, podle nastavení spínače. Proces probíhá při mA!
Lahvička má 100ml, elektrody jsou upevněny v plastové zátce, kde je také umístěn zatěžovací odpor. Stříbrný drát: Safina, 1,4 mm 99,99 Ag
Kousky drátu na snímku vystačí na cca 100 litrů koloidu... Doporučuje se pravidelné střídání polarity na elektrodách, jinak houbovatí.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-
- Zasloužilý člen
gewo
Je to pěkný a správně popsané údaje. Hlavně neschánět zdroj 5A podle Nobodyho, to by sme měly z toho vařič, stačí do 10mA ale takový zdroj si musí každý postavit sám (viz napáječ k mobilu).
Nevím Veroniko jestli tady někdo bude popisovat konkrétní konstrukci?
Moc se mi to nezdá, jestli někdo má v nějakém formátu něco pohromadě.
Ten koloid je náš vedlejšák a každý má něco zbastleného doma a občas 2-3deci vyrobýme pro vlastní spotřebu-také doporučuji Habanu.
Nevím Veroniko jestli tady někdo bude popisovat konkrétní konstrukci?
Moc se mi to nezdá, jestli někdo má v nějakém formátu něco pohromadě.
Ten koloid je náš vedlejšák a každý má něco zbastleného doma a občas 2-3deci vyrobýme pro vlastní spotřebu-také doporučuji Habanu.
Nobody
Nazdar panovia,
je mozne,ze niekto uz nevie po Slovensky,ale k tomu zdroju som napisal,ze mozno vYhovie komercne vyrabany...A ma nastavitelne napatie a tiez nastavitelny prud od 0V/0A do 36vmax/5amax.Takze varic z toho urobi len blbec.
je mozne,ze niekto uz nevie po Slovensky,ale k tomu zdroju som napisal,ze mozno vYhovie komercne vyrabany...A ma nastavitelne napatie a tiez nastavitelny prud od 0V/0A do 36vmax/5amax.Takze varic z toho urobi len blbec.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nobody
Není třeba nastavovat proud. Stříbrné dráty musí být asi 2,5 cm od sebe a v destilce tím zpočátku neteče měřitelný proud. Nesnažte se nic urychlovat, proces trvá ve 100Ml lahvičce 3 až 4 hodiny. Použít můžete nejslabší lab. zdroj 30V / 1A nebo jednoduše čtyři devítivoltové baterie v sérii pozastrkované do sebe (36V). Vydrží vám hodně dlouho.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: gewo
Jo, dal a už je to hodně dávno, co jsme si to začali doma dělat... a je o tom článek v jednom starším čísle WM magazínu. Někde jsem tady na něj dal link. ale pro některé zřejmě opakování neškodí...
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1263
Tady je všechno, co je třeba vědět.
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1263
Tady je všechno, co je třeba vědět.
-
- Zasloužilý člen
anonym-zdroj
Doporučuješ zdroj Veronice s možností 5A, k čemu???-nezabývá se s elektronikou !!!! Myslím že jsem ti rozuměl perfektně(další možné jazyky:čeština a maďarština).
No naštěstí asi oba víme že se hádame o nic.
No naštěstí asi oba víme že se hádame o nic.
To Lajos
Prepac ale nevies citat,lebo som Nobody a nie Anonym. Nic som nedoporucoval,len som upzornil,ze existuje aj zdroj,ktory je komercne vyrabany a je pouzitelny pre tento pripad.Myslim si ze ked si "radce" tak by si si mohol pozriet na www,ako vyzera zdroj SZ50.Ja nemusim,je ho mam.Hadat sa s tebou nemienim,lebo v tejto oblasti som profesional.
A ked to chces v Madarcine,tak: Jo estet kivanok, fiatal ur.Este nieco?
Drzim sa zasady Iv.: Ak chces vezmi,ak nie nechaj tak.Takze neviem o co Ti ide.Ak nemas moznost postavit si zdroj a existuje vyrabany,plynule nastavitelny s digitalnou indikaciou napatia i prudu,tak pre laika je to dobra moznost.
A ked to chces v Madarcine,tak: Jo estet kivanok, fiatal ur.Este nieco?
Drzim sa zasady Iv.: Ak chces vezmi,ak nie nechaj tak.Takze neviem o co Ti ide.Ak nemas moznost postavit si zdroj a existuje vyrabany,plynule nastavitelny s digitalnou indikaciou napatia i prudu,tak pre laika je to dobra moznost.
-
- Zasloužilý člen
Nobody
Mimo téma (offtopic)
Tak jo vystupuji z kolečka, máš pravdu, neumím číst, hlavně si nepamatuji, co jsem četl před pěti vteřinami a některé asociace se mi přehazují v hlavě(nobody-anonym).
S tím fiatal úr, bohužel je mi přes 50.
S tím fiatal úr, bohužel je mi přes 50.